-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν οι εταιρείες Leasing μπορούν και αυτές να πάρουν την επιδότηση, τότε μάλλον είναι αυτές που εξαντλούν τους περισσότερους πόρους.
Και μετά βέβαια δεν κάνουν καμία έκπτωση στη μίσθωση των ηλεκτρικών, αντίθετα ανβάζουν κιόλας τις τιμές.Αν δεν μπορούν να πάρουν την επιδότηση, τότε γράψτε λάθος για το σχόλιο.
Απλά μου φαίνεται μεγάλο ως νούμερο, να είναι όλοι αυτοί ιδιώτες που αγοράζουν ηλεκτρικά στην Ελλάδα.επειδή έχω leasing και την εχω κάνει αυτή την διαδικασία, και εχω πάρει τα χρήματα, οι εταιρίες leasing μπορούν να πάρουν την επιδότηση γιατί ειναι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, με βάση ομως τους περιορισμούς που ισχύουν για τις εταιρίες απο το ΚΗ. Ωστόσο, ο "ενοικιαστής" εχει το δικαίωμα να κάνει κανονικά την αίτηση και να πιστωθεί τα χρήματα, οπως έγινε στην δική μου περίπτωση, έστειλα κανονικά την άδεια και το συμβολαιο του Leasing Και μου πιστώθηκαν τα χρήματα μετά απο 9 μήνες. Εχω ακούσει οτι οι εταιρίες Leasing, στη ακραία περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν διεκδικήσει την επιδότηση μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα, το κάνουν οι ίδιες, προφανώς για τον εαυτό τους- δεν μπορώ να το διασταυρώσω το συγκεκριμένο.
-
@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Έξι απαντήσεις σε ερωτήσεις πολιτών
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/kinoymai-ilektrika-3-exi-apantiseis-se-erotiseis-politon/
Αν οι εταιρείες Leasing μπορούν και αυτές να πάρουν την επιδότηση, τότε μάλλον είναι αυτές που εξαντλούν τους περισσότερους πόρους.
Και μετά βέβαια δεν κάνουν καμία έκπτωση στη μίσθωση των ηλεκτρικών, αντίθετα ανβάζουν κιόλας τις τιμές.Αν δεν μπορούν να πάρουν την επιδότηση, τότε γράψτε λάθος για το σχόλιο.
Απλά μου φαίνεται μεγάλο ως νούμερο, να είναι όλοι αυτοί ιδιώτες που αγοράζουν ηλεκτρικά στην Ελλάδα.Νομιζω μπορούν με εμπλοκή του πελάτη προς όφελος πελάτη. Για αυτό στο 3 έβλεπες σε πολλά ηλεκτρικα να βγαίνει η τιμή με 9000 προκαταβολή στις προσφορές γιατί ήταν αυτά του προγράμματος.
-
-
@k-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νομιζω μπορούν με εμπλοκή του πελάτη προς όφελος πελάτη. Για αυτό στο 3 έβλεπες σε πολλά ηλεκτρικα να βγαίνει η τιμή με 9000 προκαταβολή στις προσφορές γιατί ήταν αυτά του προγράμματος.
εξαρτάται απο την εταιρία, σε φίλο πάντως (που είχε προβλήματα με τράπεζες εφορία και δεν μπορούσε εύκολα να πιστωθεί ποσό 8-9 χιλιάδων ευρώ στο λογαριασμό μου γιατί θα του γίνονταν κατάσχεση), κατάφερε να τους πιέσει να του κάνουν αυτή την εξυπηρέτηση - το κύριο θέμα των εταιριών Leasing δεν ειναι η γραφειοκρατική εργασία αλλά η λογιστικοποίηση της συγκεκριμένης συναλλαγής, που δεν ειναι ουσιαστικά έσοδο για την εταιρία- βρέθηκε πάντως τρόπος και το προχώρησε, αλλά εχω καταλάβει οτι το απεφεύγουν.
-
@k-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νομιζω μπορούν με εμπλοκή του πελάτη προς όφελος πελάτη. Για αυτό στο 3 έβλεπες σε πολλά ηλεκτρικα να βγαίνει η τιμή με 9000 προκαταβολή στις προσφορές γιατί ήταν αυτά του προγράμματος.
τα 9 που ζητούσαν μπροστά όμως ήταν χωρίς το ΦΠΑ, αλλά σίγουρα είχε κάποια σύνδεση με το ΚΗ.
-
Ήμουν στη Μύκονο πριν 3 μέρες,δεν είδα κανέναν φορτιστή,που στο καλό φορτίζουν τα Tesla;τους κρύβουν να μη φαίνονται;
-
@dimitrioskosmas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ήμουν στη Μύκονο πριν 3 μέρες,δεν είδα κανέναν φορτιστή,που στο καλό φορτίζουν τα Tesla;τους κρύβουν να μη φαίνονται;
αυτα ειναι dc και wallboxes που εχουν ασχοληθει να δηλωσουν στην εφαρμογη. Τα πορτοκαλι ειναι dc, τα πρασινα ειναι ac και τα καφε ειναι ac restricted access (δηλαδη πρεπει να εισαι πελατης του ξενοδοχειου/εστιατοριου/οτιδηποτε για να φορτισεις εκει)
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απλά μου φαίνεται μεγάλο ως νούμερο, να είναι όλοι αυτοί ιδιώτες που αγοράζουν ηλεκτρικά στην Ελλάδα.επειδή έχω leasing και την εχω κάνει αυτή την διαδικασία, και εχω πάρει τα χρήματα, οι εταιρίες leasing μπορούν να πάρουν την επιδότηση γιατί ειναι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, με βάση ομως τους περιορισμούς που ισχύουν για τις εταιρίες απο το ΚΗ. Ωστόσο, ο "ενοικιαστής" εχει το δικαίωμα να κάνει κανονικά την αίτηση και να πιστωθεί τα χρήματα, οπως έγινε στην δική μου περίπτωση, έστειλα κανονικά την άδεια και το συμβολαιο του Leasing Και μου πιστώθηκαν τα χρήματα μετά απο 9 μήνες. Εχω ακούσει οτι οι εταιρίες Leasing, στη ακραία περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν διεκδικήσει την επιδότηση μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα, το κάνουν οι ίδιες, προφανώς για τον εαυτό τους- δεν μπορώ να το διασταυρώσω το συγκεκριμένο.
Νόμιζα ότι τα αφαιρεί η leasing απο το μίσθωμα. Μπορώ κάνοντας τη διαδικασία να επιδοτηθώ και την τοποθέτηση wallbox στο σπίτι μου?
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Χεστηκα. Εσυ θα χασεις.
Γιατί η συζήτηση πάει πάλι στο "εγώ δεν πήρα άρα είμαι έξυπνος και εσύ βλάκας που τσίμπησες" και τούμπαλιν ?
Οχι δεν παει εκει η συζήτηση. Οχι τουλαχιστο απο εμενα φιλε τερας.
-
@george-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγω ανεφερα την παραγωγη ρευματος σε παγκοσμιο επιπεδο η οποια εχει ενα ρυθμο αυξησης περι του 2-3 % καθε χρονο.
Εσυ αναφερεις την καταναλωση ρευματος στην Ελλαδα και μαλιστα οτι εχει μειωθει απο το 2008 που ειναι περιεργο.
Το τελευταίο σου σχολιο για οικονομικη σωτηρια οταν η παραγωγη στην Ελλαδα στηριζεται κατα μεσο ορο στο 50% στο φυσικο αεριο, που εισαγεται δεν ειναι ακριβως πολυ ευστοχο.
Συμφωνούμε οτι ηλεκτρική ενέργεια παράγουμε και μόνοι μας, ενώ ορυκτά καύσιμα εισάγουμε κατά 100%;
Είχαμε ορυκτά καύσιμα και έχουμε ακόμα λιγνίτη οπότε δεν είναι τόσο άσπρο μαύρο. Από την άλλη πολύς κόσμος ουρλιάζει για τις ΑΠΕ και ως ένα σημείο έχει δίκιο γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τα βουνά σώβρακα.
Ναι αλλά το πετρέλαιο το εισάγουμε 100%, ενώ ρεύμα παράγουμε το 45% με ΑΠΕ (σύμφωνα με αυτό που έγραψε ο @red_monster ), οπότε βγαίνουμε κερδισμένοι
Έχουμε λίγο πετρελαίο στον Πρίνο. Παρακαλώ να είμαστε ακριβείς
Το σκέφτηκα, αλλά δεν γνωρίζω ποσότητα5000 βαρέλια αργο ημερησιως. Δυστυχως ειναι πλουσιο σε θιωδη και εχει χαμηλη αποδωση. Χρησιμοποιειται σε προσμιξεις μονο με τα σαουδαραβικα και μεχρι πρωτινος ιρανικά πετρελαια. Ως 5% για να βγει στρογγυλεμενος ο υπολογισμος.
-
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σύμφωνα με τους ηλεκτρόπληκτους κάποιος που δίνει 40-50-60000 για αυτοκίνητο, θα κάνει μόνο 2-3 ταξίδια τον χρόνο...
Σχετικά ειναι όλα. Εγώ θα έδινα και 100.000€ για αμάξι και δεν θα έκανα κανένα ταξίδι, απλά γιατι βαριέμαι! Έχω φίλο με Range Rover των 150.000€ και κάνει 1 ταξίδι τον χρόνο με το αμάξι, το έχει για τα νησιά και το Κολωνάκι, επειδή απλά το γουστάρει.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σχετικά ειναι όλα. Εγώ θα έδινα και 100.000€ για αμάξι και δεν θα έκανα κανένα ταξίδι, απλά γιατι βαριέμαι! Έχω φίλο με Range Rover των 150.000€ και κάνει 1 ταξίδι τον χρόνο με το αμάξι, το έχει για τα νησιά και το Κολωνάκι, επειδή απλά το γουστάρει.
εγώ προσωπικά "γουστάρω" αυτούς τους τύπους, το να αναφέρει με ειλικρίνεια κάποιος, οτι αυτο που έχω το έχω για μούρη, επειδη μου αρέσει το χρώμα, επειδή αρέσει στην γυναίκα μου, και οτι του κατέβει απο το κεφάλι, εμένα προσωπικά δνε με ενοχλεί καθόλου, ισα ίσα το σέβομαι. Αυτός το πληρώνει εξάλλου. Αυτό που δεν αντέχω, ειναι να έχει πάρει καποιος κάτι που δεν του βγήκε για τους χ ψ λόγους, και να το βγάζει την καλύτερη επιλογή της ζωής του. Εκεί μου βγαίνει το μάτι...
-
19.6 kwh με 125 χιλιόμετρα σταθερή και κλιματισμό (με τα καθίσματα), για Tesla Y AWD. το περίμενα λίγο παρακάτω, αλλά ειναι πολύ καλή τιμή για το συγκεκριμένο όχημα.
-
Δεν βλέπω να είναι οικονομικότερο το Tesla Y από ένα αντίστοιχης κατηγορίας σύγχρονο SUV σε αντίστοιχες συνθήκες οδήγησης
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης