-
@alexandros-k said in Toyota Corolla 2019:
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
Τα Renault συνήθως έστριβαν καλύτερα από τα αντίστοιχα Peugeot και οι Alfa ακόμα καλύτερα.
Πάντως τα τελευταία Peugeot ούτε καν θα τα σύγκρινα με τα αντίστοιχα Ford. Πολύ καλύτερα τα τελευταία στον δρόμο.
Τελικά υπερέβαλα για τα γαλλικά;
Ναι.
Το τελευταίο πραγματικό κορυφαίο Γαλλικό σε στρίψιμο ήταν το 306 GTi/Rallye.Και το Megane III RS , φοβερο
Λάθος μου. Το Ρενώ είναι απίστευτο! Όπως και τα Clio RS!
-
Για αυτό λέω ότι τα Renault είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα Peugeot.
-
Εδώ δείτε τι θα πεί Πεζάρα.
Συγκρίνουν τα hot hatch κατω των 30000 λιρών ως προς το Megane RS του Tiff που το θεωρεί το καλύτερο στην κατηγορία και θέλουν να δούν πως στέκεται απέναντι του το νέο i30 N.
Ενώ το 308 απλά συμπληρώνει την λίστα και δεν ενθουσιάζει όσο το megane και το i30 N που έχουν χαρακτήρα , σχεδόν δεν ασχολούνται καθόλου μαζί του , όμως τα γονίδια του δεν κρύβονται όταν κάνει τον καλύτερο χρόνο στην σφικτή αυτή πιστούλα. Μάλιστα κάπου στο τέλος του βίντεο που κάνουν ένα πηγαδάκι αναφέρονται στο king of kings type R πως έχει κάνει 1δλ περίπου καλύτερο χρόνο απο το megane στην πίστα αυτή αρα...μισό δλ λιγότερο απο το 308 θα έλεγα εγώ αν ήμουν εκεί. Το απαξιώνουν γιατί δεν θυμίσει και δεν μυρίζει hot hatch , αλλά ρε εσείς...έκανε τον καλύτερο χρόνο!
Ένα έμπειρο μάτι βλέποντας τον Tiff να προσπαθεί με πολύ δυσκολία να το κάνει να ξεκολλήσει αλλά και το πως φαίνεται εξωτερικά να μπαίνει στις στροφές μπορεί να καταλάβει πως κάτι πολύ ξεχωριστό παίζει με την γεωμετρία. Φαίνεται και στα πλάνα πόσο όμορφα και ξεκούραστα χωρίς στριγγλίσματα μένει στην γραμμή του!
https://youtu.be/x4E9yR5dsKA?t=389
Εν τω μεταξύ σε κάποιο μεγάλο συγκριτικό που είχε κανει κάποιο μεριοδικό στα Μέγαρα με όλα μέσα και Leon, type R, Focus RS κλπ ενώ και πάλι δεν ενθουσίαζε στις επιμέρους μετρήσεις ήταν κορυφαίο σε ταχύτητα στην είσοδο και εντός στροφής.PS: δείτε και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=wMUlPRvkdys
και εδώ 2ο https://www.youtube.com/watch?v=d8NFVo9Kw-Q
εδώ στο Nürburgring δίνει πόνο! https://youtu.be/0DrfMKbd9mc?t=491Sorry για το edit του edit ω edit !
δείτε και αυτό όπωσδήποτε https://youtu.be/vKkibZFq0m8?t=480, Leon Cupra και Type R προηγούμενο , κόντρα μαζί και τα 3 , δυσκολεύεται λίγο στην αρχή με το Honda λόγω δύναμης αλλά μετά...δώστου στροφιλίκια σφιχτά και μεσαία και θα πατήσει μέχρι και ...Μ το πεζάκι!
Το αφήνει να ανοίγει την γραμμή σιγά σιγά παντού ο οδηγός του γύρο με τον γύρο ! σχεδόν δεν κλείνει μέσα σε κάποιες στροφές μετά απο κάποιο σημείο αφού του λέει το αμάξι μπες με το όσα έρχεσαι ρε φίλε , σκίσε με δεν μασάω , κούνα το μαντήλι στον Γιαπωνέζο απο πίσω μου!
-
Απλά έτυχε στην συγκεκριμένη πίστα. Γενικά το Megane RS είναι ταχύτερο: https://zeperfs.com/en/duel7404-5852.htm
-
Πρώτες μέρες με το Corolla και τα νέα συστήματα:
Σήμερα, οδηγώντας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών στη μεσαία λωρίδα, πλησιάζοντας στην έξοδο για οδό Ψελλού είχε κλειδώσει το ACC στο μπροστινό αμάξι με περίπου 95χλμ/ώρα. Το προπορευόμενο σε κάποια στιγμή ανάβει φλας και πιάνει δεξιά λωρίδα. Το δικό μου ακολουθεί και κάνει να αλλάξει λωρίδα, το αφήνω. Αλλάζει χωρίς δισταγμό ασχέτως που είχε αναγνωρίσει τις γραμμές τις μεσαίας λωρίδας! Δηλαδή άλλαξε ήσυχα-ήσυχα λωρίδα, και αν ερχόταν κάποιος από δεξιά; Έχει και συνέχεια: Το προπορευόμενο βγαίνει μετά στην επόμενη έξοδο και το δικό μου ακολουθεί και πάλι... Μήπως εδώ απαιτείται διόρθωση στο λογισμικό; Να κάνει τουλάχιστον κάποια μπιμπ όπως όταν πας να πατήσεις τη λωρίδα χωρίς φλας; Λέω εγώ τώρα...
Το νου σας...Υ.Γ. Να σημειώσω ότι μπροστά είχε αυτοκίνητα μόνο στη μεσαία λωρίδα.
-
Φυσικά και πρέπει να έχουμε τον νου μας. Καλά κάνεις και το θυμίζεις. Το corolla δεν έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης και μας θυμίζει διαρκώς με μηνύματα πως πρέπει να έχουμε τα χέρια στο τιμόνι.
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Σήμερα, οδηγώντας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών στη μεσαία λωρίδα, πλησιάζοντας στην έξοδο για οδό Ψελλού είχε κλειδώσει το ACC στο μπροστινό αμάξι με περίπου 95χλμ/ώρα. Το προπορευόμενο σε κάποια στιγμή ανάβει φλας και πιάνει δεξιά λωρίδα. Το δικό μου ακολουθεί και κάνει να αλλάξει λωρίδα, το αφήνω. Αλλάζει χωρίς δισταγμό ασχέτως που είχε αναγνωρίσει τις γραμμές τις μεσαίας λωρίδας! Δηλαδή άλλαξε ήσυχα-ήσυχα λωρίδα, και αν ερχόταν κάποιος από δεξιά; Έχει και συνέχεια: Το προπορευόμενο βγαίνει μετά στην επόμενη έξοδο και το δικό μου ακολουθεί και πάλι... Μήπως εδώ απαιτείται διόρθωση στο λογισμικό; Να κάνει τουλάχιστον κάποια μπιμπ όπως όταν πας να πατήσεις τη λωρίδα χωρίς φλας; Λέω εγώ τώρα...
Το νου σας...Υ.Γ. Να σημειώσω ότι μπροστά είχε αυτοκίνητα μόνο στη μεσαία λωρίδα.
Τι εννοείς ακολουθούσε το μπροστινό που άλλαξε λωρίδες;
Έστριψε μόνο του το τιμόνι για να αλλάξει λωριδα;
Το acc κρατάει αυτόματα απόσταση από τον μπροστινό, μόλις έφυγε από μπροστά σου έπρεπε να συνεχίσει στην ίδια λωρίδα σαν απλό cruise control. -
Στοιχειωμένο είναι και αλλάζει μόνο του λωρίδες...?
-
@vagkirk said in Toyota Corolla 2019:
Το acc κρατάει αυτόματα απόσταση από τον μπροστινό, μόλις έφυγε από μπροστά σου έπρεπε να συνεχίσει στην ίδια λωρίδα σαν απλό cruise control.Ήταν αναμμένες οι τελίτσες στη μέση (όπως στην παρακάτω εικόνα, γράμμα D) και το αυτοκίνητο στο πάνω μέρος καθώς και οι ενδείξεις λωρίδων αριστερά και δεξιά, και ναι ακριβώς αυτό έκανε: έστριψε το τιμόνι για να αλλάξει λωρίδα.
Θα δω αύριο τι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες και θα επανέλθω.
-
Το acc κρατάει αυτόματα απόσταση από τον μπροστινό, μόλις έφυγε από μπροστά σου έπρεπε να συνεχίσει στην ίδια λωρίδα σαν απλό cruise control.Ήταν αναμμένες οι τελίτσες στη μέση (όπως στην παρακάτω εικόνα, γράμμα D) και το αυτοκίνητο στο πάνω μέρος καθώς και οι ενδείξεις λωρίδων αριστερά και δεξιά, και ναι ακριβώς αυτό έκανε: έστριψε το τιμόνι για να αλλάξει λωρίδα.
Αν θυμάμαι καλά όταν ανάβουν οι τελιτσες ακολουθεί το μπροστινό όχημα γιατί δεν ξεχωρίζει - αναγνωρίζει τις γραμμές στο δρόμο και ναι ακολουθεί το μπροστινό αυτοκίνητο παντού.
Αυτό το κάνει πιο συχνά όταν έχεις ενεργοποιήσει το acc μέσα στη πόλη που η διαγραμμιση είναι ελλιπής και ακολουθείς τον μπροστινό σου..
Μου συνέβη και εμένα στην εθνική ο μπροστινός να κάνει ζικ Ζακ στη λωρίδα του και να τον ακολουθώ στα ζικ ζακ από πίσω γι'αυτό έχεις μόνιμα τα χέρια στο τιμόνι για να αντιμετωπίσεις ξαφνικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. -
Μήπως τελικά το ACC σε συνδυασμό με LKA χωρίς το BSM είναι από λειψό έως επικίνδυνο; Όπως και να έχει ποτέ δεν πρέπει να έχουμε 100% εμπιστοσύνη σε όλα αυτά.
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Αν θυμάμαι καλά όταν ανάβουν οι τελιτσες ακολουθεί το μπροστινό όχημα γιατί δεν ξεχωρίζει - αναγνωρίζει τις γραμμές στο δρόμο και ναι ακολουθεί το μπροστινό αυτοκίνητο παντού.
Αυτό το κάνει πιο συχνά όταν έχεις ενεργοποιήσει το acc μέσα στη πόλη που η διαγραμμιση είναι ελλιπής και ακολουθείς τον μπροστινό σου..Αυτό είχα διαβάσει και εγώ, αλλά η διαγραμμιση ήταν οκ και αναγνωρισμένη.
Μου συνέβη και εμένα στην εθνική ο μπροστινός να κάνει ζικ Ζακ στη λωρίδα του και να τον ακολουθώ στα ζικ ζακ από πίσω γι'αυτό έχεις μόνιμα τα χέρια στο τιμόνι για να αντιμετωπίσεις ξαφνικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.
+1
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Μήπως τελικά το ACC σε συνδυασμό με LKA χωρίς το BSM είναι από λειψό έως επικίνδυνο; Όπως και να έχει ποτέ δεν πρέπει να έχουμε 100% εμπιστοσύνη σε όλα αυτά.
+1
-
Γνώμη για τα falken fk520 azenis σε 225 45 17;;;
-
Τα μηχανήματα είναι εξαιρετικά στο να υπολογίζουν και να δουλεύουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για παράδειγμα, κανείς οδηγός δεν μπορεί να νικήσει ένα καλό ABS, γιατί το ABS παίρνει δεδομένα και από τις 4 ρόδες του αυτοκινήτου και όταν ανιχνεύσει μπλοκάρισμα, απελευθερώνει ελάχιστα την πίεση μόνο σε αυτόν τον τροχό. Ο οδηγός ακόμα και αν καταλάβαινε το μπλοκάρισμα (που θα χρειαστεί τουλάχιστον μισό δευτερόπλετο για να το νιώσει), δεν μπορεί με το πόδι να λειτουργήσει τόσο γρήγορα, ούτε μπορεί να ελέγξει το φρενάρισμα σε κάθε τροχό μεμονωμένα. ΟΜΩΣ, τα μηχανήματα δεν έχουν κριτική ικανότητα. Δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν έχουν πολλούς παράγοντες και πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Ακόμα και τα πιο προηγμένα μηχανήματα του κόσμου (αυτά που υπάρχουν στα διαστημόπλοια και στα μαχητικά αεροσκάφη) δεν παίρνουν πρωτοβουλίες, απλά ακολουθούν κάποιο δεδομένο σενάριο. Ποτέ μην εμπιστέυεστε τα μηχανήματα όταν μιλάμε για αποφάσεις!!! Να τα εμπιστεύεστε στην υλοποίηση των δικών σας αποφάσεων, αλλά πάντα με επίβλεψη, γιατί μπορεί να δυσλειτουργήσουν.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
Τα Renault συνήθως έστριβαν καλύτερα από τα αντίστοιχα Peugeot και οι Alfa ακόμα καλύτερα.
Πάντως τα τελευταία Peugeot ούτε καν θα τα σύγκρινα με τα αντίστοιχα Ford. Πολύ καλύτερα τα τελευταία στον δρόμο.
Τελικά υπερέβαλα για τα γαλλικά;
Ναι.
Το τελευταίο πραγματικό κορυφαίο Γαλλικό σε στρίψιμο ήταν το 306 GTi/Rallye.Ολα τα Megane RS ηταν και ειναι απολυτως κορυφαια σε στριψιμο.Τα ιδια και οι πρωτες 3 γενιες Clio RS.Αλλα ακομα και στα "απλα" μοντελα η οδικη συμπεριφορα τους ηταν πολυ πανω του μεσου ορου.
-
Ερώτηση:
Γνωρίζετε εάν ισχύει πως ο 1.2 κινητήρας είναι υπό κατάργηση και παρότι τον δίνει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα, οι αντιπροσωπείες δεν δεχονται παραγγελίες για αυτόν; -
@n-k-9 said in Toyota Corolla 2019:
Ερώτηση:
Γνωρίζετε εάν ισχύει πως ο 1.2 κινητήρας είναι υπό κατάργηση και παρότι τον δίνει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα, οι αντιπροσωπείες δεν δεχονται παραγγελίες για αυτόν;Δεν γωνρίζω σίγουρα αλλά έτσι έχω ακούσει. Επίσης δεν δέχονται γενικά παραγγελίες για Κορόλα αφού αναμένεται το ΦΛ και η παραγωγή του προ-ΦΛ έχει πωληθεί ολόκληρη. Δεκέμβριο ανοίγουν οι παραγγελίες για το ΦΛ. Πάντως από αρκετές χώρες εδώ και χρόνια έχω καταργηθεί τα μη-υβριδικά Τογιότα, για παράδειγμα απο την Αγγλία.
-
Καλημέρα στη παρέα. Έχοντας διαβάσει όλα τα σχόλια για το corolla hybrid χαίρομαι που τελικά έκανα τη παραγγελία περιμένοντας 6 μήνες να έρθει. Toyota Corolla sedan χάλκινο χρώμα έκδοση active παραγγελία τον Απρίλιο και τώρα είναι στο τελωνείο περιμένω παραλαβή. Ειλικρινά θαυμάζω εσάς που μπορείτε κι έχετε τόση υπομονή χωρίς να την χάσετε και περιμένετε 1.5 έως και 2 χρόνια να παραλάβετε! Εγώ στους 6 μήνες ήμουν οριακά για ακύρωση.
-
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα στη παρέα. Έχοντας διαβάσει όλα τα σχόλια για το corolla hybrid χαίρομαι που τελικά έκανα τη παραγγελία περιμένοντας 6 μήνες να έρθει. Toyota Corolla sedan χάλκινο χρώμα έκδοση active παραγγελία τον Απρίλιο και τώρα είναι στο τελωνείο περιμένω παραλαβή. Ειλικρινά θαυμάζω εσάς που μπορείτε κι έχετε τόση υπομονή χωρίς να την χάσετε και περιμένετε 1.5 έως και 2 χρόνια να παραλάβετε! Εγώ στους 6 μήνες ήμουν οριακά για ακύρωση.
Με το καλό φίλε. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα
Toyota Corolla 2019