-
Κανεις δε φανταζοταν τη σημερινή κατασταση.
Εννοειται τα 28k ειναι για πολυ απελπισμένους. -
Πάντως, ενώ παλιά λέγαμε οτι το αμάξι με το που βγαίνει από την αντιπροσωπεία χάνει το 20% της αξίας του, σήμερα αν και χάνει όντως το 20%, σε ένα έτος το έχει ξαναπάρει από τις ανατιμήσεις ή για να το πω αλλιώς σήμερα δεν χάνεις όσο έχανες παλαιότερα από την αγορά αυτοκινήτου.
Τελικά για να τιμολογούν έτσι και πουλάνε και λεφτά υπάρχουν. -
@jamesd said in VW Golf MK 8:
Πάντως, ενώ παλιά λέγαμε οτι το αμάξι με το που βγαίνει από την αντιπροσωπεία χάνει το 20% της αξίας του, σήμερα αν και χάνει όντως το 20%, σε ένα έτος το έχει ξαναπάρει από τις ανατιμήσεις ή για να το πω αλλιώς σήμερα δεν χάνεις όσο έχανες παλαιότερα από την αγορά αυτοκινήτου.
Τελικά για να τιμολογούν έτσι και πουλάνε και λεφτά υπάρχουν.Απλα δεν υπάρχουν αμάξια ετοιμοπαραδοτα. Δίνεις προκαταβολή και έχεις να εξοφλήσεις μια τιμή ανοικτή που έχει πάρει 30% αύξηση τουλάχιστον από αυτά που ίσχυαν πριν 12-15μηνες. Οπότε τιμολογουν πληθωριστικα και οποίοι έχουν λεφτά στην άκρη σου λέει δωστα μπας και πιάσουν λίγο τόπο γιατί στην τράπεζα τα τρώει ο πληθωρισμός. Τι αμάξι χάνει 20% με το που τσουλαει αλλά αν βάλεις μετά από μερικούς μήνες αγγελία έχοντας κάνει 8-10Κ χλμ και λέγοντας ότι έχεις ετοιμοπαραδοτο αμάξι τα παίρνεις τα λεφτά σου πίσω έχοντας κάνει και χρήση γιατί στο μεταξύ το αμάξι έχει ακριβηνει κιαλλο στην αντιπροσωπεία και έχεις το αβαντάζ αμάξι εδώ και τώρα!
-
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Το ξεφτιλίσανε. Το golf το μικρό, το 1.0 etsi κοντεύει τα 28k. Μέσα σε 2 χρόνια περίπου πήρε 6K αύξηση.
Άν συνεχίσουν έτσι σε 2 χρόνια ακόμα θα φτάσει κοντά 33-34k. Ένα αυτοκινητάκι 1000cc.
Είδη πολυτελείας γίνονται τ'αυτοκίνητα. Πλησιάζει η ώρα που θα λες, μήπως να πάρω μια γκαρσονιέρα καλύτερα να παίρνω και κανα νοίκι?Τελικά ήταν ευκαιρία όταν το πήρα εγώ... 22500....
-
Ένα γκολφ θα το ήθελα και εγώ. Συντηρητικό μεν αλλά .....γκολφ.
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Το ξεφτιλίσανε. Το golf το μικρό, το 1.0 etsi κοντεύει τα 28k. Μέσα σε 2 χρόνια περίπου πήρε 6K αύξηση.
Άν συνεχίσουν έτσι σε 2 χρόνια ακόμα θα φτάσει κοντά 33-34k. Ένα αυτοκινητάκι 1000cc.
Είδη πολυτελείας γίνονται τ'αυτοκίνητα. Πλησιάζει η ώρα που θα λες, μήπως να πάρω μια γκαρσονιέρα καλύτερα να παίρνω και κανα νοίκι?Τελικά ήταν ευκαιρία όταν το πήρα εγώ... 22500....
Κορνιζα στο Σαλονι το τιμολογιο
-
Το golf είναι ένα ώριμο αυτοκίνητο για ώριμους αγοραστές. Θα το πάρει αυτός που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά θέλει ένα αυτοκίνητο με Γερμανική ποιότητα κατασκευής, κύλισης και ηχομόνωσης.
Σε εισάγει ομαλά στη νέα τεχνολογία με τα adas και το σύστημα infotainment, να λειτουργούν "απαλά" και προβλέψιμα, μια και οι Γερμανοί είναι συντηρητικοί και δεν θέλουν ακρότητες έτσι κι αλλιώς.
Έχει ένα εξαιρετικό mild hybrid σύστημα που πραγματικά το νιώθεις σε χαμηλές στροφές να δίνει έξτρα ώθηση στο αυτοκίνητο. Και εξαιρετικούς χώρους και οδική συμπεριφορά για έναν οικογενειάρχη. Και ένα αυτόματο κιβώτιο που κάνει την οδήγηση ξεκούραστη και απολαυστική όταν θες με γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.
Όλα αυτά μέχρι τώρα στα έδινε σε ανταγωνιστική τιμή και πραγματικά στην Ελλάδα αδικήθηκε από τις πωλήσεις, μια και στράφηκαν όλοι στο T-Roc. Που αν και εξαιρετικό, golf δεν είναι.
Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική πλέον έγινε πολύ ακριβό, οπότε όλες οι αρετές του μπαίνουν σε 2η μοίρα. Ρισκάρω να προβλέψω ότι είναι θέμα λίγων ετών το Golf να ακολουθήσει τη μοίρα του Focus και να το θυμόμαστε μόνο από φωτογραφίες.
-
Όσοι το πληρώσαμε διπλό και τριπλό ούτε σε φωτογραφίες δεν θελουμε να το θυμόμαστε…
-
Στην τιμή που το πουλάνε τώρα, το πληρώνεις 3πλό απ' την αρχή και καθάρισες (ελπίζω)
-
αμαξάρα
το καλύτερο στην κατηγορία σε όλα
τεχνολογία, αξιοπιστία κορυφή δεν χρειάζεται καν η διετής εγγύηση που δίνει
σχεδιασμός από άλλο πλανήτη που δεν εχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν
Απλά υπέροχο
τυχεροί όσοι το αγόρασαν. Η τιμή μια χαρά είναι παίρνεις ότι κορυφαίο υπάρχει λογικό είναι να είναι πιο ακριβό ακόμα και γυμνό.
Λες σε όλους έχω golf και ψαρώνουν
VW das auto. ολα τα άλλα οδοντόκρεμες
-
Εγώ φοβάμαι αυτό το "ώριμο αυτοκίνητο".
Συνήθως μετά την ωρίμανση έρχεται η αποσύνθεση.... -
@teo-mak said in VW Golf MK 8:
Εγώ φοβάμαι αυτό το "ώριμο αυτοκίνητο".
Συνήθως μετά την ωρίμανση έρχεται η αποσύνθεση....old chicken has the juice
put the kot down slowly
-
Μια ματιά σας μόνο φτάνει... Στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω σας. Για να κρίνετε αν και πότε αποσυντίθενται τα golf.
Μην παρασύρεστε σε υπερβολές από τις προτιμήσεις σας... -
Aποψεις κατόχων golf 1.5 tsi 130hp;
-
@christostsp said in VW Golf MK 8:
Δεν είμαι κάτοχος, αλλά αν έπαιρνα τώρα ένα hatcback αυτό ακριβώς θα έπαιρνα. Πήγαινε να το οδηγήσεις να καταλάβεις.
-
@christostsp said in VW Golf MK 8:
Εγώ έχω το 1.0etsi και είναι ικανοποιητικό για την δίκη μου χρήση. Προφανώς το 1,5 130hp θα είναι καλύτερο!
-
Αληθεύει ότι τα mhev έχουν μικρότερη δεξαμενή καυσίμου από τα άλλα Γκολφ;
45 λίτρα αντί 50 λένε.Ενδιαφέρεται φίλος μου για το 1000αρι. -
Το Golf 1.5 eTSi DSG των 150 ίππων γράφει γύρω στα 5-5,5 λίτρα κατανάλωση ανά 100 χλμ με μέση ωριαία ταχύτητα γύρω στα 50 χαω (όχι καφριλίκια, όχι μποτιλιαρίσματα) και έχει ρεζερβουάρ 50 λίτρα.
-
Εν τω μεταξυ εχει φτασει τα 28400 το 1000αρι mhev.Ενω το Αουντι Α3 στην ιδια βασικη εκδοση τιμαται 26900.
Εσεις τι θα προτιμουσατε απ τα δυο;
Γκολφ ή Α3;
Ο φιλος παντως θα ριξει μια ματια και στο Αουντι. -
@ad276 said in VW Golf MK 8:
Εν τω μεταξυ εχει φτασει τα 28400 το 1000αρι mhev.Ενω το Αουντι Α3 στην ιδια βασικη εκδοση τιμαται 26900.
Εσεις τι θα προτιμουσατε απ τα δυο;
Γκολφ ή Α3;
Ο φιλος παντως θα ριξει μια ματια και στο Αουντι.Αν διαμορφώσεις τον εξοπλισμό της life σε ένα Audi Α3 (πως αλλιώς να συγκρίνεις), θα ανέβεις στα 32+ αν θυμάμαι καλά… όποτε το δίλημμα που θέτεις νομίζω ότι δεν υφίσταται…
VW Golf MK 8