-
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μια απορία, γιατί ένα οικογενειακό ηλεκτρικό σαν το ID3 πρέπει να έχει 200+ ίππους και όχι μια πιο γήινη απόδοση π.χ. 130-140 ίππων ώστε να έχει μεγαλύτερη αυτονομία και να χρειάζεται και μικρότερη μπαταρία;
Είναι μικρό το όφελος του βάρους από μια μπαταρία π.χ. 70ρα σε μια 50ρα οπότε αν δεν έχεις ίππους δεν μπορείς να κουνήσεις το βάρος έτσι κι αλλιώς;
Στα 120 km/h με ηλεκτρικό καις τα ίδια είτε έχεις μοτέρ 140 ίππων ή 280 ίππων οπότε για την αυτονομία δεν σε νοιάζει ποια είναι η μέγιστη ιπποδύναμη;
Είναι θέμα hype για τις πωλήσεις;Εύλογη απορία την οποία ε΄χω και εγώ και δεν έχω βρει απάντηση (όχι οτι έψαξα πολύ). Οι δικές μου υποθέσεις:
- Είναι εύκολα και φτηνά τα άλογα στο ηλεκτρικό.
- Ζορίζεται λιγότερο το μοτέρ.
- Επειδή δεν υπάρχει κιβώτιο, θές δυνατό μοτέρ.
- Ένα δυνατό μοτέρ νομίζω καταναλώνει λιγότερο από ένα πιο αδύναμο αφού γυρνάει σε λιγότερες στροφές.
- Ξεκάθαρα και θέμα marketing
- Θές δύναμη λόγω αυξημένου βάρους
- Το κάνει η Τέσλα από την αρχή οπότε κάπως πρέπει να μπορούν να την ανταγωνιστούν
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
- ενα μοτερ 140 ιππων δεν εχει μεγαλη διαφορα τιμης απο ενα 200 ιππων.
- οι επιδοσεις ειναι ενα σοβαρο selling point για τα ηλεκτρικα.
- η ισχυς δεν επηρρεαζει σοβαρα την αυτονομια, παρα μονο αν κινεισαι συνεχως με τη μεγιστη ισχυ.
Αυτό το τελευταίο προσπαθω να καταλάβω, π.χ. ένα Golf GTI και ένα TSi στα 120 km/h έχουν μια μικρή διαφορά στην κατανάλωση με το ισχυρότερο μοτέρ να θέλει πάντα το "κατιτις του" παραπάνω, κατά πως φαίνεται στα ηλεκτρικά η διαφορά αυτή είναι μάλλον αρκετά μικρή στο να επηρεάζει την αυτονομία από ένα "μεγαλύτερο" σε ένα "μικρότερο" μοτέρ.
-
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μια απορία, γιατί ένα οικογενειακό ηλεκτρικό σαν το ID3 πρέπει να έχει 200+ ίππους και όχι μια πιο γήινη απόδοση π.χ. 130-140 ίππων ώστε να έχει μεγαλύτερη αυτονομία και να χρειάζεται και μικρότερη μπαταρία;
Είναι μικρό το όφελος του βάρους από μια μπαταρία π.χ. 70ρα σε μια 50ρα οπότε αν δεν έχεις ίππους δεν μπορείς να κουνήσεις το βάρος έτσι κι αλλιώς;
Στα 120 km/h με ηλεκτρικό καις τα ίδια είτε έχεις μοτέρ 140 ίππων ή 280 ίππων οπότε για την αυτονομία δεν σε νοιάζει ποια είναι η μέγιστη ιπποδύναμη;
Είναι θέμα hype για τις πωλήσεις;150 άλογα είναι η αρχική έκδοση του ID.3. Το ίδιο και του Enyaq.
Η μεγαλύτερη ισχύς πάει και με πιο μεγάλη μπαταρία για να σου δώσει και πιο μεγάλη τελική για τα νούμερα.
-
Άσχετα που θα ταξιδεύεις με 100χαω
-
Αναλογως τις διαδρομές σου. Αν κάνεις την ημέρα 150 χιλιόμετρα για δουλειά, σπίτι, φροντιστήρια παιδιών και επισκέψεις σε πεθερές για να πάρεις το ταψί με το φαγητό κτλ και έχεις 500 χλμ αυτονομία (ονομαστική) το πατάς όσο θέλεις. Το βράδυ θα φορτίσει αργά στο πάρκινγκ σου.
Αν δεν έχει πάρκινγκ και χώρο στάθμευσης δεν συμφέρει.Το είπαμε ξανά και ξανά....είναι ιδιαίτερο εργαλείο.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αναλογως τις διαδρομές σου. Αν κάνεις την ημέρα 150 χιλιόμετρα για δουλειά, σπίτι, φροντιστήρια παιδιών και επισκέψεις σε πεθερές για να πάρεις το ταψί με το φαγητό κτλ και έχεις 500 χλμ αυτονομία (ονομαστική) το πατάς όσο θέλεις. Το βράδυ θα φορτίσει αργά στο πάρκινγκ σου.
Αν δεν έχει πάρκινγκ και χώρο στάθμευσης δεν συμφέρει.Το είπαμε ξανά και ξανά....είναι ιδιαίτερο εργαλείο.
Διαίρεσε λίγο τα 150 ημερήσια χλμ με τη 20-25 km/h που είναι η μέση ταχύτητα σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον, να δούμε πόσες ώρες θα ΚΙΝΕΙΤΑΙ ανά μέρα αυτό το αυτοκίνητο... εκτός του Αθηναϊκού κέντρου, ούτε Ταξί δεν γράφει τόσες ώρες εν κινήσει. Αραχτός στην πιάτσα, ίσως.
(ξέρω, ξέρω... εσύ οδηγείς πολύ κλπ. αλλά ο "τρόπος του λέγειν" πρέπει να χει και κάποιο όριο)
Επίσης "το πατάς όσο θέλεις" και σου επιτρέπουν τα 22χαω μέση ταχύτητα...
-
Έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου..
Ρε συ είσαι με τα καλα σου;Γλιστριδα έχεις φάει χριστιανέ μου; Τι οίστρος είναι αυτός;
Για τις μεγάλες πόλεις συμφέρει με πολλα "αν" σήμερα και λιγότερα στο μέλλον.
Πωωωω...
-
Λάβετε επίσης υπόψη ότι τι id3 ξεκινάει από τα 1800 κιλά απόβαρο, οπότε τα 150 αλόγατα της εισαγωγικής έκδοσης τα λες και μετριότητα.το σώζει η ροπάκλα βέβαια, αλλά στα πολλά χαω είναι εμφανής η αδυναμία του, όπως και σε πολλά άλλα ηλεκτρικά.
-
Έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου..
Ρε συ είσαι με τα καλα σου;Γλιστριδα έχεις φάει χριστιανέ μου; Τι οίστρος είναι αυτός;
Για τις μεγάλες πόλεις συμφέρει με πολλα "αν" σήμερα και λιγότερα στο μέλλον.
Πωωωω...
Πιάνει η γλιστρίδα και στα δάχλα;
Αν κάνετε 150χλμ τη μέρα στη πόλη, 7 ώρες εν κινήσει, άντε 8-9 ώρες με τα φανάρια, σαν το ηλεχτρικό δεν έχει! -
275 Nm που έχει το "βασικό" id.3 δεν το λες και ροπάκλα βέβαια.
-
Βρε άσχετουλη έχουμε και ανοιχτούς δρόμους και περιφερειακούς.. δεν είναι η πόλη ένα χιλιόμετρο μήκος και τρία πλάτος.
Ωχ τι κάθομαι και το αναλύω...
Τεσπά.Μέχρι 150 ( να το πω έτσι μήπως καταλάβεις ) μια χαρά σε βολεύει εφόσον έχεις περισσότερα ως αυτονομία.
Το μέχρι σημαίνει πως μπορεί να διανισεις 60 χλμ πάνε έλα σε κεντρικούς δρόμους με υψηλές ταχύτητες. Μπορεί να πας στην άλλη άκρη για δουλειά και να επιστρέψεις και να τα περάσει τα 60 κατα πολύ.
Τεσπά μάλλον δεν ξέρεις αυτό το είδος ζωής για αυτό το λες.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, για μια βολτουλα για καφέ αν πεις πως δεν θα μείνεις στον δήμο σου μπορει να κάνεις 30-40 χλμ .
Αν είναι φθηνή η μετακίνηση θα το χρησιμοποιεις συνεχώς
-
Βρε άσχετουλη έχουμε και ανοιχτούς δρόμους και περιφερειακούς.. δεν είναι η πόλη ένα χιλιόμετρο μήκος και τρία πλάτος.
Τεσπά.Μέχρι 150 ( να το πω έτσι μήπως καταλάβεις ) μια χαρά σε βολεύει εφόσον έχεις περισσότερα ως αυτονομία.
Το μέχρι σημαίνει πως μπορεί να διανισεις 60 χλμ πάνε έλα σε κεντρικούς δρόμους με υψηλές ταχύτητες. Μπορεί να πας στην άλλη άκρη για δουλειά και να επιστρέψεις και να τα περάσει τα 60 κατα πολύ.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, για μια βολτουλα για καφέ αν πεις πως δεν θα μείνεις στον δήμο σου μπορει να κάνεις 30-40 χλμ .
Ναι ξέρω, εκεί δεν είναι χωριό όπως ο Βόλος, κινείστε με υψηλές ταχύτητες στη παραλιακή από φανάρι σε φανάρι και στην Αττική οδό, και ο χρόνος επιβραδύνεται στις υψηλές ταχύτητες γιατί όλα είναι σχετικά. ηλεκτρικό δαγκωτό.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το θέμα με το Φινλανδικό Τέσλα , δείχνει και κάτι ακόμα.
Το κόστος των 20000 για την μπαταρία για αμάξι 8 χρόνων, σημαίνει ότι η αξία μεταπώλησης των ηλεκτρικών είναι όχι 2 @@ , αλλά 3 @@@...- Μεταπώληση δεν έχει σημασία πλέον, αφού θα ηλεκτρικά θα χάνουν από τις μπαταρίες, αλλά τα θερμικά θα είναι ουσιαστικά στα αζήτητα και τέλος πάμε γενικά προς μορφές ληζινγκ.
Για το τονισμένο εχω αντίθετη άποψη
ίσως γιατί στο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που μένω μόνο η δικιά μου πολυκατοικία εχει πυλωτή
ίσως γιατί αυτοί που εχουν επιφάνεια οικονομική Chr παίρνουν (συγκάτοικος ) και αλλα υβριδικά (γείτονας ) δεν τους βλέπω να μετακομίζουν απο τα ρετιρέ τους
άποψη μου οτι τα τελευταία θερμικά ,αυτά που θα εχουν την euro7 προδιαγραφή ,χρόνια μετα την απαγόρευση πώλησης θερμικών θα κρατάνε τιμή και θα μεταπωλούνται με ελάχιστη απαξίωση γιατί θα υπάρχουν πολλοί που θα εχουν την οικονομική άνεση να τα αγοράσουν αλλα δεν θα θέλουν να φύγουν απο τις γειτονιές τους είτε γιατί όλη η "δράση" είναι στο κέντρο -και σε ώρες που δεν εχει δακτύλιο και απαγορεύσεις - είτε γιατί δεν τους φτάνουν τα € για μονοκατοικία στα προάστια ...και θυμηθείτε στην Ευρώπη οι μόνιμοι κάτοικοι και euro 4 diesel να εχουν επιτρέπεται να το κυκλοφορούν εκει που απαγορεύεται για τους άλλους που κάνουν διερχόμενη κυκλοφορία όπως και εδώ τα μονά ζυγά δεν πιάνουν τους μόνιμους κατοίκους του δακτυλίου ας εχουν και αυτοκίνητο που καίει Super με μόλυβδο
και οικονομικά να το δούμε μόνο με νέους τεράστιους φόρους στα ορυκτά καύσιμα ή στα ΙΧ θα απαξιωθούν τα θερμικά αλλα εγω βλέπω το ρεύμα να ακριβαίνει ...δυσανάλογα!
-
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι απλή, ας φάνε παντεσπάνι, υπάρχουν και οι αστικές συγκοινωνίες.
-
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για το τονισμένο εχω αντίθετη άποψη
Μπορεί, κανείς δεν ξέρει!! Γιατί δεν ξέρουμε τι απαγορεύεσεις κυκλοφορίας θα ισχύουν σε 10 χρόνια στα μεγάλα αστικα κέντρα. Οπότε ανάλογα με τις απαγορεύσεις θα κινηθεί και η μεταπώληση των θερμικών.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ναι ξέρω, εκεί δεν είναι χωριό όπως ο Βόλος, κινείστε με υψηλές ταχύτητες στη παραλιακή από φανάρι σε φανάρι και στην Αττική οδό, και ο χρόνος επιβραδύνεται στις υψηλές ταχύτητες γιατί όλα είναι σχετικά. ηλεκτρικό δαγκωτό.
Μη παρεις ηλεκτρικό.... Βασικά τα σημερινά ηλεκτρικά για τετοιες μικρες πολεις είναι αλλά αν εισαι κολλημένος και η φυση σου είναι αντιδραστική
-
Έγραψε κάποιος άνθρωπος την εμπειρία του με ένα ηλεκτρικό, σε ταξίδι και οι άλλοι έκαναν τηλεσυνάντηση για να τον ακυρώσουν, να τον κρίνουν και να τον ειρωνευτούν;
Και ανέβασαν την τηλεσυνάντηση στο youtube; -
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έγραψε κάποιος άνθρωπος την εμπειρία του με ένα ηλεκτρικό, σε ταξίδι και οι άλλοι έκαναν τηλεσυνάντηση για να τον ακυρώσουν, να τον κρίνουν και να τον ειρωνευτούν;
Και ανέβασαν την τηλεσυνάντηση στο youtube;Θα μαζευτούν και 3-4 ψάλτες, νεοκόροι και θεολόγοι, να εξηγήσουν το λάθος σκεπτικό που έχει ένας άθεος και δεν κατανοεί το Θείο μεγαλείο που χρειάζεται άλλη προσέγγιση κι όχι να ρωτάει γιατί πεθαίνουν και τυραννιούνται παιδάκια από καρκίνο και πως είμαστε όλοι από κρέας σαν τα θηλαστικά και τέτοια, είναι λάθος αυτός ο τρόπος σκέψης...
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και ανέβασαν την τηλεσυνάντηση στο youtube;
...Περιμένεις κάτι περισσότερο από το ελληνικό ιντερνέ; Ποιος την έχει πιο μεγάλη (την γνώση και την ειρωνία) έχει καταντήσει εδώ και χρόνια.
-
Ρε ουστ! Στην αρχή νόμισα ότι ήταν σατιρική εκπομπή (οι φάτσες παρέπεμπαν σε τέτοια!).
Είναι δυνατόν να κάνουν συνέλευση για να αποδομησουν την αλήθεια του άλλου;! Γέμισε Γκεμπελισκους ο κόσμος..
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης