-
Εδώ είναι όλα τα λεφτά στο dsg. Όταν κινείσαι στην πόλη και με τις επιβραδύνσεις και το σταμάτα-ξεκίνα πέφτουν συνέχεια οι στροφές χαμηλά. Εκεί που πάσχουν δηλαδή τα μικρά τουρμπάκια και πρέπει συνέχεια να κατεβάζεις 1η. Τα κανονίζει το dsg και δεν κάνεις τίποτα.
Αν περάσει τις 2.000 στροφές το μοτέρ φεύγει σφαίρα, νιώθεις και το πέταγμα. Εδώ το dsg παίζει πια δευτερεύοντα ρόλο, μια χαρά είναι το χειροκίνητο, δεν κουράζει.Το καλό είναι ότι τις 2k στροφές τις φτάνεις με 1η με χάιδεμα του γκαζιού, δε σε αφήνει το μοτέρ να κινηθείς χαμηλότερα. Πρέπει να σέρνεσαι σε δρόμο με πολύ κίνηση και σταμάτα-ξεκίνα όλη την ώρα για να ζοριστείς.
-
Καλοτάξιδο να είναι Αντυ.
Μου αρέσουν οι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν...
Εστω και αν δεν θέλουμε όλοι τα ίδια...
-
Αν περάσει τις 2.000 στροφές το μοτέρ φεύγει σφαίρα, νιώθεις και το πέταγμα. Εδώ το dsg παίζει πια δευτερεύοντα ρόλο, μια χαρά είναι το χειροκίνητο, δεν κουράζει.
Μετά τις 2000 συμφωνώ. Φαντάζομαι έχει καλύτερη ηχομόνωση από το polo, οπότε δεν ενοχλεί και μετά τις 4000 ο ήχος.
Καλοταξιδο. Ειδικά μετά το facelift ήταν καλή επιλογή.
-
Το infotainment @andya3 αποθηκευκευει την τελευταία κατάσταση αν είχες ραδιόφωνο από εκεί θα ξεκινήσει...
Θα σου πρότεινα μόνιμα android auto ( ή carplay) να ευχαριστήθεις την ασύρματη σύνδεση και να ακούς μουσική ανευ διαφημίσεων.
Καλοτάξιδο , να το ευχαριστηθείς!
-
Εγώ τον έχω στο A1 θα σας πω μετά από 60κ τι να περιμένετε, είχα δει και εγώ το troc αλλά το audi δεν είναι suv.
Πρώτα από όλα η ποιότητα των υλικών και η συναρμογή είναι αλλού, όλα δείχνουν και είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το αυτοκίνητο έχει αίσθηση χρηματοκιβώτιου, μέτρια θέση οδήγησης, εξαιρετική ποιότητα κύλισης, νομίζεις ότι οδηγείς μεγαλύτερη κατηγορία και όχι μικρό. Το μόνο αρνητικό είναι τα κοπανηματα του ημιακαμπτου.
Βέβαια μετά από κάμποσα χλμ και αντίστοιχες λακούβες έχει εμφανίσει μικροτριγμούς σε πόρτες παράθυρα ταμπλό. Θεωρώ αν η χρήση ήταν σε καλύτερους δρόμους δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί τόσο.
Πάμε τώρα στον 3κιλυνδρο, onboost νομίζεις ότι βγάζει 200 άλογα, όπως όλα τα turbo η κλωτσιά είναι απόλαυση. Επίσης είναι πολύ οικονομικός, εντός πόλης έχω περίπου 6,5 στις αθηναϊκές συνθήκες, εκτός μπορείς να φτάσεις ακόμα πιο κάτω.
Τα αρνητικά τώρα, από την αρχή είχα θέμα με την οθόνη και τον συμπλέκτη, έμενε στο πάτωμα για μερικά δευτερόλεπτα, επισκευάστηκαν εντός εγγύησης. Το βασικό θέμα όμως του αυτοκινήτου είναι η ταλαιπωρία που τρως με τον 3cyl εντός πόλης, το καλοκαίρι αναγκάζομαι να βάζω κατοσταρα γιατί χτυπάει πυρακια, σε χαμηλές στροφές εν κινήσει αν πιεστεί έχει τον χαρακτηριστικό μεταλλικό ήχο του "φορτίου", κάτι που συμβαίνει ελάχιστα στα 4cyl και καθόλου στα πολυκυλινδρα. Φαίνεται το κενό στο ρυθμό λειτουργίας. Σε χαμηλές ταχύτητες ο κινητήρας είναι απλά ανύπαρκτος με τεράστιο lag, έχεις και το αντίστροφο αποτέλεσμα όταν ζητήσεις γκάζι να κρεμάει απότομα σε σημείο που να θέλει άμεσα συμπλεκταρισμα για να μην σβήσει. Εκεί λοιπόν που με ένα 4cyl ατμοσφαιρικό όταν είσαι με χαμηλές στροφές μπορείς να δώσεις τέρμα γκάζι, με το 3cyl turbo δεν μπορείς κινδυνεύεις να το στολαρεις.Η οθόνη του Α1 δεν έχει καμία σχέση με του vw Troc. Του Troc έχει αρκετά καλύτερη απόκριση και ευκολότερο μενού συν ότι έχει ασύρματο apple CarPlay. Το ξέρω γιατί και ο αδερφός μου έχει το Audi A1 με τα 95 άλογα. Επίσης αυτό που είδα είναι οτι έχει άλλο στήσιμο. Τραβάει από λίγο πιο χαμηλά συγκριτικά με το Troc αλλά του λείπει η 6ταχυτητα. Είναι πιο σπορτίφ η αίσθηση στο Audi συγκριτικά με το Troc που είναι λίγο πιο χλιαρή και με μαλακότερο τιμόνι αλλά είναι suv. Εγώ δεν το παρατήρησα αυτό με τα πειρακια. Βάζω από εταιρικά και κάνα δυο φορές έβαλα και 95αρα αλλά κατά κόρον 100αρα εκο. Τώρα για τριγμούς δεν έχει το Troc. Ο λόγος; Τα σκληρά πλαστικά. Κάπου θα χάσεις κάπου θα κερδίσεις. Έχω κάνει 38000 με μηδέν τριγμούς και το ίδιο και ο φαδερ με το πετρελαιοκίνητο Troc.
-
Και εγώ dsg ήθελα αλλά με απέτρεψαν για κίνηση μέσα στην πόλη από την καρεντα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά που περιγράφω δεν συμβαίνουν με το dsg το οποίο έχει μια υστέρηση μέχρι να κατεβάσει αλλά σίγουρα μετά θα τραβάει. Πολλές φορές βάζω από πρώτη δευτέρα, πατάω γκάζι, δεν τραβάει και λέω έχω κάνει μλκια έβαλα 4η, κοιτάω το κιβώτιο και έχω όντως δευτέρα. Επειδή οδηγώ και ατμοσφαιρικά τα οποία τσιμπανε από χαμηλά χωρίς δισταγμούς, το lag μέσα στην πόλη είναι ενοχλητικό, από την άλλη όταν πάω στα ατμό από το turbo νομίζω ότι κάτι έχει πάθει και δεν τραβάει στις μεσαίες. Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα! Άμεσα tesla plaid για μέσα στην πόλη.
-
-
Καλησπέρα σας,
Νέο μέλος του site και μόλις κάτοχος troc 1500 κυβικά, 150 άλογα, βενζίνη, σειρά R line, τιμη 37k
Έχω κάνει μόλις 600 χιλιόμετρα επόμενος είναι πολύ νωρίς να γράψω εντυπώσεις. Γενικά μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με την οδική του συμπεριφορά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η κατανάλωση. Μέση κατανάλωση στα 600 χιλιόμετρα 12.5lt. Με το κλιματιστικό σχεδόν πάντα ανοιχτό. Δεν είναι πολύ; Κάνω κάτι λάθος;
-
Καλοτάξιδος κατ' αρχάς...
Για την κατανάλωση, νομίζω θα στρώσει με τα χιλιόμετρα...
-
@thanosk-0 said in VW T-Roc:
Καλησπέρα σας,
Νέο μέλος του site και μόλις κάτοχος troc 1500 κυβικά, 150 άλογα, βενζίνη, σειρά R line, τιμη 37k
Έχω κάνει μόλις 600 χιλιόμετρα επόμενος είναι πολύ νωρίς να γράψω εντυπώσεις. Γενικά μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με την οδική του συμπεριφορά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η κατανάλωση. Μέση κατανάλωση στα 600 χιλιόμετρα 12.5lt. Με το κλιματιστικό σχεδόν πάντα ανοιχτό. Δεν είναι πολύ; Κάνω κάτι λάθος;
Δε νομίζω ότι είναι τόση μεγάλη η κατανάλωση. Εντούτοις όταν έδωσα το vw up για να αλλάξουμε τον αερόσακο στα πλαίσια ανάκλησης μου έδωσαν το golf 8 1.5 tsi με τα 150 άλογα. Είχα μια εικόνα από το μοτεράκι 1.0 με τα 110 άλογα. Το γκάζι από τον 1.5 ήταν απίστευτο και απίστευτα πολιτισμένο συγκριτικά με τον 1.0 . Ήταν για ταξίδια. Ωστόσο και εγώ είδα μεγάλη κατανάλωση αρκετά παραπάνω απο τον 1.0 . Αυτό που θα σας πρότεινα ήταν λίγο υπομονή στα χιλιόμετρα θα σας μάθει το αυτοκίνητο και η μέση κατανάλωση θα πέσει γύρω στο 9. Εγώ τότε τόσο την υπολόγισα.
-
Καλησπέρα σας,
Είναι πολύ αρχή ακόμα, θα στρώσει.
-
Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ cruiser.
Πράγματι δεν ήθελα γενικά ν' αλλάξω το α3 και να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο. Ήθελα συγκεκριμένα να πάρω το T-Roc!
Οι Γερμανοί βαστάνε ακόμα, αλλά είναι ξεκάθαρο σε μένα που τους παρακολουθώ τόσα χρόνια ότι η πορεία τους είναι φθίνουσα.
Το T-Roc είναι το καλύτερο μοντέλο που έχει βγάλει η vw τα τελευταία χρόνια. Να το γλεντήσω να τους θυμάμαι, γιατί το μέλλον τους είναι άγνωστο έτσι όπως πάει η αυτοκινητοβιομηχανία.
-
@antonakis said in VW T-Roc:
Αν περάσει τις 2.000 στροφές το μοτέρ φεύγει σφαίρα, νιώθεις και το πέταγμα. Εδώ το dsg παίζει πια δευτερεύοντα ρόλο, μια χαρά είναι το χειροκίνητο, δεν κουράζει.
Μετά τις 2000 συμφωνώ. Φαντάζομαι έχει καλύτερη ηχομόνωση από το polo, οπότε δεν ενοχλεί και μετά τις 4000 ο ήχος.
Καλοταξιδο. Ειδικά μετά το facelift ήταν καλή επιλογή.
Ευχαριστω πολύ.
Δεν έχει σχέση το T-Roc με το polo, είναι αντίστοιχο του Golf, μια κατηγορία πάνω.
Η ηχομόνωση μέχρι 3k στροφές είναι εξαιρετική, δεν ακούς τίποτα. Για παραπάνω στροφές μετά το στρώσιμο...
-
@anergos13 said in VW T-Roc:
Το infotainment @andya3 αποθηκευκευει την τελευταία κατάσταση αν είχες ραδιόφωνο από εκεί θα ξεκινήσει...
Θα σου πρότεινα μόνιμα android auto ( ή carplay) να ευχαριστήθεις την ασύρματη σύνδεση και να ακούς μουσική ανευ διαφημίσεων.
Καλοτάξιδο , να το ευχαριστηθείς!
Ευχαριστώ.
Τελικά βρήκα λύση και με το ραδιόφωνο, όπως πρότειναν οι συμφορουμίτες. Από τα media διαλέγω μια άλλη πηγή, όποια να 'ναι, και κλείνει. -
Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ cruiser.
Πράγματι δεν ήθελα γενικά ν' αλλάξω το α3 και να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο. Ήθελα συγκεκριμένα να πάρω το T-Roc!
Οι Γερμανοί βαστάνε ακόμα, αλλά είναι ξεκάθαρο σε μένα που τους παρακολουθώ τόσα χρόνια ότι η πορεία τους είναι φθίνουσα.
Το T-Roc είναι το καλύτερο μοντέλο που έχει βγάλει η vw τα τελευταία χρόνια. Να το γλεντήσω να τους θυμάμαι, γιατί το μέλλον τους είναι άγνωστο έτσι όπως πάει η αυτοκινητοβιομηχανία.
Η πορεία τους ήταν φθίνουσα γιατί έκαναν ένα σκασμό λαλακίες. Δηλαδή Tiguan 5N με 200 άλογα έβγαλε πάνω από 50 βλάβες και όλες αντιμετωπίστηκαν στην αντιπροσωπεία. Από καδένα με 2200 ευρώ, τούρμπο, πολλαπλασιαστές και ότι άλλο φανταστείς. Είχανε μια ευκαιρία. Ή θα τα πήγαιναν καλά με τους νέους κινητήρες ή θα πήγαιναν στα σκουπίδια. Δηλαδή μια ευκαιρία έχεις ή να αποδείξεις οτι είσαι καλός ή να τα σκ@τώσεις
-
Και εγώ dsg ήθελα αλλά με απέτρεψαν για κίνηση μέσα στην πόλη από την καρεντα.
Ακριβώς!! Δηλαδή για την κύρια χρήση του αυτόματου κιβωτίου και το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα, το DSG δεν κάνει...ό,τι λέω χρόνια. Άχρηστο πράγμα για τα καθημερινά αμάξια, αλλά μας το φόρτωσαν.
Υπερβολές, μια χαρά δουλεύει μες στην πόλη, σ' αυτό που πάσχει είναι η συνεργασία με το ss , τα απενεργοποιεί και ησυχάζεις. Άσε που αν το μάθεις ούτε αυτό χρειάζεται να κάνεις....Μετά από 57χιλ χλμ πρόβλημα ουδέν.
-
Καλησπέρα σας,
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να είναι, να το χαίρεσαι!
Κι εγω με το 1.000άρι και μόλις 100km 11lt έχω μέση κατανάλωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, τα μοτέρ τώρα "μαθαίνουν να περπατάνε"
Υπομονή να γράψουν 2-3 Km πρώτα... -
Και εγώ dsg ήθελα αλλά με απέτρεψαν για κίνηση μέσα στην πόλη από την καρεντα.
Ακριβώς!! Δηλαδή για την κύρια χρήση του αυτόματου κιβωτίου και το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα, το DSG δεν κάνει...ό,τι λέω χρόνια. Άχρηστο πράγμα για τα καθημερινά αμάξια, αλλά μας το φόρτωσαν.
Υπερβολές, μια χαρά δουλεύει μες στην πόλη, σ' αυτό που πάσχει είναι η συνεργασία με το ss , τα απενεργοποιεί και ησυχάζεις. Άσε που αν το μάθεις ούτε αυτό χρειάζεται να κάνεις....Μετά από 57χιλ χλμ πρόβλημα ουδέν.
Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα. Έτσι την έχει πατήσει η vw με το dsg.
Απ' ότι μου έχουν μεταφέρει έχει βγει κι ένα βελτιωμένο kit για το dsg, που το βάζει η vw και στα παλιότερα όταν χαλάσουν και έχουν λυθεί τα προβλήματά του πλέον.
Επιφυλάσσομαι όμως, γιατί οι πληροφορίες παραμένουν αντικρουόμενες.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Μία χαρά είναι το 1,0 και αργότερα αν θέλεις του κάνεις remap. -
@marc-s110l said in VW T-Roc:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Μία χαρά είναι το 1,0 και αργότερα αν θέλεις του κάνεις remap.Ευχαριστώ. Το 1.5 είναι το ιδανικό μοτέρ γι' αυτό το αυτοκίνητο, αν το χρησιμοποιείς πολύ Εθνική. Για το δικό μου τρόπο χρήσης, που περιλαμβάνει λίγα ταξίδια, το 1.0 με υπερκαλύπτει.
Για remap μετά την 4ετία που θα λήξει η εγγύηση. Όπως πιθανόν ξέρεις, η Karenta δε χαρίζει κάστανα σε τέτοια. Θα σε σκίσει αν πάθει τίποτα το αυτοκίνητο, θα σε ξεζουμίσει στα φράγκα, χα,χα,χα.
VW T-Roc