-
@chrisk6 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ρε συ @fanis75 αν δεν παρεις οικογενεια να κανεις ταξιδι οδικως τι αλλο θα σου μεινει? Να τριγυρνας μεσα στην πολη μετα μονο? Για μενα ειναι πολυ ωραια εμπειρια να ταξιδευω με τα παιδια οικογενειακως. Ειδικα οσο μεγαλωνουν...
Στο δια ταυτα, στα Βαλκανια δεν ξερω το δικτυο με τους φορτιστες και τι υποδομη υπαρχει.
Αλλα απο Ιταλια και πανω μου εκανε εντυπωση οτι ειχε παρα πολλους φορτιστες σε παρκινγκ χωρις καταστηματα εστιασης. Ειδικα Ελβετια...Δεν νομιζω οτι θα εχει κανεις θεμα αν εχει κανει ενα τσεκαρισμα προηγουμενως. Τωρα αν βιαζεσαι καποιος και δεν εχει ψαχτει μπορει να αντιμετωπισει θεμα αλλα θεωρω σε νορμαλ κρατη δεν θα εχει ζητημα.το προβλημα ειναι το περασμα απο βαλκανια. Μολις φτασεις κροατια, μπαινεις στον πολιτισμο. Νομιζω οτι ρουμανια ειναι επισης καλα τα πραγματα, αλλα το κλασσικο ΣΚ του σαλονικιου ειναι Βελιγραδι και οχι βουκουρεστι
Αυτα τα τριημερακια ειναι, λογω αποστασεων, για εμενα ως αθηναιο απαγορευτικα. Επομενως δεν με εχουν απασχολησει σε πρακτικο επιπεδο. Ξερω ομως αρκετους τεσλακηδες που εχουν κανει αυτα τα περασματα, ειτε με προορισμο βαλκανικες πολεις ειτε απλα ως περασμα για την υπολοιπη ευρωπη. Προσωπικα, αν το κανω ποτε, θα το κανω οπως το καναμε παλια με τους γονεις μου, με πλοιο και αφιξη στην ανκονα ή βενετια.
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν και το γεγονός ότι βλέπουμε πλέον πολλά ηλεκτρικά ξένων το καλοκαίρι ( ιδίως τέσλα) , μάλλον με διαψεύδει. Δεν πρέπει να είναι και τόσο άθλος ( δε θα το έκανα , πάντως).
Προφανώς και ΔΕΝ ειναι άθλος, το έχουν κάνει τόσοι εδώ στο φόρουμ! Ο Ντετόλ κάθε ΣΚ εκδρομή ειναι!
Ρε συ @fanis75 αν δεν παρεις οικογενεια να κανεις ταξιδι οδικως τι αλλο θα σου μεινει? Να τριγυρνας μεσα στην πολη μετα μονο? Για μενα ειναι πολυ ωραια εμπειρια να ταξιδευω με τα παιδια οικογενειακως. Ειδικα οσο μεγαλωνουν...
Για εμένα ειναι αναγκαίο κακό, κούραση! Προτιμώ να πάμε διακοπές με το αεροπλάνο και να νοικιάσω στον προορισμό. Επίσης ο γιος μου στο 2ωρο παραπονιέται, οπότε έχουμε και πολλές στάσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση με Τέσλα βγαίνει άνετα. Αλλιώς νοικιάζει κάποιος. Δεν ξέρω πολλούς που κάνουν μεγάλα ταξίδια οικογενιακώς πάνω από 1 φορά τον χρόνο. ΟΚ θα υπάρχουν, αλλά μειοψηφία. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής τα πολλά χλμ τα κάνουμε 100χλμ πε΄ριξ του τόπου κατοικίας μας.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στο δια ταυτα, στα Βαλκανια δεν ξερω το δικτυο με τους φορτιστες και τι υποδομη υπαρχει.
Αλλα απο Ιταλια και πανω μου εκανε εντυπωση οτι ειχε παρα πολλους φορτιστες σε παρκινγκ χωρις καταστηματα εστιασης. Ειδικα Ελβετια...Δεν νομιζω οτι θα εχει κανεις θεμα αν εχει κανει ενα τσεκαρισμα προηγουμενως. Τωρα αν βιαζεσαι καποιος και δεν εχει ψαχτει μπορει να αντιμετωπισει θεμα αλλα θεωρω σε νορμαλ κρατη δεν θα εχει ζητημα.το προβλημα ειναι το περασμα απο βαλκανια. Μολις φτασεις κροατια, μπαινεις στον πολιτισμο. Νομιζω οτι ρουμανια ειναι επισης καλα τα πραγματα, αλλα το κλασσικο ΣΚ του σαλονικιου ειναι Βελιγραδι και οχι βουκουρεστι
Αυτα τα τριημερακια ειναι, λογω αποστασεων, για εμενα ως αθηναιο απαγορευτικα. Επομενως δεν με εχουν απασχολησει σε πρακτικο επιπεδο. Ξερω ομως αρκετους τεσλακηδες που εχουν κανει αυτα τα περασματα, ειτε με προορισμο βαλκανικες πολεις ειτε απλα ως περασμα για την υπολοιπη ευρωπη. Προσωπικα, αν το κανω ποτε, θα το κανω οπως το καναμε παλια με τους γονεις μου, με πλοιο και αφιξη στην ανκονα ή βενετια.
Γι αυτο λεω οτι οταν γνωριζεις αυτονομια κανεις ενα σχετικο τσεκ για φορτιστες να εισαι οκ. Ειδικα μεσω Βαλκανιων.
Για Ιταλια μεχρι Βενετια μου φαινεται απαλευτο (το εχω κανει 3 φορες rt). Ανκονα ειναι καλυτερα και εισαι ενα 2ωρακι μακρια απο Μπολονια (Βορρα).
Ταξιδεψαμε παρεα με εναν Τεσλανο απο Ηγουμενιτσα/Ανκονα το Πασχα. Απο Κοζανη αυτος και τον πετυχα ξανα στην Ελβετια. Πρωτη του φορα εκτος με ηλεκτρικο αλλα δεν νομιζω οτι ειχε θεμα. Περισσοτερο καναμε χαβαλε με το 40% που λεγανε για τα πλοια παρα που θα βρει να φορτισει.@fanis75 Αν εννοεις μεγαλα ταξιδια ανω των 400χλμ τελικα πρεπει να κανω πολλα.
23Κ σε 16μηνες εχω κανει και Δευτερα-Παρασκευη το Mazda την βγαζει στο γκαραζ.
Ειναι οπως το βλεπει ο καθενας...εσυ παιδευεσαι αλλοι το ευχαριστιουνται. Απλα θεωρω το κανουν πολλοι το οικογενειακο ταξιδι. -
23Κ σε 16μηνες εχω κανει και Δευτερα-Παρασκευη το Mazda την βγαζει στο γκαραζ.
Εγώ 29Κ σε 40 μήνες....
ΥΓ: Βέβαια η σύζυγος κάνει πολλά λόγω δουλειάς, αλλά σε Ε.Ο. άντε να κάνουμε 1.000χλμ τον χρόνο! -
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν και το γεγονός ότι βλέπουμε πλέον πολλά ηλεκτρικά ξένων το καλοκαίρι ( ιδίως τέσλα) , μάλλον με διαψεύδει. Δεν πρέπει να είναι και τόσο άθλος ( δε θα το έκανα , πάντως).
Προφανώς και ΔΕΝ ειναι άθλος, το έχουν κάνει τόσοι εδώ στο φόρουμ! Ο Ντετόλ κάθε ΣΚ εκδρομή ειναι!
Για εμένα ειναι αναγκαίο κακό, κούραση! Προτιμώ να πάμε διακοπές με το αεροπλάνο και να νοικιάσω στον προορισμό. Επίσης ο γιος μου στο 2ωρο παραπονιέται, οπότε έχουμε και πολλές στάσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση με Τέσλα βγαίνει άνετα. Αλλιώς νοικιάζει κάποιος. Δεν ξέρω πολλούς που κάνουν μεγάλα ταξίδια οικογενιακώς πάνω από 1 φορά τον χρόνο. ΟΚ θα υπάρχουν, αλλά μειοψηφία. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής τα πολλά χλμ τα κάνουμε 100χλμ πε΄ριξ του τόπου κατοικίας μας.
Δεν εννοούσα τις εκδρομές του συμφορουμίτη ως άθλο , εννοείται όχι. Αυτά είναι εκδρομές.
Εννοούσα τα 900+ χιλιόμετρα , από σπίτι μου μέχρι ξενοδοχείο Βελιγράδι π.χ..
Ότι αρέσει στον καθένα , εγώ τα κάνω συνήθως ( αναλόγως συνόρων) σε 8-10 ώρες , και καθώς μου αρέσει , δε το βρίσκω και κουραστικό. Αλλά σεβαστό , ότι του αρέσει κάθε ανθρώπου στο θέμα.Σερβία από άποψη φορτιστών , μπορεί να είμαστε και στο ίδιο επίπεδο. Σκόπια νομίζω είδα πάνω στα γνωστά ΣΕΑ της Εθνικής για Σερβία. Εντός της χώρας τους δεν πρόσεξα κάποιον σε σούπερ μάρκετ όπως εδώ, αλλά είδα κάποιους μοναχικούς διάσπαρτους φορτιστές σε δημόσια πάρκινγκ. Αν είχα ηλεκτρικό μπορεί να ήμουν πιο προσεκτικός στον εντοπισμό τους, οπότε δεν είμαι και η καλύτερη πηγή πληροφόρησης.
-
Ααα ΟΚ. Υποθέτω (γιατί δεν γνωρίζω λεπτομέρειες) ότι με ένα Tesla LR μπορείς να το κάνεις με 2 φορτίσεις σε ταχυφορτιστές, οπότε δεν θα έχει μεγάλη διαφορά σε χρόνο από αυτό που κάνεις και τώρα. Για 900+χλμ ταξίδι, εγώ θα έκανα ούτως ή άλλως 2 ή 3 στάσεις, δεν ξέρω εσύ με πόσες το βγάζεις. Από την άλλη, για να οδηγήσω τόση ώρα, σημαίνει ότι θα πάω για πολλές μέρες.
-
Ααα ΟΚ. Υποθέτω (γιατί δεν γνωρίζω λεπτομέρειες) ότι με ένα Tesla LR μπορείς να το κάνεις με 2 φορτίσεις σε ταχυφορτιστές, οπότε δεν θα έχει μεγάλη διαφορά σε χρόνο από αυτό που κάνεις και τώρα. Για 900+χλμ ταξίδι, εγώ θα έκανα ούτως ή άλλως 2 ή 3 στάσεις, δεν ξέρω εσύ με πόσες το βγάζεις. Από την άλλη, για να οδηγήσω τόση ώρα, σημαίνει ότι θα πάω για πολλές μέρες.
με το δικο μου YLR θελει δυο στασεις. Με 3LR ισως να το βγαζει και με μια. Μαλιστα οι δυο στασεις ειναι σε superchargers. Το προβλημα, απο οτι εχω διαβασει, ειναι οτι η σταση στο Σοφια ειναι σε supercharger ο τυπος ειναι μεσα σε mall. Επειδη εκει ειναι ακομα δωρεαν η φορτιση, μπορεις να πεσεις σε χαμουλη, οπως τα ωραια που βλεπαμε στο golden hall, οσο ηταν δωρεαν η φορτιση.
-
Πρέπει να είσαι τρελός ή αργόσχολος ή/και ξεκούραστος υπάλληλος για να φεύγεις τριήμερα με όλο τον κακό χαμό στο δρόμο και στους προορισμούς.
Αλλά σας καταλαβαίνω, όλη μέρα μπροστά σε ένα Η/Υ κάνοντας μια βαρετή εργασία βιοπορισμού ! -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρέπει να είσαι τρελός ή αργόσχολος ή/και ξεκούραστος υπάλληλος για να φεύγεις τριήμερα με όλο τον κακό χαμό στο δρόμο και στους προορισμούς.
Αλλά σας καταλαβαίνω, όλη μέρα μπροστά σε ένα Η/Υ κάνοντας μια βαρετή εργασία βιοπορισμού !μακαριοι οσοι μπορουν να φευγουν για διακοπες-δι/τριημερα σε ημερομηνιες εκτως των γνωστων. Αν δουλευεις συγκεκριμενα ωραρια/μερες και εχεις παιδια σχολικης ηλικιας, δυστυχως ειναι σχεδον αδυνατο.
-
Για 900+χλμ ταξίδι, εγώ θα έκανα ούτως ή άλλως 2 ή 3 στάσεις, δεν ξέρω εσύ με πόσες το βγάζεις
Εκτός αναμονής συνόρων , συνήθως η πρώτη είναι στα ΣΕΑ στη Βέροια ,άχρηστη , αλλά για κάποιο λόγο συνήθως τουαλέτα ή η ψευδαίσθηση ότι θα πιούμε τον τελευταίο καλό καφέ ( βαπορίσιος είναι και εκεί) σταματάμε. Μετά συνήθως στη μέση των Σκοπίων να ξεπιαστούμε και να τσιμπίσουμε ότι πήραμε στη Βέροια , και μετά στα ΣΕΑ μετά τη Νις , όπου έχει καταπληκτικά σνακ και καφέ ( ακριβούτσικα) και πεντακάθαρες τουαλέτες ( Σκόπια σε όσα Σεα έχω σταματήσει έχουν τρισάθλιες τουαλέτες). Εκεί αν έχω το πετρέλαιο βάζω και πετρέλαιο, αν έχω βενζίνη θα είχα φουλάρει Βέροια ήδη μία φορά και θα με είχε βγάλει εώς εκεί. Μετά έφτασα.
Περισσότερο κούραση είναι το κυκλοφοριακό στο Βελιγράδι ( έχει πρόβλημα), παρά το ταξίδι ( που λέει ο λόγος...).
Εκδρομή πάμε, χαλαρά και όμορφα , όπου θελήσουμε σταματάμε.....
Επιμένω πάντως, είδα το τούρκικο ηλεκτρικό στην Οχρίδα, άρα προφανώς και γίνονται ταξίδια με ηλεκτρικό και στα Βαλκάνια , ιδίως αν σκεφτούμε ότι με κάποιο τρόπο, ο άνθρωπος κατάφερε και διέσχισε την έρημο των φορτιστών την Εγνατία ( αν δεν έχει αλλάξει κάτι και αν ήρθε μέσω Ελλάδας).
-
@mesastou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@george-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οταν η τιμια λαικια τεσλα εριχνε τις τιμες στα αμαξια της, κραζανε
"ΟΟΥ ΜΑΙ ΓΚΟΤ, κε ντεκαντανς, χανουν τα αυτοκινητα την αξια απο την μια μερα στην αλλη!" και σηκωναν τη μυτη.
Τωρα που ο ενας μετα τον αλλο οι κατασκευαστες κοβουν δεκαχιλιαρα απο την τιμη, δεν κουνιεται φυλλο αντιδρασης, αλλα το ενα μετα το αλλο τα σαιτ το διαφημιζουν ως επιτυχια των εταιρειων.... Αλλα τετχοιοι ειστε
Ρε φίλε τι πράγμα είναι αυτό όλο για δεκαχιλιαδα κάτω σε αυτοκίνητα ακούω τελευταία
Τόσα χρόνια κάνα πατάκι κάνανε δώρο και τώρα τελευταία κάνανε αυξήσεις και άντε κάνα φίμε τζαμί και πλύσιμο. Μας είχαν γδάρει και λέγαμε και ευχαριστω
Ήρθε η Τέσλα και όταν έριχνε τις τιμες κορόιδευαν ότι δεν πουλάει γι'αυτό το κάνει
Μετά ήρθαν οι Κινέζοι και ακόμα τους κοροϊδεύουν ότι ποιος θα τα αγοράσει αυτα
Αλλά ξαφνικα όλοι οι παραδοσιακοί κατασκευαστές που δεν φοβούνται Τέσλα και Κινέζους ως δια μαγείας 10000κατω.....
Σε λίγο και πιπ3ς θα παίρνουν σε πελάτες.
Είναι που δεν φοβούνται Κινέζους γι'αυτό........
εγραψα το αρχικο ποστ γιατι μας τα ειχαν κανει τσουρεκια για το ποσο τραγικη εταιρεια ειναι η τεσλα που ριχνει τις τιμες των αμαξιων της και ετσι χανει αξια η περιουσια οσων τα ειχαν αγορασει. Ενω οι υπολοιποι κατασκευαστες κρατουσαν γερα και σταθερα τις τιμες των προϊοντων τους ψηλα. Τωρα βλεπουμε να μην προλαβαινουν ο ενας μετα τον αλλον να ριξουν τιμες στα, αντικειμενικα overpriced οχηματα τους.
Σωστό το σχόλιο και αποδεικνύει πως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης είναι υπαρκτός.
Σωστός, αλλά επίσης υπαρκτή η ηλιθιότητα πολλών κατασκευαστών να ζητούν υπέρογκα ποσά για προϊόντα τους. Οι Γερμανοί μάλιστα πίστευαν ότι θα έχουν για πάντα την εγχώρια αγορά. Για να δούμε τώρα που βρίσκεται σε ύφεση η οικονομία τους, πόσα “premium” αμάξια θα πουλήσουν εντός των τοίχων…
Εντός των τοίχων, δεν νομίζω να μπορούν...
Αντε να γίνω λίγο αντονιοκον και να πω εντός των τειχών...
Αλλά επειδή βγάλατε γλωσσίτσα, μου έστειλαν το παρακάτω σχόλιο από το νετ :
*"Καλησπέρα, γράφω τις εντυπώσεις, τις ευκολίες και τις δυσκολίες από το ταξίδι μου με το Atto3 από την Αθήνα στο Βελιγράδι. Η αλήθεια είναι πως για να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι με το Atto3 πρέπει να έχεις και μεγάλη υπομονή.
Το ταξίδι μεγαλώνει αρκετά σε διάρκεια γιατί οι φορτίσεις διαρκούν 40+ λεπτά (Ξεκινάει με 89Kw, μετά συνεχίζει με 55 και τέλος με 33). Αν δεν έχει ταχυφορτιστή στο δρόμο σου θα πρέπει ή να βγεις σε κάποια πόλη (χάνεις χρόνο) ή να πατάς ελαφρά το γκάζι για να μην έχεις μεγάλη κατανάλωση (άρα μεγαλώνεις τη διάρκεια του ταξιδιού).
Από Θεσσαλονίκη, μέχρι Βελιγράδι έκανα 10 ώρες, ενώ το ταξίδι είναι περίπου 6 ώρες. Έφυγα γεμάτος από Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τα σύνορα με Σερβία έκανα ένα σύντομο «πιτ στοπ» για λίγες κιλοβατόρες , προκειμένου να φτάσω στην επόμενη πόλη για να φορτίσω στο φουλ με ταχυφορτιστή. Λίγο πριν φτάσω Βελιγράδι χρειάστηκε ακόμα μία φόρτιση.Υποψιάζομαι πως ο παραπάνω φόρτιζε στο 100% που δεν έχει νόημα στους ταχύ φορτιστές.
Μόλις έπεφτε στο 55kw , όπως γράφει, θα έπρεπε να φεύγει
Επίσης μαλλλον δεν γνώριζε το ABRPTo αμπιριπί, είναι κάτι σαν το αμπελαλέ ?
-
Για βρες μου λίγο που είναι οι ταξινομήσεις stelantis σε αυτόν τον πίνακα…
Τι μας δείχνει ο πίνακας ?
Οτι πέρα από την Τέσλα που είναι σε άλλο επίπεδο πωλήσεων και δικαιολογημένα, αφού συμπαθούμε τον Ελον, οι υπόλοιποι πουλάνε σταθερά ανάλογα με την διαθεσιμότητα που έχουν στα λήζινγκ.
Το ότι η μπιντ ξεπουλάει τώρα ότι έχει επειδή ήρθε το καράβι και θέλει να προλάβει τους δασμούς που ισχύουν από σήμερα, δεν είναι αξιολογήσιμο στατιστικό στοιχείο, αφού δεν είναι κάτι μόνιμο, αλλά προσωρινό.
Αλλά τόσες πωλήσεις κάνει αυτά τα 500 ακόμα να τα ξεπουλήσει ?
Και επειδή το σχόλιο μου αφορούσε την σχέση όλων των ηλεκτρικών με τα ταξίδια, το να μου πεις πόσο και αν πουλάει η Στελλάντις, είναι άσχετο...
Παρ΄ όλα αυτά κράτα το σχόλιο, να το δούμε σε ένα χρόνο, όταν η παραγωγή των 3, 3 αιρκρος, Φροντέρα, Γκράντε Πάντα, Τζούνιορ, 4κίνητων Αβέντζερ, αλλά και 3008, 5008 και Γκράντλαντ, θα έχει ομαλοποιηθεί, ενώ οι κάτοχοι Αττο 3 θα είναι τυχεροί.
Επειδή είναι μηδενικών ρύπων, θα μπορούν να κάθονται στην Διονυσίου Αεροπαγίτου και να παίζουν κιθάρα με τις χορδές στις πόρτες, σαν αυτοκινούμενοι μουσικοί του δρόμου...
-
Οτι πέρα από την Τέσλα που είναι σε άλλο επίπεδο πωλήσεων και δικαιολογημένα, αφού συμπαθούμε τον Ελον, οι υπόλοιποι πουλάνε σταθερά ανάλογα με την διαθεσιμότητα που έχουν στα λήζινγκ.
Το ότι η μπιντ ξεπουλάει τώρα ότι έχει επειδή ήρθε το καράβι και θέλει να προλάβει τους δασμούς που ισχύουν από σήμερα, δεν είναι αξιολογήσιμο στατιστικό στοιχείο, αφού δεν είναι κάτι μόνιμο, αλλά προσωρινό.
Και επειδή το σχόλιο μου αφορούσε την σχέση όλων των ηλεκτρικών με τα ταξίδια, το να μου πεις πόσο και αν πουλάει η Στελλάντις, είναι άσχετο...
Παρ΄ όλα αυτά κράτα το σχόλιο, να το δούμε σε ένα χρόνο, όταν η παραγωγή των 3, 3 αιρκρος, Φροντέρα, Γκράντε Πάντα, Τζούνιορ, 4κίνητων Αβέντζερ, αλλά και 3008, 5008 και Γκράντλαντ, θα έχει ομαλοποιηθεί, ενώ οι κάτοχοι Αττο 3 θα είναι τυχεροί.
Επειδή είναι μηδενικών ρύπων, θα μπορούν να κάθονται στην Διονυσίου Αεροπαγίτου και να παίζουν κιθάρα με τις χορδές στις πόρτες, σαν αυτοκινούμενοι μουσικοί του δρόμου...
Από δω το πας ,από κει το πας πάντα στο ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ καταλήγεις!
-
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από δω το πας ,από κει το πας πάντα στο ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ καταλήγεις!
Το κάνω για να μπορεί να γράφει ο Λαπ σεντόνια...
-
Νορβηγία....πωλήσεις αυτοκινήτων. Όλα ηλεκτρικά στο Τοπ 20!!
-
Απο αυγουστο και μετα, αυτο ειναι το 2ο καραβι που ερχεται. Δεν ξερω καν αν το πρωτο ειχε δελφινια μεσα, επομενως ο κυριος ογκος των παραγγελιων θα βγει εδω. Σε καποιους που παρηγγειλαν πολυ προσφατα, τους ειπανοτι αν προλαβουν θα παραλαβουν απο αυτο το καραβι, διαφορετικα με το επομενο (τελος νοεμβριου νομιζω).
Μην μου αγχωνεσαι, καλα να ειμαστε, το evstats να υπαρχει και θα παρακολουθουμε την πορεια ολων των εταιρειων, ποτε θα τελειωσουν τα 500 δελφινια και ποσα απο τα 15 διαφορετικα ηλεκτρικα μοντελα που παραγει η στελαντις, θα πουληθουν τελικα -
Νορβηγία....πωλήσεις αυτοκινήτων. Όλα ηλεκτρικά στο Τοπ 20!!
καποτε πρεπει να μαθουμε τι στο διαολο εχει συμβει και πουλησε τοσο καλα το τογιοτα.
-
Νομίζω έχει απαντηθεί ήδη εδώ μέσα από άλλους συμφορουμίτες , δουλεύει πολύ ως ταξί στη Νορβηγία , το τογιότα.
-
καποτε πρεπει να μαθουμε τι στο διαολο εχει συμβει και πουλησε τοσο καλα το τογιοτα.
Απλό: Είναι ΑΜΑΞΑΡΑ!!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης