-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Φέτος δεν έβρισκαν ούτε την γνωστή κοινωνική ομάδα για το μάζεμα ελιών. Τελικά δέχτηκαν σχεδόν με διπλάσια
Σου λέω τα βλέπω και εγώ από φίλουςΆστα φίλε αν σου πω πόσα έδωσα σε μεροκάματο όλη την χρονια μαύρα γιατί αλλιώς δεν έρχονται, αγόραζα μοτοσυκλέτα.
-
Τα ίδια ακριβώς, μου λέγανε και εμενα.
-
Να γράψω και εγώ την άποψή μου;
Άστο. Γάμα το. Θα μου την πέσουν πάλι οι γνωστοί του φόρουμ και θα μου διαγράψουν την άποψή μου. -
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει που το νησί έχει πλημμυρίσει από κόσμο,
Δεν μου αρέσει που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού και δουλεύουν όλοι στα κόκκινα.
Μου αρέσει η αυτορρύθμιση που γίνεται λόγο της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού,
Δεν μου αρέσει που ακόμη δεν έχουμε δει τις συνέπειες του πολέμου.
εχει φυγει κοσμος εξωτερικο. ειδικα οι εξ ανατολων.
θελει ρυθμιση το μη μισθολογικο κοστος.
πρεπει να ειναι αναλογο των αργοτερα απολαβων.
οποτε και ο εργοδοτης δεν θα πληρωνει παραλογα ποσα και ο εργαζομενος σε μονιμη βαση θα εχει καλη αμοιβη.
ακομη ειμαστε 41% σε ασφαλιστικα, χωρις να βαζω εφορια.
με λιγα λογια εαν ηταν ας πουμε 20% τα ασφαλιστικα (οσο πραγματι ειναι η αναλογια με τις παροχες που παιρνει απο το ταμειο του ασφαλιστικα αλλα και υγεια ο εργαζομενος), θα ανεβαιναν οι αμοιβες με σοβαρο ποσο.
και πρεπει να κοπουν και οι 14 μισθοι με ενσωματωση τους στο 12μηνο, ειναι πιο σταθερη ετσι η χρηματοροη στον εργαζομενο.
με εκλογικοποιηση αυτων θα υπηρχαν χερια σε μονιμοτερη βαση και ακομη και θα επεστρεφαν καποιοι που εφυγαν.
τωρα το επιπελον που πληρωνεται ή απο τον εργαζομενο ή απο τον εργοδοτη για τον εργαζομενο παει να πληρωσει συνταξαρες απο προωρες και προνομιουχους ή να καλυψει να φαγωμενα απο τα ταμεια διαχρονικα απο νουδουπασοκους. -
Το τελευταίο είναι η αλήθεια. Τα ταμεία. Αν γίνει ότι λες. Παθητικα θα βγουν. Και ποιος αναλαμβάνει κόστος μειώσης των συντάξεων στο μισό όταν οι συνταξιούχοι είναι ο μίσος πληθυσμός του εκλογικού σώματος;
-
Γάτε εσύ δεν εκπίπτεις δικές σου εισφορές..σωστά;
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Γάτε εσύ δεν εκπίπτεις δικές σου εισφορές..σωστά;
οχι βεβαια! δεν προβλεπεται
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μου αρέσει που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού και δουλεύουν όλοι στα κόκκινα.
οποτε και ο εργοδοτης δεν θα πληρωνει παραλογα ποσα και ο εργαζομενος σε μονιμη βαση θα εχει καλη αμοιβη.
με λιγα λογια εαν ηταν ας πουμε 20% τα ασφαλιστικα (οσο πραγματι ειναι η αναλογια με τις παροχες που παιρνει απο το ταμειο του ασφαλιστικα αλλα και υγεια ο εργαζομενος), θα ανεβαιναν οι αμοιβες με σοβαρο ποσο.
και πρεπει να κοπουν και οι 14 μισθοι με ενσωματωση τους στο 12μηνο, ειναι πιο σταθερη ετσι η χρηματοροη στον εργαζομενο.
με εκλογικοποιηση αυτων θα υπηρχαν χερια σε μονιμοτερη βαση και ακομη και θα επεστρεφαν καποιοι που εφυγαν.
τωρα το επιπελον που πληρωνεται ή απο τον εργαζομενο ή απο τον εργοδοτη για τον εργαζομενο παει να πληρωσει συνταξαρες απο προωρες και προνομιουχους ή να καλυψει να φαγωμενα απο τα ταμεια διαχρονικα απο νουδουπασοκους.Οι εξ ανατολάς φίλε γάτε για την δική μου δουλειά δεν εκαναν τιποτα. Οι Ευρωπαίοι μετανάστες όμως όσες φορές έχω συνεργαστεί και σωστή και καλή και καθαρή δουλειά (λίγο ακριβότεροι βέβαια)
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
τωρα το επιπελον που πληρωνεται ή απο τον εργαζομενο ή απο τον εργοδοτη για τον εργαζομενο παει να πληρωσει συνταξαρες απο προωρες και προνομιουχους ή να καλυψει να φαγωμενα απο τα ταμεια διαχρονικα απο νουδουπασοκους.Οι εξ ανατολάς φίλε γάτε για την δική μου δουλειά δεν εκαναν τιποτα. Οι Ευρωπαίοι μετανάστες όμως όσες φορές έχω συνεργαστεί και σωστή και καλή και καθαρή δουλειά (λίγο ακριβότεροι βέβαια)
ναι, απλα φυγανε παλιοτερα αυτοι. και για αυτο δεν τους αναφερω. ειναι πλεον μοιρασμενοι σε ιταλια-γερμανια-αγγλια
-
Παντού υπάρχει πρόβλημα εργατικού δυναμικού. Βρέθηκα πριν λίγες μέρες με φίλο που ήρθε από Γερμανία για διακοπές.
Κλαίει η Μέρκελ μου λέει. Όλοι αυτοί οι Αφγανο-πακιστανοί που μαζέψανε είναι τελείως άτεχνοι και ανεκπαίδευτοι. Δεν μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν πουθενά, μόνο για χωράφια και με το ζόρι.
Τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στη Γερμανία, πληρώνουν καλά και δεν βρίσκουν.
Μου έλεγε αμοιβή βοηθού ηλεκτρολόγου και στραβοκατάπινα... -
Το εχω ξαναγράψει το πρόβλημα της Δύσης είναι ότι δεν υπάρχουν τεχνίτες έχουμε επιστήμονες αλλά δεν υπάρχουν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοι, χτίστες, μπογιατζήδες κλπ. Και αυτές οι ειδικότητες αμείβονται πάρα πολύ ακριβά!!! εάν το ήξερα, αυτό το δρόμο θα είχα ακολουθήσει επαγγελματικά.
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Το εχω ξαναγράψει το πρόβλημα της Δύσης είναι ότι δεν υπάρχουν τεχνίτες έχουμε επιστήμονες αλλά δεν υπάρχουν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοι, χτίστες, μπογιατζήδες κλπ. Και αυτές οι ειδικότητες αμείβονται πάρα πολύ ακριβά!!! εάν το ήξερα, αυτό το δρόμο θα είχα ακολουθήσει επαγγελματικά.
Σαν πείραμα μπες στο ντουλάπι κάτω απ το νιπτήρα σου και άλλαξε προληπτικά τα βανακια για ζεστό και κρύο νερό, άντε και σπιράλ.
Δεν θεωρείται δουλειά αυτό για έναν υδραυλικό, όπως είναι το πέρασμα σωληνώσεων στη πλάκα καινούριας οικοδομής.
Ίσως ανανεωθεί η προσήλωση στην υπάρχουσα καριέρα -
Πάντως βλέπουμε ότι ο καπιταλισμός λειτουργεί κανονικά και υπέρ του εργαζόμενου.
Δεν υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι, αλλά πολλοί εργοδότες ?
Τα μεροκάματα ανεβαίνουν.Τώρα για τον υδραυλικό, όταν είσαι νέος μια χαρά δουλεύεις. Απλά όταν μεγαλώσεις πρέπει να έχεις μεγαλώσει και επαγγελματικά και να κάνεις ειδικές δουλειές που δεν σε ταλαιπωρούν.
-
τωρα το επιπελον που πληρωνεται ή απο τον εργαζομενο ή απο τον εργοδοτη για τον εργαζομενο παει να πληρωσει συνταξαρες απο προωρες και προνομιουχους ή να καλυψει να φαγωμενα απο τα ταμεια διαχρονικα απο νουδουπασοκους.Εδώ πάντως πληρώνουν όσο όσο για να καλύψουν θέσεις και προφανώς θα παίζουν μαύρα για τον λίγο που είπες, το ασφαλιστικό.
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμα σπίτια (Airbnb έγιναν όλα) ώστε να έρθει κόσμος από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ενδεχόμενος όμως η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού να οφείλεται και στην έλλειψη στέγης. -
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σαν πείραμα μπες στο ντουλάπι κάτω απ το νιπτήρα σου και άλλαξε προληπτικά τα βανακια για ζεστό και κρύο νερό, άντε και σπιράλ.
Δεν θεωρείται δουλειά αυτό για έναν υδραυλικό, όπως είναι το πέρασμα σωληνώσεων στη πλάκα καινούριας οικοδομής.
Ίσως ανανεωθεί η προσήλωση στην υπάρχουσα καριέραΤο έκανα πρόφατα.. μαζευτήκαμε τρείς στο τέλος και κάπου 6 ώρες μετά βγάλαμε άκρη. Εννοείται ξανα-ξεβαφτίστηκα
-
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμα σπίτια (Airbnb έγιναν όλα) ώστε να έρθει κόσμος από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ενδεχόμενος όμως η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού να οφείλεται και στην έλλειψη στέγης.
Εδώ δεν βρίσκουν στέγη σε εκπαιδευτικούς ή γιατρούς που πάνε να δουλέψουν σε νησιά, απ'τη μανία τους να κονομήσουν με τον τουρισμό τα'χουν κάνει όλα air bnb ή rooms to let.
https://www.reader.gr/koinonia/420926/milos-meta-ton-orthopediko-efyge-kai-i-pneymonologos-giati-den-eihe-spiti-na-meineiΔεν πειράζει.. Από φθινόπωρο και χειμώνα,ας ζητήσουν από τα bnb και τους τουρίστες να τους γιατρέψουν...
-
@panormus772 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμα σπίτια (Airbnb έγιναν όλα) ώστε να έρθει κόσμος από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ενδεχόμενος όμως η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού να οφείλεται και στην έλλειψη στέγης.
Εδώ δεν βρίσκουν στέγη σε εκπαιδευτικούς ή γιατρούς που πάνε να δουλέψουν σε νησιά, απ'τη μανία τους να κονομήσουν με τον τουρισμό τα'χουν κάνει όλα air bnb ή rooms to let.
https://www.reader.gr/koinonia/420926/milos-meta-ton-orthopediko-efyge-kai-i-pneymonologos-giati-den-eihe-spiti-na-meineiΔεν πειράζει.. Από φθινόπωρο και χειμώνα,ας ζητήσουν από τα bnb και τους τουρίστες να τους γιατρέψουν...
Κανένας ιδιώτης όμως δεν θα μείνει να πάρει 3-5 χιλιάρικα τη χρονιά από ακίνητο που μπορεί να πάρει 10+ σε ένα τρίμηνο, για να κάνει προσφορά στη πατρίδα...
Εντός του Καπιταλισμού που τόσο πολύ λατρεύουμε, έχει μεγαλύτερο χρέος π.χ. προς τις σπουδές του παιδιού του ο κάθε ντόπιος, παρά προς το κοινωνικό σύνολο.
Και μεις το ίδιο θα κάναμε.Γι αυτό είναι μεγαλύτερη η ξεφτίλα του κράτους που στηρίζουμε, ότι στη καλύτερη θα χτίσει 5 ντουβάρια για νοσοκομείο, και για το που θα κοιμηθούν έως το που θα παρκάρουν αυτοί που κάααποτε θα το στελεχώσουν, ας κόψουν το λαιμό τους. Βάλτε στο λογαριασμό και καραβαναδες κλπ. που υποτίθεται πάνε εκεί έτοιμοι να θυσιαστουν για τη πατρίδα...
Έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στραβωνετε τόσο με τον Καπιταλισμό μας, το καλύτερο δυνατόν σύστημα.
-
Ετσι είναι ο καπιταλισμός το καλύτερο δυνατό σύστημα.
Αλλά εμείς έχουμε σοσιαλισμό εδώ του τρίτου δρόμου...
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ετσι είναι ο καπιταλισμός το καλύτερο δυνατό σύστημα.
Αλλά εμείς έχουμε σοσιαλισμό εδώ του τρίτου δρόμου...
Αν σου δώσω 600 Ευρώ (καθαρά) για 8-9 ώρες την ημέρα, θα σε δω αν το θεωρείς ακόμα το καλύτερο σύστημα. Άντε γιατί το τρολλάρισμα έχει και τα όριά του...
-
Αμα είχαμε καπιταλισμό, θα είχαμε και πολλές δουλειές και δεν θα έβρισκες κανένα να έρθει με 600 ευρώ, ούτε για 4 ώρες.
Τώρα που το κράτος κυνηγάει τις επιχειρήσεις, οι δουλειές είναι λίγες, αυτοί που θα ρισκάρουν τα πάντα για να κάνουν δουλειά είναι ελάχιστοι και μένουν τα λαμόγια που έχουν κρατικές άκρες και δίνουν ψίχουλα.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]