-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
βολβο
Το οποίο είναι νομίζω zeekr με άλλα σήματα και σχεδίαση
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
αν ειναι καποιος που εχεις 2-3 μυρια στην τραπεζα, ναι υποθετω οτι θα του κανουν τετοια κολπα. Για καποιον ομως πιο κοντα στο μεσο ορο του ανετου φοροφυγα με κανα 100αρι -200αρι στην τραπεζα, δεν νομιζω οτι θα κατσει η τραπεζα να ασχοληθει ή αν ασχοληθει θα παρει το κατιτις της, σε μορφη τοκων
Μην το λές. Το πιο εύκολο ειναι να βγει το δάνειο και μετά να αποπληρώσεις σε 2-3 μήνες (άρα να έχεις πληρώσει ελάχιστους τόκους). Το πιο περίπλοκο ειναι να έχεις καταθέσεις (άρα δεν χρειάζεσαι και δάνειο) και χρησιμοποιείς την κατάθεση ως κάλυμμα. Άσε, 15 χρόνια έχω δει πολλά, δεν μπορώ να τα γράψω όλα.
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Χωρίς πέναλτι πρόωρης αποπληρωμής ?
Δεν υπάρχει πέναλτι πρόωρης αποπληρωμής σε κυμαινόμενο επιτόκιο, είναι παράνομο εδώ και χρόνια. Μόνο στα στεγαστικά σταθερού επιτοκίου υπάρχει.
Έχοντας σχετικά μικρή εμπειρία από τραπεζικό θα δανεισμό και τράπεζες θα έλεγα ότι δεν τους νοιάζει και πολύ η νομιμότητα, αρκεί να πιάσουν στόχους
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχοντας σχετικά μικρή εμπειρία από τραπεζικό θα δανεισμό και τράπεζες θα έλεγα ότι δεν τους νοιάζει και πολύ η νομιμότητα, αρκεί να πιάσουν στόχους
Σαφώς! αλλά η πρόωρη αποπληρωμή δεν χαλάει στόχους και επίσης δεν μπορούν να χρεώσουν κάτι γιατί είναι θέμα λογισμικού, δεν μπορούν να το παρακάμψουν.
-
@dettol χιούμορ ήταν για την oneplus, αφού φτάσαμε να συζητούμε για xiaomi car...
Αν το θυμάστε το πρώτο τηλέφωνο της φωτογραφίας (που αγόραζες μόνο με πρόσκληση), ήταν κάτι "επαναστατικό" για την εποχή του, σχεδόν μισά λεφτά απ τα καλά Samsung και σχεδόν καλύτερο τηλέφωνο από ...μεγαθήρια της εποχής όπως LG & Sony που τελικά αποσύρθηκαν τελείως απ το χώρο της τηλεφωνίας.
Ακόμη και σήμερα είναι αξιοσημείωτη συσκευή, το λειτουργικό cyanogen καταργήθηκε αλλά εθελοντές το έκαναν Lineage OS και το έφτασαν Android 12 με τελευταίο update στις 6 Μαρτίου 2024...Ανάλογα θα κινηθεί και η ηλεκτροκίνηση, η Τέσλα θα είναι η Απλ των αυτοκινήτων, αλλά κάποιοι άγνωστοι σημερα Κινέζοι, εν καιρώ θα γενικευσουν την ηλεκτροκίνηση για τους πολλούς.
-
This post is deleted! -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol χιούμορ ήταν για την oneplus, αφού φτάσαμε να συζητούμε για xiaomi car...
Αν το θυμάστε το πρώτο τηλέφωνο της φωτογραφίας (που αγόραζες μόνο με πρόσκληση), ήταν κάτι "επαναστατικό" για την εποχή του, σχεδόν μισά λεφτά απ τα καλά Samsung και σχεδόν καλύτερο τηλέφωνο από ...μεγαθήρια της εποχής όπως LG & Sony που τελικά αποσύρθηκαν τελείως απ το χώρο της τηλεφωνίας.
Ακόμη και σήμερα είναι αξιοσημείωτη συσκευή, το λειτουργικό cyanogen καταργήθηκε αλλά εθελοντές το έκαναν Lineage OS και το έφτασαν Android 12 με τελευταίο update στις 6 Μαρτίου 2024...Ανάλογα θα κινηθεί και η ηλεκτροκίνηση, η Τέσλα θα είναι η Απλ των αυτοκινήτων, αλλά κάποιοι άγνωστοι σημερα Κινέζοι, εν καιρώ θα γενικευσουν την ηλεκτροκίνηση για τους πολλούς.
Το είχα αγοράσει για τη γυναίκα μου το πρώτο oneplus. Το περιμέναμε μήνες να έρθει από το banggood
-
@nmsm2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πληροφοριακά επειδή νόμιζα ότι εμείς είμαστε οι ουραγοί της ηλεκτροκίνησης, στη Ρώμη που βρισκόμουν την προηγούμενη εβδομάδα η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο. Ελάχιστα ηλεκτρικά κυκλοφορούν στους δρόμους της, πολύ λιγότερα από ότι στην Αθήνα. Η Ελλάδα φαντάζει σαν Νορβηγία μπροστά στην Ιταλία στο ζήτημα των ev's
Σίγουρα φταίει το cougar η Μελόνι, επειδή είναι φασίστρια.
Εκεί πρέπει να ρίξει την πρώτη κεφαλή ο Πούτιν... -
...η XIAOMI μια ζωή έχει πρόβλημα με software σε κινητά και drones.
Φοβάμαι πως θα τα πάει με το αυτοκίνητό της... -
Σε κοτέτσι το βάζεις το κινητό;
-
Το ξανάπιασα πρόσφατα για μια βοηθητική χρήση, ήταν παραπεταμένο, δεν το χω καθημερινά.
Δυστυχώς αυτό είναι το αποπολυμερισμένο "τεχνητό δέρμα" που είχε στη πλάτη... -
@ataim said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η Xiaomi έχει εμπειρία από τα πατίνια
H τεσλα πριν φτιαξει το πρωτο της αμαξι ουτε πατινια δεν εφτιαχνε.
Τουλαχιστον το συγκεκριμενο xiaomi εχει και σοβαρο εσωτερικο, δεν ειναι ενα τιμονι με ενα tablet.
Φαινεται ενδιαφερουσα προταση για ηλεκτρικο γενικα. -
Παιδιά ξέρει κανείς στο gov.gr για την έκδοση αυτοκόλλητου στάθμευσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου γιατί δεν μου αναγνωρίζει το όχημα;
"Δεν βρέθηκε αυτοκίνητο με τα στοιχεία που συμληρώσατε" βγάζει αφού συμπληρώσω τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ μου.
Έχει συμβεί σε κανέναν σας;
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παιδιά ξέρει κανείς στο gov.gr για την έκδοση αυτοκόλλητου στάθμευσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου γιατί δεν μου αναγνωρίζει το όχημα;
"Δεν βρέθηκε αυτοκίνητο με τα στοιχεία που συμληρώσατε" βγάζει αφού συμπληρώσω τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ μου.
Έχει συμβεί σε κανέναν σας;
αν στο mycar της ααδε, φαινεται κανονικα περασμενο το αμαξι στο αφμ σου, τοτε δεν εχεις λογο να φοβασαι κατι, μετα απο καποιες μερες θα εμφανιστει και στην αλλη σελιδα.
-
Δεν εμφανίζεται τίποτα στο mycar, δεν ξέρω αν είναι επειδή το χω leasing.
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν εμφανίζεται τίποτα στο mycar, δεν ξέρω αν είναι επειδή το χω leasing.
ε αυτο ειναι. Δεν εχεις κυριοτητα. Επομενως, θα υποθεσω, οτι για το αυτοκολλητο παρκαρισματος/δακτυλιου θα πρεπει να απευθυνθεις στην εταιρεια ωστε να στο στειλει
-
Σε άλλα νέα, στην Νορβηγία:
https://nordicevs.no/program/https://nordicevs.no/session/evs-in-2030-beyond-range-and-battery-size-april-5-2024/
-
Πάρτε ηλεκτρικά να κάνετε οικονομία:
Στην αγορά των ΗΠΑ, η μέση τιμή ενός νέου αυτοκινήτου είναι στα 45.106 δολάρια και χάνει το 12,8% της αξίας του μετά από ένα χρόνο.
Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνεςhttps://www.autoblog.gr/2024/04/02/i-mercedes-eqs-xanei-to-48-tis-axias-tis-mesa-se-molis-12-mines/
-
Ωραία, να αγοράσω μια EQS σε 5 χρόνια.
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στην αγορά των ΗΠΑ, η μέση τιμή ενός νέου αυτοκινήτου είναι στα 45.106 δολάρια και χάνει το 12,8% της αξίας του μετά από ένα χρόνο.
Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνεςhttps://www.autoblog.gr/2024/04/02/i-mercedes-eqs-xanei-to-48-tis-axias-tis-mesa-se-molis-12-mines/
Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει και στην Ελλάδα
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η eqs -ένα αντικειμενικά κακό ηλεκτρικό- χάνει 48 % της αξίας της σε 12 μήνες άρα όλα τα ηλεκτρικά χάνουν την αξία τους ομοίως.
Ο αστυνομικός είναι μπουζούκι
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης