-
@dettol said in TESLA FORUM:
Οι χωροταξικοι περιορισμοι αφορουν μονο τις "μαουνες", αλλα δεν υπαρχουν μονο μαουνες ηλεκτρικα, οποτε δεν το αναφερω ως περιορισμο.
Οι χωραταξικοί περιορισμοί αφορούν ΚΑΘΕ ηλεκτρικό ρεαλιστικά διότι πολύ απλά οι αξιόλογες αποδόσεις και αυτονομίες που οι ηλεκτρολάγνοι επικαλείστε συστηματικά έχουν ως απαραίτητη τεχνική προϋπόθεση τεράστια βάρη και διαστάσεις οχημάτων που σε συνδυασμό με κύκλους στροφής ποντοπόρου φορτηγού τα καθιστούν ακατάλληλα για εκείνο ακριβώς το περιβάλλον του οποίου τα προβλήματα υποτίθεται ότι ήρθαν να λύσουν: Τις πόλεις.
Και αυτή ακριβώς είναι η κρίση ταυτότητας και ο διχασμός των σύγχρονων ηλεκτρικών. Ότι στα δημοφιλέστερα στην Ευρώπη b & c segment απλά δεν υπάρχει ηλεκτρικό αμάξι με συνδυασμό χαρακτηριστικών μεγέθους/αυτονομίας/επιδόσεων/τιμής που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μέσης μικρής οικογένειας ως το μόνο της όχημα ενώ αντίθετα υπάρχουν 10δες επιλογές μεταξύ των αντίστοιχων υβριδικών με παραπλήσιο συνολικό κόστος αν συμπεριλάβει κανείς τις αξίες μεταπώλησεις, την διαθεσιμότητα ιδιωτικών χώρων φόρτισης και τον προσδοκόμενο χρόνο ζωής και γήρανση των ηλεκτρικών λόγω μπαταρίας.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Οι χωροταξικοι περιορισμοι αφορουν μονο τις "μαουνες", αλλα δεν υπαρχουν μονο μαουνες ηλεκτρικα, οποτε δεν το αναφερω ως περιορισμο.
Οι χωραταξικοί περιορισμοί αφορούν ΚΑΘΕ ηλεκτρικό ρεαλιστικά διότι πολύ απλά οι αξιόλογες αποδόσεις και αυτονομίες που οι ηλεκτρολάγνοι επικαλείστε συστηματικά έχουν ως απαραίτητη τεχνική προϋπόθεση τεράστια βάρη και διαστάσεις οχημάτων που σε συνδυασμό με κύκλους στροφής ποντοπόρου φορτηγού τα καθιστούν ακατάλληλα για εκείνο ακριβώς το περιβάλλον του οποίου τα προβλήματα υποτίθεται ότι ήρθαν να λύσουν: Τις πόλεις.
Και αυτή ακριβώς είναι η κρίση ταυτότητας και ο διχασμός των σύγχρονων ηλεκτρικών. Ότι στα δημοφιλέστερα στην Ευρώπη b & c segment απλά δεν υπάρχει ηλεκτρικό αμάξι με συνδυασμό χαρακτηριστικών μεγέθους/αυτονομίας/επιδόσεων/τιμής που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μέσης μικρής οικογένειας ως το μόνο της όχημα ενώ αντίθετα υπάρχουν 10δες επιλογές μεταξύ των αντίστοιχων υβριδικών με παραπλήσιο συνολικό κόστος αν συμπεριλάβει κανείς τις αξίες μεταπώλησεις, την διαθεσιμότητα ιδιωτικών χώρων φόρτισης και τον προσδοκόμενο χρόνο ζωής και γήρανση των ηλεκτρικών λόγω μπαταρίας.
τα εχεις μπλεξει λιγο (μαλλον πολυ, αλλα προσπαθω να ειμαι ευγενικος) τα πραγματα και εχεις βαλει πολλες διαφορετικες παραμετρους μεσα στον κουβα.
Αν εσυ (ή οποιος αλλος αγοραστης)βολευεσαι μονο με ηλεκτρικο αμαξι 5μ και μετα δεν χωρας να το βαλεις στο γκαραζ σου ή να βρεις θεση στο δρομο, ε δεν σου φταιει η ηλεκτροκινηση για αυτο. Καποτε υπηρχαν μονο τα τεσλα (ή τουλαχιστον ηταν μονο αυτα η ρεαλιστικη επιλογη), πλεον δεν ισχυει αυτο.
θες αμαξι πολης; παρε t03/inster/συντομα το seagull;
θες μεγαλυτερο; υπαρχουν μεσαια. Θες ακομα μεγαλυτερο; υπαρχουν d-segment. Απο ολα εχει ο μπαξες και συνεχως εμπλουτιζεται η γκαμα.
Αν σωνει και καλα δεν θες ηλεκτρικο, ε μην παρεις φιλε μου, δεν σε αναγκαζει κανεις να παρεις. Παρε οτι γουσταρεις εσυ και μην σπας μπαλες.ΥΓ; και κακιστα γινεται, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, η συζητηση αυτη στο νημα των τεσλα.
-
Πήγα πήρα καφέ, πήγα τουαλέτα, ήπια τον καφέ, κοιτώ τα mails (δεν έχει πολύ δουλειά σήμερα), πήγα πήρα κάτι κουλουράκια, τώρα κάθησα να δω με ποιον θα αρπαχτω και ακόμα μιλάτε με ευγένεια ο ένας στον άλλον για το πάρκινγκ;
Γίνετε λιγο άντρες.... Πες στη μάπα του που να τα βάλει τα 5 μέτρα αμάξωμα....
Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά
-
Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας λαπ, μην απορείς.
-
Το Kia EV3 των 600+ km WLTP αποτελεί το πιο ταξιδιάρικο μικρό σε διαστάσεις. Επίσης, τι σημαίνει ταξιδιάρικο; Εγώ μια χαρά θα πηγαινοερχόμουν στο εξοχικό μου με Dolphin των 20 χιλιάδων. Άλλο που δε με καλύπτει το πορτ-μπαγκάζ του και έδωσα παραπάνω για μεταχειρισμένο. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια, είναι λάθος να βαπτίζουμε τα δικά μας θέλω ως καθολική επιλογή.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Το Kia EV3 των 600+ km WLTP αποτελεί το πιο ταξιδιάρικο μικρό σε διαστάσεις. Επίσης, τι σημαίνει ταξιδιάρικο; Εγώ μια χαρά θα πηγαινοερχόμουν στο εξοχικό μου με Dolphin των 20 χιλιάδων. Άλλο που δε με καλύπτει το πορτ-μπαγκάζ του και έδωσα παραπάνω για μεταχειρισμένο. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια, είναι λάθος να βαπτίζουμε τα δικά μας θέλω ως καθολική επιλογή.
Εδώ τα δεδομένα κατά EV-Database, για Β-C-Segment, μέσο κόστος κάτω από 40κ γιούρα, ταξινομημένα βάσει της πραγματικής τους αυτονομίας κατά τον δικό τους αλγόριθμο (αλγόριθμο που θεωρώ ακριβή αφού λίγο-πολύ συμφωνεί με ότι έχω και εγώ μετρήσει).
Δεν ξέρω τι είναι ταξιδιάρικη αυτονομία όμως μπορώ να σου πώ τι ΔΕΝ είναι : Tα πραγματικά 380χλμ του καλύτερου σε πραγματική μέση αυτονομία στην λίστα (που όταν αφαιρεθεί η εύλογη ρεζέρβα του τελευταίου 20% του SoC και το πανω 10% για λόγους μακροημέρευσης της μπαταρίας πέφτει στα μόλις 266χλμ χωρίς να συμπεριλάβει κανείς τις απώλειες λόγω γήρανσης από την πρώτη κιόλας χρονιά).
Τέλος πάντων, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε διότι ο dettol - δικαίως - θα με ανακαλέσει στην τάξη ως εκτός τεσλα θέματος.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Απουσία μηχανής στους κατευθυντήριους τροχούς το ηλεκτρικά είναι φοβερά στις μανούβρες. Αν βάλεις σε αυτά τις κάμερες, τους αισθητήρες και την απουσία οργάνων, πρέπει να είσαι πολύ ούφο για να σε δυσκολεύει στο παρκάρισμα. Πόσο θα σε δυσκολεύσει ; Λιγότερο από ένα civic ή ένα μοντεο. Παρκάρει πιο εύκολα από ένα aygo, σίγουρα όχι και μου κάνει εντύπωση που για άλλη μια φορά συζητάμε τα αυτονόητα!
Ας το πούμε ξανά, τα ηλεκτρικά έρχονται με κάποιους περιορισμούς που καλό είναι να τους γνωρίζουμε πριν προβούμε στην αγορά. Οποίος είναι οκ με αυτούς προχωράει στην αγορά, για όποιον αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα προχωράει στην επόμενη αντιπροσωπία.
Οσμίζομαι ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να οδηγηθούμε σε μια προ αποφασισμένο ταξική συζήτηση ! -
ΚΛΗΡΟΝΌΜΟΣ
-
γυναίκα δεν βρίσκει ο αργινός αλλά εσάς σας γλεντάει...
στην πραγματικότητα εγώ τον βλέπω ψημένο να πάρει ηλεχτρικό και μάλιστα τέζλα...
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Οσμίζομαι ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να οδηγηθούμε σε μια προ αποφασισμένο ταξική συζήτηση !
Η συζήτηση γίνεται ελπίζοντας ότι θα συμφωνήσουμε στα αυτονόητα και ότι θα διαχωρίσουμε προσωπικές προτιμήσεις από μετρήσιμα μεγέθη και ατομικές ιδεοληψίες από καθολικές αλήθειες. Ματαίως προφανώς.
-
@gatoz said in TESLA FORUM:
γυναίκα δεν βρίσκει ο αργινός αλλά εσάς σας γλεντάει...
το ιδιο θα μπορουσε να πει κανεις για τις αψιμαχιες σου με τον criu. Δεν οδηγουν απολυτως πουθενα, απλα γινονται για να γινουν και να κανετε χαβαλε
Εδω νομιζω δεν εχουμε φτασει (ακομα) σε αυτο το επιπεδο, αλλα η επαναληψη εχει οντως αρχισει να με κουραζει προσωπικα. Το αλλο που με κουραζει ειναι οταν αλλαζει το πλαισιο της συζητησης συνεχεια, ωστε να επαληθευτει η αποψη του οτι "διαφωνουμε", ειμαστε "ηλεκτρολαγνοι" κτλπ.
Ε στο μαμημενο νημα των τεσλα ή στο "προοπτικη της ηλεκτροκινησης" τα λεμε; Ποιος θα γραψει εκει με ορεξη; Καποιος που δεν του αρεσε; Αυτος θα γραψει μια φορα (και αν ποτε γραψει) "το δοκιμασα, δεν μου αρεσε, πηρα αλλο".. the end. -
Είναι ρήτωρ του γραπτού λόγου. Ακριβώς αυτό κάνει, ορίζει το πλαίσιο ανάπτυξης επιχειρημάτων και σε αυτό πάνω οδηγεί τα επαγωγικά συμπεράσματα. Έχει μελετήσει τον Ντεριντά, και ακολουθεί την αποδόμηση της έννοιας του tesla μέσα από τις αντιφατικές περιγραφές κάθε πτυχής του.
Μη του μιλάτε.
-
Μια μικρή διακοπή ενέργειας... δε πιστεύω να φορτίζατε?
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
οσο υπαρχει ηλιος, δεν φοβομαστε τιποτα
-
Μερικές ερωτήσεις αν γνωρίζει κάποιος αναφορικά με τα ηλεκτρικά που βγάζουν κάποιες αντιπροσωπείες (και ιδιώτες σπανιότερα) προς πώληση αφού έχουν κάνει ήδη την αίτηση στο ΚΗ2/ΚΗ3 και είτε έχουν καρπωθεί την επιδότηση είτε την αναμένουν - μετά από πόσο χρονικό διάστημα μπορούν να κάνουν την πώληση/μεταβίβαση; Ο χρόνος αυτός μετρά από την ημέρα που βγει η πρώτη άδεια κυκλοφορίας, από την αίτηση της επιδότησης ή από την καταβολή της επιδότησης;
-
Άσχετο αλλά επειδή είμαι Κύπρο αυτές τις ημέρες , Λεμεσό κυρίως, εδώ έχει πολλά suv αλλά ίσως όχι τόσο μεγάλο ποσοστό όσο Ελλάδα, αλλά στα suv πολλά BMW και παρά πολλά Land rover υπερβολικά, επίσης και κάποιες ακριβες Mercedes που δεν έχω ιδέα τι είναι, εδώ φυσικά έχει και Ρώσσους και άλλους ακόμη εκατομμυριούχους είναι και τουριστική . Απλά έτσι σαν παρατήρηση, επίσης νομίζω δεν είδα παρά μόνο ένα Tesla και φυσικά άφθονα hev. ΥΓ: να επισημάνω φυσικά πως γενικά είναι και φθηνή η βενζίνη 1,34 και.μαλιστα ανεβασμένη αυτό τον καιρό, οπότε δεν έχουν καημό εξοικονόμησης πέραν του ότι είναι υψηλότερο το οικονομικό επίπεδο όσο να ναι
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
οσο υπαρχει ηλιος, δεν φοβομαστε τιποτα
Έτσι.... Μέχρι να σβήσει ο Ήλιος που λένε ,
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
με ηλεκτρομαγνητική βόμβα φανταζομαι μονο εσεις θα κυκλοφορειτε
-
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
με ηλεκτρομαγνητική βόμβα φανταζομαι μονο εσεις θα κυκλοφορειτε
Μετά απο emp θα κυκλοφορούν μόνο τα άλογα και τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης: