-
@georgemit said in Peugeot 5008 (SUV):
Αν οδηγείς επαρχία και ξέρεις να οδηγείς, χωρίς να ανάβεις τα φρένα στις κατηφόρες, τα τακάκια σου βγάζουν άνετα 90 - 95k km και οι δισκοπλακες 200k.
Σε ολα μου τα αυτοκίνητα τότε τα άλλαζα και είχαν και λίγο ακόμα ψωμί σύμφωνα με τα μαστορια.Σιγουρα μια λογικη χρηση του φρενου παρατεινει την ζωη στα τακακια και στις δισκοπλακες, απλα απο εμπειρεια που ειχα σε αμαξι Πεζω δεν μπορω να πω οτι τα εργοστασιακα (Valeo συνηθιζε να βαζει η Πεζω στα αμαξια της) που ηταν μαλακα τακακια και η φθορα τους ηταν πιο γρηγορη απο αλλες μαρκες που ειχαν πιο σκληρα τακακια.
Γενικα την Valeo δεν την ειχα σαν μαρκα τοσο εξειδικευμενη στο χωρο των φρενων οπως ειναι η Brembo.
Ποτε δεν ειχα βαλει αλλη μαρκα απο αυτη που εβαζε ο κατασκευαστης στα αμαξια που ειχα μεχρι τωρα και που ολοι που ασχολουνται με την αυτοκινηση γνωριζουν οτι δεν ειναι παντα και η καλυτερη επιλογη.
Ειναι η πρωτη μου φορα που αποφασισα να βαλω αλλη μαρκα (στις ιδιες διαστασεις παντα) μετα απο παροτρυνση του φρενατζη που το παω που δεν ειναι εξουσιοδοτημενος απλα ασχολειεται με Πεζω και Σιτροεν.
Ισως τα εξουσιοδοτημενα να υποστηριζουν τα δικα τους ανταλλακτικα που συνηθως ειναι απο την χωρα που προερχεται και ο κατασκευαστης.
Καλο ειναι να γινεται και ενα ειδος "βελτιωσης" οπου ειναι εφικτο χωρις υπερβολες φυσικα και χωρις να αλλαζεις ιπποδυναμεις και να αλλαζεις τον χαρακτηρα του αυτοκινητου. -
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Θελω να ρωτησω αν καποιος εχει δει αν υπαρχουν διαφορες στις τιμες σερβις απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο απο αλλο εξουσιοδοτημενο συνεργειο η υπαρχει στανταρ τιμολογηση σε εργατικα και ανταλλακτικα.
Ρωταω μονο για εξουσιοδοτημενα. -
Καλησπέρα στην παρέα.. έχει πάρει κανείς το καινούργιο 5008 το υβριδικό 1.2 να μας πει εντυπώσεις;
-
@thodoris-0 said in Peugeot 5008 (SUV):
Καλησπέρα στην παρέα.. έχει πάρει κανείς το καινούργιο 5008 το υβριδικό 1.2 να μας πει εντυπώσεις;
Χλωμό το κόβω..
-
Είναι καινούργιο και πολύ ειδικό το αυτοκίνητο αυτό.
Δύσκολα θα βρεις.
-
Ακόμη και στο group της Peugeot στο fb δεν εντόπισα ακόμη κάποιον με το νέο 5008. Αντίθετα εντόπισα κάτοχο Dfsk e5 , θα έχει ένα από τα 78 που ταξινομήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο
-
Μηπως εχει αλλαξει κανεις σινεμπλοκ στα μποστινα ψαλιδια σε 5008 μοντελο μετα το 2017 ?
Μου ειπαν απο το εξουσιοδοτημενο συνεργειο που το παω απο τοτε που τα αγορασα το αμαξι και ειμαι ευχαριστημενος αρκετα στην τελευταια επισκεψη που το πηγα για το μικρο σερβις ειπαν οτι εχουν φθορα τα λαστιχα του σινεμπλοκ στα μπροστινα ψαλιδια αλλα συμφωνα με οδηγια της Peugeot αλλαζονται και τα ψαλιδια μαζι για λογους ασφαλειας.
Η φθορα εγινε λογω του οτι κανω χρηση και σε χωματοδρομους αλλα οχι σκληρο off-road.
Μου ειπαν επεισης οτι καποιοι που αλλαξαν μονο τα σινεμπλοκ σε ασχετα συνεργεια ειχαν θεμα οτι φυγανε τα λαστιχακια απο την θεση τους και μεινανε στον δρομο πραγμα που μου εκανε εντυπωση αν ειναι εφικτο να συμβει κατι τετοιο.
Επεισης οτι καλο ειναι να μην βαλω ημιτασιον διοτι ειναι πιο μικρα σε μηκος απο τα original και θα υπαρχει θεμα.
Εχω κανει 123.000 χλμ. -
Λογική φθορά μετά από 100.000+χλμ, αναλώσιμα ειναι αυτά. Εφόσον έχουν φθαρεί, καλό ειναι να τα αλλάξεις για ασφάλεια.
-
Απορούμε βέβαια πως με οφ ρόουντ έφτασε το αμάξι τα 123000 χλμ χωρίς γκρίνιες, όπως κάποιου άλλου επαγγελματία γκρινιάρη, που το κατέστρεφε συνειδητά επειδή του το πλήρωναν οι φορολογούμενοι...
Εκτός αν μας τα φούσκωνε και οι λόγοι ήταν άλλοι...
Αγνωστες οι βουλές....
-
Ευκολη απαντηση δεν εχει φτασει ακομα 127 χιλ.
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Απορούμε βέβαια πως με οφ ρόουντ έφτασε το αμάξι τα 127000 χλμ χωρίς γκρίνιες, \
123.000χλμ...
ΥΓ: του αλλουνού ήταν το phev, χαλάει πιο εύκολα!
-
Προβλέπω το μέλλον...
-
@fanis75 said in Peugeot 5008 (SUV):
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Απορούμε βέβαια πως με οφ ρόουντ έφτασε το αμάξι τα 127000 χλμ χωρίς γκρίνιες, \
123.000χλμ...
ΥΓ: του αλλουνού ήταν το phev, χαλάει πιο εύκολα!
Του άλλου με το φεβ δεν έχει χαλάσει όμως...
Είπαμε λοιπόν, μας βάζει σε υποψίες....
-
Πριν από λίγα λεπτά έπιασα τα 189000 και δεν τα έχω αλλάξει ακόμα….χάλασαν και οι Γάλλοι…
-
@kkostask said in Peugeot 5008 (SUV):
Πριν από λίγα λεπτά έπιασα τα 189000 και δεν τα έχω αλλάξει ακόμα….χάλασαν και οι Γάλλοι…
πας σε χωματοδρομους και κατσαβραχα;
-
Μηπως εχει αλλαξει κανεις σινεμπλοκ στα μποστινα ψαλιδια σε 5008 μοντελο μετα το 2017 ?
Μου ειπαν απο το εξουσιοδοτημενο συνεργειο που το παω απο τοτε που τα αγορασα το αμαξι και ειμαι ευχαριστημενος αρκετα στην τελευταια επισκεψη που το πηγα για το μικρο σερβις ειπαν οτι εχουν φθορα τα λαστιχα του σινεμπλοκ στα μπροστινα ψαλιδια αλλα συμφωνα με οδηγια της Peugeot αλλαζονται και τα ψαλιδια μαζι για λογους ασφαλειας.
Η φθορα εγινε λογω του οτι κανω χρηση και σε χωματοδρομους αλλα οχι σκληρο off-road.
Μου ειπαν επεισης οτι καποιοι που αλλαξαν μονο τα σινεμπλοκ σε ασχετα συνεργεια ειχαν θεμα οτι φυγανε τα λαστιχακια απο την θεση τους και μεινανε στον δρομο πραγμα που μου εκανε εντυπωση αν ειναι εφικτο να συμβει κατι τετοιο.
Επεισης οτι καλο ειναι να μην βαλω ημιτασιον διοτι ειναι πιο μικρα σε μηκος απο τα original και θα υπαρχει θεμα.
Εχω κανει 123.000 χλμ.να ρωτήσεις κάποιο συνεργείο που ασχολείται με αναρτήσεις ευθυγράμμιση, αν χρειάζεται να αλλάξεις μόνο σινεμπλοκ ή και ψαλίδια μαζί.
http://www.dionysopoulos.gr/ π.χη αντιπροσωπεια τα αλλάζει όλα, δε τη νοιαζει το κόστος
-
@wantone said in Peugeot 5008 (SUV):
@kkostask said in Peugeot 5008 (SUV):
πας σε χωματοδρομους και κατσαβραχα;
Φυσικά….λόγω δουλειάς κάνω όλα τα τεραίν….
-
Εχω κανει 123.000 χλμ.Αν το ανταλλακτικο υπαρχει σε γνησιο το βαζεις αφοβα.
Το να υπαρχει διαφορα στις διαστασεις με τα ψαλιδια του εμποριου μου μοιαζει απιθανο εκτος και αν ο προμηθευτης δινει ανταλλακτικο απο αλλο μοντελο, εχοντας ομως και τα 2 στο χερι η συγκριση ειναι ευκολη.
Η πρωτη επιλογη μου θα ηταν σινεμπλοκ αν το αλλο σινεμπλοκ και το μπαλακι ηταν σωστο και 2η ψαλιδι αφτερ. -
Αλλαγη ολοκληρου ψαλιδιου επειδη χρειαζεται το σινεμπλο αλλαγη?
Μονο εμενα μου φαινεται παραξενο?
Για τι κοστη μιλαμε? -
@chrisk6 said in Peugeot 5008 (SUV):
Για τι κοστη μιλαμε?Καθόλου παράξενο, εαν η βάση του ψαλιδιού φθείρεται μαζί με την φθορά του σινεμπλόκ. Δεν ειναι και ό,τι πιο συνηθισμένο, αλλά συμβαίνει ειδικά στην Γαλλική "μηχανολογία" που εφαρμόζεται αφού έχουν καταναλωθεί γεναίες ποσότητες μπορντώ!
-
@chrisk6 said in Peugeot 5008 (SUV):
Για τι κοστη μιλαμε?Και στα παλαιότερα civic (2006-2011) συνέβαινε αυτό, πάνε πακέτο
Peugeot 5008 (SUV)