-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Μια ευχάριστη έκπληξη μου επιφύλαξε το χθεσινό γέμισμα του Golf στο βενζινάδικο. Σύμφωνα με το spritmonitor η κατανάλωση έπεσε στο 4,93 και τo trip του αυτοκινήτου γράφει 5,1
Μετά το γέμισμα πρώτη φορά είδα αυτονομία 880χλμ, συνήθως παλιζει στα 800.Απιστευτα καλή κατανάλωση
-
Για ποιον κινητήρα-κιβώτιο μιλάμε;
-
Πέρα από αυτές τις καταναλώσεις του trip computer, έχεις δοκιμάσει και δική σου μέτρηση δηλαδη χιλιόμετρα που έκανες / λίτρα γεμίσματος ; To λέω γιατί στα δικά μου οι αποκλίσεις είναι μεγάλες.
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
@polioan said in VW Golf MK 8:
Πολύ ευχάριστο αυτό που διαβάζω! Με τον ίδιο κινητήρα, λογικά και με την ίδια ποιότητα κύλησης με το SEAT LEON που περιμένω, αν δω τέτοιες καταναλώσεις θα είναι μεγαλούργημα...
Και 5,5 με 6 είναι μια πολύ καλή κατανάλωση για τον όγκο του αυτοκινήτου πάντως.
Εννοείται! Πράγματι και σε αυτά τα επίπεδα να είναι, είναι πολύ καλά νούμερα...
-
Γκολφαρα.
Εντωμεταξυ έχω δει μερικά στο δρόμο από πίσω είναι ίδιο το νέο astra. Το παρατηρήσατε;
Ιδιαίτερα ένα άλλο vw , το t crossεχεινιδια φωτιστικά σώματα. -
Αυτοί οι tsi με το mild hybrid έχουν πολύ μειωμένη κατανάλωση και κυρίως ρύπους. Με εκπλήσσει η πολιτική της vw που τους βάζει μόνο στο golf και στο leon. Σα να τους σνομπάρει μόνη της. Θα ήταν εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και για τα SUV της και για όλα τα B αυτοκίνητα του group.
Ανεξήγητο, εκτός αν ανεβάζουν πολύ το κόστος και δικαιολογημένα ανησυχεί ότι μπορεί να κακοφανεί στους αγοραστές. Αν τους έβαζε π.χ. στο καινούργιο Fabia και ανέβαζε την τιμή στα 22-23k, θα ήταν πολύ ακριβό και θα το έβγαζε εκτός αγοράς το αυτοκίνητο. -
Λογικά για αυτό δεν το βάζει.
Εγώ απορώ που δεν βάζουν lpg κινητήρα όπως η renault. Αν έβαζαν πολύ πιθανόν το επόμενο μου αυτοκίνητο να ήταν vag. Όχι ότι θα αγοράσω renault, αλλά οκ με 2,10 ευρώ το λίτρο βενζίνης, τι να αγοράσεις και χωρίς υβριδικό σύστημα; Πάρε καλύτερα μεταχειρισμένο.
Το fabia με έναν lpg θα ήταν το νέο yaris cross. Θα τα έκανε όλα σε πολύ καλό βαθμό. -
@lap said in VW Golf MK 8:
Λογικά για αυτό δεν το βάζει.
Εγώ απορώ που δεν βάζουν lpg κινητήρα όπως η renault. Αν έβαζαν πολύ πιθανόν το επόμενο μου αυτοκίνητο να ήταν vag. Όχι ότι θα αγοράσω renault, αλλά οκ με 2,10 ευρώ το λίτρο βενζίνης, τι να αγοράσεις και χωρίς υβριδικό σύστημα; Πάρε καλύτερα μεταχειρισμένο.
Το fabia με έναν lpg θα ήταν το νέο yaris cross. Θα τα έκανε όλα σε πολύ καλό βαθμό.Συμφωνώ απόλυτα. Αν έβγαζε π.χ. ένα T-Roc, ή ένα golf με lpg, θα είχα βρει ήδη το επόμενο αυτοκίνητό μου. Ο tsi ο 4κύλινδρος με τα 130 άλογα και lpg θα ήταν πραγματικά ονειρεμένος...
Απ' ότι διάβαζα παλιότερα η vw είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη κινητήρων lpg ταυτόχρονα με τη Renault. Στην πορεία τους εγκατέλειψε και το γύρισε σε cng. Προφανώς για εγχώριους λόγους, στη Γερμανία υπήρχε άφθονο φθηνό cng από Ρωσία, το lpg που να το βρούν?
Τώρα βέβαια με τον πόλεμο την πάτησαν πιθανότατα με το cng. Κι αυτοί οι Φρίτσιδες, ενώ είναι τόσο ικανοί, καλούς μαθητές της Ευρώπης μ' αρέσει να τους λέω, μ' ότι καταπιάνονται το κάνουν καλά, στις μακροχρόνιες προβλέψεις τους όλο ήττες τρώνε...
-
Άραγε αξίζει να βάλεις lpg aftermarket. Χάνεις την εγγύηση; Λογικά ναι, ε;
-
Το lpg είναι αναγκαστικό παράγωγο της διύλισης. Άν διυλιζεις αργό για να βγάλεις πετρέλαιο και βενζίνης, αναγκαστικά παράγεις και κάποια ποσότητα lpg. Άρα στη Γερμανία έχεις διαθέσιμο και lpg, όπως παντού.
-
Τι πάτησαν οι Γερμανοί με το cng, για τους 3ς κινητήρες που έχουν στην αγορά και τα 4000 κομμάτια που πούλησαν στην Γερμανία το 2021;
Η VW έβγαζε κινητήρες για cng από τις αρχές του 2000 πάντως.. -
Έχει κανείς τις ζάντες ventura που φοράει η έκδοση style? Τις θεωρώ πολυ όμορφες ζάντες γι'αυτό άλλωστε και στο δικό μου τις επέλεξα όταν παρήγγειλα το αυτοκίνητο (έχω το TDI).
Δυστυχώς γρατσουνισα λίγο την πίσω δεξιά σε πεζοδρόμιο γωνιακό και ήθελα να δω τι μπορώ να κάνω για να τη φτιάξω.
Λοιπόν πήγα καταρχήν στην αντιπροσωπεία για να ρωτήσω από περιέργεια πόσο έχει μια και καινούρια. Όχι ότι σκόπευαν να αγοράσω καινούρια ζάντα για μια γρατσουνια ( μακάρι να μου περίσσευαν και να το έκανα), απλά ήθελα να ξέρω πόσο κάνει. Ήξερα επίσης ότι θα είναι πανάκριβη αλλά μόλις άκουσα την τιμή μου ήρθε να βάλω τα γέλια. 700 ευρώ παιδιά η μία ζάντα...
Πέρασα μετά από 2 γνωστες επιχειρήσεις στα Ιωάννινα με ελαστικά και ζάντες και τέτοια. Εκεί που προβληματίστηκαν ήταν ότι ο ένας μου είπε ότι φτιάχνεται η γρατσουνια και είναι υπόθεση και 20 λεπτών ενώ ο άλλος μου είπε ότι δε φτιάχνεται και ότι μάλλον θέλει βάψιμο όλη.
Καταρχήν δε νομίζω η συγκεκριμένη ζάντα που είναι διχρωμη να μπορεί να βαφτεί. Δεν ξέρω, κάποιος που την έχει μπορεί να μου πει μια γνώμη?
Δυστυχώς στον πρώτο που μου είπε ότι φτιάχνεται, δεν είχα το χρόνο εκεινη τη μέρα να ρωτήσω πως θα τη φτιάξει. Πως στο καλό φτιάχνεται μία ζάντα από γρατσουνια? Και συγκεκριμένα αυτή που έχει και ένα μοτίβο στο ασημί χρώμα της( εκεί τη γρατσουνισα). Θα βάλει κάτι από πάνω? Θα τη βάψει τοπικά εκεί πάνω? Πως θα την κάνει όπως ήταν? -
-
@dimitrisdsg7 said in VW Golf MK 8:
Έχει κανείς τις ζάντες ventura που φοράει η έκδοση style? Τις θεωρώ πολυ όμορφες ζάντες γι'αυτό άλλωστε και στο δικό μου τις επέλεξα όταν παρήγγειλα το αυτοκίνητο (έχω το TDI).
Δυστυχώς γρατσουνισα λίγο την πίσω δεξιά σε πεζοδρόμιο γωνιακό και ήθελα να δω τι μπορώ να κάνω για να τη φτιάξω.
Λοιπόν πήγα καταρχήν στην αντιπροσωπεία για να ρωτήσω από περιέργεια πόσο έχει μια και καινούρια. Όχι ότι σκόπευαν να αγοράσω καινούρια ζάντα για μια γρατσουνια ( μακάρι να μου περίσσευαν και να το έκανα), απλά ήθελα να ξέρω πόσο κάνει. Ήξερα επίσης ότι θα είναι πανάκριβη αλλά μόλις άκουσα την τιμή μου ήρθε να βάλω τα γέλια. 700 ευρώ παιδιά η μία ζάντα...
Πέρασα μετά από 2 γνωστες επιχειρήσεις στα Ιωάννινα με ελαστικά και ζάντες και τέτοια. Εκεί που προβληματίστηκαν ήταν ότι ο ένας μου είπε ότι φτιάχνεται η γρατσουνια και είναι υπόθεση και 20 λεπτών ενώ ο άλλος μου είπε ότι δε φτιάχνεται και ότι μάλλον θέλει βάψιμο όλη.
Καταρχήν δε νομίζω η συγκεκριμένη ζάντα που είναι διχρωμη να μπορεί να βαφτεί. Δεν ξέρω, κάποιος που την έχει μπορεί να μου πει μια γνώμη?
Δυστυχώς στον πρώτο που μου είπε ότι φτιάχνεται, δεν είχα το χρόνο εκεινη τη μέρα να ρωτήσω πως θα τη φτιάξει. Πως στο καλό φτιάχνεται μία ζάντα από γρατσουνια? Και συγκεκριμένα αυτή που έχει και ένα μοτίβο στο ασημί χρώμα της( εκεί τη γρατσουνισα). Θα βάλει κάτι από πάνω? Θα τη βάψει τοπικά εκεί πάνω? Πως θα την κάνει όπως ήταν?Αν δεν είναι βαμμένη η ζάντα, θα τροχίσουν την γρατζουνιά και μετά θα γυαλίσουν εκείνο το σημείο.
-
Θα ήθελα να ρωτήσω, το golf 8 2.0 (150 ΗP, diesel πόσο καιει στην πόλη περίπου;
-
@jamesd said in VW Golf MK 8:
Είχα Golf προηγούμενης γενιάς 2.0 TDI αλλά με 140 άλογα. Αν το κυκλοφορούσες μόνο μέσα στην πόλη έκαιγε γυρω στα 7λ/100. Αν το πήγαινες μονο στάματα-ξεκίνα μπορεί να πήγαινε και 8λ αλλά σε πολύ ακραία μποτιλιαρίσματα.
-
@jamesd said in VW Golf MK 8:
Ο τελευταίος δίλιτρος TDi 150 HP είναι απίστευτα οικονομικός. Σε τεστ ξένων περιοδικών βγαίνει το ίδιο ή και περισσότερο οικονομικός από τους 1500άρηδες του ανταγωνισμού με 120-130 HP.
-
@080422 από sprintmonitor βλέπω οτι γράφεις για το προηγούμενο μοντέλο, το καινούργιο δείχνει να τα πάει ακόμα καλύτερα όπως λέει ο @harisma23...
-
Έχω 10 μήνες το Golf 8 TDI 2.0 και μπορώ να πω ότι μέσα στην πόλη δεν έχω δει ποτέ πάνω από 6 κατανάλωση. Μιλάω για σταματα-ξεκινα, φανάρια, κίνηση κτλ.
Συνήθως είναι απο 5.3 μέχρι 5.8. Το start stop συνήθως το απενεργοποιω.
Όσον αφορά το δρομολόγιο από δουλειά σε σπίτι η το αντίστροφο (η δουλειά είναι στα 12 χλμ έξω από την πόλη) οι καταναλώσεις που βλέπω είναι από 4 και κατι μέχρι 5.2 άντε βαρια 5.5 αν τρέχω. Εννοείται ότι η μισή διαδρομή είναι με φαναρια. Αν πάω με την άνεση μου βλέπω αρκετές φορές και κάτω από 4 κατανάλωση. -
Αμαξαρα, το αγόραζα αύριο. Κάτι λεπτομερειες μου λείπουν αλλά σαν αυτοκίνητο είναι ΤΈΛΕΙΟ.
Με dsg υγρού τύπου μάλιστα.
VW Golf MK 8