-
Αθηνα- χωριο (ορεινη Φωκιδα 1300 υψομετρο)..χωριο-Αθηνα..πανω απ τη μιση διαδρομη στον επαρχιακο και πανω κατω με τα ορια ταχυτητας.. μ.ο περιπου στα 65χλμ/ωρα και στη πηγαινε και στο ελα
Όλο ασκήσεις με διαδρομές στα βουνά μας βάζεις!
Δεν έχεις καμιά διαδρομή τύπου Αθήνα-Λαμία, Αθήνα-Πάτρα, Αθήνα-Τρίπολη, κάτι γνωστό τέλος πάντων, που να το έχουμε κάνει οι περισσότεροι, για να μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση-σύγκριση.
Οχι δεν εχω παει..
-
Αθηνα- χωριο (ορεινη Φωκιδα 1300 υψομετρο)..χωριο-Αθηνα..πανω απ τη μιση διαδρομη στον επαρχιακο και πανω κατω με τα ορια ταχυτητας.. μ.ο περιπου στα 65χλμ/ωρα και στη πηγαινε και στο ελα
Δεν έχεις καμιά διαδρομή τύπου Αθήνα-Λαμία, Αθήνα-Πάτρα, Αθήνα-Τρίπολη, κάτι γνωστό τέλος πάντων, που να το έχουμε κάνει οι περισσότεροι, για να μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση-σύγκριση.
@tolisk20 κανόνισε ένα ταξιδακι για Αλεξανδρούπολη για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστές συγκρίσεις
Είναι πολύ ωραία τέτοια εποχήπρέπει να είναι σφιχτές διαδρομές με στροφές και χαμηλή ταχύτητα. (Κατά το ήμισυ τουλάχιστον)
3:20 λεπτά για 211 χλμ.... εγώ δλδ θα είχα φτάσει Αλεξανδρούπολη και @tolisk20 θα ήταν στην Ξάνθη
Δεν συζητάμε για τον @famas που έκανε 2:40 , στην Καβάλα θα ήταν το Lexus.
-
Βαριά αστική χρήση είναι κάτω από 20 χαω έγραφες προχθές
Τα 25 είναι ψιλοβαριά.Δεν το θυμάμαι να το έχω γράψει, αλλά γενικά συμφωνώ
Και πες ότι έκαιγε 4 αντί για 8 και ξόδευα τα μισά σε βενζίνη ....δεν χάλασε κι ο κόσμος για 8000 χλμ ετησίως που κάνει το T-ROC
4 λιτρα η (υποθετική) διαφορά κατανάλωσης στα 8000 χλμ ειναι 320 λιτρα Χ 1.80/λιτρο είναι 576 ευρώ. .. Δεν το λες αμελητεο ποσο.
Φαντάσου στα 15-20+ χιλιάδες χλμ/έτος που συνήθως κάνουμε οι υβριδικοί.
Και ενα πρόσφατο ταξιδι Αθήνα-Καλαμάτα τίγκα φορτωμένος για διακοπές και A/C με στάσεις σε διόδια και αρκετή αναμονή-μποτιλιαρισμα μέχρι να φτασεις στο πλατειάκι που μετά στενεύει ο δρόμος προς Βέργα για όσους γνωρίζουν.
Πάντως γενικά θεωρώ λιγο ουτοπικό κάποιοι να προσπαθούν να αμφισβητήσουν την οικονομία των υβριδικών Toyota.
Σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι ολοι οι κατασκευαστές προσπαθούν πλέον (έστω και καθυστερημένα) να παρουσιάσουν κανονικά υβριδικά.
Μαλλον κατι ηξερε παραπάνω Toyota εδώ και 30 χρόνια... -
@tolisk20 κανόνισε ένα ταξιδακι για Αλεξανδρούπολη για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστές συγκρίσεις
Είναι πολύ ωραία τέτοια εποχήπρέπει να είναι σφιχτές διαδρομές με στροφές και χαμηλή ταχύτητα. (Κατά το ήμισυ τουλάχιστον)
3:20 λεπτά για 211 χλμ.... εγώ δλδ θα είχα φτάσει Αλεξανδρούπολη και @tolisk20 θα ήταν στην Ξάνθη
Δεν συζητάμε για τον @famas που έκανε 2:40 , στην Καβάλα θα ήταν το Lexus.
Η διαδρομη που εβαλα ειναι 90χλμ εθνικη μεχρι τη θηβα..απο κει επαρχιακος μεχρι λιβαδεια..μετα παιρνεις τον επαρχιακο προς λαμια μεχρι το μπραλο..μεχρι εκει πας μια χαρα με ταχυτητες 70-110..μετα τα τελευταια 30-35χλμ εχει πολυ αναβαση και στροφες και ταχυτητες 30-40-50χλμ
-
Επιλεγμένες διαδρομές για το T-Roc, όπως τα έκανα extract σε Excel από το software της vw. Έβαλα μόνο την 1η στήλη "Διαδρομή".
Στις πρώτες διαδρομές με τα πολλά χιλιόμετρα είναι ταξίδια σε ΕΟ. Με μέση ταχύτητα από 70-85 km/h, η κατανάλωση είναι από 5.70-6.20 lt/100km. Περιλαμβάνονται σύντομες στάσεις και μετακινήσεις εντός των πόλεων και των χωριών.
Οι επόμενες διαδρομές με τα λίγα χιλιόμετρα είναι μετακινήσεις σε επαρχιακούς δρόμους, νομίζω οι περισσότερες είναι στη Μάνη. Με μέση ταχύτητα 37-45 km/h η κατανάλωση είναι από 4.40-4.90 lt/100km.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι πιο κάτω απ' ότι περίμενα όταν πήρα το T-Roc. Δεν πίστευα ότι θα έβλεπα μπροστά το 6 στην Εθνική ή το 4 σε επαρχιακούς.
Τώρα αν τα Toyota κάνουν 1 lt παρακάτω klein, πρέπει να σ' αρέσει και το αυτοκίνητο που οδηγείς αλλά να μη σε ξεσκίζει και στη βενζίνη βέβαια.
-
Οι διαφορές στο δρόμο είναι μικρές. Και πας πιο άνετα και σβέλτα με ένα vag.
Μέσα στην πόλη όμως τα Τογιότα παίζουν εντός έδρας. -
Για τους ανθρώπους που βλέπουν το αυτοκίνητο σαν μέσο να πάνε από το Α στο Β όσο πιο οικονομικά γίνεται, τα Toyota είναι μονόδρομος.
Φυσικά αυτοί είναι οι περισσότεροι, αν είχαν και οδηγό να τους πηγαίνει τσάμπα και να κάθονται στο πίσω κάθισμα, θα ήταν η καλύτερή τους.
Προσωπικά προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες ανάμεσα σε γούστο, ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες και η vw μου έχει κάτσει ακριβώς στο σημείο τομής!
-
Τώρα ρε αντυ και αις εάν σας βγάζει γούστο το τροκ και το τκρος σορυ αλλά και εμένα μου βγάζει το γιαρικρος.
-
Αν δεν το πήρες από ανάγκη γιατί καίει λίγο και απλώς συμβιβάζεσαι με τα υπόλοιπα, ποιείς την ανάγκη φιλότιμο που λέμε, με γειά σου με χαρά σου George και να το χαίρεσαι.
-
Προς τα παρών εσύ απολογησε και όχι εγώ. Η αλαζονεία σου περισσεύει. Σαλόνι έχω στο σπίτι μου και το χαίρομαι δεν περιμένω ούτε έχω και καημό να το περιφέρω στους δρόμους.
-
Για το t-roc ειναι το νημα!
Εξαιρετικο αυτοκινητο το εκτιμω πολυ. Και οι καταναλωσεις πολυ φυσιολογικες!
-
Προς τα παρών εσύ απολογησε και όχι εγώ. Η αλαζονεία σου περισσεύει. Σαλόνι έχω στο σπίτι μου και το χαίρομαι δεν περιμένω ούτε έχω και καημό να το περιφέρω στους δρόμους.
Έχεις παρέμβει επανειλλημένα αναίτια σε νήματα της vw προκαλώντας για την Toyota. Σου απαντώ από ευγένεια και πάλι κάνεις επίθεση. Τα κόμπλεξ σου και σ΄ άλλη παραλία George...
-
Τώρα ρε αντυ και αις εάν σας βγάζει γούστο το τροκ και το τκρος σορυ αλλά και εμένα μου βγάζει το γιαρικρος.
Γούστα είναι αυτά.
Αλλα το ταξίδι με το vag είναι πιο ήσυχο και πολιτισμένο. Πιο άνετο.
Έγραψα ότι μέχρι τα 120 στην καμπίνα είμασταν σαν τη Χ1 (το τεσλα είναι σε άλλο επίπεδο λόγω έλλειψης θερμικού).
Ε έχοντας κάνει ταξίδι και με γιαρις και με γιαρις κρος η εμπειρία απλά δεν πλησιάζει. Το έχω γράψει ότι πήγαινα με 80 και έψαχνα να βρω αν έχω αφήσει πόρτα ανοιχτή.
Για μέσα στην πόλη φυσικά το υβρίδιο είναι βασιλιάς.
Και μανιτζεβελες διαστάσεις σε σχέση με τη μαούνα τεσλα και οικονομία σε σχέση με το vag με τη διπλασια κατανάλωση.
Αυτό χρησιμοποιώ και εγώ κάθε μέρα.
Αλλα γούστα δεν βγάζω τόσο από τα πλαστικά όσο και από το άθλιο κάθισμα. -
Συμφωνώ σε όσα λες.
Αλλά ρε γμτ, τι γούστα ψάχνετε να βγάλετε στο σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι, δε μπορώ να καταλάβω...
Απλή μετακίνηση είναι, 15-20 km/h, η χαρά της οδήγησης.
Εξαιρούνται όσοι ζουν επαρχία (πραγματικά τους ζηλεύω).
Επίσης ζηλεύω τα advance comfort καθίσματα, του μετόχου... -
Συμφωνώ σε όσα λες.
Αλλά ρε γμτ, τι γούστα ψάχνετε να βγάλετε στο σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι, δε μπορώ να καταλάβω...
Απλή μετακίνηση είναι, 15-20 km/h, η χαρά της οδήγησης.
Εξαιρούνται όσοι ζουν επαρχία (πραγματικά τους ζηλεύω).
Επίσης ζηλεύω τα advance comfort καθίσματα, του μετόχου...Σιγά τα γούστα που βγάζουμε και εμείς στην επαρχία...
Δεν κάνουμε ραλυ σπριντ...
Κάθε μέρα η ίδια βαρετή διαδρομή σπίτι δουλειά, έχουμε μάθει και τις λακκούβες από έξω.Στις επαρχιακές πόλεις το ίδιο καφριλικι παντού με τα τριπλοπαρκαρισμενα σε όλα τα κεντρικά σημεία και η τροχαία εξαφανισμένη. Ακούγεται μια φήμη ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει να γράφουν κλήσεις γιατί παραπονιέται ο τουρισμός τής πόλης
Σε δύο χιλιόμετρα μέσα που χρειάζεται να διασχίσεις την πόλη των 15000 κατοίκων σου ανεβαίνει η πίεση στο ταβάνι.
Να σημειώσω ότι εμένα Αθήνα 37 χρόνια πρίν έρθω στο "χωριό".
Το μόνο καλό που έχουμε είναι ότι για τις μετακινήσεις μεταξύ πόλεων η διαφορετικών νόμων μπορούμε να μετακινηθουμε με άνεση και με ακρίβεια στον υπολογισμό του χρόνου.
-
Τι πάθατε; Κολλήσατε υβριδική Τογιοτίτιδα;
@adp Ενώ οι επιμέρους καταναλώσεις σου, σε συνάρτηση και με τη μέση ταχύτητα που εχεις σε καθε διαδρομή, είναι ικανοποιητικές, η μέση κατανάλωση των 8,1lt/100km (στα μακροπροθεσμα δεδομένα) ειναι υψηλή.
Ενδεικτικά αναφερω οτι στο δικό μου (C-HR GR 1.8 με 19ρες) ποτέ δεν εχει ανέβει η μηνιαία μέση κατανάλωση μου (με all around χρήση και ταξίδια), πάνω από 5,6lt/100 km. Συνήθως ειναι από 4,2-5,0.
Βέβαια τα 25km μέση ωριαία ταχυτητα που εμφανίζεται στα μακροπροθεσμα δεδομενα, παραπέμπει σε βαριά αστική χρήση, όπου και είναι λογικό ένα συμβατικό (μη υβριδικό) να ανεβάζει πολύ την κατανάλωσή του.Βοηθάμε το @kger να επιλέξει
, αλήθεια που χάθηκε;
Μάλλον τρέχει στις αντιπροσωπείεςΜια χαρά είναι τα 8 λίτρα, σκέψου ότι με το baleno είχα 6,7 κάνοντας τις ίδιες διαδρομές περίπου.
(Μισό τόνο ελαφρύτερο)Βαριά αστική χρήση είναι κάτω από 20 χαω έγραφες προχθές
Τα 25 είναι ψιλοβαριά.
Δεν είναι από μποτιλιάρισμα η χαμηλή μέση ταχύτητα. Δεν έχουμε μποτιλιάρισμα στον Εύοσμο.Τα στάνταρ χλμ είναι 1-2 φορές τη βδομάδα 30 χλμ Περιφερειακό με έργα flyover και καθημερινές διαδρομές 2-3 χλμ (δλδ δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί) που πηγαίνω θεραπείες την μικρή. Σάββατο Τσιμισκή ψώνια κτλ.
Γενικά το αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί ώρες αιχμής (πρωί - μεσημέρι) και εξυπηρετεί τις μετακινήσεις της μικρής. Η χαμηλή μέση ταχύτητα είναι γιατί κινούμαι με χαμηλή ταχύτητα.
δουλεύει ασταμάτητα κλιματισμός, οπότε και ο κινητήρας (δεν αντέχει ζέστη και υγρασία λόγω τραχ/στομιας)Το έχω γράψει ξανά, ότι με ένα Toyota θα έκανα πολλά ηλεκτρικά χλμ, αλλά σίγουρα θα είχα μεγαλύτερη κατανάλωση από εσάς.
Και πες ότι έκαιγε 4 αντί για 8 και ξόδευα τα μισά σε βενζίνη ....δεν χάλασε κι ο κόσμος για 8000 χλμ ετησίως που κάνει το T-ROC
Καλημέρα σε όλους.
Με έφαγαν οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το ψάξιμο.
Χθες είχα ένα ραντεβού για test drive, αλλά ουσιαστικά ήταν βόλτα το αμάξι του πωλητή. Θα γράψω τις εντυπώσεις μου στο άλλο θέμα.Από Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη πάντως με 130 από την έξοδο την κεντρική και όχι της Μάκρης μέχρι την εισοδο της Λαγκαδά στον Μαρμαρίδη, εγώ με e-pass κάνω τόσο 2 ώρες και 40 λεπτά περίπου. Μέχρι το πατρικό μου στην Τούμπα, προ flyover εποχές έκανα 2 και 50 άντε να πήγαινα στο τρίωρο. Με λιγο υπέρβαση στην Καβάλα πχ 90-100 αντι 70 θα έλεγα. Αν ξεκινήσω από την δουλειά που γλιτώνω και 20 λεπτά ειναι λιγότερο από 2,5 ώρες για περίπου 230-240 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ μου δεν θα το γράψω
Αν υποθέσουμε ότι με 130 στην Εγνατία θα έχει 6,5 κατανάλωση, ένα toyota CHR ή CC τι κατανάλωση έχει;
-
Τι πάθατε; Κολλήσατε υβριδική Τογιοτίτιδα;
@adp Ενώ οι επιμέρους καταναλώσεις σου, σε συνάρτηση και με τη μέση ταχύτητα που εχεις σε καθε διαδρομή, είναι ικανοποιητικές, η μέση κατανάλωση των 8,1lt/100km (στα μακροπροθεσμα δεδομένα) ειναι υψηλή.
Ενδεικτικά αναφερω οτι στο δικό μου (C-HR GR 1.8 με 19ρες) ποτέ δεν εχει ανέβει η μηνιαία μέση κατανάλωση μου (με all around χρήση και ταξίδια), πάνω από 5,6lt/100 km. Συνήθως ειναι από 4,2-5,0.
Βέβαια τα 25km μέση ωριαία ταχυτητα που εμφανίζεται στα μακροπροθεσμα δεδομενα, παραπέμπει σε βαριά αστική χρήση, όπου και είναι λογικό ένα συμβατικό (μη υβριδικό) να ανεβάζει πολύ την κατανάλωσή του.Βοηθάμε το @kger να επιλέξει
, αλήθεια που χάθηκε;
Μάλλον τρέχει στις αντιπροσωπείεςΜια χαρά είναι τα 8 λίτρα, σκέψου ότι με το baleno είχα 6,7 κάνοντας τις ίδιες διαδρομές περίπου.
(Μισό τόνο ελαφρύτερο)Βαριά αστική χρήση είναι κάτω από 20 χαω έγραφες προχθές
Τα 25 είναι ψιλοβαριά.
Δεν είναι από μποτιλιάρισμα η χαμηλή μέση ταχύτητα. Δεν έχουμε μποτιλιάρισμα στον Εύοσμο.Τα στάνταρ χλμ είναι 1-2 φορές τη βδομάδα 30 χλμ Περιφερειακό με έργα flyover και καθημερινές διαδρομές 2-3 χλμ (δλδ δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί) που πηγαίνω θεραπείες την μικρή. Σάββατο Τσιμισκή ψώνια κτλ.
Γενικά το αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί ώρες αιχμής (πρωί - μεσημέρι) και εξυπηρετεί τις μετακινήσεις της μικρής. Η χαμηλή μέση ταχύτητα είναι γιατί κινούμαι με χαμηλή ταχύτητα.
δουλεύει ασταμάτητα κλιματισμός, οπότε και ο κινητήρας (δεν αντέχει ζέστη και υγρασία λόγω τραχ/στομιας)Το έχω γράψει ξανά, ότι με ένα Toyota θα έκανα πολλά ηλεκτρικά χλμ, αλλά σίγουρα θα είχα μεγαλύτερη κατανάλωση από εσάς.
Καλημέρα σε όλους.
Με έφαγαν οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το ψάξιμο.
Χθες είχα ένα ραντεβού για test drive, αλλά ουσιαστικά ήταν βόλτα το αμάξι του πωλητή. Θα γράψω τις εντυπώσεις μου στο άλλο θέμα.Από Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη πάντως με 130 από την έξοδο την κεντρική και όχι της Μάκρης μέχρι την εισοδο της Λαγκαδά στον Μαρμαρίδη, εγώ με e-pass κάνω τόσο 2 ώρες και 40 λεπτά περίπου. Μέχρι το πατρικό μου στην Τούμπα, προ flyover εποχές έκανα 2 και 50 άντε να πήγαινα στο τρίωρο. Με λιγο υπέρβαση στην Καβάλα πχ 90-100 αντι 70 θα έλεγα. Αν ξεκινήσω από την δουλειά που γλιτώνω και 20 λεπτά ειναι λιγότερο από 2,5 ώρες για περίπου 230-240 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ μου δεν θα το γράψω
Αν υποθέσουμε ότι με 130 στην Εγνατία θα έχει 6,5 κατανάλωση, ένα toyota CHR ή CC τι κατανάλωση έχει;
Σύμφωνα με αυτό που ανέβασε ο @bill_hsd παραπάνω, θα έχει πάνω από 6
-
Σύμφωνα με αυτό που ανέβασε ο @bill_hsd παραπάνω, θα έχει πάνω από 6
5,5 με 6 το πολύ θα έλεγα.
Για να προκύψει η overall μέση ταχύτητα των 96km/h με 7-8 στάσεις στα διοδια (Αθήνα-Καλαματα), καταλαβαίνεις ότι πήγαινα σχεδόν παντού με 140-150.
Ενδεικτικές του ποσο επηρεάζουν οι στάσεις τη μέση ταχυτητα ταξιδίου, είναι τοσο η μέση ταχύτητα εν κινησει (103 km/h), όσο και η μέγιστη ταχύτητα που έπιασα (169km/h GPS, οχι κοντέρ), που παραπέμπουν σε αρκετά ζωηρό ταξιδι και όχι στην κλασική περίπτωση "πάω ταξιδι με 130 km/h", όπως την εννοούν οι περισσότεροι.
Συνυπολογιστε οτι το αυτοκίνητό μου φοράει από το εργοστάσιο 225/45/19, που όσο νά'ναι επηρεάζουν την κατανάλωση, καθώς και οτι η συγκεκριμένη διαδρομή, παρ'ότι αυτοκινητόδρομος, δεν ειναι flat, αλλά εχει (κακώς για αυτοκινητοδρομο) σημαντικές υψομετρικές διάφορες. -
Αντυ έχεις χαμηλές καταναλώσεις, γιατί πας αργάααααα.
Πολύ αργάαααα...
Με αυτές τις ταχύτητες το ντίζελ θα με πλήρωνε...
και θα με έβριζε...
στις 3 ώρες οδήγηση που πας Γύθειο, πάω Γερολιμένα, με όρια+20 πάντα.
-
Βαριά αστική χρήση είναι κάτω από 20 χαω έγραφες προχθές
Τα 25 είναι ψιλοβαριά.Δεν το θυμάμαι να το έχω γράψει, αλλά γενικά συμφωνώ
Και ενα πρόσφατο ταξιδι Αθήνα-Καλαμάτα τίγκα φορτωμένος για διακοπές και A/C με στάσεις σε διόδια και αρκετή αναμονή-μποτιλιαρισμα μέχρι να φτασεις στο πλατειάκι που μετά στενεύει ο δρόμος προς Βέργα για όσους γνωρίζουν.
Πάντως γενικά θεωρώ λιγο ουτοπικό κάποιοι να προσπαθούν να αμφισβητήσουν την οικονομία των υβριδικών Toyota.
Σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι ολοι οι κατασκευαστές προσπαθούν πλέον (έστω και καθυστερημένα) να παρουσιάσουν κανονικά υβριδικά.
Μαλλον κατι ηξερε παραπάνω Toyota εδώ και 30 χρόνια...Στον πρώτο πίνακα αναφέρει 245 χλμ , χρόνο 2:30 ώρες και moving 2:20 ώρες, αυτό δεν σημαίνει ότι οι στάσεις ήταν 10 λεπτά περίπου;
Ο @famas ανέβασε φωτογραφία 300 χλμ σε 2:40 ώρες και κατανάλωση 6,5...Στο δεύτερο πίνακα αναφέρει average speed 96 km/h και moving average speed 102 km/h, οπότε μπορεί να έπιασε μέχρι 169 χαω, αλλά μέσο όρο πήγαινε με 102, όταν βρισκόταν σε κίνηση.
Στο τρίτο πίνακα αναφέρει altitude delta -215, δλδ κατέβηκες 215 μέτρα υψόμετρο ???
Στο τελευταίο πίνακα αναφέρει κατανάλωση 6 L/100km ;;
Βλέποντας τα παραπάνω και αν τα κατάλαβα σωστά, απάντησα στο @kger ότι θα κάψει πάνω από 6, πόσο δεν μπορώ να πω.... πρέπει να το κάνει κάποιος και να το ανεβάσει.
ΥΓ. Η παράθεση φωτογραφιών είναι αναγκαία και βοηθά στην κατανόηση της δημοσίευσης.
VW T-Roc