-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
έχεις(ετε) καταλάβει ποιές ειναι οι περιπτώσεις που ενώ εχεις μπαταρία και είσαι με πολυ χαμηλη ταχύτητα ( <40χαω) δεν ενεργοποειται η λειτουργία EV mode ?
Ειναι αρκετά σύνθετο. Τα λιγα που έχω καταλάβει:
- Πατάω πολύ το γκάζι
- Χρειάζεται να ανέβει η θερμοκρασία του μοτέρ (συνήθως όταν έχει κρύο έξω)
- Γιατί η μπαταρία ειναι στις 4 μπάρες και το σύστημα διαβάζει μεγάλο φορτίο
- Για δικούς του λόγους που δεν έχω ιδέα!!
Βέβαια το Νο.4 πολύ σπάνια συμβαίνει, δεν το παρατηρώ συχνά. Όταν έχω μπαταρία εαν δεν συντρέχει κατι από τα 1-2-3, πάει ηλεκτρικά.
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν έχει υπολογιστή ταξιδιού το αμάξι; Δεν πηγαίνεις για κάποια χλμ με cc? Ρωτάω κάτι περίεργο; Απαντάς τελικά ενώ ρωτάς ότι δεν ξέρεις...
Δεν ήταν σαφής η ερώτηση. Με 125 δεν ξέρω πόσο καίει γιατι δεν πάω συνέχεια τόσο (έχει διόδια, εμπόδια, προσπεράσεις κλπ.) και επίσης ο δρόμος έχει κλίσεις. Οπότε "με 125" δεν ξερω πόσο καίει. Ξέρω πόσο έκαψε εχτές στο μικρό αυτό ταξίδι (160χλμ συνολικά) με τις συνθήκες που περιγράφω.
Εντάξει βρε Φανή τι περίμενες να σε ρωτήσω πόσο καιει με 125 με 0 κλίση μου 0 μποφόρ με φρέσκα λάστιχα και άσφαλτο και 10λτ ρεζερβουάρ και με εσένα αφαγο και με κομμένα τα νύχια?! Τότε θα έλεγες δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω πάει ποτέ με αυτές τις συνθήκες!
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Εγώ έκανα κάτι που κάνουν τα κωλοπαιδα. Συγνώμη προκαταβολικά.
Πήγαινε τόσο σιγά , σε επαρχιακό δρόμο που λέει με 80-90 αυτός πήγαινε με 55. Και είχε ενεργοποιήσει και το acc. Το κατάλαβα από την σταθερή απόσταση που είχε μέσα στον αστικό ιστό πριν ξεκινήσει ο επαρχιακός.
Βρε να τουβκανω φώτα, βρε να του κάνω σήμα με τα χέρια του στυλ , πάμε πιο γρήγορα. Τίποτα με κοιτούσε από το καθρέφτη και δεν έκανε τίποτα. Έβγαλε και το χερι έξω από το παράθυρο και άραζε με 55 χλμ/ώρα σε επαρχιακό.Τον προσπερνω μολις μπορώ και μπαίνω απότομα μπροστά υπολογοζοντας το όριο που διαβάζει το acc, ούτε πολυ μπροστά του ούτε πολύ μακρυά και τότε το κορολλα το βλέπω στο καθρέφτη που πλάκωσε τα φρένα αυτόματα λόγω του acc. Τρόμαξε ο τύπος.
Μετά έφυγα.
βεβαια αν δεν επιανε το συστημα και δε παταγε φρενα και κανατε αγκαλιτσες ξερεις ποιος θα εφταιγε ομως
Ο πίσω φταίει πάντα.
"H μοναδική περίπτωση που δεν ευθύνεται αυτός που ακολουθεί (και τηρεί αρκετή απόσταση ασφαλείας), αλλά ο προπορευόμενος, είναι όταν ο τελευταίος προβεί αιφνιδιαστικά σε μείωση ή διακοπή της ταχύτητάς του, χωρίς λόγο, ή παρεμβληθεί στην πορεία αυτού που ακολουθεί, αλλάζοντας αιφνιδιαστικά λωρίδα κυκλοφορίας."
Ναι και μάλιστα επιβεβαιώνει και αυτό που είπα και εγώ..
Aποκλειστικά υπαίτιος για το ατύχημα (και για το ότι επιπέσατε στο προπορευόμενο όχημα ― άλλωστε εδώ χρησιμοποιηθήκατε ως «εργαλείο» από τον πίσω οδηγό) είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που σας ακολουθούσε.
Aυτά ορίζει ο Nόμος και αυτά έχουν πει μέχρι τώρα τα Δικαστήρια. Yπόθεση με το συγκεκριμένο ζήτημα έχει να δικάσει τον Mάιο το Πρωτοδικείο Πειραιά. Nα δούμε τί θα πει, θα σας κρατήσουμε ενήμερους. Πάντως, να θυμάστε! Tο μεγαλύτερο πρακτικό πρόβλημα το έχει ο μεσαίος, το μεγαλύτερο νομικό ο εμβολίζων… -
@storm said in Toyota Corolla 2019:
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Όλα αυτά που λες μόνο μέχρι τα 40km/h, σωστά; Μετά από αυτήν την ταχύτητα νομίζω ότι απενεργοποιείται το EV mode.
Ουπς! Αυτό πράγματι ισχύει; Δεν το ήξερα.
Αν ισχύει αυτός είναι ένας λόγος ρε σεις που πηγαίνουν σαν χελώνες μέσα στην Αθήνα.Ένας από τους λόγους...
-
Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την τεχνολογία των hybrid και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν ασχολούμαι ούτε με καταναλώσεις, ούτε με τίποτα από όλα αυτά.
Αν πράγματι ισχύει αυτό με τα 40km/h, τότε μπορεί να υπάρχουν οδηγοί που επιδιώκουν να μην πηγαίνουν πάνω από 40km/h.Εμένα αυτά μου φαίνονται ανισόρροπα.
Εγώ αν είχα τα φράγκα να αγοράσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο, εννοείται ότι θα είχα και τα φράγκα για να μπορώ να κινούμαι όπως κινώ τώρα το δικό μου. Δηλαδή χωρίς ποτέ να κοιτάζω καταναλώσεις, τιμές βενζίνης κλπ... -
Μέχρι τα 60χαω, αλλά αυτό συνεχίζει και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια για την χήση που προορίζεται (και του κάνω), συνήθως δεν παω πιο γρήγορα λόγω κίνησης.
έχεις(ετε) καταλάβει ποιές ειναι οι περιπτώσεις που ενώ εχεις μπαταρία και είσαι με πολυ χαμηλη ταχύτητα ( <40χαω) δεν ενεργοποειται η λειτουργία EV mode ?
Από το manual (στα αγγλικά):
● The temperature of the hybrid system
is high.
The vehicle has been left in the sun,
driven on a hill, driven at high speeds,
etc.
● The temperature of the hybrid system
is low.
The vehicle has been left in tempera-
tures lower than about 0°C (32°F) for
a long period of time etc.
● The gasoline engine is warming up.
● The hybrid battery (traction battery) is
low.
The remaining battery level indicated
in the energy monitor display is low.
(P.133)
● Vehicle speed is high.
● The accelerator pedal is depressed
firmly or the vehicle is on a hill etc.
● The windshield defogger is in use. -
Το Auris hybrid δεύτερης γενιάς μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι ταχύτητας 79 χλμ/ώρα. Ανάλογα τις συνθήκες του δρόμου της μπαταρίας κλπ. Στα 80 χλμ/ώρα ανάβει και ο βενζινοκινητήρας. Επειδή κατεβαίνω συχνά τη Συγγρού το παρατηρώ κάθε φορά.
-
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Το Auris hybrid δεύτερης γενιάς μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι ταχύτητας 79 χλμ/ώρα. Ανάλογα τις συνθήκες του δρόμου της μπαταρίας κλπ. Στα 80 χλμ/ώρα ανάβει και ο βενζινοκινητήρας. Επειδή κατεβαίνω συχνά τη Συγγρού το παρατηρώ κάθε φορά.
Και ποιες είναι οι καταναλώσεις σου σε διάφορες ταχύτητες και διαδρομές; Μπορείς να αναφέρεις μερικά παραδείγματα;
-
Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την τεχνολογία των hybrid και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν ασχολούμαι ούτε με καταναλώσεις, ούτε με τίποτα από όλα αυτά.
Αν πράγματι ισχύει αυτό με τα 40km/h, τότε μπορεί να υπάρχουν οδηγοί που επιδιώκουν να μην πηγαίνουν πάνω από 40km/h.Εμένα αυτά μου φαίνονται ανισόρροπα.
Εγώ αν είχα τα φράγκα να αγοράσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο, εννοείται ότι θα είχα και τα φράγκα για να μπορώ να κινούμαι όπως κινώ τώρα το δικό μου. Δηλαδή χωρίς ποτέ να κοιτάζω καταναλώσεις, τιμές βενζίνης κλπ...Αυτά είναι λίγο υπερβολές. Τα φράγκα για να πάρεις το υβριδικό κορολα δεν είναι τόσα πολλά που σε κατατάσσουν στην κατηγορία να αδιαφορείς για την κατανάλωση. Δλδ οποίος μπορεί να πάρει με δάνειο το κορολα με 22Κ σημαίνει ότι δεν τον νοιάζει αν θα γλιτώσει ένα 20 αρι καύσιμο στο Αθηνά Θεσσαλονίκη;
Εγώ πάλι βλέπω ανθρώπους με 6 ψηφία νούμερα καταθέσεων να σκέφτονται και το διφραγκο που θα ξοδέψουν όχι το 20ευρω... -
Εντάξει βρε Φανή τι περίμενες να σε ρωτήσω πόσο καιει με 125 με 0 κλίση μου 0 μποφόρ με φρέσκα λάστιχα και άσφαλτο και 10λτ ρεζερβουάρ και με εσένα αφαγο και με κομμένα τα νύχια?!
Axaxa!! Οχι ρε συ, αλλά έτσι οπως ρώτησες δεν κατάλαβα εαν εννοούσες ταξίδι με 125χαω ή στιγμιαία.....γιατί διάφροα κουλά έχουν ρωτήσει κατά καιρούς!!
Αν πράγματι ισχύει αυτό με τα 40km/h, τότε μπορεί να υπάρχουν οδηγοί που επιδιώκουν να μην πηγαίνουν πάνω από 40km/h.
Δεν ισχύει όπως έγραψα και πιο πριν. Τα 60χαω είναι το όριο για EV κίνηση από επιλογή. Αλλά στην υβριδική λιετουργία, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά και έως τα 120χαω, π.χ. στην Ε.Ο, αλλά προφανώς για πολύ λίγη ώρα, λόγω μικρής μπαταρίας. Στην πράξη έχω καταφέρει να κινηθώ ηλεκτρικά από Αγ. Παρασκευή προς κέντρο σε όλη την Μεσογείων με ταχύτητες έως και 80χαω.
-
https://www.autoexpress.co.uk/toyota/corolla/358126/new-2023-toyota-corolla-goes-sale-ps29610
« Toyota also says the Corolla should feel more refined thanks to a recalibrated throttle set-up and further refinements to powertrain noise under acceleration, making it quieter.»
Για να δούμε -
Και ποιες είναι οι καταναλώσεις σου σε διάφορες ταχύτητες και διαδρομές; Μπορείς να αναφέρεις μερικά παραδείγματα;
Μέση μεικτή κατανάλωση αυτή την περίοδο είναι 4,8 l/100 km. Στην Αθήνα λίγο λιγοτερη, σε επαρχιακούς δρόμους ακομη λιγότερη και σε αυτοκινητόδρομους ανάλογα την ταχύτητα. Συνήθως παραπάνω από 4.8. Το χειμώνα η κατανάλωση μεγαλώνει λίγο. Άνοιξη και Φθινόπωρο είναι οι μικρότερες! Μικρές διαφορές βέβαια. Η κατανάλωση αυξάνει με τα καινούργια λάστιχα. Τώρα έχω Eco Contact 6 στρωμένα αρκετά.
Έχοντας 9 χρόνια υβριδικό και δoκιμαζοντας διάφορα πράγματα κατέληξα σε 2 πράγματα που μειώνουν την κατανάλωση :- Οδήγηση όσο γίνεται με σταθερό πάτημα στο γκάζι. Καλύτερα δηλαδή συνέχεια πατημένο μέτρια, πάρα μεγάλα γκάζια και αφημα κλπ
- Σταδιακό σταθερό απαλό φρενάρισμα διαρκείας.
Βέβαια περιμένω και την Corolla hb από 12/2021...
-
Επίσης,
https://www.carandmotor.gr/themata/nea-montela-perimenoyme-stin-elliniki-agora-mesa-sto-2022
«H ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota θα λανσάρει το ανανεωμένο μικρομεσαίο μοντέλο στα μέσα του Φθινοπώρου. »
Εγώ το πιστεύω πάντως ότι θα έρθει νωρίτερα από ότι λέγεται. Facelift είναι, έχει ανακοινωθεί, στοκ θεωρητικά δεν υπάρχει τόσο του παλιού, Ε θα το ξεκινησουνε, δεν είναι και νέο μοντέλο.
-
Μέση μεικτή κατανάλωση αυτή την περίοδο είναι 4,8 l/100 km. Στην Αθήνα λίγο λιγοτερη, σε επαρχιακούς δρόμους ακομη λιγότερη και σε αυτοκινητόδρομους ανάλογα την ταχύτητα. Συνήθως παραπάνω από 4.8. Το χειμώνα η κατανάλωση μεγαλώνει λίγο. Άνοιξη και Φθινόπωρο είναι οι μικρότερες! Μικρές διαφορές βέβαια. Η κατανάλωση αυξάνει με τα καινούργια λάστιχα. Τώρα έχω Eco Contact 6 στρωμένα αρκετά.
Έχοντας 9 χρόνια υβριδικό και δoκιμαζοντας διάφορα πράγματα κατέληξα σε 2 πράγματα που μειώνουν την κατανάλωση :- Οδήγηση όσο γίνεται με σταθερό πάτημα στο γκάζι. Καλύτερα δηλαδή συνέχεια πατημένο μέτρια, πάρα μεγάλα γκάζια και αφημα κλπ
- Σταδιακό σταθερό απαλό φρενάρισμα διαρκείας.
Βέβαια περιμένω και την Corolla hb από 12/2021...
Αυτός είναι και ο οικονομικός τρόπος οδήγησης για όλες τις τεχνολογίες.
Πιστεύω, δεν είμαι ιδιοκτήτης, λίγη ώρα τα χω οδηγήσει κι απ ότι διαβάζω, ότι τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ στην εθνική κατα το διάστημα που δεν έχουν ευκαιρία αναγέννησης των μπαταριών (δηλαδή ευθείες χωρίς κλίσεις), θα καίνε όσο τα οικονομικά οχήματα με ατμοσφαιρικους κινητήρες, δηλαδή γύρω στα 6-7λτ με "λογικές" ταχύτητες, στο απόλυτο σταμάτα ξεκίνα ή ανεβοκατεβα Πήλιο 3-4λτ, οπότε ανάλογα το μίγμα μετακίνησης θα βγαίνει μέσος όρος παρόμοια με ντίζελ, με ακριβότερο καύσιμο.
Αν τα πιο μακρινά ταξίδια είναι σπάνια, πλεονέκτημα για το υβριδικο (και τεχνικά μέσα στην πόλη) αλλιώς θα βγαίνει οικονομικοτερα το ντίζελ (που υστερεί στις μικρές διαδρομές, αλλά υπερτερούν τα σύγχρονα σε επιδόσεις).Πάντως πριν το 3ημερο στις ευθείες των Τρικάλων ένα CHR έκανε τη γνωστή μαλ@κια του πατημένος τέρμα αριστερά, το συνηθίζουν πολλοί στον κάμπο πρις απογοήτευση μου, πρέπει να πήγαινε πάνω από 120... αυτο το πράγμα το θεωρώ αντικοινωνικο και εξαφανίστηκε για λίγο το αιρκρος με ελαφρό άγγιγμα γκαζιού καθώς δεν υφίσταται σύγκριση στη ρεπριζ. Αλλά για κάνα δυο χιλιόμετρα μόνο, δεν θέλω να υπαγορευουν οι γύρω μαλ@κες πως οδηγώ. Συνέχιζε ακάθεκτος ο τύπος, δεν έκανε οικονομία... που ξέρεις, υπάρχουν και 2λιτρα.
-
Τα υβριδικά της toyota φορτίζουν την μπαταρία μόλις κρίνουν απαραίτητο ακόμα και σε ευθεία με μηδέν κλίση, μόλις νιώσουν ότι παράγεται περισσότερο έργο απο αυτό που απαιτείται, χωρίζουν το παραγόμενο έργο του θερμικού κινητήρα και ένα μέρος πάει στους τροχούς διατηρώντας σταθερή ταχύτητα και το υπόλοιπο στις μπαταρίες δηλαδή το μετατρέπουν σε ηλ.ενεργεια. Και αλλα υβριδικά το κάνουν αυτό.
Η τογιοτα όμως εχει την πατέντα με το σύστημα μετάδοσης της να έχει και παράλληλο και εν σειρά υβριδικό σύστημα κατά την κίνηση.Ο τρόπος που θεωρείς ότι φορτίζουν δηλαδή με κλίση του δρόμου, ρολάρισμα, και φρενάρισμα είναι αυτός των mild hybrids. Τα κάνουν και αυτά τα full hybrids της toyota αλλά κάνουν επιπλέον και αυτό που έγραψα πιο πάνω.
-
Είναι και πολλοί αυτοί που δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για το πλεονέκτημα των Hybrid της Toyota. Φίλος μου αγόρασε CHR για να κάνει καθημερινά τη διαδρομή Κοζάνη-Θεσσαλονίκη πουλώντας το diesel peugeot 308 που είχε και έφαγε μεγάλη πίκρα-το μετάνοιωσε ο άνθρωπος.Τα Hybrid έχουν πλεονεκτήματα αλλά στοχεύουν τις μεγαλουπόλεις.Δυστυχώς δε το ξέρουν όλοι ή δε το ψάχνουν όσο πρέπει όταν αγοράζουν.
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
[...]Πιστεύω, δεν είμαι ιδιοκτήτης, λίγη ώρα τα χω οδηγήσει κι απ ότι διαβάζω, ότι τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ στην εθνική κατα το διάστημα που δεν έχουν ευκαιρία αναγέννησης των μπαταριών (δηλαδή ευθείες χωρίς κλίσεις), θα καίνε όσο τα οικονομικά οχήματα με ατμοσφαιρικους κινητήρες, δηλαδή γύρω στα 6-7λτ με "λογικές" ταχύτητες, στο απόλυτο σταμάτα ξεκίνα ή ανεβοκατεβα Πήλιο 3-4λτ, οπότε ανάλογα το μίγμα μετακίνησης θα βγαίνει μέσος όρος παρόμοια με ντίζελ, με ακριβότερο καύσιμο.
Αν τα πιο μακρινά ταξίδια είναι σπάνια, πλεονέκτημα για το υβριδικο (και τεχνικά μέσα στην πόλη) αλλιώς θα βγαίνει οικονομικοτερα το ντίζελ (που υστερεί στις μικρές διαδρομές, αλλά υπερτερούν τα σύγχρονα σε επιδόσεις).
[...]Υπολόγιζε κάτω από 6 λίτρα (πιο κοντά στα 5) κινούμενος λίγο πάνω από τα όρια με acc. Δες, αν θες, στην προηγούμενη σελίδα. Έχω ανεβάσει από ταξίδι 300χλμ στην ε.ο.
-
Δείτε στο 1:14 του βίντεο . Δείχνει ακριβώς πώς διαχωρίζει το παραγωμενο έργο σε κίνηση και φόρτιση οπότε κρίνει απαραίτητο ακόμα και σε ευθεία με μηδέν κλίση.
Αυτό σημαίνει υψηλή τεχνολογία σε λαϊκά αυτοκίνητα
-
Δες στο 2:40.
Επειδή το ψάχνεις στην λεπτομέρεια και είχες την απορία για τους χώρους.
Το εσωτερικό με το λευκό ταμπλό εξαιρετικό. Του @fanis75 νομίζω είναι έτσι.
-
Εντάξει βρε Φανή τι περίμενες να σε ρωτήσω πόσο καιει με 125 με 0 κλίση μου 0 μποφόρ με φρέσκα λάστιχα και άσφαλτο και 10λτ ρεζερβουάρ και με εσένα αφαγο και με κομμένα τα νύχια?!
Axaxa!! Οχι ρε συ, αλλά έτσι οπως ρώτησες δεν κατάλαβα εαν εννοούσες ταξίδι με 125χαω ή στιγμιαία.....γιατί διάφροα κουλά έχουν ρωτήσει κατά καιρούς!!
Αν πράγματι ισχύει αυτό με τα 40km/h, τότε μπορεί να υπάρχουν οδηγοί που επιδιώκουν να μην πηγαίνουν πάνω από 40km/h.
Δεν ισχύει όπως έγραψα και πιο πριν. Τα 60χαω είναι το όριο για EV κίνηση από επιλογή. Αλλά στην υβριδική λιετουργία, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά και έως τα 120χαω, π.χ. στην Ε.Ο, αλλά προφανώς για πολύ λίγη ώρα, λόγω μικρής μπαταρίας. Στην πράξη έχω καταφέρει να κινηθώ ηλεκτρικά από Αγ. Παρασκευή προς κέντρο σε όλη την Μεσογείων με ταχύτητες έως και 80χαω.
Υπάρχει περίπτωση το hb που έχω οδηγήσει να έχει όριο τα 40 ενώ το Σεντάν να έχει τα 60km/h λόγω διαφορετικών μπαταριών;
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Να συμπληρώσω πως η λαπαινα που ήταν μαζί μου όταν της είπα το ότι ανάγκασα το acc να φρενάρει απότομα, για δέκα λεπτά δεν είχε καταλάβει τι εκανα, το εξηγούσα πόσες φορες, όταν κατάλαβε μου είπε ότι τελικά οι άντρες είναι μικρά αγόρια.
Χάρηκες με ρώτησε, ναι είπα, μπράβο απάντησε ....οδηγα τώρα.
Αν κατάλαβε το acc έπρεπε να την πας καρφί για επεξήγηση offside, εκείνη την στιγμή που ήταν "ζεστή"...
Toyota Corolla 2019