-
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μου αρέσει που δεν έχω πάει Καστορια και Πρεσπες ΠΟΤΕ. Λένε ότι είναι πανέμορφα.
Μου αρεσει που φεύγω διακοπουλες Βορεια Ελλάδα και θα πάω εκδρομούλα επιτέλους σε αυτα τα μέρη!!!!!
Αν θέλεις, πες που πηγαίνεις μήπως έχουμε να προτείνουμε τίποτα καλό...
Όπως και να έχει καλά να περάσεις.
-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
...
Θα πάω πρώτα Πέλλα σε ενα χωριό για μία Βαφτιση που έχουμε. μετά από τριτη θα επισκεφτούμε μάλλον Καστορια και θα κάνουμε κάποιες εξορμήσεις Πρεσπες και Νυμφαίο που εχουμε ακούσει καλά λόγια χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα συγκεκριμένο. Ειναι Off season ακόμα όποτε και οι τιμές είναι καλύτερες και δεν γίνεται ο κακος χαμός που θα αρχισει από μέσα δεκέμβρη
Οτι προτείνεται οσοι ξέρετε ευπρόσδεκτο να εξεταστεί από τον Στρατηγό (Γυναίκα μου) και από τον τελευταίο στρατιώτη εμενα αν πρόκειται για φαγητο!!!!
-
Όταν θα πηγαίνεις Πρέσπες, η διαδρομή είναι τόσο υπέροχη και ο δρόμος αρκετά καλός που θα ευχαριστηθείς τον βρυχηθμό του Puma….στο είχα γράψει και πέρυσι,η διαδρομή είναι ότι πρέπει για σένα…η Καστοριά πολύ όμορφη αλλά παίζει να έχει τους χειρότερους δρόμους από όλες τις πόλεις που έχω πάει.
-
Καστοριά υπέροχη για βόλτα.
Βγάζει βέβαια μια κατάθλιψη. Είναι από τις πόλεις με μεγάλη μείωση πληθυσμού τα τελευταία χρόνια.
Δεν έχει στρατό και μόνο κάνα δυο μικρά τμήματα πανεπιστήμιου.Νυμφαίο είναι ένα πανέμορφο χωριό με πολύ ωραία διαδρομή με λίγες όμως επιλογές.
Μόλις 20 25 λεπτά από την Καστοριά, είναι η Σιάτιστα. Κωμόπολη που δεν ακούγεται πολύ τουριστικά. Δεν την ήξερα,μου την πρότειναν και με εντυπωσίασε.
Είναι πολύ όμορφη με αρχοντικά, μουσεία με ελέφαντες, μουσεία βοτανολογίας και 2- 3 εξαιρετικές ταβέρνες, είτε κλασσικές ψησταριές είτε με μοντέρνα κουζίνα.
Και με δικό τους πολύ καλό κρασί. -
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καστοριά υπέροχη για βόλτα.
Βγάζει βέβαια μια κατάθλιψη. Είναι από τις πόλεις με μεγάλη μείωση πληθυσμού τα τελευταία χρόνια.
Δεν έχει στρατό και μόνο κάνα δυο μικρά τμήματα πανεπιστήμιου.Νυμφαίο είναι ένα πανέμορφο χωριό με πολύ ωραία διαδρομή με λίγες όμως επιλογές.
Μόλις 20 25 λεπτά από την Καστοριά, είναι η Σιάτιστα. Κωμόπολη που δεν ακούγεται πολύ τουριστικά. Δεν την ήξερα,μου την πρότειναν και με εντυπωσίασε.
Είναι πολύ όμορφη με αρχοντικά, μουσεία με ελέφαντες, μουσεία βοτανολογίας και 2- 3 εξαιρετικές ταβέρνες, είτε κλασσικές ψησταριές είτε με μοντέρνα κουζίνα.
Και με δικό τους πολύ καλό κρασί.Ευχαριστώ πολύ για τα info! Σιάτιστα σημειώθηκε
-
Η Καστοριά είναι μικρή και αρκετά γραφική πόλη. Έχει σίγουρα ενδιαφέρον αν και δεν είναι όπως παλιότερα. Αν πας προς Πρέσπες ο Αγ. Αχίλλειος είναι μέρος που πρέπει να δεις. Παρκάρεις το αυτοκίνητο και μέσω της γέφυρας περνάς με τα πόδια στο νησάκι όπου μπορείς να κάνεις την βόλτα σου. Καλό είναι να επισκεφθείτε τους Ψαράδες χωριό που έχει και επιλογές σε φαγητό. Στους Ψαράδες έχει και σπήλαιο το οποίο μπορείς να δεις με καικι . Όταν είχαμε πάει εμείς ήταν κλειστό καθώς γινόταν εργασίες, απ' ότι μας είπαν κάτι κορίτσια της Αρχαιολογίας. Στους δρόμους της περιοχής υπάρχουν παραγωγοί που πουλάνε φασολια. Για εμένα που δεν είμαι του κρέατος είναι η καλύτερη ποιότητα που θα βρεις και βοηθάς και τον τοπικό πληθυσμό. Το Νυμφαίο είναι παραδοσιακός οικισμός έχει πάρκινγκ σε κεντρικό σημείο και κάποια καταστήματα στον δρόμο. Αν περπατήσεις λίγο πρέπει να πας και στον Αρκτούρο για να δεις τις αρκούδες ειδικά αν έχετε και μικρά παιδιά. Για φαγητό έχω πάει δυο τρεις φορές στο Σκλήθρο.
-
Καστοριά προσπάθησε να την περπατήσεις, και τις δύο όχθες της. Πολλοί μένουν μόνο στη νότια όχθη που έχει τις καφετέριες προσωπικά η βόρεια μου αρέσει καλύτερα, πιο ήσυχα και φθάνεις περπατώντας ως το ναυτικό όμιλο. Ο κύκλος της χερσονήσου είναι μεγάλη διαδρομή για περπάτημα, αλλά έχει ενδιαφέρον.
Η πόλη έχει και ωραίες συνοικίες με αρχοντικά.
Και οι δύο διαδρομές προς Πρέσπα είναι πολύ όμορφες οδηγικά. Προσοχή στον πάγο.
Γενικά αν δεν έχει βαρυχειμωνια, ο χειμώνας ίσως είναι η λιγότερο καλή εποχή για Πρέσπες. Απο διαδρομές όμορφα είναι να φτάσεις ως το τέρμα στο βροντερό. Φαγητό λίγο προσοχή στην σωστή επιλογή καταστηματος στους ψαράδες που είναι το πιο τουριστικό μέρος. Καλά θα φας , αλλά μπορείς και καλύτερα. Αλλιώς για ταβέρνα εγώ πάω αγιο γερμανο στην πλατεία. Αλλά το καλύτερο προσωπικά βρίσκω ότι είναι στη μικρολιμνη. Εκεί κάτι παλικάρια έφτιαξαν ένα πολύ όμορφο εστιατόριο, δίπλα στη μικρή Πρέσπα, με πολύ ωραία πιάτα, όχι σούβλες, σε καλές τιμές.
Δε ξέρω τι ψάχνεις, αλλιώς και διαδρομές για εγκαταλελειμμένα χωριά έχουμε, να ψυχοπλακωθεις ολοκληρωτικά και καφενεία ειδικευμένα σε μανιταρομεζεδες και πολλά ακόμα.
-
@civil357 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καστοριά προσπάθησε να την περπατήσεις, και τις δύο όχθες της. Πολλοί μένουν μόνο στη νότια όχθη που έχει τις καφετέριες προσωπικά η βόρεια μου αρέσει καλύτερα, πιο ήσυχα και φθάνεις περπατώντας ως το ναυτικό όμιλο. Ο κύκλος της χερσονήσου είναι μεγάλη διαδρομή για περπάτημα, αλλά έχει ενδιαφέρον.
Η πόλη έχει και ωραίες συνοικίες με αρχοντικά.
Και οι δύο διαδρομές προς Πρέσπα είναι πολύ όμορφες οδηγικά. Προσοχή στον πάγο.
Γενικά αν δεν έχει βαρυχειμωνια, ο χειμώνας ίσως είναι η λιγότερο καλή εποχή για Πρέσπες. Απο διαδρομές όμορφα είναι να φτάσεις ως το τέρμα στο βροντερό. Φαγητό λίγο προσοχή στην σωστή επιλογή καταστηματος στους ψαράδες που είναι το πιο τουριστικό μέρος. Καλά θα φας , αλλά μπορείς και καλύτερα. Αλλιώς για ταβέρνα εγώ πάω αγιο γερμανο στην πλατεία. Αλλά το καλύτερο προσωπικά βρίσκω ότι είναι στη μικρολιμνη. Εκεί κάτι παλικάρια έφτιαξαν ένα πολύ όμορφο εστιατόριο, δίπλα στη μικρή Πρέσπα, με πολύ ωραία πιάτα, όχι σούβλες, σε καλές τιμές.
Δε ξέρω τι ψάχνεις, αλλιώς και διαδρομές για εγκαταλελειμμένα χωριά έχουμε, να ψυχοπλακωθεις ολοκληρωτικά και καφενεία ειδικευμένα σε μανιταρομεζεδες και πολλά ακόμα.
μανιτάρια μαρεσουν πολύ.
Φασολάδα θα φάω εκεί, φημίζεται.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
-
Μου αρεσει που Αρτα-Θεσσαλονικη ειναι πλεον 3ωρες και 15 με χαλαρη οδηγηση.
Δεν μου αρεσει που υπαρχουν ακομα ηλιθιοι στους δρομους που προσπαθουν να κανουν προσπεραση αναγκαζοντας σε να κοψεις εσυ ταχυτητα για να μπορεσουν να προσπερασουν.
Υ.Γ cirus!!!!!! Κοιτουσα σε ολο το δρομο μηπως πετυχω puma μαυρο με κοκκινα και να χαιρετησω παιξω φωτα πατησω κορνα κατι.Βεβαια εσυ θα ελεγες ποιος μ@λ@κ@ς ειναι αυτος με το 9θεσιο nissan ,αλλα δεν πειραζει εγω θα σε χσιρετουσα -
-
@taxidiwtis said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει
Υπέροχο βιντεάκι!
Σαν να διαβάζω το manual για αντιπαράθεση των περισσότερων δεξιών και altright !
Επίθεση στο άτομο όχι στο επιχείρημα
Και κυρίως μπάλα στην εξέδρα τύπου "για την Μαρφιν δεν λέτε τίποτα" , "μονο κριτική όχι προτάσεις" , "ο Σταλιν θα τα έκανε καλύτερα " κλπ
-
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Υπέροχο βιντεάκι!
Σαν να διαβάζω το manual για αντιπαράθεση των περισσότερων δεξιών και altright !
Και κυρίως μπάλα στην εξέδρα τύπου "για την Μαρφιν δεν λέτε τίποτα" , "μονο κριτική όχι προτάσεις" , "ο Σταλιν θα τα έκανε καλύτερα " κλπ
Αν και με δύο νι
-
Μου αρέσει
Υπέροχο βιντεάκι!
Πάρα πολύ ωραίο βίντεο. Δυστυχώς είχα εμπειρία από όλα τα σκηνικά που αναφέρει.
Μια μικρή παρατήρηση: μπούρδες δεν έχω ακούσει μόνο από αντιεμβολιαστές, αλλά και από υπέρμαχους του εμβολίου.Για το γενικό πνεύμα. Πολλοί θα πουν ότι είναι θέμα παιδείας. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την παιδεία, αλλά με τις προθέσεις που έχει κάθε άνθρωπος. Η παιδεία έχει μια επίδραση κατά 10% περίπου. Το υπόλοιπο είναι αυτό που έχεις ο ίδιος, που σου έχει μάθει η μάνα σου (αλλά και που εσύ ο ίδιος άκουγες από τη μάνα σου, γιατί αυτή μπορεί να μιλούσε αλλά εσύ να κώφευες).
-
@alexandros-s said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει
Υπέροχο βιντεάκι!
Μια μικρή παρατήρηση: μπούρδες δεν έχω ακούσει μόνο από αντιεμβολιαστές, αλλά και από υπέρμαχους του εμβολίου.Για το γενικό πνεύμα. Πολλοί θα πουν ότι είναι θέμα παιδείας. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την παιδεία, αλλά με τις προθέσεις που έχει κάθε άνθρωπος. Η παιδεία έχει μια επίδραση κατά 10% περίπου. Το υπόλοιπο είναι αυτό που έχεις ο ίδιος, που σου έχει μάθει η μάνα σου (αλλά και που εσύ ο ίδιος άκουγες από τη μάνα σου, γιατί αυτή μπορεί να μιλούσε αλλά εσύ να κώφευες).
Παιδεία είναι το γενικότερο πλαίσιο όχι μόνο το σύστημα παιδείας (σχολείο κλπ),
Πχ το τι σου έλεγε η μάνα σου, παιδεία είναι
Το τι έβλεπες να γίνεται γύρω σου (ποιος πείναγε και ποιος έβγαζε φράγκα), παιδεία είναι -
@nickthetrib said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@alexandros-s said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει
Υπέροχο βιντεάκι!
Παιδεία είναι το γενικότερο πλαίσιο όχι μόνο το σύστημα παιδείας (σχολείο κλπ),
Πχ το τι σου έλεγε η μάνα σου, παιδεία είναι
Το τι έβλεπες να γίνεται γύρω σου (ποιος πείναγε και ποιος έβγαζε φράγκα), παιδεία είναιΣυμφωνώ. Απλά είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας. Δύο άτομα μπορεί να μεγαλώσουν στην ίδια οικογένεια, να ακούσουν τα ίδια πράγματα και ο ένας να είναι δεκτικός στο καλό και ο άλλος να είναι στραβόξυλο.
Είναι και οι επιλογές που θα κάνουμε. Εξάλλου ο εγωισμός είναι κάτι που δύσκολα παλεύεται. Και αυτό δε διδάσκεται. Αφορά την καλή πρόθεση, την ανιδιοτέλεια και ένα σωρό άλλα τέτοια θέματα που όποιος δε τα δέχεται τα θεωρεί ξενέρωτα και βλακείες, επειδή του θυμίζουν ποιος είναι πραγματικά. -
-
Καταραμένη ανέχεια
-
Όσο υπάρχουν νόπανα που βάζουν τα "δικαιώματα" των παραβατικών πάνω από τη ζωή των πολιτών και έχουν το θράσος να διαδηλώνουν για αυτά επειδή είναι τάχα μου ευαίσθητοι (οκ ξέρουμε τα πραγματικά τους κίνητρα) θα ζείς με αυτή την ανέχεια. Δεν φαίνεται και στον ορίζοντα να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.. για το ανάποδο μπορεί.
-
@pgp737ng said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
ούτε ένα techohull δεν αγοράζεις.
Φίλος μου είσαι εσύ!!! Καποτε ειχαμε και φουσκωτο….αχαχα!
ΥΓ: εισαι και στο φορουμ των φουσκωτών;
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Φίλος μου είσαι εσύ!!! Καποτε ειχαμε και φουσκωτο….αχαχα!
ΥΓ: εισαι και στο φορουμ των φουσκωτών;
Λές να είναι τέτοιος ?
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]