-
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Κάποια θέματα συναρμογής είχαν τα ΜΚ3 pro-FL. Με το FL τα διόρθωσαν και το ΜΚ4 δε φαίνεται επίσης να έχει τέτοια θέματα. Σίγουρα πάντως στο θέμα της ηχομόνωσης θα μπορούσαν να έχουν κάνει περισσότερα. Είναι ξεκάθαρα από τους τομείς που έχει γίνει cost cutting.
Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι στα MK4 και ειδικά στα FR με 18αρες ζάντες περνάει ο ήχος αέρα μέσα στην καμπίνα από τις κολώνες σε μεγάλες ταχύτητες, πχ 130 χλμ?
Στο δικό μου δεν συμβαίνει και στο fb club δεν έχει αναφέρει κάτι κάποιος κάτοχος. Κανα δύο μόνο κάποιους τριγμούς
-
@limited_one said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αν είναι στα ίδια επίπεδα με το focus (ως κορυφαίο οδηγικά) δεν έχουν λόγο να υπερβάλουν.
Χωρίς να θέλω να προκαλέσω το μένος του "Ford zerg" του forum μέρες που είναι να πω ότι θυμάμαι χαρακτηριστικά YtB συγκριτικό από γνωστό Ολλανδικό κανάλι στο οποίο βγάζουν νικητή συνολικά και οδηγικά το Leon FR 1.5 TSI 150ps (δεν θυμάμαι αν ήταν το "e" άρα και αν ήταν με το μηχανικό ή το DSG) απέναντι στο Focus 1.5T ecoboost 8AT 150ps (άρα αυτό με τους πολλαπλούς πίσω)!
Τι να λέμε αμαξάρα το Leon MK4 αν δεν βγάζει τριγμούς μετά τα πρώτα κομμάτια παραγωγής. Μάλιστα έχεις μεγάλο "χώρο" διαμόρφωσης ένεκα της χαμηλής τιμής του. Και το ST άριστο για κάθε οικογένεια κατά την προσωπική μου άποψη.
Σίγουρα είναι "κερδισμένη" η Seat με την τιμολόγηση που κατάφερε αλλά λέμε στο what if σενάριο το αμάξι θα μπορούσε άνετα να γίνει Βεζύρης στην θέση του Βεζύρη....
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αν είναι στα ίδια επίπεδα με το focus (ως κορυφαίο οδηγικά) δεν έχουν λόγο να υπερβάλουν.
Χωρίς να θέλω να προκαλέσω το μένος του "Ford zerg" του forum μέρες που είναι να πω ότι θυμάμαι χαρακτηριστικά YtB συγκριτικό από γνωστό Ολλανδικό κανάλι στο οποίο βγάζουν νικητή συνολικά και οδηγικά το Leon FR 1.5 TSI 150ps (δεν θυμάμαι αν ήταν το "e" άρα και αν ήταν με το μηχανικό ή το DSG) απέναντι στο Focus 1.5T ecoboost 8AT 150ps (άρα αυτό με τους πολλαπλούς πίσω)!
Τι να λέμε αμαξάρα το Leon MK4 αν δεν βγάζει τριγμούς μετά τα πρώτα κομμάτια παραγωγής. Μάλιστα έχεις μεγάλο "χώρο" διαμόρφωσης ένεκα της χαμηλής τιμής του. Και το ST άριστο για κάθε οικογένεια κατά την προσωπική μου άποψη.
Σίγουρα είναι "κερδισμένη" η Seat με την τιμολόγηση που κατάφερε αλλά λέμε στο what if σενάριο το αμάξι θα μπορούσε άνετα να γίνει Βεζύρης στην θέση του Βεζύρη....
Δεν θα συγκρίνω το Leon Mk4 με το Focus, γιατί δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Παρόλο ότι όταν έψαχνα τι αμάξι μαρέσει και με βολεύει για τα δικά μου γούστα, δεν είδα καθόλου από κοντά το Focus. Μόνο το PUMA μου άρεζε στο μάτι. Ότι έβλεπα και ξέρω για Ford ήταν από forums, βιντεακια κλπ...
Αλλά όταν είδα και έκανα test drive το LEON FR και μάλιστα το Plus με ηλιοροφή, μου άρεσε πάρα πολύ εσωτερικά ως μέγεθος χώρων. Και μου άρεσε και οδηγικά!
Και εγώ νομίζω ότι φέτος η SEAT έδωσε ρέστα και ως προς θέμα τιμής σύμφερε αρκετά! -
Το λεον ειναι υπεροχο αυτοκινητο με σπορ προσανατολισμο. Εχω μπει σε προηγουμενης γεννιας κουπρα και η ανδρεναλινη ανεβαινει για πλακα. Αντρικιο αυτοκινητο. Το εσωτερικο του λιγο πιο λιτό απο του νταστερ έως και αδιαφορο. Αλλα ενα FR το γουσταρα τρελα τωρα. Σε εκεινο το γκρεναρ χρωμα ειναι πολυυυυ ομορφο.
-
@spi_duster said in Seat Leon Mk4 (2020):
Το λεον ειναι υπεροχο αυτοκινητο με σπορ προσανατολισμο. Εχω μπει σε προηγουμενης γεννιας κουπρα και η ανδρεναλινη ανεβαινει για πλακα. Αντρικιο αυτοκινητο. Το εσωτερικο του λιγο πιο λιτό απο του νταστερ έως και αδιαφορο. Αλλα ενα FR το γουσταρα τρελα τωρα. Σε εκεινο το γκρεναρ χρωμα ειναι πολυυυυ ομορφο.
Θα συμφωνήσω! Είχα νοικιάσει για 6 μέρες το προηγούμενο Leon mk3 FR 2.0 TDi και έκανα περί τα 850 Km, σε πάσης φύσεως δρόμους και συνθήκες. Εξαιρετικό ήταν! Πολύ ευχάριστο και αρκούντως δυνατό καίτοι diesel. Και με καταπληκτική κατανάλωση!
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
Χωρίς να θέλω να προκαλέσω το μένος του "Ford zerg" του forum μέρες που είναι
Ερώτηση εμενα λες zerg???
Χρονια πολλά και καλά σε όλους σας με υγεία
αν λες εμένα πάντως συμφωνώ ότι το Leon είναι φοβερο οδηγικά αν και δεν έχω οδηγήσει το τελευταίο. Εχει ο αδερφός μου το cupra 2 γενιές πίσω και το βρίσκω φοβερό (ελάχιστα πίσω από το αντιστοιχο focus αντιστοιχης γενιας αλλά αμελητέα, αλλά πιο όμορφο το seat. μεταξύ των 2 εκείνης της χρονιάς στο leon θα πήγαινα.
-
@cirus said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ερώτηση εμενα λες zerg???
Όχι zerg αποκαλώ το zerg με τους πυρσούς και τις τσουγκράνες που μετατραπεί κάθε κίνηση (ακόμα και την χειρότερη) της Ford στο 8ο θαύμα του σύγχρονου κόσμου. Εσύ είσαι ένας κάτοχος εξειδικευμένου οχήματος που μιλάς με λογική και χαίρομαι να σε διαβάζω. Το zerg συνήθως κάνει team up στα αντίστοιχα νήματα (ισχύς εν τη ενώσει). Σπάνια πλέον δείχνει τα δόντια του σε άλλα νήματα. Μάλλον μαζεύτηκαν πολλά και δεν συμφέρει να βγούνε εκτός comfort zone. Καλές γιορτές.
-
Νομίζω ότι έχουμε δεί χειρότερα από άλλες αυτοκινητιστικές "φάρες" ..παραδοσιακά χονταίοι,αλφαρομιοί κτλ
-
Αν κάποιος μου έλεγε να επιλέξω μεταξύ αξιοπιστίας και οδηγικής συμπεριφοράς θα επέλεγα αξιοπιστία. Δηλ. κατασκευαστή που αφενός έχει υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και αφετέρου καλό και σοβαρό δίκτυο υποστήριξης.
Τώρα τελευταία εμφανίζονται κουφά προβλήματα στα αυτοκίνητα που στην Ελλάδα δεν επιλύονται.
Κουφό πρόβλημα είναι εκείνο το πρόβλημα που μπορεί να μην ακινητοποιεί το αυτοκίνητο, αλλά υπάρχει κάποια σοβαρή δυσλειτουργία που μπορεί να προκαλέσει και ατύχημα και ζημιά στο αυτοκίνητο. Π.χ. αν από το πουθενά και χωρίς λόγο ξεκινούν να λειτουργούν οι καθαριστήρες τότε υπάρχει πρόβλημα.
Συμβαίνει αυτό στο Group VAG; Ναι.
-
Έτσι όπως τα έγραψες, μπερδεύεις την αξιοπιστία όσον αφορά τις βλάβες που έχει κατά βάση οικονομική διάσταση, με την αξιοπιστία όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά και την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Στο τελευταίο η vag αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
-
Για να έχεις όμως αυτά πρέπει το αυτοκίνητο να δουλεύει σωστά…
-
Ή αν δεν δουλεύει σωστά να υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης της βλάβης με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Και όχι να σου λέει η επίσημη αντιπροσωπεία:
"Αφήστε το όσο καιρό χρειαστεί για να δούμε αν έχει πρόβλημα, να βρούμε τι φταίει και πως θα επιδιορθωθεί. Σημειώστε όμως ότι κάθε μέρα που μένει στο συνεργείο και το ελέγχουμε χρεώνεται 50euro η ώρα".Συνέβη αυτό; Ναι, πριν 10 μέρες. Σε LEON; Όχι. Σε VW Polo.
Σε LEON τρέμω στην ιδέα και μόνο να σκάσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Αν και έχω κάποια συμπτώματα. Πανδημία; Μάλλον. -
Κλασική Κοσμοκάρ….
-
Μπα. Και η ΒΕΛΜΑΡ τα ίδια είναι. Αν και αυτοί είναι ποιο προχωρημένοι. Δεν θέλουν να ακούνε για προβλήματα. Απαγορεύεται να τους λες για πιθανό πρόβλημα.
-
Βρε παιδιά ένα από τα σοβαρότατα πλεονεκτήματα των vag είναι ότι υπάρχουν πολύ καλά εξειδικευμένα συνεργεία, με πολύ καλούς μηχανικούς και κοστολόγιο το 50% της αντιπροσωπίας.
Αν είστε εκτός εγγύησης δοκιμάστε την τύχη σας έξω, η αντιπροσωπεία είναι σφαγείο. -
Έχεις πάει σε εξειδικευμένο συνεργείο να τους πεις για την πλακέτα άνεσης και πιθανή δυσλειτουργία της;
Άστο μην το ψάχνεις.
Οι μηχανικοί δεν σκαμπάζουν μία με τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά θέματα, ειδικά όταν αφορά περιφερειακά ηλεκτρονικά.
Κανά λαδάκι, κανά φιλτράκι, άντε και κανά τακάκι και μέχρι εκεί.Ρώτησα και στην Seat που πήγα το Leon και με κοίταζαν λες και μιλούσα κινέζικα.
-
Γενικά με την επισκευή των ηλεκτρονικών υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις μάρκες. Έτσι κι αλλιώς αυτά σπάνια επικευάζονται, μόνο πλακέτα μπορείς να αλλάξεις αν κάτι δεν πάει καλά, ή κανέναν αισθητήρα και κάνα καλώδιο.
Για τα υπόλοιπα όμως μην τους υποτιμάς τους έξω, κατά τη γνώμη μου είναι καλύτεροι από την αντιπροσωπία. Έχω περάσει μέσα στα χρόνια από 2-3 εξουσιοδοτημένα vw και οι άνθρωποι ήταν μόνο λύσε-δέσε ανταλλακτικό. Ότι κάνουν στις εγγυήσεις δηλαδή. Σπάνια βλέπουν αυτοκίνητο μετά την εγγύηση, άμα παλιώσει λίγο οι περισσότεροι έξω το πηγαίνουν.
-
@storm said in Seat Leon Mk4 (2020):
Έχεις πάει σε εξειδικευμένο συνεργείο να τους πεις για την πλακέτα άνεσης και πιθανή δυσλειτουργία της;
Άστο μην το ψάχνεις.
Οι μηχανικοί δεν σκαμπάζουν μία με τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά θέματα, ειδικά όταν αφορά περιφερειακά ηλεκτρονικά.
Κανά λαδάκι, κανά φιλτράκι, άντε και κανά τακάκι και μέχρι εκεί.Ρώτησα και στην Seat που πήγα το Leon και με κοίταζαν λες και μιλούσα κινέζικα.
Mεγάλη αλήθεια!!
Δυστυχώς το επίπεδο των μηχανικών που διαθέτουμε είναι επιεικώς για τα μπάζα. Και θα έλεγα όχι μόνο στα εξειδικευμένα αλλά και στις αντιπροσωπείες.
Μικρή εμπειρία, ελλιπής εκπαίδευση και χαμηλό πολύ χαμηλό επίπεδο. Άσε η απατεωνιά που παίζει στον κλάδο.
Απλά στις αντιπροσωπείες έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποκαταστήσεις μια βλάβη όταν είσαι εντός εγγύησης επειδή θα πετάξουν ολόκληρο το εξάρτημα και θα σου βάλουν καινούριο.
Αν τους βάλεις να κάνουν διάγνωση οι περισσότεροι σου βγάζουν το λάδι μεχρι να το βρουν κι αν το βρουν.Για να επιστρέψουμε στο θέμα, μεταξύ leon 1.5 tsi fr και hyundai ι30 1.5 Nline τι θα διαλέγατε;
-
Πράγματι με το θέμα των συνεργείων άκρη δεν βγαίνει, οπότε ας επιστρέψουμε στο θέμα. Εγώ μεταξύ Seat και Hyundai θα αγόραζα το Seat. Όχι επειδή αγαπώ την Seat περισσότερο, αλλά επειδή δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η νέα σχεδιαστική τάση της Hyundai.
Από εκεί και πέρα το Leon κερδίζει κάπου, η Hyundai σε κάτι άλλο... Ανάλογα τι ζητάει ο καθένας.
υ.γ. α! και τα δύο Βελμάρ. Δύσκολα τα πράματα...
-
Πολύ πετυχημένο το δίλλημα που έβαλες. Πραγματικά 2 εξαιρετικά vfm και ολοκληρωμένα αυτοκίνητα.
Με προτεραιότητα την οικονομία θα πήγαινα σε Hyundai. Πιο αξιόπιστο, νομίζω λίγο πιο φθηνό και έχει και φθηνότερα ανταλλακτικά και έξοδα συντήρησης. Με εξαίρεση την κατανάλωση, καίει περισσότερο.
Για όλους τους υπόλοιπους λόγους από εμφάνιση μέχρι οδηγική συμπεριφορά θα πήγαινα σε Leon.
Seat Leon Mk4 (2020)