-
@wantone said in Seat Leon Mk4 (2020):
Eγω θα παζαρευα την τιμη και αν σε συμφερει το αγοραζεις σε χαμηλοτερη τιμη. Παντως τον αντιπροσωπο μαλλον τον συμφερει να το ακυρωσεις γιατι ετσι οπως ειναι η αγορα θα το δωσει αμεσως λογικα.
Εξαρταται βεβαια και αν χρειαζεσαι αμεσα αμαξι.
Σκοπός είναι να έρθει το αμάξι όπως ακριβώς το ήθελα.... 3 από τα 4 πράματα δεν υπήρχαν. Ο αντιπρόσωπος δεν χαλιέται, γιατί έχει από πίσω 10-15 άτομα που θέλουν εχθές αμάξι και αν το ακυρώσω θα πάρει αυτούς και θα τους το δώσει.
Πήγα ήδη να παζαρέψω παρακάτω από το κανονικό που είναι χωρίς τα έξτρα, αλλά δεν θέλει ο κυριούλης -
@andya3 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Οι ηλεκτρικές αναρτήσεις είναι απώλεια, όπως και να το κάνουμε. Χωρίς blind spot και 10άρα οθόνη υποθέτω μπορείς να ζήσεις.
Παρά ταύτα είναι μια προσωπική σου απόφαση, πόσο δηλαδή θα σου "κοστίσει" το να έχεις το αυτοκίνητο χωρίς αυτά τα έξτρα.
Προσωπικά αν έκρινα ότι η μείωση στην τιμή είναι αντίστοιχη των έξτρα που λείπουν θα το έπαιρνα. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και χωρίς αυτά.
Και μιλάω πάντα με γνώμονα τα δεδομένα της εποχής. Αν διαβάσεις σε forum του Kamiq π.χ. γίνεται χαμός. Άλλα παραγγέλνουν άλλα έρχονται. Η αντιπροσωπεία τα ρίχνει στο εργοστάσιο και το εργοστάσιο στην αντιπροσωπεία.
Γενικά μου φαίνεται έχει χαθεί λίγο η μπάλα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και μαζί και στους εισαγωγείς...Χωρίς ηλεκτρικές αναρτήσεις θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς Blind spot σίγουρα πάλι θα μπορούσα.
Χωρίς τα έξτρα που έβαλα και ήρθε κατεβαίνει περίπου 3000€.
Δεν διάβασα για το Kamiq, αλλά μάλλον γίνεται ένας γενικότερα χαμούλης και όχι μόνο VW Group. -
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
Eγω θα παζαρευα την τιμη και αν σε συμφερει το αγοραζεις σε χαμηλοτερη τιμη. Παντως τον αντιπροσωπο μαλλον τον συμφερει να το ακυρωσεις γιατι ετσι οπως ειναι η αγορα θα το δωσει αμεσως λογικα.
Σκοπός είναι να έρθει το αμάξι όπως ακριβώς το ήθελα.... 3 από τα 4 πράματα δεν υπήρχαν. Ο αντιπρόσωπος δεν χαλιέται, γιατί έχει από πίσω 10-15 άτομα που θέλουν εχθές αμάξι και αν το ακυρώσω θα πάρει αυτούς και θα τους το δώσει.
Πήγα ήδη να παζαρέψω παρακάτω από το κανονικό που είναι χωρίς τα έξτρα, αλλά δεν θέλει ο κυριούληςΦίλε μου, πήγαινε επί τόπου και παρήγγειλε το xceed gt-line, αμαξάρα είναι και ίσως με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το leon, μόλις ήρθε στις εκθέσεις το kia, ίσως παίζουν και κάποια ετοιμοπαράδοτα, δεν ξέρω. Αλλιώς παρήγγειλε ένα focus st line ή active με πολλαπλούς να γουστάρεις και άσε αυτούς που σε κοροιδέυουν
-
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Προσωπικά δε θα το έπαιρνα με τίποτα. Μιλάμε για άλλο αυτοκίνητο χωρίς αυτά ή οποιαδήποτε άλλα έξτρας. Για να τα παράγγειλες εξαρχής, πράγμα σπάνιο για ελλ αγοραστή, σημαίνει ότι κάτι σου λένε και γι' αυτά ίσως και μόνο να μπήκες στη διαδικασία να αναμένεις. Είναι ένας από τους λόγους που δε δυσκολεύτηκα και τόσο να ακυρώσω ένα C4 μετά από 9.5 μήνες αναμονής.
Ερώτηση: καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής δεν αναζήτησες ποτέ κάποια πληροφορία όπως πχ αριθμό πλαισίου κτλ? Επίσης η παραγγελία σου συνοδεύεται από κάποιο κωδικό. Μήπως να την αναζητήσεις μέσω της εισαγωγικής πλέον?
Δεν ξέρω αν έχουν κάποιο νόημα όλα αυτά γιατί το κακό έχει γίνει αλλά εγώ μπορεί να έμπαινα στη διαδικασία μόνο και μόνο για να τους τη σπάσω γιατί δυστυχώς αυτές οι ιστορίες έχουν πάντα μόνο έναν χαμένο. Τον αγόραστη. Αυτοί αύριο θα βρουν να το δώσουν το αμάξι είτε έτσι είτε αλλιως.
Όπως νιώθω αυτήν την στιγμή και όπως το σκέφτομαι, δεν πρόκειται να το πάρω έτσι όπως ήρθε!
Εδώ και πολύ καιρό ρωτούσα συνέχεια για αριθμό πλαισίου και απαντούσε συνέχεια ότι δίνονται από την εισαγωγική μόνο όταν τελειώνει η παραγωγή. Περίεργο φαινόμενο αυτό... Είχα αρχίσει κάτι να ψιλιάζομαι, αλλά όχι και έτσι.
Έχω τα χαρτιά από τον αντιπρόσωπο με τον αριθμό παραγγελίας που έκανε και σίγουρα την Δευτέρα πρωί θα πάρω την εισαγωγική.
Και όπως είπες, έχει άλλους 10-15 που περιμένουν από πίσω να βρεθεί πιο γρήγορα ένα αμάξι, άρα με το που το ακυρώσω θα φύγει απευθείας για άλλον πελάτη -
Ε προφανως δεν το θελεις το αμαξι οποτε κανεις οτι θελεις και αρχιζεις το ψαξιμο για αλλο. Παντως αν δεν το παρεις λογικα χαρη κανεις στον αντιπροσωπο.
-
@strom said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πήγα ήδη να παζαρέψω παρακάτω από το κανονικό που είναι χωρίς τα έξτρα, αλλά δεν θέλει ο κυριούληςΦίλε μου, πήγαινε επί τόπου και παρήγγειλε το xceed gt-line, αμαξάρα είναι και ίσως με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το leon, μόλις ήρθε στις εκθέσεις το kia, ίσως παίζουν και κάποια ετοιμοπαράδοτα, δεν ξέρω. Αλλιώς παρήγγειλε ένα focus st line ή active με πολλαπλούς να γουστάρεις και άσε αυτούς που σε κοροιδέυουν
Και εγώ κάπως έτσι το βλέπω. το gt-line έχει και αυτό πολλαπλούς και γουστάρω που είναι λίγο crossover. Έχει το ίδιο μοτίβο με το Audi μου A4 B7.
-
Οι ηλεκτρικές αναρτήσεις είναι απώλεια, όπως και να το κάνουμε. Χωρίς blind spot και 10άρα οθόνη υποθέτω μπορείς να ζήσεις.
Παρά ταύτα είναι μια προσωπική σου απόφαση, πόσο δηλαδή θα σου "κοστίσει" το να έχεις το αυτοκίνητο χωρίς αυτά τα έξτρα.
Προσωπικά αν έκρινα ότι η μείωση στην τιμή είναι αντίστοιχη των έξτρα που λείπουν θα το έπαιρνα. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και χωρίς αυτά.
Και μιλάω πάντα με γνώμονα τα δεδομένα της εποχής. Αν διαβάσεις σε forum του Kamiq π.χ. γίνεται χαμός. Άλλα παραγγέλνουν άλλα έρχονται. Η αντιπροσωπεία τα ρίχνει στο εργοστάσιο και το εργοστάσιο στην αντιπροσωπεία.
Γενικά μου φαίνεται έχει χαθεί λίγο η μπάλα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και μαζί και στους εισαγωγείς...Χωρίς ηλεκτρικές αναρτήσεις θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς Blind spot σίγουρα πάλι θα μπορούσα.
Δεν διάβασα για το Kamiq, αλλά μάλλον γίνεται ένας γενικότερα χαμούλης και όχι μόνο VW Group.Τώρα δε μπορούμε να κάνουμε σενάρια, αλλά φαίνεται γενικά ότι φταίει το γνωστό θέμα με τα τσιπάκια. Γιατί και τα δικά σου εξτρα που λείπουν σε ηλεκτρονικά βασίζονται. Και στο Kamiq για κάτι οθόνες και κάτι ηλεκτρονικά φωνάζουν.
Η δική μου άποψη, από τη βιομηχανική μου εμπειρία, είναι ότι αφήνουν ημιτελή τα αυτοκίνητα, βάζουν τα ηλεκτρονικά σε μεταγενέστερο χρόνο και χάνουνε τη μπάλα. Άλλο να βγει έτοιμο το αυτοκίνητο από τη γραμμή παραγωγής, άλλο να τα στοιβάζουν και να τα ψάχνουν μετά σε ποιό πρέπει να συμπληρώσουν τι.
Δεν έχουν και τέτοιες τυποποιημένες διαδικασίες και επαφίονται στην ευφυία και την καλή διάθεση του κάθε εργαζόμενου της παραγωγής.
Αν δε σε καίνε πολύ τα έξτρα πάρτο. Σε άλλες περιόδους θα σου έλεγα "γράψτους στα παπάκια σου", αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν έχεις και πολλές επιλογές. Οθόνη και blind spot βάζεις και μετά με retrofit, για τις αναρτήσεις δύσκολο. -
@fanis75 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πείτε μου την δική σας γνώμη. Είδα ξεκίνησα από το πρωί και βλέπω για KIA XCEED GT-LINE
Εγώ θα πρότεινα στον έμπορο την εξής συμφωνία: Να πάρω τώρα το αμάξι όπως είναι και ταυτόχρονα να βάλει παραγγελία για ένα όπως το είχα ζητήσει εξαρχής. Και όταν έρθει θα κάνει τα εξής: α) θα μου το δώσει με έκτπωση (που θα συμφωνήσετε τώρα) και β) θα αγοράσει αυτό που έχω σε προσυμφωνημένη τιμη εκτός εαν βρείς εσύ μόνος σου να το δώσεις πιο ακριβά. Εαν έχει θέμα, να μιλήσει με τα κεντρικά του Βασιλάκη να πάρει έκπτωση και να μάθει ποιος ευθύνεται.
Ετσι και εσύ έχεις αμαξι (αυτό που ήθελες - τα έξτρα που δεν έχει δεν είναι τόσο σημαντικό κατά την ταπεινή μου άποψη) τώρα και θα πάρεις κάποια στιγμή αυτό που θές. Αλλιώς άντε να μπλέξεις πάλι με παραγγελία στο άγνωστο.
Το Audi μου έχω βρει να το πουλήσω και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή.
Τα κεντρικά του Βασιλάκη ποια εννοείς? Την Τεχνοκάρ?
Φάνη, οι επιλογές των έξτρα που έκανα τις ήθελα. Και θα τις πλήρωνα κανονικά, οπότε δεν μπορώ να αποδεχτώ να το πάρω έτσι. Σίγουρα θα ζητήσω έτσι όπως είναι με έξτρα έκπτωση, που βέβαια αποκλείω να μου την δώσει. -
Δεν διάβασα για το Kamiq, αλλά μάλλον γίνεται ένας γενικότερα χαμούλης και όχι μόνο VW Group.Τώρα δε μπορούμε να κάνουμε σενάρια, αλλά φαίνεται γενικά ότι φταίει το γνωστό θέμα με τα τσιπάκια. Γιατί και τα δικά σου εξτρα που λείπουν σε ηλεκτρονικά βασίζονται. Και στο Kamiq για κάτι οθόνες και κάτι ηλεκτρονικά φωνάζουν.
Η δική μου άποψη, από τη βιομηχανική μου εμπειρία, είναι ότι αφήνουν ημιτελή τα αυτοκίνητα, βάζουν τα ηλεκτρονικά σε μεταγενέστερο χρόνο και χάνουνε τη μπάλα. Άλλο να βγει έτοιμο το αυτοκίνητο από τη γραμμή παραγωγής, άλλο να τα στοιβάζουν και να τα ψάχνουν μετά σε ποιό πρέπει να συμπληρώσουν τι.
Δεν έχουν και τέτοιες τυποποιημένες διαδικασίες και επαφίονται στην ευφυία και την καλή διάθεση του κάθε εργαζόμενου της παραγωγής.
Αν δε σε καίνε πολύ τα έξτρα πάρτο. Σε άλλες περιόδους θα σου έλεγα "γράψτους στα παπάκια σου", αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν έχεις και πολλές επιλογές. Οθόνη και blind spot βάζεις και μετά με retrofit, για τις αναρτήσεις δύσκολο.Επειδή είμαι μηχανικός βιομηχανικού αυτοματισμού και είμαι εισαγωγέας υλικών για αυτοματισμούς και ηλεκτρολογικό υλικό, ασχολούμαι και εγώ κατά κόρον με βιομηχανίες.
Έχω και εγώ ελλείψεις, αλλά όχι σε module που είναι μέσα στα υλικά. Αν λείπουν ολοκληρωμένα ή τσιπάκια κλπ από τα υλικά μου, ενημερώνομαι από το εργοστάσιο και ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ενημερώνω τον πελάτη.
Αν είναι να μπαίνω σε διαδικασία αργότερα να βρω κάποιον Θεσσαλονίκη που να έχει γνώση εγκατάστασης 10άρας οθόνης και blind spot, όχι ευχαριστώ! Άσε που από τους καλύτερους ηλεκτρονικούς που ίσως μπορούν να κάνουν παρόμοια εγκατάσταση είναι μόνο Αθήνα. -
Ε προφανως δεν το θελεις το αμαξι οποτε κανεις οτι θελεις και αρχιζεις το ψαξιμο για αλλο. Παντως αν δεν το παρεις λογικα χαρη κανεις στον αντιπροσωπο.
Έτσι όπως ήρθε, όχι δεν το θέλω!
Δεν ξέρω αν του κάνω χάρη, πάντως σίγουρα αυτός έχει και μπορεί να το δώσει αλλού!
Αλλά εγώ νιώθω ήδη και κορόιδο για να το πάρω. -
@gatoz said in Seat Leon Mk4 (2020):
αν ειχες κλειδωμενη τιμη, παιρνεις και χαμηλοτερη λογω της ελλειψης, υποθετω θα ειναι πολυ φθηνοτερο απο τις τωρινες τιμες. οποτε το παιρνεις οσο χαμηλοτερα γινεται και το σπρωχνεις σαν καινουργιο να βγαλεις 2-3 χιλιαρικα και δεν ξαναπατας στη σεατ.
Συμφωνώ με τον Γάτο και με τον Φάνη. Κερδισμένος.
-
@groover1972 said in Seat Leon Mk4 (2020):
αν ειχες κλειδωμενη τιμη, παιρνεις και χαμηλοτερη λογω της ελλειψης, υποθετω θα ειναι πολυ φθηνοτερο απο τις τωρινες τιμες. οποτε το παιρνεις οσο χαμηλοτερα γινεται και το σπρωχνεις σαν καινουργιο να βγαλεις 2-3 χιλιαρικα και δεν ξαναπατας στη σεατ.
Συμφωνώ με τον Γάτο και με τον Φάνη. Κερδισμένος.
Χμμμ αυτά θα τα σκεφτώ! Ίσως είναι καλή ιδέα... Αλλά όποιος με διαβάζει εδώ μέσα και το θέλει θα με πάρει με τις πέτρες...
-
Δεν ξέρω αν του κάνω χάρη, πάντως σίγουρα αυτός έχει και μπορεί να το δώσει αλλού!
Αλλά εγώ νιώθω ήδη και κορόιδο για να το πάρω.Δικαίως είσαι εκνευρισμένος και απογοητευμένος και λειτουργείς με το θυμικό. Σε τελική ανάλυση, πες τους θέλω να το σκεφτώ μερικές μέρες. Ενδιάμεσα ψάξε τις επιλογές σου σε Kia ή όπου αλλού νομίζεις. Και αν κρίνεις ότι μπορείς να βρεις κάπου καλύτερα, πάρε τα λεφτά σου πίσω κι άντε γεια.
Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ εκτονωτικά, το αυτοκίνητο είναι σαν τη γκόμενα. Αν δε βρεις καινούργια, ποτέ δεν αφήνεις την παλιά -
@strom said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αλλιώς παρήγγειλε ένα focus st line ή active με πολλαπλούς να γουστάρεις και άσε αυτούς που σε κοροιδέυουνΤο Focus πολλαπλούς είχε κάποτε. Πλέον μόνο ως SW. Και μόνο 1000cc ecoboost διπλοσύμπλεκτο....
-
Αλλά εγώ νιώθω ήδη και κορόιδο για να το πάρω.Δικαίως είσαι εκνευρισμένος και απογοητευμένος και λειτουργείς με το θυμικό. Σε τελική ανάλυση, πες τους θέλω να το σκεφτώ μερικές μέρες. Ενδιάμεσα ψάξε τις επιλογές σου σε Kia ή όπου αλλού νομίζεις. Και αν κρίνεις ότι μπορείς να βρεις κάπου καλύτερα, πάρε τα λεφτά σου πίσω κι άντε γεια.
Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ εκτονωτικά, το αυτοκίνητο είναι σαν τη γκόμενα. Αν δε βρεις καινούργια, ποτέ δεν αφήνεις την παλιάΧαχαχα...δεν έχεις άδικο! Έτσι είναι...
Ήδη τους ενημέρωσα να περιμένουν απάντησή μου λίγες ημέρες και θα τους απαντήσω...
Δευτέρα μεσημέρι έχω και test drive το xceed και βλέπω τι θα κάνω μετά. -
Πολύ εύκολα του τα λέτε του ανθρώπου, δε ξέρω πόσο εύκολα θα φύγει στη σημερινή τιμή ενός καινούριου ένα αμάξι, πρακτικά καινούριο μεν αγορασμένο από ιδιώτη δε.
Ο υποψήφιος αγοραστής βάζει διάφορα στο μυαλό του και πρέπει να έχει και όλο το χρήμα κασέρι.
Προσωπικά θα αγόραζα έτσι μόνο αν μου έκαναν καλύτερη τιμή και πάλι με πολληηηηηη σκέψη. Θα έπρεπε να καιγόμουν και να ήξερα προσωπικά και τον πωλητή.Πάντως κάτι πονηρίδηδες που πουλάνε στο car αυτοκίνητα ελάχιστα μεταχειρισμένα (μερικοί και αρκετά μεταχειρισμένα) ακριβότερα από ότι τα πήραν βλέπω ότι τα έχουν εκεί για μήνες.
Φίλε μου εγώ θα το έπαιρνα όπως σου είπα. Μη το βλέπεις σαν κοροϊδία, είναι έτσι η φάση που δυστυχώς δε μας παίρνει, άλλωστε θα το πληρώσεις λιγότερο.
Πρέπει να είσαι πολυυυυυ απελπισμένα ερωτευμένος με το kamiq για να το αγοράσεις σε αυτές τις τιμές μεταχειρισμένο όταν πριν 1 μιση χρόνο είχε στις ίδιες εκδόσεις 22.5k.
-
@georgemit said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πολύ εύκολα του τα λέτε του ανθρώπου, δε ξέρω πόσο εύκολα θα φύγει στη σημερινή τιμή ενός καινούριου ένα αμάξι, πρακτικά καινούριο μεν αγορασμένο από ιδιώτη δε.
Ο υποψήφιος αγοραστής βάζει διάφορα στο μυαλό του και πρέπει να έχει και όλο το χρήμα κασέρι.
Προσωπικά θα αγόραζα έτσι μόνο αν μου έκαναν καλύτερη τιμή και πάλι με πολληηηηηη σκέψη. Θα έπρεπε να καιγόμουν και να ήξερα προσωπικά και τον πωλητή.Πάντως κάτι πονηρίδηδες που πουλάνε στο car αυτοκίνητα ελάχιστα μεταχειρισμένα (μερικοί και αρκετά μεταχειρισμένα) ακριβότερα από ότι τα πήραν βλέπω ότι τα έχουν εκεί για μήνες.
Φίλε μου εγώ θα το έπαιρνα όπως σου είπα. Μη το βλέπεις σαν κοροϊδία, είναι έτσι η φάση που δυστυχώς δε μας παίρνει, άλλωστε θα το πληρώσεις λιγότερο.
Πρέπει να είσαι πολυυυυυ απελπισμένα ερωτευμένος με το kamiq για να το αγοράσεις σε αυτές τις τιμές μεταχειρισμένο όταν πριν 1 μιση χρόνο είχε στις ίδιες εκδόσεις 22.5k.
Καλημέρα και +1000
Όλοι αυτοί έχουν άνεση χρόνου και ψάχνουν τον ένα πελάτη
Πρακτικά δεν βιάζονται και στοχεύουν στην αρπαχτη. Ελεύθερη αγορά γαρ...
Μου θυμίζει κάτι αγγελίες μεταχειρισμένων στο car που μόλις πέσουν 2-3 τηλέφωνα αμέσως ανεβάζουν τιμή.
True stories..
Το ένα από 16.600 πηγέ στα 18.600 (6ετιας με 35.000 χλμ.) και το άλλο από 17.000 στα 18.000 (3ετιας με 80.000 χλμ.). -
Βασιλάκη ποια εννοείς? Την Τεχνοκάρ?
Φάνη, οι επιλογές των έξτρα που έκανα τις ήθελα. Και θα τις πλήρωνα κανονικά, οπότε δεν μπορώ να αποδεχτώ να το πάρω έτσι. Σίγουρα θα ζητήσω έτσι όπως είναι με έξτρα έκπτωση, που βέβαια αποκλείω να μου την δώσει.Ναι την Τεχνοκάρ. Ο Ομιλος Βασιλακη ειναι εισαγωγεας.
Το ξερω οτι τα ηθελες τα εξτρα. Για αυτο λεω παρε τωρα αυτο με ταυτοχρονη παραγγελια ενος οπως το θες. Εχεις για τωρα αμαξι (περιπου οπως το ηθελες) και περιμενεις να ερθει αυτο που θες. Δεν μενεις χωρις αμαξι (εκτος αν κρατησεις το Αουντι) και ξερεις εκ των προτερων ποσο θα χάσεις, εαν συμφωνησεις τιμη επαναγορας. Εαν φυσικα το δεχεται ο εμπορος…αλλιως ακυρωνεις και αγοράζεις κατι αλλο, εαν βρεις και σου αρέσει.
-
Μα μιλάμε για πτώση αξίας αυτοκινήτου μετά από 1 χρόνο. Οποτε παλι θα χασει ο φιλος μας και θα είναι σημαντικό.ποσο.
Και κλειωμενη τιμη επαναγοράς ο έμπορος δεν θα δωσει.
Λάθος δικό του (πιθανός) δεν είναι και έχει έτοιμους αγοραστές.
-
Ξέχνα για σήμερα λίγο το Leon κάνε μια βολτιτσα προς ΚΙΑ και πες μας τις εντυπώσεις σου για το Xceed , για τους χρόνους αναμονής, αν υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα κλπ.
Seat Leon Mk4 (2020)