-
Εταιρεία που παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο και το πληρώνεις και παραπάνω σαν πιο ποιοτικό και σου λένε στην αντιπροσωπεία ότι ο κινητήρας είναι φυσιολογικό να καίει λάδι και δεν σου δικαιολογεί η εγγύηση κάτι...., προσωπικά την θεωρώ ΜΗ ΣΟΒΑΡΗ ετσι για να τελιώνουμε και να μην γράφω σεντόνια με άλλα πράγματα. Αν το κάνουν και άλλες εταιρείες αυτό, το ΙΔΙΟ θα τις κράξω.....
Ζημιές όλα μπορούν να πάθουν αλλά να μην στο περνάνε σαν ελλάτωμα???? ελεος
Μόνο στην Mazda με τον Vankel κινητήρα (στο παρελθόν) το δικαιολογώ κάτι τέτοιο που είναι εκ κατασκευής έτσι ο κινητήρας
Συμφωνώ 100%. Τα ίδια με Ford. Είναι δύσκολες εποχές για αγάπη και υποστήριξη σε εταιρίες που δεν τις ενδιαφέρει το τι πουλάνε ακριβώς.
-
@groover1972 said in VW T-Roc:
Εταιρεία που παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο και το πληρώνεις και παραπάνω σαν πιο ποιοτικό και σου λένε στην αντιπροσωπεία ότι ο κινητήρας είναι φυσιολογικό να καίει λάδι και δεν σου δικαιολογεί η εγγύηση κάτι...., προσωπικά την θεωρώ ΜΗ ΣΟΒΑΡΗ ετσι για να τελιώνουμε και να μην γράφω σεντόνια με άλλα πράγματα. Αν το κάνουν και άλλες εταιρείες αυτό, το ΙΔΙΟ θα τις κράξω.....
Ζημιές όλα μπορούν να πάθουν αλλά να μην στο περνάνε σαν ελλάτωμα???? ελεος
Μόνο στην Mazda με τον Vankel κινητήρα (στο παρελθόν) το δικαιολογώ κάτι τέτοιο που είναι εκ κατασκευής έτσι ο κινητήρας
Συμφωνώ 100%. Τα ίδια με Ford. Είναι δύσκολες εποχές για αγάπη και υποστήριξη σε εταιρίες που δεν τις ενδιαφέρει το τι πουλάνε ακριβώς.
Στην Ford δεν μπορώ να πω ότι ισχύει αυτό τουλάχιστον από προσωπικές εμπειρίες όποτε έχω πάει για ζημιές ή για κάτι που θέλει αλλαγή στην εγγύηση ΠΑΝΤΑ με εξυπηρετούν και όποτε έχει χρειαστεί να κρατήσουν το αμάξι πήρα και αυτοκίνητο εξυπηρέτησης. Σε αυτό έμεινα πολύ ικανοποιημένος.
Σαν ποιοτητα κατασκευής και τσιπιές και κόψιμο εξοπλισμου με ταυτόχρονες αυξήσεις έχω εκνευριστεί μαζί τους όχι με ζημιές μέσα σε εγγύηση
Η κάθεμια μάρκα έχει τα στραβά της και τα καλά της
-
Τελικά για τους τελευταίους 1.0 και 1.5 tsi αλλά και για το DSG το 7αρι είναι καταγεγραμμένο/διαπιστωμένο ότι υπάρχουν προβλήματα σοβαρά και επαναλαμβανόμενα όπως είναι δεδομένο οτι υπήρχαν κάποτε για τον 1.4 tsi και το DSG το 6αρι; Η ανακυκλώνουμε την καραμέλα περί λαδιερας κτλ;
Κι εγώ εχω φίλους που έφτυσαν αίμα με τον 1.4 tsi και το DSG το 6αρι.. αλλά δεν εχω ακούσει τίποτα τα τελευταια 2-3 χρονια για τα καινούργια κιβώτια και τους κινητήρες.Όσο γίνεται αντικειμενικά λοιπόν για να βγάλουμε και συμπεράσματα.. υπάρχουν προβλήματα (είτε είναι λάδια είτε καδένες είτε οτιδήποτε) που να οδηγούν στο συμπέρασμα οτι είναι προβληματικά τα καινούργια κιβώτια και κινητήρες;
-
Το πρόβλημα είναι πως αυτοί που είναι ευχαριστημένοι δεν μιλάνε και δεν γράφουν Και έτσι δεν μπορούμε να καταγράψουμε το αν διορθώθηκαν. Ως κιβώτιο είναι το καλύτερο για όποιον οδηγεί λίγο πιο σπορτίφ, αλλά κανείς δεν ξέρει.
-
-
Τον ταπετσερη ξέχασες, για την οροφή!!!.
Όντως βαρύ πρόγραμμα. -
Και τους τζαμάδες για τα τζάμια...
-
Τελικά για τους τελευταίους 1.0 και 1.5 tsi αλλά και για το DSG το 7αρι είναι καταγεγραμμένο/διαπιστωμένο ότι υπάρχουν προβλήματα σοβαρά και επαναλαμβανόμενα όπως είναι δεδομένο οτι υπήρχαν κάποτε για τον 1.4 tsi και το DSG το 6αρι; Η ανακυκλώνουμε την καραμέλα περί λαδιερας κτλ;
Κι εγώ εχω φίλους που έφτυσαν αίμα με τον 1.4 tsi και το DSG το 6αρι.. αλλά δεν εχω ακούσει τίποτα τα τελευταια 2-3 χρονια για τα καινούργια κιβώτια και τους κινητήρες.Όσο γίνεται αντικειμενικά λοιπόν για να βγάλουμε και συμπεράσματα.. υπάρχουν προβλήματα (είτε είναι λάδια είτε καδένες είτε οτιδήποτε) που να οδηγούν στο συμπέρασμα οτι είναι προβληματικά τα καινούργια κιβώτια και κινητήρες;
Απο όσο κυκλοφορώ εγώ και διαβάζω , δεν έχω πετύχει θέματα όσον αφορά το λάδι στους κινητήρες.
Αντίστοιχα θεωρητικά όλα τα ευπαθή σημεία του DQ200 (θερμοκρασία - διορθώθηκε , προβλήματα απο απότομη αλλαγή σε όπισθεν - διορθώθηκε μέσω software που πρώτα βάζει νεκρά και μετά όπισθεν, το ίδιο και σε στάση για να μην ζορίζεται και ανεβάζει θερμοκρασία )
Τώρα δεν έχει περάσει αρκετό διάστημα, έχω πετύχει προσωπικά κανα 2 με θέματα , αν θυμάμαι ήταν ένα Kamiq με 4000χλμ που εμφάνισε πρόβλημα στο DSGΠροσωπικά επειδή την έχω φάει απο DSG που έσπασε 3 φορές απο 38.000 - 50.000 χλμ το DQ200 θα το απέφευγα αφού είναι ακριβώς στο όριο της ροπής του αυτοκινήτου. Και στο δικό μου έλεγαν ότι έχουν διορθώσει τα προβλήματα και έσπασε 3 φορές (και χωρίς να είμαι κανίβαλος)
Θα πήγαινα όμως άνετα στο 2.0 ή στο 1.5 Formentor που φοράνε το DQ380-1 και η ιστορία δείχνει ότι είναι μία χαρά
Επίσης στον 1.0 επειδή έχει χαμηλότερη ροπή και δεν είναι στο όριο θα μπορούσες να πεις ότι είσαι πιο ασφαλής.
Ισχύει ότι τα ίδια αμάξια με DSG είναι η μέρα με την νύχτα.
Έχω οδηγήσει το VW Cross 1.0 115 DSG όσο είχα το Ibiza 1.0 115 , λες και ήταν άλλος κινητήρας. Καμία σχέση , δεν νιώθεις όλο αυτό το κενό στις χαμηλές που υπάρχει στο χειροκίνητο κιβώτιο ( το οποίο σε πολύ χαμηλές στροφές ενω τσουλάει το αμάξι , σβήνει ο κινητήρας )
Αντίστοιχα τώρα έχω το Leon 1.5 150 manual και έκανα test drive το Audi Q3 1.5 150 DSG . Άλλο αμάξι! Πάλι νιώθεις λες και είναι άλλος κινητήρας και αρπάζει απο χαμηλά πολύ καλύτεραΤο DSG είναι ένα καταπληκτικό κιβώτιο ως αίσθηση για σπορ οδήγηση , αλλά δυστυχώς δεν ξέρω αν θα αισθάνεσαι ποτέ ασφαλής . Και δεν είναι το θέμα τα λεφτά της επισκευής (οκ σίγουρα παίζει ρόλο) , το θέμα είναι ότι μπορεί να σε αφήσει οπουδήποτε και να είσαι αγκαλιά με τον γερανό (όπως εγώ)
-
Για τους νέους tsi δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι αρνητικό όσον αφορά την κατανάλωση λαδιού ή κάποιο άλλο πρόβλημα.
Το dsg απ' ότι καταλαβαίνω προκαλεί ακόμα ερωτηματικά. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι έχουν λύσει τα προβλήματά του. Ο συμφορουμίτης όμως λέει ότι του έσπασε 3 φορές σε σύντομο χρόνο.
Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω 1k για επισκευή στα 5-6 χρόνια για να κερδίσω τα πλεονεκτήματα του dsg. Αλλά να σπάει συνέχεια, ενώ οι Γερμανοι υποστηρίζουν ότι το έχουν φτιάξει, είναι κάπως...
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με dsg έξω και μου προκαλεί εντύπωση ότι φαίνεται να μην προβληματίζει αυτό το θέμα τους αγοραστές ιδιαίτερα. Οπότε πραγματικά δεν ξέρω αν μεγιστοποιούνται και προβάλλονται μεμονωμένες περιπτώσεις προβλημάτων, ή αν πράγματι το dsg παραμένει προβληματικό από κατασκευής.
Από την άλλη και η Renault και η Ford και η Huyndai διπλοσύμπλεκτα έχουν. Έχουν βρει καμιά τεχνική λύση καλύτερη που δεν την ξέρουν οι Γερμανοί?
Υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά από πολλές πλευρές... -
Από την άλλη και η Renault και η Ford και η Huyndai διπλοσύμπλεκτα έχουν. Έχουν βρει καμιά τεχνική λύση καλύτερη που δεν την ξέρουν οι Γερμανοί?
Renault & Ford, εχουν το ίδιο κιβώτιο της Gertrag και επίσης παρυσιάζει προβλήματα. Γενικά όλα τα διπλοσύμπλεκτα έχουν θέματα, γιατί ειναι προβληματικά εκ' κατασκευής.
Η Hyundai κατασκευάζει το δικό της και λένε ότι είναι μεγαλύτερης αντοχής...τεχνικά δεν ξέρω τι διαφορές έχει.
-
Για τους νέους tsi δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι αρνητικό όσον αφορά την κατανάλωση λαδιού ή κάποιο άλλο πρόβλημα.
Το dsg απ' ότι καταλαβαίνω προκαλεί ακόμα ερωτηματικά. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι έχουν λύσει τα προβλήματά του. Ο συμφορουμίτης όμως λέει ότι του έσπασε 3 φορές σε σύντομο χρόνο.
Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω 1k για επισκευή στα 5-6 χρόνια για να κερδίσω τα πλεονεκτήματα του dsg. Αλλά να σπάει συνέχεια, ενώ οι Γερμανοι υποστηρίζουν ότι το έχουν φτιάξει, είναι κάπως...
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με dsg έξω και μου προκαλεί εντύπωση ότι φαίνεται να μην προβληματίζει αυτό το θέμα τους αγοραστές ιδιαίτερα. Οπότε πραγματικά δεν ξέρω αν μεγιστοποιούνται και προβάλλονται μεμονωμένες περιπτώσεις προβλημάτων, ή αν πράγματι το dsg παραμένει προβληματικό από κατασκευής.
Υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά από πολλές πλευρές...Το δικό μου ήταν του 2013 που έσπαγε. Τώρα λένε ότι το έχουν διορθώσει ( > 2020)
Οι αγοραστές προφανώς δεν είναι ενημερωμένοι ή είναι όπως ήμουν εγώ και πιστευουν ότι δεν θα την πάθουν.
Εγώ το είχα πάρει μεταχειρισμένο με 30.000χλμ επίτηδες ώστε να έχω αέρα σε περίπτωση που χαλάσει. Και ειλικρινά δεν με πείραξε το κόστος αλλά η ταλαιπωρία μου έμεινα 2 φορές με το μαγιό και τα παιδιά με τις κουλούρες και περιμέναμε γερανό -
Υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά από πολλές πλευρές...Το δικό μου ήταν του 2013 που έσπαγε. Τώρα λένε ότι το έχουν διορθώσει ( > 2020)
Οι αγοραστές προφανώς δεν είναι ενημερωμένοι ή είναι όπως ήμουν εγώ και πιστευουν ότι δεν θα την πάθουν.
Εγώ το είχα πάρει μεταχειρισμένο με 30.000χλμ επίτηδες ώστε να έχω αέρα σε περίπτωση που χαλάσει. Και ειλικρινά δεν με πείραξε το κόστος αλλά η ταλαιπωρία μου έμεινα 2 φορές με το μαγιό και τα παιδιά με τις κουλούρες και περιμέναμε γερανόΝομίζω το '13 ήσουν μέσα στην καρδιά του προβλήματος με τα dsg, Που φώναζαν και στο εξωτερικό για τα προβλήματά του. Και μετά αναδιπλώθηκαν οι Γερμανοί και είπαν ότι και καλά το έφτιαξαν.
Άρα ίσως κάποιο feedback από συμφορουμίτη που έχει dsg των τελευταίων 4-5 ετών δώσει πιο updated εικόνα.
Έχω μείνει με την εικόνα ότι στα σύγχρονα dsg στην 5ετία-6ετία πιθανόν να χρειαστεί αλλαγή σε Mechatronic και δισκάκια. Αυτό το ρίσκο θα το έπαιρνα, δεν το θεωρώ δραματικό. Αν όμως χαλάει συνέχεια και μένει στο δρόμο, οκ άστο καλύτερα...
-
Από το 2008 έως το 2014 σπάγανε όλα σχεδόν τα dsg. Είτε τα μεγάλα DQ501 είτε τα μικρά τα dry. Εκείνης μάλιστα της εποχής σπάγανε επαναλαβανόμενα κάθε 40-60Κ χλμ προφανώς γιατί ακόμα χρησιμοποιούσαν τα ίδια προβληματικά parts (mechatronic, πολύδισκο κτλ) χωρίς να τα έχουν αναβαθμίσει όπως πρέπει.
Από το 2014 μέχρι και τώρα υπάρχει σαφής βελτίωση στο θέμα της αξιοπιστίας αλλά ακόμα ακούγονται σπασίματα. Σίγουρα περισσότερα απ' ότι πχ στα 8ταχυτα με μετατροπέα ροπής που βγήκαν την ίδια εποχή. Πχ εμένα απ' το 2018 μέχρι το 2021 μου σκάσανε 2 dsg σε Α6 και Q3 2lt από σύνολο 15-20 αυτοκινητων με dsg που είχα εκείνη την εποχή ως στόλο. Αν αυτό λέει κάτι...
Τώρα εάν αξίζει το dsg εξαρτάται από το τι ψάχνει ο καθένας. Εγώ σε 140Κ χλμ με το Q5 άλλαξα 2 φορές mechatronic και 1 πολύδισκο. Ε μετά...ξαναπήρα dsg ΑΛΛΑ πλέον το πήρα με 4 χρόνια εγγύηση αντί των 2 που είχε το Q5 και το πήρα και συνειδητοποιημένος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει. Γι΄αυτό που ζητάω απ' το αμάξι και τη χρήση που κάνω, το διπλοσύμπλεκτο είναι ασυναγώνιστο και δε με νοιάζει να με αφήσει ή να μου ζητήσει και 1.5Κ για φτιάξιμο στα 3-4-5 χρόνια που θα έχω το αμάξι.
-
-
-
Renault & Ford, εχουν το ίδιο κιβώτιο της Gertrag και επίσης παρυσιάζει προβλήματα.
Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτό το κιβώτιο.
Ε, δεν πάνε και σφαίρα στις πωλήσεις. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κσνέναν με τέτοιο κιβώτιο. Κάποιοι θα το έχουν βέβαια, αλλά είναι μικρό δείγμα για συμπεράσματα.
-
Υπάρχουν στοιχεία από τις παγκόσμιες αγορές. Το τι έχει συναντήσει ο καθένας μας δεν είναι ούτε καν υποψία δείγματος.
-
Υπάρχουν στοιχεία από τις παγκόσμιες αγορές. Το τι έχει συναντήσει ο καθένας μας δεν είναι ούτε καν υποψία δείγματος.
Τι στοιχεία υπάρχουν από τις παγκόσμιες αγορές? Πέστε μας κι εμάς εσείς που ξέρετε να τα βρίσκετε. Τι λένε για παράδειγμα τα στοιχεία για τα σύγχρονα dsg για να μην το συζητάμε τσάμπα στο forum. Τα φτιάξανε οι Γερμανοί, ή συνεχίζουν να χαλάνε και πότε?
-
-
Τα φτιάξανε οι Γερμανοί, ή συνεχίζουν να χαλάνε και πότε?
Φυσικά και χαλάνε όποτε τους καπνίσει. Για αυτό επέκταση εγγύησης και σπρώξιμο μόλις λήξει ή leasing, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Είναι μια άποψη κι αυτή. Στοιχείο πάντως από τις παγκόσμιες αγορές δεν είναι...
VW T-Roc