-
μια χαρα τραβηγματα σε εο, προβληματικο εντος πολης και σε ξεκινηματα. ηταν και ελαφρυτερο.
μπορει και να το εχουν διορθωσει.
τρομερα ψοφιο βασικα σε σημειο να μην ανεβαινει ραμπες παρκιν και δυσκολα παρκαρισματα ή περασματα απο στενα χωρις πολυ ορατοτητα με επικληση καπου ψηλα.
θελει παντα πατιναρισμα και τρεμει σαν μιλφαρα σε οργασμο.
σε σχεση με αλλα αναλογα τρικυλινδρα, με διαφορα το πιο προβληματικο χαμηλα αλλα απο τα καλυτερα αφου ανεβαζει στροφες και ξεκινησει το τουρμποΜάλιστα, σημαντικές πληροφορίες. Στην περιοχή της Θεσσκης που κατοικώ δεν υπάρχει επίπεδος δρόμος, είναι μόνο ανηφόρες κατηφόρες, με ποικιλία κλίσεων.. οπότε έχει και αρκετό σταμάτα-ξεκίνα σε ανηφόρες μέχρι να βρεθείς σε πιο φυσιολογική περιοχή. Αν ειναι κάθε φορά να πατινάρω μέχρι να φουσκώσει η τουρμπίνα θα ξενερώνω σε καθημερινή βάση...
Η δοκιμή είναι σίγουρα απαραίτητη, σε τέτοιες συνθήκες όμωςEπιβεβαιών τα λεγόμενα του γάτου και σε Polo με ίδιο μοτέρ... είναι το μόνο αμάξι που μου έσβησε (πέθανε) σε ανηφορική ράμπα με 1η - 1.000
Επίσης, η ενεργοποίηση του start-stop στο σταμάτημα είναι ανακούφιση, επειδή σταματάει το τρέμουλο του ρελαντί.
Το μοτέρ ζει 2-4.000, ενώ αν ανέβεις αρκετά πάνω από τις 5, νιώθεις ότι κάνεις κάτι πολύ άσχημο. Κάτω από 1.500 μόνο για χαλαρό cruising. -
κι εγώ θα ήθελα να μάθω πως τα πάνε οι κάτοχοι του τ-ροκ, πόσο ικανοποιημένοι είναι και κυρίως αν το συστήνουν για οικογενειακή χρήση.. ειδικότερα με τον 1000αρι.. δε ζητάω να βαλω φωτιά στην ασφαλτο, αλλα να κινειται αξιοπρεπως φορτωμενο με 2 μωρα και τα πραματα τους στο πλαίσιο ενός ταξιδιού.
Κρίμα να το πάρεις με τον 1.000αρι, που είναι μέτριο μοτέρ, όταν υπάρχει ο εξαιρετικός 1.5 που μεταμορφώνει κυριολεκτικά το αυτοκίνητο!
-
κι εγώ θα ήθελα να μάθω πως τα πάνε οι κάτοχοι του τ-ροκ, πόσο ικανοποιημένοι είναι και κυρίως αν το συστήνουν για οικογενειακή χρήση.. ειδικότερα με τον 1000αρι.. δε ζητάω να βαλω φωτιά στην ασφαλτο, αλλα να κινειται αξιοπρεπως φορτωμενο με 2 μωρα και τα πραματα τους στο πλαίσιο ενός ταξιδιού.
επισης, σε παλαιότερες δοκιμές αναφέρεται ότι ο 1000αρης αποδίδει 115 ίππους.. ενώ πλέον 110.
Τι ισχύει;Καλημέρα,
κάτοχος 1.5 απο τον Ιούλιο του 2018, 2 μηνες πριν το 4ο σερβις....34.000km..κανένα πρόβλημα, απολυτα ευχαριστημένος..κανενα πρόβλημα όσον αφορά στην ποιότητηα κατασκευής και συναρμογή, δεν ακούγεται κιχ...η κατανάλωση κυμαίνεται από: εντός πόλης με eco mode απο 8,5 ως 9,5...στον ανοιχτό δρόμο με acc στα 120...130 5,8 ως 6,2.....στα 140...150 7,5 ως 8,5....για πάνω απο 150 9,5 περίπου.....10 δεν έχω δει να γράφει ποτέ εκτός απο τα πρωτα λεπτά της εκκινησης. Όσον αφορά στους χώρους, η καμπίνα είναι ευρύχωρη για τεσσερις οποιασδήποτε διάστασης επιβάτες....με παραχωρήσεις και 5ος...το πορτ μπαγκάζ μεγαλο...αρκετα εκμεταλλευσιμο....για 2 μικρα παιδια με τα συμπράγκαλα τους...οριακό θα έλεγα.....όσο θα μεγαλώνουν τα παιδια νομίζω θα γίνονται πιο καλά τα πράγματα....εξαρτάται πάντα από το προφίλ της μαμας όταν είναι να μαζεψει τα πράγματα για διακοπές.....θέλει να σηκώσει το σπίτι....ή υπάρχει και μια στοιχειώδης εγράτεια και σύνεση;.....είναι αστάθμητοι πάράγοντες αυτοί και εντελώς προσωπικοι....
Αυτά εν τάχυ.... -
Κρίμα να το πάρεις με τον 1.000αρι, που είναι μέτριο μοτέρ, όταν υπάρχει ο εξαιρετικός 1.5 που μεταμορφώνει κυριολεκτικά το αυτοκίνητο!
Δοκίμασα πρόσφατα τον 1.2 puretech στο Grandland και με εντυπωσίασε με την άνεση που το κινούσε. Υπέθεσα λοιπόν ότι ενδεχομένως κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον 1.0 TSI για το σαφώς ελαφρύτερο T-Roc. Θα επιδιώξω να το δοκιμάσω, αν και τα όσα ανέφεραν οι προηγούμενοι οδηγούν σε αυτό που προτείνεις.
-
Δοκίμασα πρόσφατα τον 1.2 puretech στο Grandland και με εντυπωσίασε με την άνεση που το κινούσε. Υπέθεσα λοιπόν ότι ενδεχομένως κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον 1.0 TSI για το σαφώς ελαφρύτερο T-Roc. Θα επιδιώξω να το δοκιμάσω, αν και τα όσα ανέφεραν οι προηγούμενοι οδηγούν σε αυτό που προτείνεις.
Επειδή είχα και το Ibiza 1.0 115 αλλά και το 2008 1.2 100 , δεν έχουν καμία σχέση ως κινητήρες. Πολύ καλύτερος ο 1.2 του PSA δεν κρεμάει στα χαμηλά όπως το vag group
-
Καλημέρα,
κάτοχος 1.5 απο τον Ιούλιο του 2018, 2 μηνες πριν το 4ο σερβις....34.000km..κανένα πρόβλημα, απολυτα ευχαριστημένος..κανενα πρόβλημα όσον αφορά στην ποιότητηα κατασκευής και συναρμογή, δεν ακούγεται κιχ...η κατανάλωση κυμαίνεται από: εντός πόλης με eco mode απο 8,5 ως 9,5...στον ανοιχτό δρόμο με acc στα 120...130 5,8 ως 6,2.....στα 140...150 7,5 ως 8,5....για πάνω απο 150 9,5 περίπου.....10 δεν έχω δει να γράφει ποτέ εκτός απο τα πρωτα λεπτά της εκκινησης. Όσον αφορά στους χώρους, η καμπίνα είναι ευρύχωρη για τεσσερις οποιασδήποτε διάστασης επιβάτες....με παραχωρήσεις και 5ος...το πορτ μπαγκάζ μεγαλο...αρκετα εκμεταλλευσιμο....για 2 μικρα παιδια με τα συμπράγκαλα τους...οριακό θα έλεγα.....όσο θα μεγαλώνουν τα παιδια νομίζω θα γίνονται πιο καλά τα πράγματαΕυχαριστώ για τις εμπειρίες που μεταφέρεις. Ο 1.5 φαινεται διαμάντι. Εχεις χειροκίνητο ή DSG6/7; εντυπώσεις απο το κιβώτιο;
Σε ότι αφορά τους χώρους, νομίζω έχουν πετύχει τέλεια ισορροπία ειδικά αν σκεφτείς ότι μιλάμε για αυτοκίνητο που είναι κάτω από 4.3 μέτρα. Αν δω ότι δυσκολεύουν πολύ τα πράματα για μεγάλα ταξίδια τότε η λύση μιας μπαγαζιέρας φαίνεται μονόδρομος. Σε μικρά ταξίδια και μετακινήσεις τα 445 λίτρα του χώρου αποσκευών πρέπει να τα κάνουμε να επαρκούν... Αν τελικά δεν είμαστε εγκρατείς ούτε το Kodiaq είναι αρκετό.
-
Επειδή είχα και το Ibiza 1.0 115 αλλά και το 2008 1.2 100 , δεν έχουν καμία σχέση ως κινητήρες. Πολύ καλύτερος ο 1.2 του PSA δεν κρεμάει στα χαμηλά όπως το vag group
Μάλιστα... ξεκάθαρος!
Εκτός αν ο τελευταίος με τα 110 άλογα έχει υποστεί και κάποια βελτίωση για το τράβηγμα από χαμηλά.. αλλά δεν το βλέπω πιθανό -
Συμφωνώ, ο 1.2 της PSA ακόμα και με τα 100, όπως και ο 1.0 της Ford είναι πολύ πιο πολιτισμένοι τρικίλυνδροι.
-
Καλημέρα,
κάτοχος 1.5 απο τον Ιούλιο του 2018, 2 μηνες πριν το 4ο σερβις....34.000km..κανένα πρόβλημα, απολυτα ευχαριστημένος..κανενα πρόβλημα όσον αφορά στην ποιότητηα κατασκευής και συναρμογή, δεν ακούγεται κιχ...η κατανάλωση κυμαίνεται από: εντός πόλης με eco mode απο 8,5 ως 9,5...στον ανοιχτό δρόμο με acc στα 120...130 5,8 ως 6,2.....στα 140...150 7,5 ως 8,5....για πάνω απο 150 9,5 περίπου.....10 δεν έχω δει να γράφει ποτέ εκτός απο τα πρωτα λεπτά της εκκινησης. Όσον αφορά στους χώρους, η καμπίνα είναι ευρύχωρη για τεσσερις οποιασδήποτε διάστασης επιβάτες....με παραχωρήσεις και 5ος...το πορτ μπαγκάζ μεγαλο...αρκετα εκμεταλλευσιμο....για 2 μικρα παιδια με τα συμπράγκαλα τους...οριακό θα έλεγα.....όσο θα μεγαλώνουν τα παιδια νομίζω θα γίνονται πιο καλά τα πράγματαΕυχαριστώ για τις εμπειρίες που μεταφέρεις. Ο 1.5 φαινεται διαμάντι. Εχεις χειροκίνητο ή DSG6/7; εντυπώσεις απο το κιβώτιο;
Σε ότι αφορά τους χώρους, νομίζω έχουν πετύχει τέλεια ισορροπία ειδικά αν σκεφτείς ότι μιλάμε για αυτοκίνητο που είναι κάτω από 4.3 μέτρα. Αν δω ότι δυσκολεύουν πολύ τα πράματα για μεγάλα ταξίδια τότε η λύση μιας μπαγαζιέρας φαίνεται μονόδρομος. Σε μικρά ταξίδια και μετακινήσεις τα 445 λίτρα του χώρου αποσκευών πρέπει να τα κάνουμε να επαρκούν... Αν τελικά δεν είμαστε εγκρατείς ούτε το Kodiaq είναι αρκετό.
Εχω χειροκίνητο....συνειδητά δεν πήρα DSG γιατί από όσα άκουγα το ειχα φοβηθεί...εκ των υστέρων μετάνοιωσα, αλλά τα εκ των υστέρων δεν έχουν βάση. Αν πάντως έπαιρνα αυτόματο θα έκανα και την επέκταση εγγύησης, που τώρα δεν την έκανα. Πάντως, ως τωρα κανένα πρόβλημα...αγχώδης όντας κοιτάζω καθε 2 μηνες τα λάδια...ολα καλα.....σήμερα, 2 μηνες περίπου πριν το ετησιο σερβις τα λάδια εντός των ορίων της επιθυμητής στάθμης . Ο 1.5 είναι απίστευτος και καμία σχέση δεν έχει με τον 1.0, τον οποίο είχα δοκιμάσει 2,3 φορές πριν το πάρω και μου φαινόταν ικανοποιητικός.
-
Δοκίμασα πρόσφατα τον 1.2 puretech στο Grandland και με εντυπωσίασε με την άνεση που το κινούσε. Υπέθεσα λοιπόν ότι ενδεχομένως κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον 1.0 TSI για το σαφώς ελαφρύτερο T-Roc.
Ο 130αρης puretech σε απόδοση και λειτουργία είναι πολύ πιο κοντά στον 1.5 του vag, παρά στον 1.0.
-
Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις 8-10 χρόνια το αυτοκίνητο, δες τα οικονομικά σου και στόχευσε στον 1.5 tsi. Είναι κορυφαίο μοτέρ, θα πηγαίνει καλύτερα το αυτοκίνητο και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο μακροπρόθεσμα.
-
Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις 8-10 χρόνια το αυτοκίνητο, δες τα οικονομικά σου και στόχευσε στον 1.5 tsi. Είναι κορυφαίο μοτέρ, θα πηγαίνει καλύτερα το αυτοκίνητο και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο μακροπρόθεσμα.
πραγματι ειχα ενα τιγκουαν αρ λαιν με 130αρι 1.5.
οκ, στο σκαφος του τιγκουαν ηταν ψωφιος που δεν ισχυει το τροκ, αλλα δεν ειχε τοσο προβλημα χαμηλα οσο ο τρικυλινδρος. υποθετω θα πεταει και αξιζει την αρχικη πικρα στη διαφορα τιμης. -
Εγώ έχω το μοτέρ 1.0 . Τα οικονομικά μου δεν έφταναν για τον 1.5 . Και γούσταρα 1.0 με πλούσιο εξοπλισμό παρά το 1.5 άδειο. Μέχρι στιγμής όλα τέλεια. Λοιπόν το μοτέρ δεν ακούγεται που λένε κάποιοι εκτός και αν ανέβεις κάποια μικρή ράμπα. Τότε καταλαβαίνεις ότι είναι τρικύλινδρο. Είναι ψόφιο κάτω από τις 1400 στροφές αφού το Τούρμπο κοιμάται. Στις 1500 ξυπνάει και σε τραβάει η ροπή. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Μπορεί όμως να πιάσει πολύ εύκολα τα 130 και να τα διατηρήσει. Όποιος θέλει να βάλει φωτιά στην άσφαλτο μάλλον πρέπει να δεις το 1,5. Με το χιλιάρι το μόνο που θα δεις θα είναι πολύ μικρή κατανάλωση. Η κατανάλωση της τάξης του 6.5 εκτός
-
Εγώ έχω το μοτέρ 1.0 . Τα οικονομικά μου δεν έφταναν για τον 1.5 . Και γούσταρα 1.0 με πλούσιο εξοπλισμό παρά το 1.5 άδειο. Μέχρι στιγμής όλα τέλεια. Λοιπόν το μοτέρ δεν ακούγεται που λένε κάποιοι εκτός και αν ανέβεις κάποια μικρή ράμπα. Τότε καταλαβαίνεις ότι είναι τρικύλινδρο. Είναι ψόφιο κάτω από τις 1400 στροφές αφού το Τούρμπο κοιμάται. Στις 1500 ξυπνάει και σε τραβάει η ροπή. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Μπορεί όμως να πιάσει πολύ εύκολα τα 130 και να τα διατηρήσει. Όποιος θέλει να βάλει φωτιά στην άσφαλτο μάλλον πρέπει να δεις το 1,5. Με το χιλιάρι το μόνο που θα δεις θα είναι πολύ μικρή κατανάλωση. Η κατανάλωση της τάξης του 6.5 εκτός
Το μοτέρ 1.0 115 σε συνδυασμό με dsg δεν παρουσιάζει lag, τουλάχιστον στο αμάξωμα ενός polo με πλήρη εξοπλισμό και με την βαριά ηλιοροφή. Οι ανηφορικές ράμπες δεν αποτελούν πρόβλημα, καθημερινά βγαίνω από το πάρκινγκ μου από μια τέτοια με μεγάλη κλίση με χωρίς καθόλου φόρα με 1500σαλ άνετα χωρίς σκορτσαρισματα και τρέμουλα. Επαναλαμβάνω με το dsg είναι ένα εξαιρετικό μοτέρ με μοναδικό για μένα μειονέκτημα το ελαφρύ τρέμουλο στο ρελαντί. Επιπλέον δεν παρουσιάζει σε κανένα φάσμα των στροφών βουητό ή αισθητό θόρυβο.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου για το dsg. Φαίνεται γενικά ότι το ζευγαρώνει η vw με τους tsi για να καλύπτει και τις αδυναμίες των tsi χαμηλά.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου για το dsg. Φαίνεται γενικά ότι το ζευγαρώνει η vw με τους tsi για να καλύπτει και τις αδυναμίες των tsi χαμηλά.
Εεε ναι, το γράφουν όλα τα τεστ και εαν το οδηγήσεις το καταλαβαίνεις, μόνο με DSG αυτά τα μικρά μοτέρ. Καλά όλα μόνο με αυτόματο, αλλά ειδικά στα μικρά είναι must.
-
Το μοτέρ 1.0 115 σε συνδυασμό με dsg δεν παρουσιάζει lag, τουλάχιστον στο αμάξωμα ενός polo με πλήρη εξοπλισμό και με την βαριά ηλιοροφή. Οι ανηφορικές ράμπες δεν αποτελούν πρόβλημα, καθημερινά βγαίνω από το πάρκινγκ μου από μια τέτοια με μεγάλη κλίση με χωρίς καθόλου φόρα με 1500σαλ άνετα χωρίς σκορτσαρισματα και τρέμουλα. Επαναλαμβάνω με το dsg είναι ένα εξαιρετικό μοτέρ με μοναδικό για μένα μειονέκτημα το ελαφρύ τρέμουλο στο ρελαντί. Επιπλέον δεν παρουσιάζει σε κανένα φάσμα των στροφών βουητό ή αισθητό θόρυβο.
Δεν βγαίνει στο συγκεκριμένο μοντέλο με DS G. Το ‘χανε βγάλει κάποια χρονική στιγμή αλλά το κατήργησαν. Εγώ προσωπικά ακόμα και με χειροκίνητο δεν έχω κανένα πρόβλημα και πιθανότατα με τα ίδια λεφτά πάλι το ίδιο θα αγόραζα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος
-
Τα vw είναι αυτοκίνητα πολύ άνω του μέσου όρου. Πολύ δύσκολο ένας μέσος οδηγός να μην μείνει ικανοποιημένος.
Την έχουν πατήσει κάποιοι με τα πειράματα που έχουν κάνει κατά καιρούς οι Γερμανοί και τους έχουν κάνει b-testers. Και αυτοί δικαιούνται να παραπονιούνται.
Οι υπόλοιποι απλώς εκφράζουν προσωπική αντιπάθεια ή υιοθετούν άκριτα και χωρίς προσωπική άποψη για ένα vw, στερεότυπα για λαδιέρες, φριτέζες κλπ.
Για να μην πω μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι κάποιοι απ' αυτούς που κατηγορούν τα vw δεν φτάνουν καν να τα αγοράσουν, οπότε όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... -
LOL
-
Όχι μόνο δεν τα φτάνουμε αλλά ούτε από έξω δεν περνάμε από την μπόχα και την δυσωδία της εταιρείας του Αδόλφου.
VW T-Roc