@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ό,τι πρόγραμμα και να έχει, η διαφορά στο κόστος κίνησης θα είναι τεράστια. Και στην ξεκούραση με την οποία θα μετακινείται.
Συνφορουμίτες αν το θέμα προς συζήτηση είμαι εγώ , να διευκρινίσω κάτι.
Προσωπική χρήση δικού μου οχήματος , ταξίδια ( συνήθως αυθημερόν) με μάξιμουμ 800χλμ πήγαινέλα. Αυτά σε επαγγελματικό επίπεδο. Εκδρομικά είμαι του road trip.
Η σύζυγος που είναι και το θέμα. Κάνει 140 πήγαινέλα , αλλά με γκρουπ, δεν παίρνει κάθε μέρα η ίδια αυτοκίνητο , αλλά μία στις δύο ή στις τρεις ( όχι δεν είναι εκπαιδευτικός).
Πληρώνω (μαζοχιστικά) τέλη , ασφάλειες και λοιπά για 3 οχήματα και 1 αγροτικό. Τα δικά μου χιλιόμετρα τα διαμοιράζω και με κανένα ενοικιαζόμενο το χειμώνα ( εκτός σεζόν).
Έφτασα πολύ κοντά , πριν κανένα χρόνο , όταν είχε βγεί εντυπωσιακή προσφορά για το ioniq 5. Πουλούσα το μίκρα ( προκαταβολή leasing) και με τα φορολογικά , "ντρέπομαι" που το γράφω , "έκλεβα εκκλησία" στο κόστος χρήσης.
Το είδαμε , το οδηγήσαμε , ενθουσιάστηκε η σύζυγος.
Αλλά και το αλλά είναι τεράστιο. Η μόνη εφικτή λύση φόρτισης είναι το σπίτι του πεθερού , 10 χλμ έξω προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πρωί , θα προστίθενται έξτρα ταλαιπωρία σε έναν εργαζόμενο. Τα ζυγίσαμε πολύ και καλώς ή κακώς , απορρίφθηκε . Και έπρεπε να μπριζώνονταν κάθε μέρα, καθώς το γκρούπ συχνά πυκνά έχει και απώλειες ( δε δουλεύουν ίδιες δουλειές , οπότε κάποιος μπορεί να λήψει και απροειδοποίητα να χρειαστεί να πάρει η ίδια όχημα).
Κάπως έτσι το μίκρα πέρασε τις 300Κ χιλιόμετρα ( δεν έχω ξανακρατήσει "χαμάλη" τόσο πολύ). Η αξία του καταποντίζεται. Αν δεν βάλει φορτιστές η εργασία της συζύγου , τότε ή clio 5 dci ή κάποιο Bsuv diesel ή κάποιο toyota σε leasing , με το σκεπτικό ότι ήμουν καλομαθημένος και θα ήθελα ο "χαμάλης" μου να αναβαθμίζεται με τα χρόνια.
Αυτά καθώς είμαι εκτός θέματος , αν και προβληματισμένος....
για εσενα, το θεμα του ηλεκτρικου εκλεισε οταν διευκρινισες οτι δεν υπηρχε τροπος οικιακης φορτισης (ή εστω στη δουλεια). Προφανως και αυτο που αναφερεις με το σπιτι του πεθερου δεν ειναι λυση.
Απλα πιαστηκαμε απο σεναριο χρησης της συζυγου για να κανουμε κουβεντα για καποιον αλλον υποθετικο χρηστη που θα ειχε τετοιες αναγκες.
Κρατατε το μικρα ωσπου να παραδοσει πνευμα.