-
Πολυ πιθανον να το εχω ξαναρωτησει,δεν το θυμαμαι,συγχωρεστε με αν επαναλαμβανομαι.
Τι γινεται με το υβριδικο συστημα εαν υπαρξει ακινησια για καποιο διαστημα;Ας πουμε εγω το καλοκαιρι στο νησι δεν χρησιμοποιω πολυ το αυτοκινητο,τι γινεται με τις μπαταριες;Αποφορτιζονται;Θα προκαλεσω ζημια;Αν ναι θα με καλυψει η εγγυηση των 11 ετων;Τι οδηγιες δινει η Τογιοτα;Φανη εχεις υβριδικη Κορολλα εχεις; -
Από ότι διαβάζω, είχαν πολλοί πρόβλημα με την 12V μπαταρία σε μεγάλες περιόδους ακινησίας.
Βάσει των συμβουλών της Toyota (Αγλλίας), προτείνεται το αμάξι να ανάβει ~1 ώρα τη βδομάδα. (ή να μπαίνει trickle charger)
https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/ -
@ad276 said in Toyota Corolla 2019:
Πολυ πιθανον να το εχω ξαναρωτησει,δεν το θυμαμαι,συγχωρεστε με αν επαναλαμβανομαι.
Τι γινεται με το υβριδικο συστημα εαν υπαρξει ακινησια για καποιο διαστημα;Ας πουμε εγω το καλοκαιρι στο νησι δεν χρησιμοποιω πολυ το αυτοκινητο,τι γινεται με τις μπαταριες;Αποφορτιζονται;Θα προκαλεσω ζημια;Αν ναι θα με καλυψει η εγγυηση των 11 ετων;Τι οδηγιες δινει η Τογιοτα;Φανη εχεις υβριδικη Κορολλα εχεις;Ναι Κορόλα έχω. Η υβριδική μπαταρία δύσκολο να αποφορτιστεί τελείως θέλει πολλούς μήνες ακινησίας. Εαν όμως αποφορτιστεί τελείως έχεις πρόβλημα, πρέπει να πάει στην εντιπροσωπεία. Από την άλλη η 12v επειδή είναι μικρής χωρητικότητας είναι πιο εύκολο. Οπότε θέλει να δουλεύει 1 ώρα περίπου κάθε εβδομάδα. Η εγγύηση θα σε καλύψει.
-
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχα μια δύσκολη ημέρα, αλλά θα περιοριστώ μόνο σε ό,τι αφορά το ερώτημα για την μπαταρία. Έμεινα στο πάρκιν του σούπερ-μάρκετ περιμένοντας τη σύζυγο να τελειώσει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Αντίθετα απ' ό,τι συνηθίζω, αποφάσισα να κλείσω τον κινητήρα και να το αφήσω να παίρνει ρεύμα από την μπαταρία 12v (ACC/δύο πατήματα στο κουμπί εκκίνησης). Έμεινα αρκετή ώρα (ίσως πάνω από 30 λεπτά) με κλιματισμό και ραδιόφωνο απολαμβάνοντας την ησυχία μου. Κάπου εκεί ο διπλανός μου ξεπάρκαρε άτσαλα ακουμπώντας με στο πίσω φτερό και έκανε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα. Βγήκα έξω και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση , για την οποία δεν θα σας κουράσω. Καθώς βγήκα εκνευρισμένος δεν σκέφτηκα να κλείσω το ηλεκτρικό σύστημα και συνέχισε να λειτουργεί για αρκετή ακόμα ώρα (ίσως άλλα 30 λεπτά).
Μπαίνω στο αμάξι, αλλά αρνήθηκε να εκκινήσει. Έβγαζε μήνυμα σφάλματος για τα φρένα Βγήκα έξω, κοίταξα τα υγρά και ήταν εντάξει. Προσπάθησα αρκετές φορές να εκκινήσω, αλλά μάταια. Από ένα σημείο και έπειτα έβγαζε και διαφορετικά μηνύματα σφάλματος. Υποψιάστηκα πως ήταν η μπαταρία. Τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία και η εκτίμησή τους ήταν η ίδια. Κάλεσα την οδική και περίμενα περίπου 40 λεπτά. Στο ενδιάμεσο έπιασε βροχή και είχα τα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού ελαφρώς κατεβασμένα !
Τέλος πάντων, με έναν εκκινητή μπαταρίας η οδική ξεκίνησε το αυτοκίνητο αμέσως. Έκτοτε, χωρίς να αλλάξω μπαταρία, δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα. Εχθές έκανα και το 3ο σέρβις, στο οποίο μετρήθηκαν οι μπαταρίες και δεν εντόπισαν πρόβλημα. Έχω αποφασίσει να αγοράσω έναν εκκινητή (πιθανότα έναν noco gb40 ή gb20). Η διαδικασία ήταν πραγματικά υπόθεση δευτερολέπτων. -
Θεωρώ την υβριδική τεχνολογία καλύτερη από την "λαίλαπα" που λέγεται ηλεκτροκινηση. Αν δεν ήμουν πιεσμένος από τα τεκμήρια διαβίωσης θα έπαιρνα ένα. Είναι ωραίο να έχεις ένα Κορολλα ή Chr και να είσαι πιο οικονομικός σε κατανάλωση από ένα ατμοσφαιρικό Κλιο (καίω μ.ο. 6 λτ ανά 100χλμ.).Οταν μάλιστα το υβριδικό έχει την υπογραφή Τογιοτα δεν θες κάτι άλλο. Εδώ στη Σύρο πάντως υπάρχουν δύό τρία Prius δεκαετίας συν που κυκλοφορούν. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι. Βλέπω και το Κλιο έχει υβριδική έκδοση και το Κονα από την μόδα των κροσοβερ.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
.. Κάπου εκεί ο διπλανός μου ξεπάρκαρε άτσαλα ακουμπώντας με στο πίσω φτερό και έκανε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα. Βγήκα έξω και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση , για την οποία δεν θα σας κουράσω.
Τουλάχιστον εσύ ήσουν μέσα.. εγώ που τη μέρα που του άλλαξα λάστιχα το βρήκα στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ όλη τη δεξιά πλευρά καράχτυπημένη.. 1000€ ζημιά από το πουθενά.. 2 εβδομάδων αυτοκίνητο.. ευτυχώς που εχω κάνει μικτή..
-
Πολύ άσχημο! Δυστυχώς, ο τόπος είναι γεμάτος από ανεύθυνους. Αντί να αφήσουν τα στοιχεία τους και να αναλάβει η ασφαλιστική προτιμούν να το σκάσουν σαν τον κλέφτη και να πληρώσει τη ζημιά τους ο άτυχος. Αν δεν έχουν ασφάλεια, ακόμα χειρότερα γι'αυτούς.
Στην περίπτωση μου ήταν γύρω στα 50-60 και από την όψη του θα περίμενες καλύτερη συμπεριφορά. Ήταν ψεύτης, αναιδής, ανεύθυνος και ηλίθιος. Τέλος πάντων, μεγαλύτερα προβλήματα να μην αντιμετωπίσουμε και καλή χρονιά να έχουμε! -
Πολύ άσχημο! Δυστυχώς, ο τόπος είναι γεμάτος από ανεύθυνους. Αντί να αφήσουν τα στοιχεία τους και να αναλάβει η ασφαλιστική προτιμούν να το σκάσουν σαν τον κλέφτη και να πληρώσει τη ζημιά τους ο άτυχος. Αν δεν έχουν ασφάλεια, ακόμα χειρότερα γι'αυτούς.
Στην περίπτωση μου ήταν γύρω στα 50-60 και από την όψη του θα περίμενες καλύτερη συμπεριφορά. Ήταν ψεύτης, αναιδής, ανεύθυνος και ηλίθιος. Τέλος πάντων, μεγαλύτερα προβλήματα να μην αντιμετωπίσουμε και καλή χρονιά να έχουμε!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛ..............
για να βάζεις τον άλλον να πληρώνει τόσα λεφτά
επειδή εσύ φοβάσαι μη σου ανεβάσουν τα ασφάλιστρα 10 ευρώ και αν...!!!
Δύο φορές τη μία με χτύπησαν παρκαρισμένο καλή ζημιά,τη δεύτερη στην Ιταλία σε κάποιο πάρκινγκ τα ίδια.
Και τις δύο φορές ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ...!!!
Ούνα φάτσα,ούνα ράτσα....!!!
Το χειρότερο, το γιο μου τον χτύπησαν ενώ ήταν σε κίνηση και ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ πριν προλάβει να πάρει αριθμό κυκλοφορίας...!!! Ήρθε αστυνομία κ.λ.π...αλλά δε βγάλαμε τίποτε...!!! -
Και εγώ μια φορά όπως πήγα να παρκάρω γρατσούνισα την πόρτα από ένα Μίκρα δεκαετίας….του άφησα το νούμερο μου και ο άνθρωπος όταν με πήρε και του εξήγησα μου είπε «είχε 20 σημάδια και τώρα έχει 21…στα @@ σου, μην σκας».
-
Παιδια να ρωτησω κατι. Τωρα χειμώνα αν βάλω ζεστη θολωνουν τα παντα. Αναβω το a/c ξεθολωνουν αλλα νοιωθω κρυο αντι μα ζεσταίνομαι.
Ποια είναι η σωστη χρηση του συστήματος το χειμωνα ωστε να βγαζει Ζεστη αλλα κ να βλεπουμε Να οδηγήσουμε; -
Βάζεις την θερμοκρασία που θέλεις μαζί το air condition. Ζεσταίνει, αλλά αφαιρεί και την υγρασία. Στα ζόρικα, πάτα τα σχετικά πλήκτρα αποθάμβωσης.
-
@hamurabizzz said in Toyota Corolla 2019:
Παιδια να ρωτησω κατι. Τωρα χειμώνα αν βάλω ζεστη θολωνουν τα παντα. Αναβω το a/c ξεθολωνουν αλλα νοιωθω κρυο αντι μα ζεσταίνομαι.
Πάντα A/C για να ξεθολώσουν (αφαιρεί άμεσα την υγρασία) αλλά με πιο υχηλή θερμοκρασία (σε εμένα έχω βρει ότι το όριο είναι 22oC) ωστε να βγάζει ζεστό αέρα.
-
Τυχαίως είχα πέσει σε κάποια αμερικάνικα δημοσιεύματα στο Internet, που γρίνιαζαν κάτοχοι νομίζω CHR ότι δε βγάζει ζεστό αέρα. Από μια γρήγορη ανάγνωση μου έμεινε ότι αυτό ισχύει όταν κινείται με τον ηλεκτροκινητήρα και δεν δουλεύει ο θερμικός. Οι κάτοχοι και ενδιαφερόμενοι το ψάχνουν περισσότερο.
-
@andya3 said in Toyota Corolla 2019:
Τυχαίως είχα πέσει σε κάποια αμερικάνικα δημοσιεύματα στο Internet, που γρίνιαζαν κάτοχοι νομίζω CHR ότι δε βγάζει ζεστό αέρα. Από μια γρήγορη ανάγνωση μου έμεινε ότι αυτό ισχύει όταν κινείται με τον ηλεκτροκινητήρα και δεν δουλεύει ο θερμικός. Οι κάτοχοι και ενδιαφερόμενοι το ψάχνουν περισσότερο.
Μια χαρά βγάζει ζεστό αέρα, γιατί ο θερμικός έχει δουλέψει και έχει ζεστάνει το καλοριφέρ.
-
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχα μια δύσκολη ημέρα, αλλά θα περιοριστώ μόνο σε ό,τι αφορά το ερώτημα για την μπαταρία. Έμεινα στο πάρκιν του σούπερ-μάρκετ περιμένοντας τη σύζυγο να τελειώσει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Αντίθετα απ' ό,τι συνηθίζω, αποφάσισα να κλείσω τον κινητήρα και να το αφήσω να παίρνει ρεύμα από την μπαταρία 12v (ACC/δύο πατήματα στο κουμπί εκκίνησης). Έμεινα αρκετή ώρα (ίσως πάνω από 30 λεπτά) με κλιματισμό και ραδιόφωνο απολαμβάνοντας την ησυχία μου. Κάπου εκεί ο διπλανός μου ξεπάρκαρε άτσαλα ακουμπώντας με στο πίσω φτερό και έκανε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα. Βγήκα έξω και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση , για την οποία δεν θα σας κουράσω. Καθώς βγήκα εκνευρισμένος δεν σκέφτηκα να κλείσω το ηλεκτρικό σύστημα και συνέχισε να λειτουργεί για αρκετή ακόμα ώρα (ίσως άλλα 30 λεπτά).
Μπαίνω στο αμάξι, αλλά αρνήθηκε να εκκινήσει. Έβγαζε μήνυμα σφάλματος για τα φρένα Βγήκα έξω, κοίταξα τα υγρά και ήταν εντάξει. Προσπάθησα αρκετές φορές να εκκινήσω, αλλά μάταια. Από ένα σημείο και έπειτα έβγαζε και διαφορετικά μηνύματα σφάλματος. Υποψιάστηκα πως ήταν η μπαταρία. Τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία και η εκτίμησή τους ήταν η ίδια. Κάλεσα την οδική και περίμενα περίπου 40 λεπτά. Στο ενδιάμεσο έπιασε βροχή και είχα τα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού ελαφρώς κατεβασμένα !
Τέλος πάντων, με έναν εκκινητή μπαταρίας η οδική ξεκίνησε το αυτοκίνητο αμέσως. Έκτοτε, χωρίς να αλλάξω μπαταρία, δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα. Εχθές έκανα και το 3ο σέρβις, στο οποίο μετρήθηκαν οι μπαταρίες και δεν εντόπισαν πρόβλημα. Έχω αποφασίσει να αγοράσω έναν εκκινητή (πιθανότα έναν noco gb40 ή gb20). Η διαδικασία ήταν πραγματικά υπόθεση δευτερολέπτων.Σε ξένο φορουμ διάβασα οτι δεν μπορεις να φορτίσεις ενα hybrid με ένα συμβατικό αλλα μόνο από άλλο hybrid.
Ένας "εκκινητής" είναι απαραίτητος γιατί αντε να βρείς άλλο hybrid. -
-
Πάντως ερωτήματα για τα υβριδικά υπάρχουν πολλά.
Για την μπαταρία και τα τυχόν θέματα αυτών που κάθονται πάνω της , ιδιαίτερα αν είναι μικρά παιδιά , υπάρχουν απαντήσεις με πλήρη διασταύρωση ? -
@criuser said in Toyota Corolla 2019:
Πάντως ερωτήματα για τα υβριδικά υπάρχουν πολλά.
Για την μπαταρία και τα τυχόν θέματα αυτών που κάθονται πάνω της , ιδιαίτερα αν είναι μικρά παιδιά , υπάρχουν απαντήσεις με πλήρη διασταύρωση ?Tα περισσότερα ερωτήματα έχουν απαντηθεί!
Για την μπαταρία η επίσημη θέση της Τογιότα είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά σίγουρα δεν είναι σαν τα ηλεκτρικά...οπότε λογικά τα έοχυν λύσει αυτά τα θέματα. Γιατί σε μερικά χρόνια όλοι ηλεκτρικά θα έχουμε με 10 φορές μεγαλύτερες μπαταρίες!!
-
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
Τέλος πάντων, με έναν εκκινητή μπαταρίας η οδική ξεκίνησε το αυτοκίνητο αμέσως. Έκτοτε, χωρίς να αλλάξω μπαταρία, δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα. Εχθές έκανα και το 3ο σέρβις, στο οποίο μετρήθηκαν οι μπαταρίες και δεν εντόπισαν πρόβλημα. Έχω αποφασίσει να αγοράσω έναν εκκινητή (πιθανότα έναν noco gb40 ή gb20). Η διαδικασία ήταν πραγματικά υπόθεση δευτερολέπτων.Σε ξένο φορουμ διάβασα οτι δεν μπορεις να φορτίσεις ενα hybrid με ένα συμβατικό αλλα μόνο από άλλο hybrid.
Ένας "εκκινητής" είναι απαραίτητος γιατί αντε να βρείς άλλο hybrid.Τι διαφορα έχει να φορτίσεις απο 12 volt συμβατικού με την 12 volt που φόρτισε η οδική βοήθεια τον φίλο μας? Και θέλει σωνει και και καλά υβριδικό?
-
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
Σε ξένο φορουμ διάβασα οτι δεν μπορεις να φορτίσεις ενα hybrid με ένα συμβατικό αλλα μόνο από άλλο hybrid.
Δεν ισχύει αυτό, το ανάποδο. Δηλαδή μπορείς να βάλεις μπροστά από όποιο αυτοκίνητο θες ή από εκκινητή. Όμως δεν επιτρέπεται να δώσεις εσύ ρεύμα σε άλλο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει, εκτός εαν είναι άλλο υβριδικό τογιότα. Υπάρχει λόγος για αυτό, με την σύντομη εξήγηση να είναι ότι στο υβριδικό η μπαταρία δεν γυρνάει την μίζα, αφού δεν υπάρχει!
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Τι διαφορα έχει να φορτίσεις απο 12 volt συμβατικού με την 12 volt που φόρτισε η οδική βοήθεια τον φίλο μας? Και θέλει σωνει και και καλά υβριδικό?
Καμία, δες και παραπάνω, μπορείς από όποιοδήποτε αυτοκίνητο να δώσεις ρεύμα.
Toyota Corolla 2019