-
Καλησπέρα. Πιθανώς χαζή ερώτηση, αλλά μιας και είναι ένα από τα λίγα πράγματα που με ενοχλούν αισθητικά / πρακτικά στο αμάξι. Τα cup holders στην κεντρική κονσόλα δεν είναι adaptive όπως είναι σε αρκετά αλλά αυτοκίνητα του ομίλου. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια after market λύση που να δίνει αυτή τη δυνατότητα;
-
Είναι διαχρονικό στην Ελλάδα οι πωλητές γερμανικών αυτοκινήτων, αλλά και πολλοί αγοραστές, να έχουν μία ψιλομούρη απέναντι στους άλλους.
Ετσι μπορούν να καίνε λάδια, να σβήνουν στις γωνίες, να πέφτουν τζάμια, οροφές, να κάνουν σαν τράτες, να θέλεις τρία ντιεςτζι την 8ετία, να μην μπορούν να πάρουν τις ρόδες τους, όταν έχει ζέστη και ότι άλλη αστοχία έχουν βγάλει, αλλά η απάντηση είναι αν δεν τα θέλεις μην τα πάρεις.
Από την άλλη έχουν αρχίσει οι αγοραστές να βρίζουν και καλά κάνουν, γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν τεχνικές γνώσεις, ούτε να πηγαίνουν συνεργείο κάθε 15 μέρες ή μήνα για να συμπληρώνουν λάδια.
Ο αγοραστής ΔΕΝ έχει υποχρέωση, ούτε να ξέρει από που ανοίγει το καπό.
Το αμάξι το παίρνει για την δουλειά του και έχει αρκετά προβλήματα από αυτή και την οικογένεια του, για να ασχολείται με τις αστοχίες των Γερμανών, αλλά και των Γάλλων, Ιαπώνων, Κορεατών κλπ.Έτσι είναι Cru όπως τα λες, αλλά και ο αγοραστής επειδή είναι τις περισσότερες φορές και ο οδηγός, θα πρέπει να ξέρει όχι μόνο να ανοίγει το καπω αλλά και να βλέπει τη στάθμη των υγρών, να ελέγχει το αυτοκίνητο κ.λπ.
-
Δε θυμάμαι από πότε έχω να ανοίξω καπό για να ελέγξω οτιδήποτε..
-
Εγώ δεν ανοίγω καπό. Μπορεί να πεταχτεί κανένας κόκκινας επαναστάτης κροκόδειλας από μέσα και αυτοί οι κόκκινοι δαγκώνουν και σε καταπίνουν αμάσητο...
Άσε που είναι και είδος προς εξαφάνιση και αν και εγώ τον δαγκώσω θα βρεθώ στην μπουζού...
-
Συνάδελφε εγώ φοβάμαι μην πεταχτεί κάνα φίδι και με δαγκάσει
Αν έκρυβε κανα μπυρόνι βέβαια θα το άνοιγα τακτικά
-
Έβγαλε η Lacoste αυτοκίνητα;
-
Εγώ αυτό που παρατηρώ στο 1.0 που έχω ενώ είμαι σταματημένος άλλες φορές παρ όλο που είναι τρικύλινδρο ο κινητήρας δεν ακούγεται και δεν συντονίζει(τις περισσότερες φορές), ενώ άλλες φορές πάλι σταματημένος στο φανάρι πχ ή σε δρόμο με λίγη κλίση το νιώθεις ως τρικύλινδρο και καταλαβαίνεις τα τραντάγματα που κάνει και το βλέπεις το τράνταγμα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Βενζίνη 100αρα. Γενικότερα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και η κατανάλωση δεν είναι μεγάλη εκτός από την χθεσινή επιστροφή μου από Κατερίνη, όπου η κατανάλωση ήταν αυξημένη.
-
Μερικοι το λενε ασχημο , αλλοι αδιαφορο , αλλοι ειναι vag (με οποια γνωστη ρετσινια)...
παντως δειχνει για τον πολυ κοσμο να ειναι κλασσικα μοντερνο , ισορροπημενο , χωρις μεγαλες αποστασεις σε ολους τους τομεις και με την τιμη του μαλλον αγοραζεις περισσοτερο αυτοκινητο απο αρκετους ανταγωνιστες .....
ντερμπακι βλεπω μεχρι τελος της χρονιας...!
-
Καλά Citroen c4 μόνο ο γάτος ψωνίζει;
Πάλι outsider μου αρέσει;
-
Ενα κλασικό σχέδιο που δεν θα ενθουσιάσει αλλά και δεν θα απωθήσει!
Το ch-r είναι ακριβώς το αντίθετο!
Όσο για το ντέρμπι, αν φέρει τις μισές παραγγελίες Yaris cross η Toyota πάει η πρώτη θέση!!! -
-
Το μόνο VW που πραγματικά θα κοίταγα. Μετά το fl φυσικά. Το πρακτικότερο VW. Από τα μεγαλύτερα B SUV.
Σχεδόν απίστευτο πόσο λίγο έχει πουλήσει το Captur..
-
194 DS3 sportback τον Ιούλιο;;;
Δηλαδή 4ο σε πωλήσεις τον Ιούλιο;
Τι έγινε, παίχτηκε κάτι σημαντικό σε προσφορά;
Πως εξηγείται αυτό; -
-
Καλησπέρα σε όλη τα μέλη!
Επειδή έχω βγει στη γύρα για αγορά νέου αυτοκινήτου (δυστυχώς σε κακή περίοδο από άποψη τιμών και παραδόσεων) έκατσα και διάβασα σχεδόν όλο το νήμα εδώ γιατί το t-roc είναι ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει (μάλλον για πολλούς αυτό θεωρείται ανωμαλία από ότι κατάλαβα). Εν τέλει αποδείχτηκε ότι αν και το θέμα είναι το t-roc έχετε αναλωθεί οι περισσότεροι σε μια διαμάχη για το αν τα Volkswagen είναι ή όχι καλά αυτοκίνητα. Ωστόσο οι υποστηρικτές σταθερά άτομα όπως και οι haters ξεκάθαρα οι ίδιοι.
Στο θέμα μας τώρα, μάλλον συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους αδαείς αγοραστές όπως κάποιοι μας χαρακτήρισαν σε κάποια σχόλια, δηλαδή ένας μέσος οδηγός χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.
Επειδή δεν μπορώ να περιμένω ένα χρόνο για αυτοκίνητο αλλά το πολύ 3 μήνες και οι δυνατότητες που μου δίνονταν ήταν T-ROC, puma και xceed, αλλά το xceed το απορρίψαμε λόγω μήκους (δεν ήθελε τόσο μεγάλο η σύζυγος μου) και συγκεκριμένα στο puma η έκδοση st line design στα 26908 ευρώ με το κλειδί στο χέρι ενώ το t roc style 1,5 manual στα 27180, θεώρησα ότι ήταν καλύτερη λύση το T-ROC έναντι της συγκεκριμένης έκδοσης του puma. Ρωτάω λοιπόν την γνώμη μας για αυτά τα δύο αυτοκίνητα και αποκλειστικά για αυτές τις εκδόσεις με τον εξοπλισμό και τους κινητήρες που διαθέτουν.
Θεωρώ αστείο όμως το ράλι τιμής του puma στην έκδοση design διότι είναι ετοιμοπαράδοτο και έχει ανέβει 3000 ευρώ περίπου σε μερικούς μήνες χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή στο αυτοκίνητο.Μην μου πείτε για άλλες εταιρείες διότι έχουν αναμονή πάνω από 7-8 μήνες. Δηλαδή Opel, Peugeot, Toyota, Hyundai κτλ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
@georgekli13 said in VW T-Roc:
Καλησπέρα σε όλη τα μέλη!
Επειδή έχω βγει στη γύρα για αγορά νέου αυτοκινήτου (δυστυχώς σε κακή περίοδο από άποψη τιμών και παραδόσεων) έκατσα και διάβασα σχεδόν όλο το νήμα εδώ γιατί το t-roc είναι ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει (μάλλον για πολλούς αυτό θεωρείται ανωμαλία από ότι κατάλαβα). Εν τέλει αποδείχτηκε ότι αν και το θέμα είναι το t-roc έχετε αναλωθεί οι περισσότεροι σε μια διαμάχη για το αν τα Volkswagen είναι ή όχι καλά αυτοκίνητα. Ωστόσο οι υποστηρικτές σταθερά άτομα όπως και οι haters ξεκάθαρα οι ίδιοι.
Στο θέμα μας τώρα, μάλλον συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους αδαείς αγοραστές όπως κάποιοι μας χαρακτήρισαν σε κάποια σχόλια, δηλαδή ένας μέσος οδηγός χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.
Επειδή δεν μπορώ να περιμένω ένα χρόνο για αυτοκίνητο αλλά το πολύ 3 μήνες και οι δυνατότητες που μου δίνονταν ήταν T-ROC, puma και xceed, αλλά το xceed το απορρίψαμε λόγω μήκους (δεν ήθελε τόσο μεγάλο η σύζυγος μου) και συγκεκριμένα στο puma η έκδοση st line design στα 26908 ευρώ με το κλειδί στο χέρι ενώ το t roc style 1,5 manual στα 27180, θεώρησα ότι ήταν καλύτερη λύση το T-ROC έναντι της συγκεκριμένης έκδοσης του puma. Ρωτάω λοιπόν την γνώμη μας για αυτά τα δύο αυτοκίνητα και αποκλειστικά για αυτές τις εκδόσεις με τον εξοπλισμό και τους κινητήρες που διαθέτουν.
Θεωρώ αστείο όμως το ράλι τιμής του puma στην έκδοση design διότι είναι ετοιμοπαράδοτο και έχει ανέβει 3000 ευρώ περίπου σε μερικούς μήνες χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή στο αυτοκίνητο.Μην μου πείτε για άλλες εταιρείες διότι έχουν αναμονή πάνω από 7-8 μήνες. Δηλαδή Opel, Peugeot, Toyota, Hyundai κτλ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
το οτι σαρέσουν και τα 2 και κατέληξες σε αυτά βοηθάει πολύ.
Ομως δεν λες τι τύπος οδηγού είσαι.
Αν σε ενδιαφέρει η λιγο πιο σπορ οδήγηση, κρατήματα και αισθηση στο δρόμο το PUMA είναι καλύτερο
Αν σε ενδιαφέρει το εσωτερικό μέσα πιο πολύ και να είναι καλό overall στην ποιότητα το TROCK (το καινούργιο facelift) είναι καλύτερο
στο Puma είναι καλύτερο το επιτόκιο αν δεν κάνω λάθος και η 8χρονη εγγύηση εστώ και αν είναι εξτρα αλλά μείον ότι είναι πολύ ακριβό πλέον
το TROCK δεν ξέρω το επιτόκιο αλλά η τιμή είναι καλή ειδικα για το 1,5 που πας εσύ και έχει περισσότερη δύναμη από το αντιστοιχο puma. Νομίζω και δω μπορείς από τα 2 χρόνια να πας στα 4 την εγγυηση με εξτρα χρέωση αντίστοιχα.
Το Puma έχει λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και το TROCK έχει μεγαλύτερο χώρο πίσω επιβατών.
Γενικά πιο VFM επιλογή το TROCK οσο και να σιχαίνομαι VAG
Αυτα από μένα αν σε βοηθάνε.
-
Μεταξύ των δύο troc, ειδικά αφού πας για το 1.5 μοτέρ.
Αλλά κάνε και κανένα test drive την ίδια μέρα και τα δύο για να συγκρίνεις καλύτερα. -
Μη το σκέφτεσαι καθολου φίλε μου, το vw με τον 1.5 Tsi με κλειστά μάτια. Έχει αναβαθμιστεί το fl σε ποιότητα και η τιμή του είναι super για τα δεδομένα της εποχής
-
Μπλε petroleum η επιλογή μου.
-
Για τα ίδια λεφτά με το Puma και εφόσον σου αρέσουν το ίδιο, Τ-Roc με κλειστά μάτια. Εϊναι μια κατηγορία πάνω το αυτοκίνητο, πας από B σε C. Το δε 1.5 tsi είναι το καλύτερο μοτέρ στην κατηγορία του.
Αφού έχεις διαβάσει το νήμα θα βρεις αναλυτικότερες λεπτομέρειες στις επιμέρους συζητήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς.
VW T-Roc