-
@dimsabas said in Toyota C-HR 2016:
Όντως δε δίνει η Toyota. Και πολύ καλά κάνει και δεν προσπαθεί να τα δοκιμάσει παίρνοντας ας πούμε, ένα test drive αντιπροσωπείας για μία ώρα ή ψάχνοντας κάποιον ιδιώτη.
Πρώτον, γιατί δε θα είναι αντικειμενική. Δε θα βγάλει τόσο σωστά συμπεράσματα σε σχέση με το να το οδηγεί μία εβδομάδα.
Δεύτερον, γιατί να χαρίσει προβολή σε μια αντιπροσωπεία που η Υπεύθυνη Τύπου τη γράφει;
Τρίτον, γιατί να ρισκάρει του αμάξι σου; Τα δημοσιογραφικά έχουν τακτικά στούκες.
Α όχι, μπορούμε να την κατηγορήσουμε για πολλά πράγματα, αλλά όχι για αυτό που λες.Αρα τα συμπεράσματα που έβγαλε πριν μια δεκαετία απο ενα "δανεικό" ταλαιπωρημένο υβριδικό θα μείνουν αναρτημένα για πάντα να τα διαβάζουν και να παίρνουν αποφάσεις αγοράς οι ενδιαφερόμενοι ; Αντικειμενική η κυρία...
-
Άλλο οι δοκιμές μεταχειρισμένων (που έκανε παλιότερα και τις έχει σταματήσει πλέον) κι άλλο οι δοκιμές καινούριων.
-
Εγω εχω καταλάβει οτι κάτι πιο βαθύ παίζει και μια "ειδική" δημοσιογράφο που αγνοεί για ενα γινάτι τον μεγαλύτερο κατασκευαστή στον κόσμο και την Νο 1 αντιπροσωπεία σε πωλήσεις στη Ελλάδα, προκατειλημμένη μη αντικειμενική και γραφική την χαρακτηρίζω.
-
Έχω κάνει διψήφιο αριθμό προσπαθειών προσέγγισης να επικοινωνήσω με την Υπεύθυνη Τύπου. Δεν απάντησε ποτέ. Όταν δημοσίευσα το θέμα για τη συλλογή υπογραφών για το Yaris Cross, με πήρε (άγνωστο πού βρήκε το κινητό μου, προφανώς με είχαν φακελώσει) μια άλλη υπάλληλος, κατώτερη της PR. Αφού μιλήσαμε για εκείνο το θέμα (αρχικά πέταξε τη θεϊκή ατάκα "αχ, γιατί δημοσιεύετε τέτοια πράγματα; Έπρεπε να επικοινωνήσετε μαζί μας πρώτα), τη ρώτησα πότε θα δω δημοσιογραφικό αυτοκίνητο. "Θα μιλήσω με την PR για το θέμα, δύσκολα κάποιος μπαίνει στην εγκεκριμένη λίστα όσων παίρνουν αυτοκίνητο". Έκτοτε, όποτε καλό στο κινητό τη συγκεκριμένη υπάλληλο, δεν το σηκώνει ποτέ. Είχα χαρεί κι εγώ ότι βρήκα δίαυλο επικοινωνίας.
Κατά 99,9%, το αυτό συμβαίνει και στη Φαμπιάτου. -
Ναι αλλα εσύ βρήκες (υβριδικά) αυτοκίνητα και τα δοκίμασες , εχει διαφορά να γράφεις και τα κακά (τριγμούς) και τα καλά (το αποτέλεσμα απο την δοκιμή σου στο YC) οπότε το site σου το διαβάζω ενω της Φαμπιάτου οχι...
-
Εγώ βέβαια θα τους έγραφα στα μαλακά μου αλλά οκ ο καθένας οπως γουστάρει . Μόνο για το 1' της εισαγωγής
Youtube Video -
Όσα Toyota έχω παρουσιάσει είναι ιδιωτών και το αναφέρω. Κι η Corolla Cross και τα C-HR κι οι αναφορές αναγνωστών για τα YC τους. Δοκιμή κανονική δεν έχω κάνει, πέρα από ένα συγκριτικό στις πολύ αρχές, όταν είχα συγκριτικό το YC με το αντίστοιχο Jazz. Κι εκείνο ιδιώτη ήταν.
Η Φαμπιάτου δεν κοπιάρει την οδήγηση του Φάνη για το CC, όπως κάνω εγώ. Ό,τι παρουσιάζει, είναι αυστηρά δικό της. Έχει άλλη φιλοσοφία.Η όλη κουβέντα γίνεται για να μην την κατηγορείς για δόλο. Η μοναδική που φέρεται ανέντιμα είναι η ελληνική Toyota. Αν και γω κάπου τους καταλαβαίνω. Ήδη δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. Αποκλείεται λοιπόν να βγει πιο κερδισμένη, αν μου/της δώσει αμάξι. Μόνο να ζημιωθεί μπορεί, γιατί οι μικροί κι αδέσμευτοι από διαφημίσεις, που γράφουν την αλήθεια, μόνο ζημιά μπορούν να της κάνουν.
-
@tkin73 said in Toyota C-HR 2016:
Ξέρεις δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς,οκ; Δεν ρωτούσα ειδικά εσένα!
Επίσης πες απλά ότι δεν ξέρεις πως λειτουργούν τα υπόλοιπα συστήματα και όχι ότι δεν σε ενδιαφέρει είναι πιο τίμιο...
Ρωτας κατι και αου απανταμε 2-3 μέλη. Ξαναεωτας και σου ξαναπαναταω εγω και μετα ξαναρωτας γιατι κατι που ελαβες 2 φορες απαντηση. Αυτο ειναι κολλημα στα ορια της βλακειας ή του τρολαρισματος.
Δεν ξερω γιτι δεν με ενδιαφερουν εκτος της Νισσαν που ξερω. Εσυ τωρα πως σε νημα για τογιοτα ανοιγεις συζητηαη και αποριες με βαση ενα αλλο αμαξι, και αυτο στα όρια τρολ και βλακειας πάλι.
Και ολα αυτα απλα για να μειωσεις τα υβριδικα να σου βγει το αφήγημα…χαχα!
-
και παραπάνω από 3 είπανε το ίδιο, δεν αδειάζει ποτέ η μπαταρία στα toyota hybrids και για του λόγου το αληθές και screenshot από βίντεο, ο εγκέφαλος κάνει ότι χρειάζεται για να έχεις πάντα την ιπποδύναμη, δε ξέρω αν φαίνονται καλά γιατί δε το έχει με ποσοστό αλλά με γράφημα στη ροή ενέργειας.
-
Πολύ σωστό είναι τεχνικά το ερώτημα του Tkin και μην στραβώνετε καθόλου αγαπητοί Τογιοταίοι.
Όντως η μπαταρία μπορεί να δίνει σταθερή ισχύ μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισής της.
Όταν είσαι όμως στην Εθνική, ο ρυθμός αποφόρτισης της μπαταρίας κάποια στιγμή θα είναι μεγαλύτερος από το ρυθμό φόρτισής της από το θερμικό μοτέρ.
Άρα για να μην αδειάσει η μπαταρία, για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει ή να κόβεται τελείως η παροχή ισχύος από το ηλεκτρικό μοτέρ. Ή μέσω του inverter να μειώνεται η παροχή ισχύος από το ηλεκτρικό μοτέρ, ώστε να προλάβει να ξαναγεμίσει η μπαταρία.Άρα για κάποιο χρονικό διάστημα, που δεν ξέρω πόσο είναι, το αυτοκίνητο θα κινείται με μειωμένη ισχύ από το θερμικό μοτέρ (γιατί θα πρέπει να γεμίζει και τη μπαταρία) και με μειωμένη ισχύ από το ηλεκτρικό μοτέρ (για να προλάβει να γεμίσει η μπαταρία).
Περαιτέρω λεπτομέρειες από τους ενδιαφερόμενους για τα υβριδικά Toyota. Δεν ανήκω σ' αυτούς... -
@andya3 said in Toyota C-HR 2016:
Πολύ σωστό είναι τεχνικά το ερώτημα του Tkin και μην στραβώνετε καθόλου αγαπητοί Τογιοταίοι.
Όντως η μπαταρία μπορεί να δίνει σταθερή ισχύ μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισής της.
Όταν είσαι όμως στην Εθνική, ο ρυθμός αποφόρτισης της μπαταρίας κάποια στιγμή θα είναι μεγαλύτερος από το ρυθμό φόρτισής της από το θερμικό μοτέρ.
Άρα για να μην αδειάσει η μπαταρία, για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει ή να κόβεται τελείως η παροχή ισχύος από το ηλεκτρικό μοτέρ. Ή μέσω του inverter να μειώνεται η παροχή ισχύος από το ηλεκτρικό μοτέρ, ώστε να προλάβει να ξαναγεμίσει η μπαταρία.Άρα για κάποιο χρονικό διάστημα, που δεν ξέρω πόσο είναι, το αυτοκίνητο θα κινείται με μειωμένη ισχύ από το θερμικό μοτέρ (γιατί θα πρέπει να γεμίζει και τη μπαταρία) και με μειωμένη ισχύ από το ηλεκτρικό μοτέρ (για να προλάβει να γεμίσει η μπαταρία).
Περαιτέρω λεπτομέρειες από τους ενδιαφερόμενους για τα υβριδικά Toyota. Δεν ανήκω σ' αυτούς...Προσωπικά δε στράβωσα
προσπαθώ να εξηγήσω επειδή κοντεύω να κλείσω 1 χρόνο με το υβριδικό toyota. Λοιπόν στο σκρην που έβαλα φαίνεται με τα κόκκινα βελάκια ότι ο θερμικός και κινεί τους μπροστινούς τροχούς και φορτίζει και τη μπαταρία, δε φαίνεται πολύ καθαρά είχε πέσει στα 3/10, αλλά το αυτοκίνητο πάει και 160 και 170 χλμ/ώρα αν χρειαστεί για προσπέραση κλπ.
Το μόνο μείον στην υπόθεση είναι ότι σε αυτές τις ταχύτητες ο κ. Miller ρουφάει -
Άρα για κάποιο χρονικό διάστημα, που δεν ξέρω πόσο είναι, το αυτοκίνητο θα κινείται με μειωμένη ισχύ από το θερμικό μοτέρ (γιατί θα πρέπει να γεμίζει και τη μπαταρία) και με μειωμένη ισχύ από το ηλεκτρικό μοτέρ (για να προλάβει να γεμίσει η μπαταρία).
Λέμε ότι ΔΕΝ ισχύει αυτό και τώρα πάλι τα ίδια. Αυθαίρετα συμπεράσματα, ενώ δεν ισχύει τίποτα...απλά γιατί βολεύει το αφήγημα. Αγνοείτε ότι το σύστημα αποδίδει 122 ίππους συνδυαστικά ενώ συνολικά είναι πάνω από 200. Για κάποιο λόγω γίνεται αυτό...ναι ακριβώς, ώστε πάντα να είναι διαθέσιμοι οι 122 ίπποι, τόσο απλά.
ΥΓ: Και δεν είναι θέμα στραβώματος αλλά να ξέρουμε τι λέμε και όχι να παραποιούμε τα γεγονότα (με βάση ένα άλλο αμάξι!!!) γιατί έτσι βολεύει.
-
Ατυχες προσπάθειες των φαν της τογιότα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Οπως λένε και οι νομικοί, η μία μαρτυρία δεν είναι αρκετή, οι δύο όμως είναι μια χαρά.
Και εδώ δύο δημοσιογραφούντες, λένε ότι δεν τους δίνει αμάξια η τογιότα και ότι υπάρχει κατάλογος δημοσιογράφων που παίρνουν.
Το θέμα είναι αν παίρνουν τα αμάξια μόνα τους ή με παρέα και τελικά γράφουν δελτία τύπου και όχι τέστ.
Ως προς το CH-R είναι ένα αυτοκίνητο αρκετά αργό, που δυστυχώς κάποιοι ιδιοκτήτες τους νομίζουν ότι είναι πόρσε, ενώ τους λείπει το π.
Ετσι προκαλούν σε κόντρες και δεν μαθαίνουν από τις συνεχείς ήττες, θεωρώντας προφανώς το αμάξι τους κάτι σαν τον Ελ Σίντ, όπου το όντως σπορτίβικο σχήμα του θα τρομάξει τους άλλους.
-
Η κόκκινη στεφάνη γυρίζει την γεννήτρια mg2 και φορτίζει την μπαταρία. Τα εσωτερικά μικρά γρανάζια τον κινητήρα. Οπότε συνεχώς φορτίζει η μπαταρίαΤο κεντρικό τον ηλεκτροκινητήρα mg1 που είναι ο κινητήριος ηλεκτροκινητήρας. Οπότε το σύστημα αποφασίζει κάθε δλ το μίγμα της ενέργειας. Δηλαδή αυτά τα γρανάζια για να παρασύρει το ένα το αλλο θα πρέπει να κινηθούν με ρεύμα ή υγρό καύσιμο και σε τι αναλογία; Αυτό το καθορίζει ο ηλ εγκέφαλος του συστήματος υπολογιζοντας χιλιάδες παραμέτρους.
Συνεπώς ούτε ταχύτητες υπάρχουν -
οκ, πειτε οτι ναναι
πειρατε το τουοτα επειδη ειναι τουοτα και επειδης ειστε τυποι τουοτα.
μονο.
αλλα η ζωη ειναι ωραια. -
@criuser said in Toyota C-HR 2016:
Ατυχες προσπάθειες των φαν της τογιότα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Οπως λένε και οι νομικοί, η μία μαρτυρία δεν είναι αρκετή, οι δύο όμως είναι μια χαρά.
Και εδώ δύο δημοσιογραφούντες, λένε ότι δεν τους δίνει αμάξια η τογιότα και ότι υπάρχει κατάλογος δημοσιογράφων που παίρνουν.
Το θέμα είναι αν παίρνουν τα αμάξια μόνα τους ή με παρέα και τελικά γράφουν δελτία τύπου και όχι τέστ.
Ως προς το CH-R είναι ένα αυτοκίνητο αρκετά αργό, που δυστυχώς κάποιοι ιδιοκτήτες τους νομίζουν ότι είναι πόρσε, ενώ τους λείπει το π.
Ετσι προκαλούν σε κόντρες και δεν μαθαίνουν από τις συνεχείς ήττες, θεωρώντας προφανώς το αμάξι τους κάτι σαν τον Ελ Σίντ, όπου το όντως σπορτίβικο σχήμα του θα τρομάξει τους άλλους.
Αρα είναι μια παγκοσμια συνωμοσία. Γιατί η Toyota δίνει αμάξια σε όλους τους δημοσιογράφους και τα κανάλια της υφηλίου. Ειδικά στους άσχετους Αμερικάνους και το NHTSA px που δοκιμάζουν 5 με 6 αμάξια τη βδομάδα!Και υβριδικά Toyota εδώ και 15 χρόνια.
Ολοι αυτοί δεν ανακάλυψαν την απατη και την ανακάλυψατε εσείς.
Που πριν λίγο καιρό νομίζατε οτι τα υβριδικά εχουν CVT με ιμάντα.
Οκ.Σε λίγο θα μας πείτε οτι η γη ειναι επίπεδη. -
@fanis75 said in Toyota C-HR 2016:
Άρα για κάποιο χρονικό διάστημα, που δεν ξέρω πόσο είναι, το αυτοκίνητο θα κινείται με μειωμένη ισχύ από το θερμικό μοτέρ (γιατί θα πρέπει να γεμίζει και τη μπαταρία) και με μειωμένη ισχύ από το ηλεκτρικό μοτέρ (για να προλάβει να γεμίσει η μπαταρία).
Λέμε ότι ΔΕΝ ισχύει αυτό και τώρα πάλι τα ίδια. Αυθαίρετα συμπεράσματα, ενώ δεν ισχύει τίποτα...απλά γιατί βολεύει το αφήγημα. Αγνοείτε ότι το σύστημα αποδίδει 122 ίππους συνδυαστικά ενώ συνολικά είναι πάνω από 200. Για κάποιο λόγω γίνεται αυτό...ναι ακριβώς, ώστε πάντα να είναι διαθέσιμοι οι 122 ίπποι, τόσο απλά.
ΥΓ: Και δεν είναι θέμα στραβώματος αλλά να ξέρουμε τι λέμε και όχι να παραποιούμε τα γεγονότα (με βάση ένα άλλο αμάξι!!!) γιατί έτσι βολεύει.
Πιθανότατα είναι όπως το λες. Η συνολική ισχύς θερμικού και ηλεκτρικού μοτέρ αθροιστικά είναι μεγαλύτερη από 122. Η μέγιστη όμως πραγματική συνδυαστική αποδιδόμενη, για τους λόγους που ανέφερα περιορίζεται στους 122.
Υπάρχει όμως και το θέμα πως και που δίνει τ' αμάξι αυτή την ισχύ. Γιατί είναι η μέγιστη. Και με ροπή τι γίνεται? Δίνει η Toyota καμπύλες ισχύος-ροπής-στροφών? -
Για τους φιλους που καταφερνουν στην ιδια προταση να αναφερθουν στην Τουοτα, υβριδικη τεχνολογια και να κοτσαρουν μηνυμα απεχθειας στη φιρμα, ενα μονο εχω να πω. "Υπαρχει και η εκπομπη του Πετρετζικη. Μπορει να ταιριαζει περισσοτερο με τις αναγκες σας".
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2016:
@tkin73 said in Toyota C-HR 2016:
Ξέρεις δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς,οκ; Δεν ρωτούσα ειδικά εσένα!
Επίσης πες απλά ότι δεν ξέρεις πως λειτουργούν τα υπόλοιπα συστήματα και όχι ότι δεν σε ενδιαφέρει είναι πιο τίμιο...
Ρωτας κατι και αου απανταμε 2-3 μέλη. Ξαναεωτας και σου ξαναπαναταω εγω και μετα ξαναρωτας γιατι κατι που ελαβες 2 φορες απαντηση. Αυτο ειναι κολλημα στα ορια της βλακειας ή του τρολαρισματος.
Δεν ξερω γιτι δεν με ενδιαφερουν εκτος της Νισσαν που ξερω. Εσυ τωρα πως σε νημα για τογιοτα ανοιγεις συζητηαη και αποριες με βαση ενα αλλο αμαξι, και αυτο στα όρια τρολ και βλακειας πάλι.
Και ολα αυτα απλα για να μειωσεις τα υβριδικα να σου βγει το αφήγημα…χαχα!
Φανή θα σου πρότεινα κυρίως λόγω της θέσης σου να χρησιμοποιούσες λιγότερους ακυρωτικους και μειωτικους χαρακτηρισμούς γιατί και εγώ θα μπορούσα απλά έτσι να πω ότι τα παίρνεις στο κρανίο απλά γιατί τα παίρνεις από την Τογιότα! Για την δική σου την εικόνα θα πρότεινα να σβήσεις τους χαρακτηρισμούς, όχι όλα τα ποσταρισματα φυσικά.
-
Ε καλά δε σε είπε ούτε καμπούρη.. ούτε teneke73... ούτε καν ξεγάνωτο !
(δεν άντεξα )
Toyota C-HR 2016