-
@vagkirk said in Toyota Corolla 2019:
Εγώ πάντως , τόσα χρόνια επαγγελματίας δεν έχω λάβει απο κανένα χρήστη iphone ένα σωστό email με επισυναπτόμενο word ή excell!!!!
Το μοναδικό προιόν της apple που έχω πάρει ηταν το 2015 ένα ipad mini με sim κάρτα μάλιστα (το 2 νομίζω) και έπαθα σοκ όταν το άνοιξα και αντιληφθηκα ότι...δεν έχει φάκελο αρχείων!!!Μάλλον δεν ξέρουν, γιατί στέλνω καθημερινά αρχεία και μάλιστα πολλά ΜΒ, χωρίς κανένα πρόβλημα!
Πλέον εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει φάκελος αρχείων και μπορείς να αποθηκεύσεις ό,τι θες, όπως και όπου θες.
-
Φάνη άλλο όμως το ios και άλλο το mac os.
-
Φάνη το post του vagkirk με συγκίνησε.. Έχεις κάνα αιφον σπεαρ να το δοκιμάσω ένα ΣΚ? Όπως εκείνο το CHR...
-
Ειμαστε εκτος θεματος, παντως το IOS ειναι πιο δυσχρηστο για καποιον που εχει μαθει σε android. Τα βλεπω τωρα που αλλαξα και εγω σε ios.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Ειμαστε εκτος θεματος, παντως το IOS ειναι πιο δυσχρηστο για καποιον που εχει μαθει σε android. Τα βλεπω τωρα που αλλαξα και εγω σε ios.
ισχύει...όμως αν του δωσεις χρόνο θα δεις που θα το μαθεις και θα το δουλευεις πιο γρήγορα απο android.
ήμουν για αρκετά χρόνια χρήστης pure android και όλο ψαχνόμασταν xda για tweaks... πλέον λόγω έλλειψης χρόνου και επειδη έψαχνα οικονομικο καλο smartwatch για να δεσει σωστα με smartphone (αρα τελος τα πειραματα) απλα κατέληξα σε iOS με απλή bussiness wise χρηση...ξερεις οτι θα κανει αυτα που λεει οτι κανει και τελος...
ουσιαστικά καταλήγω στο εξής συμπέρασμα...αν ξέρεις να δουλεψεις το iOS μια χαρά σου δίνει πρόσβαση να κάνεις την δουλειά σου αρκει να μην ψαχνεσαι για ταχυτητα, επιδοσεις και παιχνιδια...σου δίνει όμως ενα οικοσυστημα που ομοιο του δεν υπαρχει (δουλευει χωρις κομπιασμα) παντου και παντα.
απο την αλλη το android εχει φοβερα features σε multimedia εφαρμογες και παιχνιδια...τωρα οκ αν καποιος ειναι κουλος δεν μπορει να στειλει attachment file ουτε σε android ουτε σε iOS.
επίσης κάποτε ηταν ακριβα τα apple και οικονομικα τα android...πλεον η ψαλιδα εχει κλεισει (μιλαω για τις δυνατες συσκευες) οποτε αν καποιος ψαχνει ενα καλο τηλεφωνο με 5ετες support ξερει τι να επιλεξει...
----sorry για το offtopic----- -
Το τμήμα μάρκετινγκ της Apple παρουσιάζει τις ελλείψεις ή δυσκολίες σαν features! Είναι τρομακτικό αυτό που έχει καταφέρει! Εν το μεταξύ τελείωσες.. μόλις μπεις στο ecosystem πρέπει να τα πάρεις όλα Apple, και ούτε καν επιλογή δεν έχεις..
Για πολλά χρόνια χειρίζομαι διάφορα λειτουργικά για διάφορους λόγους. Απλά πραγματακια που το Android (vanilla) έχει χρόνια, το IOS τα βάζει σιγά σιγά με βαρυγδουπες ανακοινώσεις και φανφάρες..
Αυτή τη στιγμή το καλύτερο λειτουργικό πιστεύω είναι της RealMe (και παρόμοιο της One+), αλλά επιτέλους η Samsung έφτιαξε ένα λειτουργικό που είναι στον σωστό δρόμο.
-
Στα PIXEL & NOKIA θεωρώ, υπάρχει το καλύτερο android χωρίς παρεμβάσεις από τους διάφορους κατασκευαστές.
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Δεν μίλησα για Mac, δεν έχω Mac. Για iOS μιλάω.
@mastoras78 said in Toyota Corolla 2019:
Φάνη το post του vagkirk με συγκίνησε.. Έχεις κάνα αιφον σπεαρ να το δοκιμάσω ένα ΣΚ? Όπως εκείνο το CHR...
Αστο...μου έκοψαν την καλημέρα, αναγκάστηκα να πάω σε άλλο έμπορο...αφού τα ξέρεις!!
@dublin said in Toyota Corolla 2019:
Εν το μεταξύ τελείωσες.. μόλις μπεις στο ecosystem πρέπει να τα πάρεις όλα Apple, και ούτε καν επιλογή δεν έχεις..
Μέγα ψέμα...δεν ισχύει! Μόνο iPhone έχω, τίποτα άλλο σε Apple και δεν έχω κανένα θέμα. Και με το λαπτοπ (Dell) της δουλειάς κάθε μέρα κανένα πρόβλημα. Aυτά τα λένε όσοι δεν ξέρωουν ή απλά ψάχνουν μειονεκτήματα σε κάτι που δεν έχει κανένα, έτσι για να λένε.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Δεν μίλησα για Mac, δεν έχω Mac. Για iOS μιλάω.
@mastoras78 said in Toyota Corolla 2019:
Αστο...μου έκοψαν την καλημέρα, αναγκάστηκα να πάω σε άλλο έμπορο...αφού τα ξέρεις!!
Εν το μεταξύ τελείωσες.. μόλις μπεις στο ecosystem πρέπει να τα πάρεις όλα Apple, και ούτε καν επιλογή δεν έχεις..
Μέγα ψέμα...δεν ισχύει! Μόνο iPhone έχω, τίποτα άλλο σε Apple και δεν έχω κανένα θέμα. Και με το λαπτοπ (Dell) της δουλειάς κάθε μέρα κανένα πρόβλημα. Aυτά τα λένε όσοι δεν ξέρωουν ή απλά ψάχνουν μειονεκτήματα σε κάτι που δεν έχει κανένα, έτσι για να λένε.
Είσαι ψεύτης! Αν πάρεις το κινητό, τι smart watch θα πάρεις μετά; Και αν έχεις όλα τα app σου σε ios, δεν θα θες να τα μεταφέρεις και στο iPad για το σπίτι; Αν κάνεις και 2-3 πράγματα παραπάνω (εικόνα, βίντεο, ήχος, καλλιτέχνης) δεν θες και το iMac σου ή κάποιο αντίστοιχο σταθερό;! Ειδικά χωρίς επεκτάσεις sd card και πανάκριβες τιμές ανά GB σε αποθηκευτικό χώρο, πάει και έρχεται το σύννεφο..
Άστα Φάνη, από δεκαετία 80 χειριζομαι Apple μηχανήματα, κάτι ξέρω.. κάποιες εποχές στη δουλειά μας είχαμε ΜΟΝΟ Apple.
(Καλά, το "είσαι ψεύτης" το έβαλα χάριν εντυπωσιασμού! Μην το πάρεις και προσωπικά!)
-
-
Είσαι ψεύτης! Αν πάρεις το κινητό, τι smart watch θα πάρεις μετά; Και αν έχεις όλα τα app σου σε ios, δεν θα θες να τα μεταφέρεις και στο iPad για το σπίτι; Αν κάνεις και 2-3 πράγματα παραπάνω (εικόνα, βίντεο, ήχος, καλλιτέχνης) δεν θες και το iMac σου ή κάποιο αντίστοιχο σταθερό;! Ειδικά χωρίς επεκτάσεις sd card και πανάκριβες τιμές ανά GB σε αποθηκευτικό χώρο, πάει και έρχεται το σύννεφο..
Δεν με ενδιαφέρει το smartwatch...αλλά ο πατέρας μου μια χαρά κάνει την δουλειά του με το Garmin, κανένα πρόβλημα. Ταμπλετ επίσης δεν έχω, δεν με απασχολεί. Ό,τι θέλω από υπολογιστή τα κάνω μια χαρά με το Dell και το iPhone. Εαν είσαι καλλιτέχνης θα πάρεις Mac έτσι και αλλιώς είναι μονόδρομος.
Εγώ λέω απλά ότι δεν σε εγκλοβίζει πουθενά, μια χαρά παρουσιάζω apps από το τηλέφωνο μέσω του Dell και ποτέ δεν αναζήτησα ένα Mac για την δουλειά μου.
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Μαγκες καλημερα.
Σκεφτομαι μπας και χτυπησω κανα iphone, μετα απο χρονια android.Το ερωτημα μου ειναι ποια ειναι η εμπειρια σας με το apple carplay στην κορολα. Και συγκεκριμενα, 1) αν πατας το κουμπι της κονσολας σε παει στο maps της apple? 2) για google maps μπορεις α) να σκρολαρεις περα δωθε με το δαχτυλο? β) το zoom ειναι με το + - ετσι?
Εχω συνηθισει με το android auto που ζουμαρεις και σκρολαρεις περα δωθε πολυ ευκολα με τα δαχτυλα και θα θελα να μαθω την εμπειρια σας απο το αντιπαλον δεος
Για να γυρίσουμε λίγο on topic και επειδή το ερώτημα αφορούσε πιο πολύ την εμπειρία Android auto και Apple Carplay, να αναφέρω για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι επίκειται αλλαγή - εκσυγχρονισμός του interface του Android auto (Coolwalk design) με δυνατότητα διαιρούμενης οθόνης στα πρότυπα του Carplay και λοιπές αναβαθμίσεις.
Θεωρω ότι ως χρήστης Android επί χρόνια, θα σε δυσκολέψει η μετάβαση σε iOS, που ποτέ προσωπικά δεν συμπάθησα.
Για να είμαι αντικειμενικός, όμως, ο μόνος λόγος που θα προτιμούσα iPhone είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, την οποία για κάποιο λογο τα σύγχρονα συστήματα infotainment παρέχουν πιο εύκολα για τα iPhone, παρα για τα Android τηλέφωνα.
Βέβαια, κι αυτό το θέμα λύνεται εύκολα με ένα USB dongle. -
Δεν με ενδιαφέρει το smartwatch...αλλά ο πατέρας μου μια χαρά κάνει την δουλειά του με το Garmin, κανένα πρόβλημα. Ταμπλετ επίσης δεν έχω, δεν με απασχολεί. Ό,τι θέλω από υπολογιστή τα κάνω μια χαρά με το Dell και το iPhone. Εαν είσαι καλλιτέχνης θα πάρεις Mac έτσι και αλλιώς είναι μονόδρομος.
Εγώ λέω απλά ότι δεν σε εγκλοβίζει πουθενά, μια χαρά παρουσιάζω apps από το τηλέφωνο μέσω του Dell και ποτέ δεν αναζήτησα ένα Mac για την δουλειά μου.
Εφ' όσον δεν έχεις καμία συσκευή δεν είσαι και αρμόδιος να απαντήσεις. Ουσιαστικά ένα κινητό χρησιμοποιείς, εμείς όμως που έχουμε πάρα πολλές συσκευές και τις χρησιμοποιούμε αυτές οι επιλογές παίζουν ρόλο.
Αυτή τη στιγμή έχουμε 5 συσκευές με Windows, 6 Android και 2 Apple. Είχαμε και περισσότερα Apple αλλά προσπαθώ την τελευταία διετία να ξεφύγω από την αίρεση!
https://www.google.com/amp/s/theweek.com/articles/474359/5-signs-that-apple-cult%3Famp
-
Εφ' όσον δεν έχεις καμία συσκευή δεν είσαι και αρμόδιος να απαντήσεις.
Φυσικά και είμαι, γιατί δεν έχει σημασία το πλήθος των συσκευών. Εγώ χρησιμοποιώ λαπτοπ καθημερίνα για την δουλειά μου και λέω ότι δεν έχιε κανένα πρόβλημα με το iphone. Το ίδιο και με smartwatch. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι λές εσύ, αφού μια χαρά συνεργάζεται το iphone με 2 συσκευές που δεν ειναι Apple? Δηλαδή με πόσες συσκευές θες να συνεργάζεται για να μην νοιώθεις εγκλωβισμένος?
-
Εφ' όσον δεν έχεις καμία συσκευή δεν είσαι και αρμόδιος να απαντήσεις.
Φυσικά και είμαι, γιατί δεν έχει σημασία το πλήθος των συσκευών. Εγώ χρησιμοποιώ λαπτοπ καθημερίνα για την δουλειά μου και λέω ότι δεν έχιε κανένα πρόβλημα με το iphone. Το ίδιο και με smartwatch. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι λές εσύ, αφού μια χαρά συνεργάζεται το iphone με 2 συσκευές που δεν ειναι Apple? Δηλαδή με πόσες συσκευές θες να συνεργάζεται για να μην νοιώθεις εγκλωβισμένος?
Έχεις ένα κινητό, και ένα λάπτοπ! Δεν είσαι το target group. Move along, nothing to see here..
2 φίλοι μου πήραν αυτό το καλοκαίρι πρώτη φορά iphone, το βρίζουν φυσικά, αλλά ήδη πήραν Apple watch και iPad..ο ένας που είναι και λίγο χιπστερονι τελείωσε.. κόλλησε, και ετοιμάζεται για MacBook Pro Χριστούγεννα, τον άλλο δεν τον έχουμε χάσει ακόμη..
-
Αν έχει δοκιμάσει κάποιος CarPlay, AirPlay, HomeKit accessories, Shortcuts με Siri και safari σαν εμπειρία πλοήγησης και δεν τον πιάνουν τα γέλια ή/και τα κλάματα μόλις του δώσουν ένα Android για την ίδια ρουτίνα, μαλλον έχει πολύ εγωισμό
Πέρα από την πλάκα τώρα, χρόνια χρήστης Android, άλλαξα πρόπερσι σε iOS τον εαυτό μου και τη σύζυγο και σταμάτησε ο χρόνος.
Ασχολείσαι με τη ζωή και όχι με την τεχνολογία.On topic, στο αυτοκίνητο (infotainment) μέσω CarPlay μπορώ να ανοιγοκλείνω την συρόμενη πόρτα της οικοδομής, να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ συναγερμό κατοικίας κλπ
Όχι μόνο με αφή στο infotainment, αλλά με φωνητικές εντολές στο Apple Watch η και geolocation automation.
Φτάνοντας 100μ από το σπίτι δλδ ανοίγει μόνη της η πόρτα ή κλείνει όταν φεύγω χωρίς να ασχοληθώ με τπτ
Το ίδιο και ο συναγερμός/κάμερες. -
@clockwork82 said in Toyota Corolla 2019:
Πέρα από την πλάκα τώρα, χρόνια χρήστης Android, άλλαξα πρόπερσι σε iOS τον εαυτό μου και τη σύζυγο και σταμάτησε ο χρόνος.
Ασχολείσαι με τη ζωή και όχι με την τεχνολογία.Το πιο βασικό είναι αυτό που ανέφερες. Απλά δουλεύει και δουλεύει σωστά. Δε ασχολείσαι με reboot, κολλήματα, κτλ. Έχεις μια συσκευή που δουλεύει σωστά από την πρώτη μέρα και άσχετα με την χρήση που κάνεις (ίσως με λίγη υπερθερμανση κάποιες φορές αλλά αυτόν τον χειμώνα θα χρειαστεί). Με υποστήριξη για πολλά χρόνια.
ΥΣ Αυτό με το τους αυτοματισμούς και τις γκαραζόπορτες αν θες στείλε μου ενα PM για να μην είμαστε συνέχεια οff topic και πες μου κάποιες πληροφορίες.
-
On topic, στο αυτοκίνητο (infotainment) μέσω CarPlay μπορώ να ανοιγοκλείνω την συρόμενη πόρτα της οικοδομής, να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ συναγερμό κατοικίας κλπ
Όχι μόνο με αφή στο infotainment, αλλά με φωνητικές εντολές στο Apple Watch η και geolocation automation.
Φτάνοντας 100μ από το σπίτι δλδ ανοίγει μόνη της η πόρτα ή κλείνει όταν φεύγω χωρίς να ασχοληθώ με τπτ
Το ίδιο και ο συναγερμός/κάμερες.Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα και με android auto και google αρκεί να υποστηρίζει η συσκευή που έχεις.
Για γκαραζόπορτες με IR πχ:
https://www.skroutz.gr/s/26695744/Broadlink-BestCon-RM4C-Mini-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home.htmlΓια γκαραζόπορτες με RF:
https://www.skroutz.gr/s/22788538/Broadlink-RM4-Pro-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home.html?from=listing -
@gchris7 said in Toyota Corolla 2019:
On topic, στο αυτοκίνητο (infotainment) μέσω CarPlay μπορώ να ανοιγοκλείνω την συρόμενη πόρτα της οικοδομής, να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ συναγερμό κατοικίας κλπ
Το ίδιο και ο συναγερμός/κάμερες.Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα και με android auto και google αρκεί να υποστηρίζει η συσκευή που έχεις.
Για γκαραζόπορτες με IR πχ:
https://www.skroutz.gr/s/26695744/Broadlink-BestCon-RM4C-Mini-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home.htmlΓια γκαραζόπορτες με RF:
https://www.skroutz.gr/s/22788538/Broadlink-RM4-Pro-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home.html?from=listingΌλα γίνονται, αλλά με Homekit ειναι πιο απλά και πιο αξιόπιστα.
Αυτά που δείχνεις είναι ένα ενδιάμεσο wifi bridge μεταξυ του μοτέρ και του ρούτερ σου. Παίρνει εντολές μέσω ρούτερ και τις ξαναστέλνει στο μοτέρ γκαραζόπορτας με IR ή RF. Θέλεις εγκατάσταση ηλεκτρολογική για να το βάλεις κάπου με ρεύμα και οπτική επαφή (για IR) ή εγγύτητα (για RF) με το μοτέρ σου.
Εγώ προσωπικά έβαλα τέτοιου είδους wifi bridge αλλά ΜΕΣΑ στο κουτί του μοτέρ που συνδέεται καλωδιακά με τον ηλεκτρολογικό πίνακα του μοτέρ. Συγκεκριμένα αυτό: https://shopeurope.ismartgate.com/
Πέρα από τα προφανή οφέλη της κρυφής εγκατάστασης μεσα στο κουτί του μοτέρ και της πλήρους συμβατότητας με Homekit, έχει και δικούς του αισθητήρες ΠΑΝΩ στην πόρτα και στέλνει ειδοποιήσεις (αν θέλεις) για το αν είναι κλειστή ή ανοιχτή η πόρτα με πλήρες Log. Τα Broadlink ΔΕΝ συνοδεύονται από κανενός είδους αισθητήρες και δεν ξέρεις αν είναι ανοιχτή ή κλειστή η πόρτα πραγματικά (πχ αν βρήκε εμπόδιο η πόρτα και δεν έκλεισε)
Υποστηρίζει geolocation αυτοματισμούς όπως ανέφερα στο προηγούμενο post, που σου λύνει τα χέρια και δεν ψάχνεις ούτε κινητό, ούτε τηλεχειριστήριο. Φτάνεις σπίτι και η πόρτα ειναι ανοιχτή, φεύγεις και κλείνει. Είσαι βέβαιος ότι ΕΚΛΕΙΣΕ επειδή στέλνει notification οτι ολοκληρώθηκε το κλείσιμο από τους αισθητήρες εγγύτητας (έναν στην άκρη της πόρτας και έναν στην κολώνα που ακουμπάει όταν κλείνει).
Επίσης το Homekit εχει αυτοματισμό βάσει ώρας, πχ ό,τι και να γίνει 21:00 το βράδυ να είναι κλειστή η πόρτα κλπ κλπ
Μπορείς να προσθέσεις άπειρες ρουτίνες. -
Όλα γίνονται, αλλά με Homekit ειναι πιο απλά και πιο αξιόπιστα.
Αυτά που δείχνεις είναι ένα ενδιάμεσο wifi bridge μεταξυ του μοτέρ και του ρούτερ σου. Παίρνει εντολές μέσω ρούτερ και τις ξαναστέλνει στο μοτέρ γκαραζόπορτας με IR ή RF. Θέλεις εγκατάσταση ηλεκτρολογική για να το βάλεις κάπου με ρεύμα και οπτική επαφή (για IR) ή εγγύτητα (για RF) με το μοτέρ σου.
Εγώ προσωπικά έβαλα τέτοιου είδους wifi bridge αλλά ΜΕΣΑ στο κουτί του μοτέρ που συνδέεται καλωδιακά με τον ηλεκτρολογικό πίνακα του μοτέρ. Συγκεκριμένα αυτό: https://shopeurope.ismartgate.com/Ειδικά το RF hub της broadlink δεν θέλει τίποτα γιατί εχει απίστευτο range. Το εχω σε μια πριζα μέσα στο σπίτι στον 3ο και ανοίγει χωρίς κανενα θέμα τις γκαραζόπορτες που ειναι κάτω αλλά και άλλη μια που ειναι στην παραδιπλανή πολυκατοικία στο ισόγειο. Και δεν χρειάζεται να σκαλίσεις και μοτέρ κλπ. αν νοικιάζεις κόλας.
Αν θες να το πας στο επόμενο επίπεδο βάζεις και μια παγίδα πόρτας rf η zigbee του 5ευρου +Home Assistant για να βλέπεις ποτε πραγματικά ανοιξε η έκλεισε και με αυτοματισμούς κλπ..Το wifi bridge προϋποθέτει να φτανει ως εκει και το wifi σου. Εμένα πχ δεν φτανει ως κάτω. Επίσης η εξω γκαραζόπορτα ειναι κοινόχρηστη. Δεν μπορώ να την πειράξω.
Toyota Corolla 2019