-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μια και λέγαμε για Νορβηγία και Τογιότα.
ε ναι, κατι τετοιο θα συνεβαινε.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στα υπόλοιπα ειπαμε συμφωνούμε. Δεν πάει να πιασει ποιοτητα, αλλα για τα χρήματα που πληρώνεις η ποιοτητα είναι πολύ καλύτερη από το expected!!!!!
Δεν μπαινεις σε ενα τεσλα και λες πω τι φτηνια είναι αυτή . Μπορεί να είναι minimal και να με χαλάει εμενα αυτό (ολα σε μια οθόνη, καθόλου κουμπια) αλλα ετσι χαμηλώνει το κόστος και κρατάει μια παρα πολύ καλή ποιότητα για τα χρήματα που πληρώνεις. Είναι ένα καλό trade off και δίκαιο
Για ολα τα παραπάνω την θεωρώ κορυφή τουλάχιστον προς το παρόν!!!Ως προς το Value 4 Money, ναι ειναι σε καλά επίπεδα σίγουρα με βάση αυτά που παίρνεις. Ενα αμάξι να θεωρηθεί κορυφαίο όμως ειναι πολλές οι διαστάσεις, και σε κάποια (τρανταχτά) η Tesla υστερεί. 50 χιλιάρικα για αυτοκίνητο δεν ειναι επίσης λίγα χρήματα. Μην βάζετε μέσα στην τιμή τα 9 της επιδότησης, αυτά ειναι του κράτους. Για να το κλείσω, σε 3 χρόνια θα λέτε άλλα πράγματα, όλα ειανι θέμα κόστους, οι κινεζιές θα ειναι καλύτερες αν και κατώτερες σε κάποια στοιχεία, ωστόσο, πιο φθηνές...
Για διαστάσεις τι να κάνουμε μονο αυτα βγαζει προς το παρόν
Εχεις αδικό πάντως. Εγώ κορυφή στα ηλεκτρικα θεωρώ αυτούς που έχουν κορυφαια τεχνολογία και ειδικα στο software και δεν μπαίνουν μεσα με την πώληση κάθε αυτοκινήτου. Επίσης παιρνω υπόψην μου το πόσο efficient είναι ένα αυτοκίνητο πραγμα που η TESLA είναι πραγματικά απλησίαστη ακόμα και από τους κινέζους ακόμα
40 εχει το μικρό 3αρι χωρις την επιδότηση όχι 50 που έγραψες (τοσο κάνει το LR)
Δεν υπάρχει καλύτερο αμάξι σε efficiency και στο τι παίρνεις με αυτά τα χρήματα. Επίσης οπως είπα και πριν έχεις τους καλύτερους φορτιστές DC στην διαθεσή σου με την καλύτερη τιμή
Συνολικά για μένα είναι η καλυτερη αν και δεν θα ήθελα να το πάρω γιατι δεν μαρεσει το τοσο minimal εσωτερικό και δεν μαρέσει και καθόλου η σχεδιαση τους (πολύ βαρετο design)
το kia ev6 που είναι πιο ακριβο και δεν είναι τοσο καλό σε efficiency, Ουτε τοσο γρηγορο ουτε, ουτε ..... μάλλον θα ήταν η επιλογή μου γιατι απλά μεσα έξω το βρίσκω πανέμορφο και οπως θα ήθελα το ηλεκτρικό μου σε αυτές τις τεράστιες πάντα διαστάσεις
Σε διαστάσεις που θέλω εγώ δεν θα έπαιρνα κανενα από τα 2
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ποιότητα (πλέον), πληρότητα εξοπλισμού, τιμή (ακόμα και vfm τα λες), οδηγικά χαρακτηριστικά, έλλειψη εξόδων για τακτικά σέρβις, δικτυο SC (ακόμα και το μικρό εδω ειναι προτιμότερο από την πανσπερμία φορτιστών των νταβατζοεταιρειών ενέργειας).
- Ε όχι και κορυφαία η Τεσλα, τι σχέση έχει με μια mercedes?
- εξοπλισμό, εννοείς την αντλια θερμότητας? Με δύο τρεις επιλογες που έχουν?
- τα έξοδα ειναι αντίστοιχα ολων των ηλεκτρικών, στα ίδια επίπεδα κινούνται κ τα άλλα ηλεκτρικά. μεγάλες ελλειψεεις ανταλακτικών, καθυστερήσεις στην παράδοση, προβληματικές εγγυήσεις.
Δεν ειπα κορυφαία και κακως συγκρίνεις με mercedes, γιατι στα επιπεδα τιμών 3/Υ το εσωτερικό ενος highland (ακόμα και Υ) ειναι καλύτερο του αντιστοιχης τιμής merc/ΒΜW...
Για να βρεις πια τοπ ποιότητα και σε merc/bmw πρέπει να πας πολυ ψηλά σε γκαμα και τιμές!Ο εξοπλισμός ειναι πλήρης... ψυχωμενα καθισματα μπροστά, θερμαινομενα πίσω, bs, αριστό ηχοσύστημα, καμερες, συναγερμό μαμα δεν του λειπει τίποτα! Φτιαξε μια x1 ή 3αρα με αντιστοιχο εξοπλισμο και πας +20Κ ευρώ
Η τεσλα δεν εχει σερβις καθε χρονο (με κόστος +150 ή όσο πάει ευρώ), ουτε αλλαγες στα υγρά ψύξης (+600)
Η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών ειναι θέμα σε ολα τα αμαξια γιατι κανεις δεν στοκάρει... Στα ηλεκτρικά σαφώς χειρότερα -
Εχεις αδικό πάντως. Εγώ κορυφή στα ηλεκτρικα θεωρώ αυτούς που έχουν κορυφαια τεχνολογία και ειδικα στο software και δεν μπαίνουν μεσα με την πώληση κάθε αυτοκινήτου. Επίσης παιρνω υπόψην μου το πόσο efficient είναι ένα αυτοκίνητο πραγμα που η TESLA είναι πραγματικά απλησίαστη ακόμα και από τους κινέζους ακόμα
Οκ τέσπα, ο καθένας τον βλέπει απο την δική του μεριά, χαίρομαι που υποστηρίζεται μία μάρκα με τόσο ζήλο, η προσωπική μου εμπειρία πάντα ειναι να κρίνω έναν χρήστη μετά από χρόνια κατοχής, που έχει δει και τα καλά και τα κακά (φίλοι και γνωστοί πάντως ιδιοκτήτες Tesla, αναγνωρίζουν αρκετά πλεονεκτήματα, αλλά κανεάνας δεν μίλησε για κορυφαίο όχημα).
-
Οκ τέσπα, ο καθένας τον βλέπει απο την δική του μεριά, χαίρομαι που υποστηρίζεται μία μάρκα με τόσο ζήλο, η προσωπική μου εμπειρία πάντα ειναι να κρίνω έναν χρήστη μετά από χρόνια κατοχής, που έχει δει και τα καλά και τα κακά (φίλοι και γνωστοί πάντως ιδιοκτήτες Tesla, αναγνωρίζουν αρκετά πλεονεκτήματα, αλλά κανεάνας δεν μίλησε για κορυφαίο όχημα).
το καλο ειναι οτι η γκαμα των ηλεκτρικων εμπλουτιζεται συνεχως. Βγαζει μικρα φτηνα η στελαντις, η ρενω παιζει δυναμικα, οι κινεζοι βγαζουν συνεχως και μας ηρθε και το μικρο (μεχρι στιγμης, διοτι υπαρχει και ev2 στα πλανα) kia (ev3).
Ετσι, καλα να ειμαστε, θα μπορουμε να κανουμε τετοιες συζητησεις εις το διηνεκες -
Εγώ δεν υποστηρίζω καμια μαρκα. Γραφω μονο τι θεωρώ κορυφαίο προς το παρόν εστω και αν δεν είναι του γούστου μου
Εγώ θελω το καλύτερο για τον καταναλωτη, χεστηκα πιος θα το έχει. Οσες περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερος ανταγωνισμός , καλύτερα για όλους μας
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ετσι, καλα να ειμαστε, θα μπορουμε να κανουμε τετοιες συζητησεις εις το διηνεκες
Προφανώς, και σίγουρα αναγνωρίζω οτι η Tesla ειναι σε πολύ καλά επίπεδα, πριν κανά χρόνο ήθελα να αγοράασω ένα στο μέλλον, πιο πολύ έλεγα για 3 LR. Κάπως όμως ξεθόριασε στο μυαλό μου, για πάραδειγμα δεν υποστηρίζει (εκτός απο το Cyber) V2H/V2G και δεν φαίνεται για κάτι άμεσο στις επιλογές τους (ακραίο αλλά εμένα με ενδιαφέρει).
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η Κίνα ως χώρα θα πρέπει να γίνει δημοκρατική, ο κόσμος να έχει καλούς μισθούς, δηλαδή να γίνει Δύση. Αυτό θα ανεβάσει το κόστος, οπότε θα χάσει το πλεονέκτημα του φτηνού κόστους.
Δεν θα συμβεί ποτε να γίνει δημοκρατική, ούτε Δυση θα γίνει ποτέ. Οι μισθοι εχουν ανέβει οπως και η ποιοτητας ζωής τους, σε σχεση πάντα με το παρελθον, δεν λέω ότι ζουν ζωάρα.
Μπορεί να μην γίνει Γερμανία αλλά μπορεί να γίνει Ιαπωνία και Νότια Κορέα.
-
Η τεσλα δεν εχει σερβις καθε χρονο (με κόστος +150 ή όσο πάει ευρώ), ουτε αλλαγες στα υγρά ψύξης (+600)
Eιχα άλλο ένα ταξίδι και κλασσιά πήρα για ταξί τον Γιώργο με το Τέσλα (πλέον μόνο αυτόν χρησιμοποιώ). 112.000χλμ, έχει αλλάξει λάστιχα και 1 φορά φίλτρο καμπίνας με κόστος €35. Στο θερμικό είχε κάνει καμια 10αρια σέρβις σε αυτά τα χλμ και είχε αλλάξει και αρκετές φορές τακάκια και δίσκους. Μου είπε η διαφορά στο κόστος του, τεράστια!
-
Κορυφαίο δεν είναι, ούτε υπάρχει τέλειο αμαξι, αλλά αν σημερα ψαχνεσαι για all around BEV σε τεσλα θα πας
Και μιας και λεγαμε οτι δεν ειναι ίδια η εμπειρια τεσλα στην Ελλαδα σε σχεση με Ευρώπη, κυκλοφόρησαν φωτό με τους νέους V4 Superchargers στα Γιάννενα! -
Eιχα άλλο ένα ταξίδι και κλασσιά πήρα για ταξί τον Γιώργο με το Τέσλα (πλέον μόνο αυτόν χρησιμοποιώ). 112.000χλμ, έχει αλλάξει λάστιχα και 1 φορά φίλτρο καμπίνας με κόστος €35. Στο θερμικό είχε κάνει καμια 10αρια σέρβις σε αυτά τα χλμ και είχε αλλάξει και αρκετές φορές τακάκια και δίσκους. Μου είπε η διαφορά στο κόστος του, τεράστια!
Επειδή έχω ηλεκτρικό, ενώ συμφωνώ με τα service, για τα λάστιχα, απλά δεν ισχύει...Εχω κάνει 30 χιλιόμετρα σε δύο χρόνια, και τα λάστιχα έχουν ήδη μεγάλη φθορά. Ο λόγος απλός, το πρόσθετο βάρος των ηλεκτρικών τα φθείρει και χρειάζονται αλλαγή περίπου στα 25.000 χιλιόμετρα, όταν ένα συμβατικό πάει στα 40.000. Τώρα αν ένας επαγγελματίας, άλλαξε στα 60 χιλιάδες χιλιόμετρα, για εξοικονόμηση κόστους, οκ δικαίωμα του, αλλά ως ένα βαθμό δείχνει λίγο αβλεψία.
-
Η Κίνα ως χώρα θα πρέπει να γίνει δημοκρατική, ο κόσμος να έχει καλούς μισθούς, δηλαδή να γίνει Δύση. Αυτό θα ανεβάσει το κόστος, οπότε θα χάσει το πλεονέκτημα του φτηνού κόστους.
Δεν θα συμβεί ποτε να γίνει δημοκρατική, ούτε Δυση θα γίνει ποτέ. Οι μισθοι εχουν ανέβει οπως και η ποιοτητας ζωής τους, σε σχεση πάντα με το παρελθον, δεν λέω ότι ζουν ζωάρα.
Μπορεί να μην γίνει Γερμανία αλλά μπορεί να γίνει Ιαπωνία και Νότια Κορέα.
Μπα σε καμία περιπτωση
-
Επειδή έχω ηλεκτρικό, ενώ συμφωνώ με τα service, για τα λάστιχα, απλά δεν ισχύει...Εχω κάνει 30 χιλιόμετρα σε δύο χρόνια, και τα λάστιχα έχουν ήδη μεγάλη φθορά. Ο λόγος απλός, το πρόσθετο βάρος των ηλεκτρικών τα φθείρει και χρειάζονται αλλαγή περίπου στα 25.000 χιλιόμετρα, όταν ένα συμβατικό πάει στα 40.000. Τώρα αν ένας επαγγελματίας, άλλαξε στα 60 χιλιάδες χιλιόμετρα, για εξοικονόμηση κόστους, οκ δικαίωμα του, αλλά ως ένα βαθμό δείχνει λίγο αβλεψία.
Ταριφας ειναι αδερφε οσο βλεπει περιγραμμα τακουνιου τα λαστιχα ειναι καινουρια. Σκεψου μονο, 112000 χιλιομετρα και μονο μια αλλαγη στο φιλτρο καμπινας, ασχετα με το τι λεει ο κατασκευαστης αυτοκινητο με το 80% των χιλιομετρων του εντος πολης θα του ειχα κανει 3 αλλαγες, ο αερας που αναπνεω στην καμπινα ειναι.
-
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ταριφας ειναι αδερφε οσο βλεπει περιγραμμα τακουνιου τα λαστιχα ειναι καινουρια. Σκεψου μονο, 112000 χιλιομετρα και μονο μια αλλαγη στο φιλτρο καμπινας, ασχετα με το τι λεει ο κατασκευαστης αυτοκινητο με το 80% των χιλιομετρων του εντος πολης θα του ειχα κανει 3 αλλαγες, ο αερας που αναπνεω στην καμπινα ειναι.
ο κατασκευαστης λεει αλλαγη φιλτρου καμπινας στα δυο χρονια και προφανως αυτο εκανε ο ανθρωπος.
Σχετικα με τα λαστιχα, ειμαι στα 20k km και εχω κανει μονο το μπρος-πισω. Δεν εχω προβληματιστει καθολου (δεν ειμαι ταριφας ). Ειμαι σιγουρος οτι εχει τεραστια σημασια ο τροπος οδηγησης. Αν κανει καποιος 400αρι σε καθε φαναρι, θα τα φαει γρηγορα. -
Αν τα βλέπεις compact για τα ελληνικά δεδομένα, μάλλον πρέπει να ξαπλώσεις και εσύ στον καναπέ για μερικές συνεδρίες, μετά τον Δημήτρη
Μια χαρά compact ειναι, όσο μια bmw 3αρα, δηλαδή ένα μεσαίο οικογενειακό. Και όσες φορές το έχω οδηγήσει, κανένα πρόβλημα στην πόλη, από τα πιο εύκολα αμάξια.
ΥΓ: έχω δηλώσει πολλές φορές ότι τα θέλω μπόλικα τα αμάξια μου. Εαν μπορούσα θα κυκλοφορούσα με 7αρα ή S Class.
την επομενη φορα που θα βρεθουμε, θα σε βαλω να δεις dashcam footage απο την καθημερινη μου διαδρομη και ισως αναθεωρησεις
Προφανως εχει τεραστια σημασια οι τοποθεσιες που κινειται ο καθενας
Και ενας φίλος κυκλοφορουσε με 5αρα καθημερινά και μια φορά το μηνα ήταν Σπανό για φαναρτζοδουλιές
ε ναι. Σε καποια σημεια, αν ενας δεν εχει παρκαρει καλα, απλα δεν περνας. πχ τα στενα της κυψελης μεταξυ δροσοπουλου και πλατειας κυψελης τα αποφευγω, γιατι ξερω οτι αν χωθω εκει μεσα και καπου κολλησω, απλα δεν θα βγω ποτε. Δεν ειναι προβλημα του αμαξιου αυτο, αλλα των διαστασεων του.
Αν καποιος κινειται μεταξυ δαχτυλιδιου και γερακα, ε προφανως και μπορει να παει και με νταλικαεκανα οπισθεν σε ενα τετοιο στενο, το Google navi ειναι οτι να ναναι και σε παει απο δρομους που ειτε ειναι κλεισμενοι απο παρκαρισμενα ειτε εχουν τεραστιες υψομετρικες διαφορες ειτε ειναι χωματοδρομοι
-
γενικα επείδη έχουν την καλύτερη απόδοση και σε τιμή (VFM) και σε διαχείριση ενέργειας και επειδή το σύστημα των superchargers που έχει είναι επίσης το καλύτερο και με τις χαμηλότερες τιμές
Σε αυτά είναι κορυφή προς το παρόν
Τέλεια, τα ίδια πράγματα όμως λέμε, ειναι κορυφη στο Software και στην Μπαταρία, οι κινέζοι ειναι πολύ κοντα βέβαια αλλά ειναι μία άλλη κουβέντα. Πάμε στην ουσία, σαν αυτοκίνητα (ποιότητα κατασκευής) δεν ειναι αντίστοιχα όμως κορυφαία, πολά προβλήματα παρουσιάστηκαν που βέβαια σταδιακά έχουν βελτιωθεί, αλλά μην τα μεγαλοποιούμε. Προβλήματα κ με εγγυήσεις που δεν ίσχυσαν γιατι ο Musk δεν γούσταρε να πληρώσει, και πόσοι ακόμα δεν θέλουν να ξανα αγοράσουν tesla για πολλους κ διάφορους λόγους. Μην κρίνεται ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά σαν υπολογιστή, ναι εκεί ειναι μπροστά, στα υπόλοιπα δεν ειναι σε αντίστοιχα επίπεδα. Για τους SC, τα ειπαμε κ χθες, στην Ελλάδα με 4 SC, γιατί το συζητάμε? στην Αμερική, σίγουρα με διαφορά το καλύτερο δίκτυο.
Και στην ευρωπη εχει πολλους SC.
-
Ετσι, καλα να ειμαστε, θα μπορουμε να κανουμε τετοιες συζητησεις εις το διηνεκες
Προφανώς, και σίγουρα αναγνωρίζω οτι η Tesla ειναι σε πολύ καλά επίπεδα, πριν κανά χρόνο ήθελα να αγοράασω ένα στο μέλλον, πιο πολύ έλεγα για 3 LR. Κάπως όμως ξεθόριασε στο μυαλό μου, για πάραδειγμα δεν υποστηρίζει (εκτός απο το Cyber) V2H/V2G και δεν φαίνεται για κάτι άμεσο στις επιλογές τους (ακραίο αλλά εμένα με ενδιαφέρει).
κοιτα, τα panel gaps και οι συναφεις ατελειες ηταν παιδικες ασθενεις της γραμμης παραγωγης. Φαινεται να εχουν εξαλειφθει εδω και αρκετο καιρο.
Για το σερβις στην ελλαδα, μονο καλα λογια ακουγονται.
Λογικο να εχει ξεθωριασει το μυαλο σου, διοτι τα βλεπεις σχεδον τοσο συχνα οσο τογιοτα
Στο κομματι του v2h/v2g εχεις απολυτο δικιο, δεν ειναι κατι που να τους ενδιαφερει αμεσα. v2l εχει το cybertruck, αλλα νομιζω μεχρι εκει. Ειναι καλη ιδεα το v2h αλλα δεν εχω πειστει οτι στην πραξη ειναι τοσο χρησιμο. Ισως στο επομενο μου ηλεκτρικο αμαξι και οταν ερθει η ωρα να αλλαξω το inverter του φωτοβολταικου, να παω σε μια τετοια λυση, αλλα πιθανοτατα θα ειναι ευκολοτερο (και πιο χρησιμο) να αγορασω μεγαλυτερη μπαταρια για το σπιτι. -
Στο κομματι του v2h/v2g εχεις απολυτο δικιο, δεν ειναι κατι που να τους ενδιαφερει αμεσα. v2l εχει το cybertruck, αλλα νομιζω μεχρι εκει. Ειναι καλη ιδεα το v2h αλλα δεν εχω πειστει οτι στην πραξη ειναι τοσο χρησιμο.
Έχεις απόλυτο δίκιο, και εγώ αμφιβάλλο για την χρησιμότητα του, μην πω οτι προσθέτει πολυπλοκοτητα και κόστος, δεν ξέρω αν αξίζει, και εγώ σκέφτομαι να παώ σε μπαταρίες. Μονο το Cyber truck το υποστυρίζει. Απλά το ειπα, για να μην λέμε οτι τα Tesla ειναι πάντοτε μπροστά, αυτο δεν το έχουν (προφανώς δεν τους ενδιαφέρει) όταν KIA-Hyundai το υποστηρίζουν.
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εκανα οπισθεν σε ενα τετοιο στενο, το Google navi ειναι οτι να ναναι και σε παει απο δρομους που ειτε ειναι κλεισμενοι απο παρκαρισμενα ειτε εχουν τεραστιες υψομετρικες διαφορες ειτε ειναι χωματοδρομοι
Κοίταξε, ακόμα και σε ένα συμβατικό, πάνω από 40k στην Ελλάδα δεν κάνεις, οπότε σίγουρα στα ηλεκτρικά πας σε λιγότερα. Τώρα αν κάποιος δεν δίνει βάση σε όλα αυτά κ δεν έχει θέμα να εχει καραφλά λάστιχα, πάω πάσο. Τα ελαστικά πάντως ειναι νομιζω από τα ελάχιστα αναλώσιμα που εχουν γρηγορότερη φθορά σε σχέση με ένα θερμικό (και ειναι κ ειδικής κατασκευής από άποψη υλικών)
-
Τα ελαστικά πάντως ειναι νομιζω από τα ελάχιστα αναλώσιμα που εχουν γρηγορότερη φθορά σε σχέση με ένα θερμικό (και ειναι κ ειδικής κατασκευής από άποψη υλικών)
δεν ειναι απαραιτητα ειδικη κατασκευη. Δηλ αν θες αγοραζεις τα "αθορυβα" ev ελαστικα, αυτα που εχουν το "βαμβακι" απο μεσα. Αλλα ναι, λογω βαρους υποθετω και εγω οτι θα φθειρονται πιο γρηγορα απο ενα αντιστοιχου μεγεθους θερμικο που οδηγειται με τον ιδιο τροπο.
Σχετικα με το v2h υποψιν οτι θα πρεπει να το υποστηριζει ο inverter του φβ και να γινει η αντιστοιχη καλωδιωση. Γινεται, αλλα δεν ειναι τοσο απλο οσο "παω στο γκαραζ, κουμπωνω το αμαξι στον παλιο φορτιστη μου και αναβω τα φωτα στο σπιτι"
-
Η διαφορα ειναι οτι εσυ το πατας για ξεκαβλωμα επειδη εχεις ολη τη ροπη.
Ο ταξιτζης επειδη απο αυτο ζει, το εχει μονο ως εργαλειο και οδηγει πιο ομαλα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης