-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
@ad276 said in VW Golf MK 8:
Μια που λέγατε για το infotainment, στο μενού clima δεν μπορούσαν να βάλουν άλλες 2 επιλογές; Μια low και μια hi για την θερμοκρασία; Έλεος δηλαδή!
Τελικά με παρατεταμένο πάτημα πάνω στη θερμοκρασία μπορείς να πας είτε στα κόκκινα, είτε στο μπλε με swipe
Δυο ερωτησουλες.Στο αυτοκινητο μπαινεις με αισθητηρα προσσεγγισης ή πατας κουμπι;Και το start stop απενεργοποιηται μονιμα;
Όχι δεν έχει keyless access. Το start&stop δεν το έχω απενεργοποιήσει ποτε γιατί αν το απενεργοποιήσεις δεν λειτουργεί σωστά και το mild hybrid.
Μην σε φοβίζει το start&stop όμως γιατί δεν χρησιμοποιεί την μίζα αλλα μια γεννήτρια.Αυτό σε περίπτωση που έχει κάποια υποβοήθηση από ηλεκτροδυναμό! Σε περίπτωση που δεν είναι καθόλου hybrid αλλά καθαρός θερμικός? Δεν κάνει κακό στην μίζα?
-
Στο Κλιο παντως το απενεργοποιω καθε φορα που μπαινω μεσα.Ειναι πολυ σπαστικο για τη Συρο που δεν εχουμε μποτιλιαρισματα και φαναρια.
-
Δεν είμαι φαν του start-stop. Προσφέρει μια μικρή οικονομιά στο καύσιμο, δεν ξέρω πόση, αλλά και μόνο που όσο μένει σβηστό το αυτοκίνητο κατέβάζει τα λάδια του μοτέρ πίσω στο κάρτερ δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ.
Εννοείται βέβαια ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις και ο καθένας αποφασίζει για το αυτοκίνητό του. -
Καλησπέρα ομάδα τι καταναλώσει έχω το 8 R-Line αν είδα σωστά παίρνει 50 λίτρα άρα με 1,8 η βενζίνη περίπου 90 ευρώ.. τι κατανάλωση έχει για να ξέρω από απορια ποσά χιλιόμετρα βγάζει
-
Έχει κλείσει πολύ η ψαλίδα ανάμεσα σε Γκολφ και Αουντι Α3. Στις βασικές εκδόσεις έχουν διαφορά 350 ρυρώ με σχεδόν ανάλογο εξοπλισμό. 22600 το Golf life και 22950 το Α3. Τελικά το Γκολφ ακριβωσε ή το Α3 φθηνωσε; Θυμάμαι όταν εγώ είχα πάρει το Γκολφ το 2004, το Α3 ήταν ακριβότερο σχεδόν 3000 ευρώ.
-
Έχει κλείσει πολύ η ψαλίδα ανάμεσα σε Γκολφ και Αουντι Α3. Στις βασικές εκδόσεις έχουν διαφορά 350 ρυρώ με σχεδόν ανάλογο εξοπλισμό. 22600 το Golf life και 22950 το Α3. Τελικά το Γκολφ ακριβωσε ή το Α3 φθηνωσε; Θυμάμαι όταν εγώ είχα πάρει το Γκολφ το 2004, το Α3 ήταν ακριβότερο σχεδόν 3000 ευρώ.
Οι τιμές στο website στα Audi να ξέρεις δεν συμπεριλαμβάνουν τα τέλη ταξινόμησης.
-
Οι τιμές στο website στα Audi να ξέρεις δεν συμπεριλαμβάνουν τα τέλη ταξινόμησης.
άμα κάνεις διαμόρφωση τα περιλαμβάνει
-
και στο τιμοκατάλογο τα έχει
-
Όταν κοιτούσα τον Σεπτέμβρη ο διαμορφωτής δεν περιλάμβανε τέλη ταξινόμησης
-
Πάντως το golf ακρίβυνε περισσότερο από το Α3.
Τιμές πριν και μετά τις αυξήσεις για τις βασικές εκδόσεις:
golf 1.0 tsi: 20.500€ πριν, 22.500 μετά
Α3 1.0 tsi: 22.500€ πριν, 22.950 μετά
-
Βλέποντας όμως την Μερτσεντες Α160 να ξεκινάει από τα 21911,νοιώθεις οτι η Φαουβε σου `χει πιάσει τον κ@@ο..
-
Κοιτάξτε τώρα με την γενικότερη κατάσταση στην αγορά ,πως τα Α3 , Αclass -ισως και ο άσσος δεν ξέρω από ποια τιμή εκκινεί - μπαίνουν σε λίστες αγοράς που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα ασχολούταν καθόλου κάποιος.
Δηλαδή θέλουν ας πούμε τώρα περίπου 24 χιλιάρικα στην Ford για ένα ST line Puma ή Focus και δεν θα πας να δεις κάποιο από τα μικρά premium στα 23 κάτι χιλιαρικα;
Οκ ίσως να είναι λίγο πίσω σε εξοπλισμό αλλά μιλάμε για το σήμα στο καπώ που δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα και φυσικά για πάρα - πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Το εντοπίζω σαν μια περίεργη στρέβλωση που θα βοηθήσει στις πωλήσεις τους εκτός εάν και αυτά τους επόμενους μήνες ξεκινάνε από τα 25-26 χιλιάρικα.
Edit: τώρα βλέπω πως το Α3 έχει πάρα πολύ καλό βασικό εξοπλισμό , μέχρι και ψηφιακό πίνακα , οργάνων , 10.25 multimedia , full led , όλη την σουίτα των συστημάτων ασφαλείας- βλέπω καλά;
Αν βλέπω καλά , σπεύστε λοιπόν να βάλετε την οικογένεια σε ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο , όχι άλλα Puma και 2008 , είναι έγκλημα!!!!PS: η Ford όντως πουλάει Focus ή απλά τα αναφέρει στην γκάμα της; Έχει κάποιος πρόσφατα πάρει προσφορά , έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης στην Ελληνική αγορά πλέον;
-
@vagkirk said in VW Golf MK 8:
Κοιτάξτε τώρα με την γενικότερη κατάσταση στην αγορά ,πως τα Α3 , Αclass -ισως και ο άσσος δεν ξέρω από ποια τιμή εκκινεί - μπαίνουν σε λίστες αγοράς που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα ασχολούταν καθόλου κάποιος.
Δηλαδή θέλουν ας πούμε τώρα περίπου 24 χιλιάρικα στην Ford για ένα ST line Puma ή Focus και δεν θα πας να δεις κάποιο από τα μικρά premium στα 23 κάτι χιλιαρικα;
Οκ ίσως να είναι λίγο πίσω σε εξοπλισμό αλλά μιλάμε για το σήμα στο καπώ που δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα και φυσικά για πάρα - πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Το εντοπίζω σαν μια περίεργη στρέβλωση που θα βοηθήσει στις πωλήσεις τους εκτός εάν και αυτά τους επόμενους μήνες ξεκινάνε από τα 25-26 χιλιάρικα.
Edit: τώρα βλέπω πως το Α3 έχει πάρα πολύ καλό βασικό εξοπλισμό , μέχρι και ψηφιακό πίνακα , οργάνων , 10.25 multimedia , full led , όλη την σουίτα των συστημάτων ασφαλείας- βλέπω καλά;
Αν βλέπω καλά , σπεύστε λοιπόν να βάλετε την οικογένεια σε ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο , όχι άλλα Puma και 2008 , είναι έγκλημα!!!!PS: η Ford όντως πουλάει Focus ή απλά τα αναφέρει στην γκάμα της; Έχει κάποιος πρόσφατα πάρει προσφορά , έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης στην Ελληνική αγορά πλέον;
Για το A3, αν κανείς μια διαμόρφωση στην αντίστοιχη περίπου life του Golf ανεβαίνει στα 27.200€ (Βενζίνη χειροκίνητο με διζωνικό, acc, hold assist, αισθητήρες πίσω)
-
@vagkirk said in VW Golf MK 8:
PS: η Ford όντως πουλάει Focus ή απλά τα αναφέρει στην γκάμα της;
Ελάχιστα έως και καθόλου!
ΥΓ: Ένα Α3 της προκοπής έχει περί τα 30-35.000€, με 22.000 είναι κουδουνίστρα (που είναι ούτως ή άλλως!).
-
Δεν ξέρω τι εννοείς κουδουνίστρα, αλλά μάλλον έχει αρνητική έννοια. Κάτι που δείχνει ότι είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα αυτού του αυτοκινήτου.
Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ανταγωνισμό στα λεφτά του. Άντε να βάλω και την MB την Α μαζί του για να είμαι δίκαιος.
Βαριέμαι τώρα να γράφω τα πλεονεκτήματα, από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω.
Αν κάποιος σκέφτεται σοβαρά να το αγοράσει, να το συζητήσουμε στο forum. -
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Δεν ξέρω τι εννοείς κουδουνίστρα, αλλά μάλλον έχει αρνητική έννοια. Κάτι που δείχνει ότι είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα αυτού του αυτοκινήτου.
Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ανταγωνισμό στα λεφτά του. Άντε να βάλω και την MB την Α μαζί του για να είμαι δίκαιος.
Βαριέμαι τώρα να γράφω τα πλεονεκτήματα, από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω.
Αν κάποιος σκέφτεται σοβαρά να το αγοράσει, να το συζητήσουμε στο forum.Φίλος εννοείς ότι δεν έχει ανταγωνισμό στα λεφτά του γιατί είναι το ακριβότερο ???
-
To a3 ανώτερο;;;;
Τι έχει διαφορετικό από το γκολφ;;;; -
@lap said in VW Golf MK 8:
To a3 ανώτερο;;;;
Τι έχει διαφορετικό από το γκολφ;;;;Επειδή εγώ υποστηρίζω πάντα Vw σου λέω πως Vw από audi έχουν τεράστια διαφορά και άλλο δέσιμο. Ότι διαφορά έχει το skoda απο το vw. Καλό το vw polo εκπληκτικό το audi A1 sportback. Οδήγησα του αδερφού μου και ήταν ένα στημμένο αυτοκίνητο απολύτως δεμένο με απίστευτη πληροφόρηση στο τιμόνι. Κάτοχος vw t-roc. Το Α1 στο τιμόνι είχε πολύ καλύτερη πληροφόρηση ακόμα και από το δικό μου που υποτίθεται οτι είναι πιο πάνω κατηγορία. Από εκεί και πέρα στα audi έχεις σαφώς καλύτερα πλαστικά και πιο μαλακά. Επίσης ακόμα και στη μηχανή μπορεί να υπάρχουν μικρές αλλά υπαρκτές διαφορές. Όταν κοιτούσα ήμουν ανάμεσα στο troc και στο Q2 και μου είχαν πει κάποιοι που έκαναν test drive οτι το δικό μου είναι ψιλοψόφιο και πως το Q2 το τούρμπο μπαίνει νωρίτερα από το δικό μου.
-
Μικροδιαφορές στην χαρτογράφηση ίδιων κινητήρων είναι λογικό να υφίσταται στα πλαίσια της προσπάθειας να δωθεί διαφορετικός "χαρακτήρας" ανάμεσα στα ξαδέρφια του group ώστε (μαζί με άλλα όπως ηχομόνωση αναρτήσεις κλπ) να μην αγοράζεις απλά ένα Golf με άλλο σήμα.
Έτσι όπως τα λες εφόσον το Leon ανάμεσα στα 4 ομόσταυλα ξαδέρφια έχει τις καλύτερες "ανάσες" στον 1.5TSI θα σήμαινε ότι αυτό είναι το top και όχι το A3 (top vfm σίγουρα είναι).
Στα πλαστικά εντός καμπίνας οι διαφορές μεταξύ των 4 είναι περισσότερο ένα σκαλοπάτι που χωρίζει τα top Golf/A3 και ακολουθούν τα Octavia/Leon με αυτή την σειρά. Τα Golf/A3 έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα υλικών-συναρμογής στην καμπίνα. Στα άλλα δύο σαφώς υπερέχει ο Τσέχος.
Στην καμπίνα των Golf/A3 τρείς είναι οι ουσιαστικές διαφορές: 1) το optional digital cockpit του A3 είναι μεγαλύτερο (νομίζω πάει στις 12" από τις 10:25") από το standard του Golf και δεν διατίθεται στο Golf ως optional. 2) το infotainment του A3 έχει σαφώς καλύτερη δομή/απόκριση από του Golf. 3) το A3 έχει φυσικούς διακόπτες clima. Τώρα αν γενικά έχει δύο πόντες παραπάνω στο δέσιμο και διαφέρει ξερωγω 1% στην στρεπτική ακαμψία υπέρ του Α3 ίσως αλλά δεν είμαι Πρώσος μηχανικός στην κοιλάδα του Ρουρ για να γνωρίζω.
Αν αξίζει τα επιπλέον χρήματα το A3 σε σχέση με το Golf για κάποιον που ψωνίζει semipremium εντός ομίλου; Καθαρά για πρακτικούς λόγους εργονομίας καμπίνας βάση των όσων αναφέρω ανωτέρω ναι (με την επιφύλαξη ότι ο άσσος είναι γενικά πολύ καλύτερο όχημα και απ' τα δύο). Όχι για το πρεστίζ του σήματος σίγουρα.
Στην τελική πάντως τα λεφτά που πρέπει να δώσει επιπλέον ο μέσος αγοραστής σε σχέση με τα δύο "κατώτερα" ξαδέρφια όχι σαφώς δεν τα αξίζουν ούτε το Golf ούτε το A3 κατά την ταπεινή μου άποψη, συγνώμη. Με αρκετά λιγότερα χρήματα διαμορφώνεις το απόλυτο οικογενειακό c ή ένα πανέμορφο fun2drive.
Αν σε τρώει η τσεπούλα σου πας απευθείας BMW1 που το εσωτερικό της συγκρίνεται ποιοτικά μόνο με το προηγούμενης γενιάς (tank) A3 και αυτή την στιγμή δεν έχει αντίπαλο ούτε καν δίπλα στην A-class.
-
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ανταγωνισμό στα λεφτά του.
Το πιο υπερτιμημένο αυτοκίνητο σήμερα!
@lap said in VW Golf MK 8:
To a3 ανώτερο;;;;
Τι έχει διαφορετικό από το γκολφ;;;;τιποτα εκτος της τιμής...τα εχουμε πει για το μαρκετινγκ vag....διδακτορες!
VW Golf MK 8