-
Σ' αυτή τη διάσταση 225/45/17 βάζω πολλά χρόνια Pirelli και δεν μ' έχουν προδώσει ποτέ. Ούτε σε στροφές, ούτε σε βρεγμένο, ούτε σε μεγάλες ταχύτητες.
Έχω δοκιμάσει ενδιάμεσα και τα Michelin αλλά τα Pirelli μου φαίνονται καλύτερα. -
@steliosfan said in Toyota Corolla 2019:
μου έχει σπάσει τα νεύρα ένα έντονο, πολύ έντονο οξύ τσικ το οποίο ακούγεται απο πίσω σε δρόμους με ελάχιστες λακουβίτσες η ανωμαλίες. Ακούγεται ακομα και σε καλούς δρόμους με υπερμικρά λακουβάκια.
Εχω βάλει μαλακά αυτοκόλλητα στην εταζιέρα, έχω δει τις ζώνες ... τιποτα. Το εχει αντιμετωπίσει κανείς? Δεν μπορώ να το εντοπίσω με τίποτα και ειναι πολύ έντονο
Κατι σαν αυτο που περιγραφεις εχω κι εγω που και που.Το εχω εντοπισει στο μηχανισμο της ζωνης πισω απο το συνοδηγο.Με ενα σφουγγαρακι εκει εχει μειωθει η συχνοτητα που το κανει,αλλα δεν εξαφανιστηκε.
Απο την αλλη,εχω αραια και που εναν ανατριχιαστικο ηχο καπου μεσα απο την κολωνα του τιμονιου (δεν περιγραφεται ευκολα,ειναι σαν να κρυφτηκε εκει ενα...ρομποτικο σπουργίτι 🤪).Δεν εχει καποια επιπτωση καπου,κανενα λαμπακι δεν αναβει αλλα πρεπει μαλλον να βγαλω ενα βιντεο οταν συμβει ξανα,για να μπορεσω να το εξηγησω στο service)
Γενικα καθολου ικανοποιημενος απο τριξιματα,ηχους κλπ.Περιμενα καλυτερα απο Toyota. -
Απο την αλλη,εχω αραια και που εναν ανατριχιαστικο ηχο καπου μεσα απο την κολωνα του τιμονιου (δεν περιγραφεται ευκολα,ειναι σαν να κρυφτηκε εκει ενα...ρομποτικο σπουργίτι 🤪).Δεν εχει καποια επιπτωση καπου,κανενα λαμπακι δεν αναβει αλλα πρεπει μαλλον να βγαλω ενα βιντεο οταν συμβει ξανα,για να μπορεσω να το εξηγησω στο service)
Γενικα καθολου ικανοποιημενος απο τριξιματα,ηχους κλπ.Περιμενα καλυτερα απο Toyota.Upd: Ο ηχος ειναι αυτος https://youtu.be/gci6v3IM3kg
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Γενικα καθολου ικανοποιημενος απο τριξιματα,ηχους κλπ.Περιμενα καλυτερα απο Toyota.Upd: Ο ηχος ειναι αυτος https://youtu.be/gci6v3IM3kg
Κολώνα τιμονιού. Ο ήχος ακούγεται σπασμωδικά σε συνθήκες κρύου - υγρασίας.
Κλασικό θέμα και στα C-HR υπό παρόμοιες συνθήκες.
Από ό,τι έχω διαβάσει, διορθώνεται στα πλαίσια της εγγύησης. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Επιβεβαιώνω ότι είναι κολώνα τιμονιού. Είχα ακριβώς τον ίδιο ήχο ακόμα και σε μικροκινήσεις-διορθώσεις του τιμονιού σε ευθεία πορεία (Corolla Sedan Hybrid MY21). To αυτοκίνητο αγοράστηκε Αύγουστο του ΄21 και ο ήχος παρουσιάστηκε Δεκέμβριο του ΄21 με τα πρώτα κρύα. Αλλάχτηκε εντός εγγύησης η κολώνα και ο ήχος εξαφανίστηκε.
-
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Επιβεβαιώνω ότι είναι κολώνα τιμονιού. Είχα ακριβώς τον ίδιο ήχο ακόμα και σε μικροκινήσεις-διορθώσεις του τιμονιού σε ευθεία πορεία (Corolla Sedan Hybrid MY21). To αυτοκίνητο αγοράστηκε Αύγουστο του ΄21 και ο ήχος παρουσιάστηκε Δεκέμβριο του ΄21 με τα πρώτα κρύα. Αλλάχτηκε εντός εγγύησης η κολώνα και ο ήχος εξαφανίστηκε.
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.
Θα επικοινωνησω λοιπον με την αντιπροσωπεία και πιστευω οτι θα γινει αντικατασταση. Ειναι παντως απογοητευτικο ενα αυτοκινητο 9 μηνων να χρειαζεται αντικατασταση κολωνας τιμονιου.
Αν για παραδειγμα δεν ηταν Toyota αλλα Alfa Romeo,θα μαζευοταν κακεντρεχείς που θα λεγαν για "τυπικα προβληματα","αδιορθωτους Ιταλους" κλπ -
Θα επικοινωνησω λοιπον με την αντιπροσωπεία και πιστευω οτι θα γινει αντικατασταση. Ειναι παντως απογοητευτικο ενα αυτοκινητο 9 μηνων να χρειαζεται αντικατασταση κολωνας τιμονιου.
Αν για παραδειγμα δεν ηταν Toyota αλλα Alfa Romeo,θα μαζευοταν κακεντρεχείς που θα λεγαν για "τυπικα προβληματα","αδιορθωτους Ιταλους" κλπΚαι τα Τζαπώνια και οι Ιταλοί, αλλά ακόμα και οι Γάλλοι προχωράνε σε αντικατάστασεις!!!
Θέλει @@ να παραδέχεται κάνεις ότι έχει κάνει μ@λακία!
Και στη τελική δεν είναι καθαρά δικιά τους μαλακία, έχουν προμηθευτές που τους προμηθευσαν προβληματικά υλικά. -
@nickthetrib said in Toyota Corolla 2019:
Αν για παραδειγμα δεν ηταν Toyota αλλα Alfa Romeo,θα μαζευοταν κακεντρεχείς που θα λεγαν για "τυπικα προβληματα","αδιορθωτους Ιταλους" κλπΚαι τα Τζαπώνια και οι Ιταλοί, αλλά ακόμα και οι Γάλλοι προχωράνε σε αντικατάστασεις!!!
Και στη τελική δεν είναι καθαρά δικιά τους μαλακία, έχουν προμηθευτές που τους προμηθευσαν προβληματικά υλικά.Δε συμφωνω καθολου. Ειναι καθαρα ολοδικη τους.Εγω στην Toyota πηγα εδωσα τα λεφτα,για ενα προιον που διαφημιζει ως το πιο αξιοπιστο. Δεν ξερω κανεναν προμηθευτη.
Ειναι σαν να πηγαινεις σε ενα καλο εστιατοριο,το κρεας να ειναι σκληρο και ο σεφ να σου λεει "δε φταιω εγω,ο χασαπης μου το εδωσε". -
Και στη τελική δεν είναι καθαρά δικιά τους μαλακία, έχουν προμηθευτές που τους προμηθευσαν προβληματικά υλικά.Δε συμφωνω καθολου. Ειναι καθαρα και ολοδικη τους.Εγω στην Toyota πηγα εδωσα τα λεφτα,για ενα προιον που διαφημιζει ως το πιο αξιοπιστο. Δεν ξερω κανεναν προμηθευτη.
Ειναι σαν να πηγαινεις σε ενα καλο εστιατοριο,το κρεας να ειναι σκληρο και ο σεφ να σου λεει "δε φταιω εγω,ο χασαπης μου το εδωσε".Το συγκεκριμένο θέμα είναι σταγόνα στον ωκεανό, σε σχεση με αυτά που διαβάζουμε σε θέματα μηχανικών βλαβών για άλλους κατασκευαστές.Τουλάχιστον επισκευάζεται με συνοπτικές διαδικασίες στα πλαίσια της εγγύησης.
Γι'αυτό και έχει σημασία η μεγάλη διάρκεια της εγγύησης αλλά και η εκ μέρους μας τήρηση των προϋποθέσεών ισχύος της. -
Και στη τελική δεν είναι καθαρά δικιά τους μαλακία, έχουν προμηθευτές που τους προμηθευσαν προβληματικά υλικά.Δε συμφωνω καθολου. Ειναι καθαρα και ολοδικη τους.Εγω στην Toyota πηγα εδωσα τα λεφτα,για ενα προιον που διαφημιζει ως το πιο αξιοπιστο. Δεν ξερω κανεναν προμηθευτη.
Ειναι σαν να πηγαινεις σε ενα καλο εστιατοριο,το κρεας να ειναι σκληρο και ο σεφ να σου λεει "δε φταιω εγω,ο χασαπης μου το εδωσε".Το συγκεκριμένο θέμα είναι σταγόνα στον ωκεανό, σε σχεση με αυτά που διαβάζουμε σε θέματα μηχανικών βλαβών για άλλους κατασκευαστές.Τουλάχιστον επισκευάζεται με συνοπτικές διαδικασίες στα πλαίσια της εγγύησης.
Γι'αυτό και έχει σημασία η μεγάλη διάρκεια της εγγύησης αλλά και η εκ μέρους μας τήρηση των προϋποθέσεών ισχύος της.Η ισχυρη εγγυηση ειναι ενας σημαντικος παραγοντας στην αγορα ενος αυτοκινητου.
Ομως δεν μπορώ να μη βαλω στην εξισωση οτι τα τελευταια 20 χρονια εχουν περασει απο τα χερια μου 4 αυτοκινητα,χωρις κανενα απο αυτα να παρουσιασει το παραμικρο προβλημα. Και τωρα σε 8 μηνες ερχεται αυτο. Δεν μπορω να το δω θετικα. -
Bmw 325ti αξίας 52.000, σε λιγότερο απο χρόνο χρειάστηκε αλλαγή ολης της κρεμαγιέρας (εγγύηση εννοείται, αλλιως ήταν €1.800)…συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Στην 330 του πατερα μου δυστυχώς ηταν εκτός εγγύησης (στην 4ετία).
-
Η ισχυρη εγγυηση ειναι ενας σημαντικος παραγοντας στην αγορα ενος αυτοκινητου.
Ομως δεν μπορώ να μη βαλω στην εξισωση οτι τα τελευταια 20 χρονια εχουν περασει απο τα χερια μου 4 αυτοκινητα,χωρις κανενα απο αυτα να παρουσιασει το παραμικρο προβλημα. Και τωρα σε 8 μηνες ερχεται αυτο. Δεν μπορω να το δω θετικα.Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα και βέβαια στο ότι ευθύνεται 100% το εργοστάσιο, του οποίου οι προμηθευτές είναι επιλογή του. Μπορείς όμως να το δεις θετικά γιατί σου έβγαλε το πρόβλημα νωρίς και όχι αργότερα που ίσως θα μπορούσε να αποδωθεί σε άλλους παράγοντες ή ακόμα χειρότερα, εκτός εγγύησης.
Προσωπικά, τους θορύβους (αν και έχω μεγάλο κόλλημα με κάθε μη φυσιολογικό ήχο στο αυτοκίνητο) δεν θα τους έβαζα στα σοβαρά προβλήματα. (Είχα ένα θέμα με θόρυβο από τις πρώτες κιόλας μέρες όταν πήρα καινούριο το leon μου το '19 και μέχρι να μου βρουν που οφειλόταν και να το φτιάξουν, δεν μπορούσα να το ευχαριστηθώ)
Σου εύχομαι να έχεις το Corolla σου σύντομα όπως πρέπει και να το χαρείς. -
Σέβομαι απόλυτα την παρότρυνση της Διαχείρισης να μην αναρτώ θέματα και λινκ εκτός του τόπικ του Cartalk.gr, αλλά μιας και μιλάμε για βλάβες και Corollες, νομίζω ότι είναι πολύ ταιριαστό το παρακάτω:
https://cartalk.gr/corolla-ftanei-2-ekatommyria-chlm-de-tha-stamatisei-pote/
-
@dimsabas said in Toyota Corolla 2019:
Σέβομαι απόλυτα την παρότρυνση της Διαχείρισης να μην αναρτώ θέματα και λινκ εκτός του τόπικ του Cartalk.gr, αλλά μιας και μιλάμε για βλάβες και Corollες, νομίζω ότι είναι πολύ ταιριαστό το παρακάτω:
https://cartalk.gr/corolla-ftanei-2-ekatommyria-chlm-de-tha-stamatisei-pote/
Δεν διαφωνω καθολου οτι οι προηγουμενες γενιες Corolla χτισαν εναν μυθο γυρω απο την αξιοπιστια.Ομως δεν εχουν ουτε μια βιδα κοινη με τις σημερινες. Ηταν απλοϊκές κατασκευες, χωρις τπτ περιτο,φτιαγμενες απλως για να μη χαλανε. Το στοίχημα ειναι να διατηρηθει η αξιοπιστια στη σημερινη εποχη που τα αυτοκινητα εχουν γινει περιπλοκα με ενα σωρο εξοπλισμους.
(Υπηρξα κατοχος Nissan Sunny N13. Τερας αξιοπιστιας και...τερας αξιοπιστιας. Επιεικώς μετριο σε ολα τα αλλα.Ομως εκεινη την εποχη ισως αυτο αρκουσε.Πλεον οχι) -
Αυτό το είδατε;
η απλή έκδοση με τον 1500αρι ατμοσφαιρικό που εχει 18000€ !η toyota πάλι εκπλήσσει το αυτοκίνητο εχει
πολλαπλούς πίσω
4 δισκόφρενα και
όλον τον εξοπλισμό ασφαλείας ! -
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
Αυτό το είδατε;
η απλή έκδοση με τον 1500αρι ατμοσφαιρικό που εχει 18000€ !Δέχεται ακόμα παραγγελίες για το sedan? Νόμιζα ότι είχε σταματήσει για όλα.
-
Κλασικό οικογενειακό!. Αντρικό σεντάν!
-
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
Αυτό το είδατε;
η απλή έκδοση με τον 1500αρι ατμοσφαιρικό που εχει 18000€ !Δέχεται ακόμα παραγγελίες για το sedan? Νόμιζα ότι είχε σταματήσει για όλα.
Έχουν σταματήσει οι παραγγελίες. Μπορεί στην Ελλάδα να έρθει μόνο το hybrid μετά την αναβάθμιση.
-
Αυτό το είδατε;
η απλή έκδοση με τον 1500αρι ατμοσφαιρικό που εχει 18000€ !η toyota πάλι εκπλήσσει το αυτοκίνητο εχει
πολλαπλούς πίσω
4 δισκόφρενα και
όλον τον εξοπλισμό ασφαλείας !Πίσω νομίζω έχει δίπλα ψαλίδια και όχι πολλαπλούς
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Bmw 325ti αξίας 52.000, σε λιγότερο απο χρόνο χρειάστηκε αλλαγή ολης της κρεμαγιέρας (εγγύηση εννοείται, αλλιως ήταν €1.800)…συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Στην 330 του πατερα μου δυστυχώς ηταν εκτός εγγύησης (στην 4ετία).
Η δικιά μου Ε92 330i (είχα δει το αρχικό τιμολόγιο αγοράς του 1ου αγοραστή, 72 χιλιάδες Ευρώ), δεν είχε βγάλει τίποτα. Μα τι διάολο, εγώ έπεσα στην περίπτωση;
Toyota Corolla 2019