-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όχι αρκετά φθηνό, εκτός αν εννοούμε το Ami.
Πρέπει να ξαναδούν στον σχεδιασμό της ΕΕ τα γιαπωνέζικα Kei Cars, και να παράγουν κάτι αντίστοιχο ηλεκτρικό για χρήση μέσα στις πόλεις.Δηλαδή, να ξαναβγάλει η Ευρώπη "Φιατάκια" να κάνουμε τη δουλειά μας.
Να ξαναβγεί αληθινό Panda και Punto, αυτό χρειάζεται. -
Πράγμα απίθανο. Τι να πρωτο υπολογίσουμε; Το κόστος των μπαταριών, όπου οι Κινέζοι ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας (ειδικά στις φτηνές μπαταρίες); Το εργατικό κόστος; Που ακριβώς θα φτιάξει η Ούρσουλα το φτηνό Ευρωπαικό μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Απλά αυτό που ζητάει είναι αντί για μικρά ηλεκτρικά των 25.000 € να φτιάξουν ηλεκτρικά με τιμή στα 18.000€. Γιατί τις τιμές των Κινέζων (προ δασμών) έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να τις πιάσουμε.
Δεν ξέρω βέβαια τι ακριβώς θα κερδίσουν οι Ευρωπαικές αυτοκινητοβιομηχανίες από αυτό το σχέδιο. Οι περισσότεροι έτσι και αλλιώς προσπαθούν να ρίξουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια, φτηνά μικρά ηλεκτρικά (π.χ. eUP, Twingo, κλπ).
-
Τα οποία υπήρχαν πριν έρθουν οι Κινέζοι σε αυτή την τιμή και καταργήθηκαν.
-
Η catl έχει ήδη 3 εργοστάσια στην Ευρώπη (Γερμανία , Ουγγαρία, Ισπανία) και η byd θα έχει 1 σε λίγους μήνες (Ουγγαρία). Οι μπαταρίες αυτές θα είναι made in Europe. Άρα το 1,8 δις επιδότηση πάλι σε κινεζικές εταιρείες θα πάει.
Πάντως αν κατάλαβα καλά από το άρθρο, η Ευρώπη αφού δεν έχει πρόσβαση σε πρώτες ύλες, έχει στόχο μακροπρόθεσμα να αποκτήσει πλεονέκτημα από την ανακύκλωση μπαταριών. Πιασταυγο και κουρευτο και ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...
-
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris παρε ποπ κορν το βραδυ
θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο κοντά είναι στο Tesla 3. η merc θα πρέπει να καλύψει με κάθε τρόπο τα κενά στην τενχολογία των ηλεκτρικών της και σίγουρα το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι μια ευκαιρία αν το καταφέρει. θυμάμαι μου είχες αναφέρει ότι τα πρώτα βιντεάκια που είχες δει δεν έπεισαν ότι θα είναι τόσο efficient όσο είχαν υποσχεθεί, για να δούμε αν επιβεβαιώνεται στην πράξη. Θα πόνταρα πάντως ότι δεν θα καταφέρει να φτάσει ένα Tesla, αλλά δεν ειναι και τόσο μακρυα.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο κοντά είναι στο Tesla 3. η merc θα πρέπει να καλύψει με κάθε τρόπο τα κενά στην τενχολογία των ηλεκτρικών της και σίγουρα το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι μια ευκαιρία αν το καταφέρει. θυμάμαι μου είχες αναφέρει ότι τα πρώτα βιντεάκια που είχες δει δεν έπεισαν ότι θα είναι τόσο efficient όσο είχαν υποσχεθεί, για να δούμε αν επιβεβαιώνεται στην πράξη. Θα πόνταρα πάντως ότι δεν θα καταφέρει να φτάσει ένα Tesla, αλλά δεν ειναι και τόσο μακρυα.
Το θέμα είναι με τι κόστος... Γιατι αν κοστίζει το 2πλασιο από ένα M3 δεν γίνεται δουλειά....
-
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το θέμα είναι με τι κόστος... Γιατι αν κοστίζει το 2πλασιο από ένα M3 δεν γίνεται δουλειά....
60.380,60 ξεκινάει στην Γερμανία η 4matic 350. Για mercedes δεν τα θεωρώ πολλά, θα μου πεις βέβαια που θα φτάσει αν βάλεις κανέναν καλό εξοπλισμό. η ποιότητα της cla ομως θεωρητικά ειναι σε καλύτερα επίπεδα εσωτερικά και σου δίνει και την δυνατότητα επιλογής εξοπλισμού που για κάποιους ειναι advantage, τώρα αν αξίζει ή όχι, χωράει μεγάλη κουβέντα, ειναι και θέμα τσέπης και επιλογής
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ακόμα και να είναι ισάξια με Μ3 στην κατανάλωση, εγώ ως αποτυχία θα το χρεώσω καθώς η μερκ έχει κιβώτιο
-
Ακόμα και να είναι ισάξια με Μ3 στην κατανάλωση, εγώ ως αποτυχία θα το χρεώσω καθώς η μερκ έχει κιβώτιο
Μην λέμε τα ίδια κάθε φορά. Αποτυχία ειναι οποιοδήποτε ηλεκτρικό ΔΕΝ ειναι Τέσλα, με εξαίρεση (που επιβεβαιώνει τον κανόνα) την Porsche Taycan. Ισως κάποια στιγμή να καταφέρουν και οι άλλοι να βγάλουν ηλεκτρικά αμάξια. Σήμερα όμως η Τέσλα παίζει μόνη της.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μην λέμε τα ίδια κάθε φορά. Αποτυχία ειναι οποιοδήποτε ηλεκτρικό ΔΕΝ ειναι Τέσλα, με εξαίρεση (που επιβεβαιώνει τον κανόνα) την Porsche Taycan. Ισως κάποια στιγμή να καταφέρουν και οι άλλοι να βγάλουν ηλεκτρικά αμάξια. Σήμερα όμως η Τέσλα παίζει μόνη της.
Μύθος.
Όταν ξεκίνησε είχε κάποια πρωτοπορεία μιας και οι άλλες εταιρείες δεν είχαν ασχοληθεί ακόμη.
Τώρα πλέον δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Έχουν βγει αξιόλογα ηλεκτρικά από πολλούς.
Και φυσικά έχει σταματήσει να παίζει μόνη της εδώ και καιρό. -
Οσο και να είναι ως συνήθως υπερβολικός ο Φάνης, εδώ έχει δίκιο. Ηλεκτροκίνηση = τεσλα. Έχουν το όλο πακέτο. Κρίμα που δεν βγάζουν μικρότερα μοντέλα να τους κλείσουν όλους.
Αν δεν σου κάνουν τα τεσλα οπως πχ εμένα με χαλάει το υψος και το μέγεθος τους που είναι απλά ακατάλληλα για καθημερινα στη χώρα, απλά προσπερνάς όλη την ηλεκτροκίνηση ως ιδέα.
Ταλαιπωρία χωρίς λόγο! Οικολογικές ανησυχίες - ας είμαστε ειλικρινείς - δεν υπάρχουν. Μόνο με την επιδότηση πούλησαν οι άλλοι αλλά και την τεσλα δοκίμασε κόσμος που δεν ήξερε.
Οικονομία κάνεις και με τα υβριδικά χωρίς δεσμεύσεις.
Δεν πάνε να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω όλοι να μας σπρώξουν στις μπαταρίες μόνο το τεσλα είναι ολοκλήρωμενο προϊόν σε ηλεκτρικά.Οταν βγει κάποιος να παράσχει την ίδια εμπειρία και πιο τώρα τεσλα σε πιο καθημενρινα μεγέθη το ξανασυζητάμε για ηλεκτρικό.
Καταλαβαίνω όσα παιδιά έρχονται από παλιά αμάξια λαδιερες ή ταλαιπωρήθηκαν σε συνεργεία κλπ να ενθουσιάζονται με τα μπαταριατα παιχνίδια και το γκαζάκι που παρέχεται αλλά έχουν χάσει κομμάτι της εξέλιξης των μεκ με τα υβριδικά συστήματα που συνδυάζουν τα καλά και των 2 κόσμων. -
Άλλη κουβέντα τα ηλεκτρικά vs υβριδικών ή οποιοδήποτε άλλου και άλλη τα ηλεκτρικά μεταξύ τους.
Είπαμε πρωτοπόρος η Tesla με καλό προϊόν και πολλές πωλήσεις, αλλά πλέον μόνη της δεν παίζει και ο ανταγωνισμός άρχισε να βγάζει πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα, κάποια από αυτά εφάμιλλα ή και καλύτερα.Europe: Best-Selling Electric Car Brands in 2025 (March & Q1)
-
Οπως τα λεει ο παγωμενος. Μονο#tesla θα κοιτουσα σε ηλεκτρικο.
-
Αν δεν μπορείς να πάρεις τεσλα μην ασχολείσαι καν με την ηλεκτροκίνηση.
Οσο και να μας σπρώχνουν εκεί τίποτα δεν θα καταφέρουν.
Ανούσιο παίδεμα για δήθεν οικονομία. -
ευτυχως πλεον υπαρχουν πολλες επιλογες, για διαφορετικες αναγκες και σε διαφορετικες τιμες. Ο καθενας βλεπει τον καλυπτει και αποφασιζει.
-
ο ανταγωνισμός προσεγγίζει πλέον τα Tesla, αν και στο Value 4 money ειναι ακόμα μία πολύ αξιόλογη επιλογή, απλά πλέον δεν ειναι αυτό που ήταν το 20-21.
-
ευτυχως πλεον υπαρχουν πολλες επιλογες, για διαφορετικες αναγκες και σε διαφορετικες τιμες. Ο καθενας βλεπει τον καλυπτει και αποφασιζει.
Δεν διαφωνώ. Απλά δεν υπάρχει κάτι που πραγματικά να ειναι θελκτικό και πλήρες.
Τα τεσλα είναι ολοκληρωμένο προϊόν.
Τα άλλα είναι μισά αυτοκίνητα. -
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν διαφωνώ. Απλά δεν υπάρχει κάτι που πραγματικά να ειναι θελκτικό και πλήρες.
Τα τεσλα είναι ολοκληρωμένο προϊόν.
Τα άλλα είναι μισά αυτοκίνητα.Μπα, εγώ έχω βρει πολλά που για εμένα είναι και θελκτικά και πλήρες, που δεν έχουν μόνο μία μεγάλη κεντρική οθόνη και μόνο δύο πολυπλήκτρα στο τιμόνι και που θα με κάλυπταν μια χαρά.
-
Εχουν ανέβει οι άλλοι γιατί βγήκαν μικρότερα και φτηνότερα μοντέλα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης