-
@elteo said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@storm said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Από το 2009, 4 τούρμπο αυτοκίνητα, όσο να'ναι έχω και εγώ κάποια εμπειρία. Όπως επίσης και από πολλά ατμοσφαιρικά.
Το μόνο τούρμπο που θα έλεγα ότι ήταν σβέλτο ήταν το 207GT αν και αυτό στις χαμηλές σερνόταν.
Όλα τα άλλα (Fabia TSi, C3 Aircross και Leon TSi) σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι βάζουν φωτιά στο δρόμο. Κάτι το βάρος, κάτι ο κινητήρας, κάτι η σχεδίαση όλα παίζουν ρόλο.τα τωρινά 1000αρια turbo ας πούμε ροπιάζουν από τις 1500 σαλ.
μάλλον κάτι κάνουν καλύτερα ....Δεν το έχω δει στο δρόμο αυτό. Ότι τούρμπο αυτοκίνητο έχω αγοράσει είναι σαν "μπουκωμένο" στις χαμηλές στροφές. Μόνο με κουμπωμένη 3η ξεκινά να φορτώνει άσχημα. Με 1η και 2α στο κιβώτιο δεν...
Και αυτό το βλέπω και στον 1500άρη TSi με τα 130 άλογα. Βαρύ αμάξωμα. Μέχρι να φορτώσει να φύγει, κάτι ατμοσφαιρικά τύπου Swift έχουν φθάσει στο επόμενο φανάρι. -
Από το 2009, 4 τούρμπο αυτοκίνητα, όσο να'ναι έχω και εγώ κάποια εμπειρία. Όπως επίσης και από πολλά ατμοσφαιρικά.
Το μόνο τούρμπο που θα έλεγα ότι ήταν σβέλτο ήταν το 207GT αν και αυτό στις χαμηλές σερνόταν.
Όλα τα άλλα (Fabia TSi, C3 Aircross και Leon TSi) σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι βάζουν φωτιά στο δρόμο. Κάτι το βάρος, κάτι ο κινητήρας, κάτι η σχεδίαση όλα παίζουν ρόλο.τα τωρινά 1000αρια turbo ας πούμε ροπιάζουν από τις 1500 σαλ.
μάλλον κάτι κάνουν καλύτερα ....Δεν το έχω δει στο δρόμο αυτό. Ότι τούρμπο αυτοκίνητο έχω αγοράσει είναι σαν "μπουκωμένο" στις χαμηλές στροφές. Μόνο με κουμπωμένη 3η ξεκινά να φορτώνει άσχημα. Με 1η και 2α στο κιβώτιο δεν...
Και αυτό το βλέπω και στον 1500άρη TSi με τα 130 άλογα. Βαρύ αμάξωμα. Μέχρι να φορτώσει να φύγει, κάτι ατμοσφαιρικά τύπου Swift έχουν φθάσει στο επόμενο φανάρι.οδηγώ1000αρι τουρμπο και το βλέπω καθημερινά.
-
Και το συγκρίνεις με ποιο;
-
Καθε αυτοκίνητο εχει τον σκοπό του που φτιάχνεται.
Τα turbo δεν είναι για κίνηση πόλης.
-
εγώ απάντησα ότι τα τούρμπο κοιμούνται χαμηλά που είναι εντελώς λάθος.
από εκεί και πέρα γράψτε ότι θέλετε, δεν θα κρίνω το Swift ούτε έχω τη διάθεση.
-
Βλάκες οι Ιάπωνες με τα kei cars που είναι turbo. Πιθανόν να μην είναι για την πόλη αλλά για την Suzuka.
-
Μαλλον δεν έχεις οδηγήσει ατμοσφαιρικό πόλης με 10 και λιγότερο κιλά ανά ίππο να δεις τι σημαίνει να κινείσαι παντού με 3η σχέση στο κιβώτιο. Μπορείς ακόμα και να ξεκινήσεις με τρίτη σχέση αλλά με αρκετό πατιναρισμα. Οκ! Αλλά γενικά τα ατμοσφαιρικά με νορμάλ ιπποδύναμη για το βάρους του αμαξώματος είναι καλύτερα στην πόλη. Τα turbo σε ανοιχτούς δρόμους και ταξίδια
-
@vagnar said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Βλάκες οι Ιάπωνες με τα kei cars που είναι turbo. Πιθανόν να μην είναι για την πόλη αλλά για την Suzuka.
Τα kei cars είναι 660 κ εκ λόγω νομοθεσίας. Είναι υποχρεωτικό. Για αυτό τους βάζουν turbo αλλά λόγω ακριβώς του μεγέθους τους η ροπή και πάλι έρχεται πολύ ψηλά
Κατά τα άλλα οι Ιάπωνες επιμένουν πολύ στην ατμόσφαιρα για αυτοκίνητα πόλης.
-
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, μπορεί θεωρητικά να μη φαίνεται μεγάλη η ιπποδύναμη, αν το συνδυάσουμε όμως με το βάρος του οχήματος, αυτή η ιπποδύναμη κάνει παπάδες. Φυσικά και δεν εννοούμε το ότι βάζει κάτω και Formula 1 στην επιτάχυνση όμως, για να ξεκολλάς από τα φανάρια μέσα στην πόλη και να κινείσαι άνετα στα στενά, είναι μια χαρά λουκούμι. Παράδειγμα και το Panda της οικογένειας, μπορεί να έχει μόνο 60 άλογα, να έχει φάει το κράξιμο του αιώνα σε θέμα επιδόσεων (συγκριτικά με το Swift, σαφώς και είναι αργότερο), για κίνηση μέσα στην πόλη όμως, με ταχύτητες μέχρι 50 - 60 km/h, μια χαρά είναι.
Οτιδήποτε άλλο, ακόμα και τουρμπάτο να είναι, όσα άλογα και να έχει, άπαξ και ειναι βαρύ όχημα, το καταλαβαίνεις, την ιπποδύναμη στον αυτοκινητόδρομο την καταλαβαίνεις. Πιστεύω ότι το Swift θεωρείται fun to drive, επειδή είναι ελαφρύ αμαξάκι και φεύγει σα σφεντόνα, δεν χρειάζεται ολόκληρο θωρηκτό για να κινηθεί κάποιος στην πόλη, αφήστε που ακόμα και ο Euro Ncap δήλωσε ότι ίσως είναι θέμα το αυξημένο βάρος των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα των ηλεκτρικών που ζυγίζουν κοντά 2 τόνους τα περισσότερα
-
Πάντως το λένε και οι ίδιοι...
Main features of the all-new Swift
- A memorable design at a glance
-
Και αυτό το βλέπω και στον 1500άρη TSi με τα 130 άλογα. Βαρύ αμάξωμα. Μέχρι να φορτώσει να φύγει, κάτι ατμοσφαιρικά τύπου Swift έχουν φθάσει στο επόμενο φανάρι.οδηγώ1000αρι τουρμπο και το βλέπω καθημερινά.
Χαράς το κουράγιο σου. Καθημερινά μέσα στην πόλη με τούρμπο αυτοκίνητο; Ταλαιπωρία ρε συ.
Εγώ πριν λίγο είπα να βγάλω το τουρμποβόδι από το γκαράζ, να πάω σούπερ μάρκετ και μόλις βγήκα Παπανικολή έπεσα σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα. Ότι αυτοκίνητο και να είχα, δεν νομίζω να καταλάβαινα κάποια διαφορά λόγω τούρμπο.
Φυσικά έκανα πίσω ολοταχώς, γύρισα σπίτι και πήρα το σκούτερ γιατί μόνο με αυτό μπορώ να κινηθώ τελικά μέσα στη πόλη. Το αυτοκίνητο με κουράζει όσο δεν πάει άλλο. Παθαίνω ασφυξία όταν είμαι ακινητοποιημένος μέσα στην κίνηση και με κουράζει αφάνταστα το σταμάτα, ξεκίνα.
Τώρα αν κάποιος κάνει ταξίδια και θέλει να πατάει γκάζια, προφανώς το τούρμπο του ταιριάζει καλύτερα.
Για αυτοκίνητα πόλης, όπως το Swift, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι μια χαρά και πάει άνετα και ταξίδια εντός Ελλάδας. Και μέσα στη πόλη ο κινητήρας είναι ποιο ήρεμος και ισορροπημένος.
Αν σήμερα έπαιρνα αυτοκίνητο θα προτιμούσα ένα ατμοσφαιρικό.
Δεν ταξιδεύω και δεν βγαίνω εκτός Αττικής. -
Εγώ πριν λίγο είπα να βγάλω το τουρμποβόδι από το γκαράζ, να πάω σούπερ μάρκετ και μόλις βγήκα Παπανικολή έπεσα σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα. Ότι αυτοκίνητο και να είχα, δεν νομίζω να καταλάβαινα κάποια διαφορά λόγω τούρμπο.
Φυσικά έκανα πίσω ολοταχώς, γύρισα σπίτι και πήρα το σκούτερ γιατί μόνο με αυτό μπορώ να κινηθώ τελικά μέσα στη πόλη. Το αυτοκίνητο με κουράζει όσο δεν πάει άλλο. Παθαίνω ασφυξία όταν είμαι ακινητοποιημένος μέσα στην κίνηση και με κουράζει αφάνταστα το σταμάτα, ξεκίνα.
Ακριβώς αυτό...
Όσο και να κινδυνεύει καθημερινά ο οδηγός δικύκλου, το μποτιλιάρισμα δεν παλεύεται...
Κι αν πετύχουμε τον @criuser , κολλάμε δίπλα του και δεν τον αφήνουμε να αλλάξει λωρίδα με τίποτα...ας είχε προβλέψει πού θα στρίψει νωρίτερα
-
Για αυτοκίνητα πόλης, όπως το Swift, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι μια χαρά και πάει άνετα και ταξίδια εντός Ελλάδας. Και μέσα στη πόλη ο κινητήρας είναι ποιο ήρεμος και ισορροπημένος.
Για 1η - 2α πόλη θα συμφωνήσω απόλυτα.
Ξεκινάς με 1100-1200 και πριν τις 2000 έχεις αλλάξει και πάλι στο 0.
Ποια τουρμπίνα να φορτώσει και για πόσο. -
Το ίδιο και σε στροφές σε στενά. Αναγκάζεσαι να κατεβάσεις στα turbo ενώ στα ατμοσφαιρικά και δη αυτά με mhev που δίνουν από τις 1000 Σαλ έξτρα ηλεκτρική ροπή κινείσαι με ότι σχέση στο κιβώτιο μπεις στα στενά, δεν κατεβάζεις.
Αντίθετως τα turbo σε ανοιχτό δρόμο είναι πιο ξεκούραστα διότι δεν χρειάζεται να κατεβάσεις σχέση στο κιβωτιο.
Είναι δύσκολο να το αντιληφθεί ο μέσος οδηγός, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.
Εδώ η Αlfa Romeo 147 1,6 twin spark με 120 hp
0-100: 10,6"
0-400m 17,42"
Εδώ το swift (πλούσια έκδοση με 910+ κιλά) με 90 hp
0-100 km/h 10,7”
0-150 km/h 27,9”
0-400 m 17,5” @ 127,7 km/h -
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Αντίθετως τα turbo σε ανοιχτό δρόμο είναι πιο ξεκούραστα διότι δεν χρειάζεται να κατεβάσεις σχέση στο κιβωτιο.
Άκριβώς. Η ροπή ακόμα και στο εύρος 1500-2000 είναι αρκετή για χαλαρές μετακινήσεις. Οπότε το γρανάζωμα του κιβωτίου επιτρέπει cruising με χαμηλές στροφές.
-
Έτσι, δεν είναι μονάχα η ροπή του κινητήρα αλλά ο λόγος διαφορικού και το γραναζωμα του κιβωτίου συν φυσικά το βάρος του οχήματος και πλέον στα νεότερα συν την έξτρα ροπη 5 κιλών από τις 1000 Σαλ στα mhev
Όλα αυτά είναι ένα γινόμενο παραγόντων που μαζί δίνουν την ευκινησία ενός οχήματος και όχι μονάχα ένα απλό ονομαστικό νούμερο ροπής.
Για το 82 Άρι τρικυκινδρο που θα έρθει δεν έχω άποψη και γνώση. Αλλά για το σημερινό τετρακύλινδρο με μηχανικό κιβώτιο, σας το λέω εγγυημένα πως κινείται όχι μονάχα υπερανετα στον αστικό ιστό αλλά και καλύτερα από τα downsized turbo με μεγαλύτερο βάρος. -
@antoniokon said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Όσο και να κινδυνεύει καθημερινά ο οδηγός δικύκλου, το μποτιλιάρισμα δεν παλεύεται...
Συνήθεια είναι, όπως όλα. Πλέον δεν με ενoχλεί εδώ και χρόνια το μποτιλιάρισμα. Το αυτόματο βοήθησε πολύ και με το υβρίδιο ήρθε και έδεσε το γλυκό. Οδηγώ καμια φορα κανα χειροκίνητο χρέπι θερμικό (χρέπει επειδή ειναι κουτάλα και μπετζίνα) και μου σπάνε τα νεύρα στα πρώτα 5 λεπτά!!
-
@fanis75 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Συνήθεια είναι, όπως όλα. Πλέον δεν με ενοχλεί εδώ και χρόνια το μποτιλιάρισμα. Το αυτόματο βοήθησε πολύ και με το υβρίδιο ήρθε και έδεσε το γλυκό. Οδηγώ καμια φορα κανα χειροκίνητο χρέπι θερμικό (χρέπει επειδή ειναι κουτάλα και μπετζίνα) και μου σπάνε τα νεύρα στα πρώτα 5 λεπτά!!
Συμφωνώ σε όλα.
Δεν υπάρχει καλύτερο αγχολυτικό για το μποτιλιάρισμα από ένα υβριδικό.
Εχεις την ελάχιστη καταναλωση, αφού βρίσκεσαι συνήθως σβηστός σε full EV λειτουργία, χωρίς να αισθάνεσαι ούτε καν τους κραδασμούς του ρελαντί και χωρίς να καταπονείς τον εαυτό σου και το αμάξι.
Μιλάω ως καθημερινός χρήστης του πολυπαθου Κηφισού... -
Κινδυνεύει, δεν κινδυνεύει, όταν πρέπει να βγει το μεροκάματο δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κάθεται κάποιος μέσα σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο μέσα στο μποτιλιάρισμα και να απολαμβάνει τους άλλους ακινητοποιημένους.
Πρέπει να πάει στο γραφείο του, να βρει να παρκάρει, να χτυπήσει κάρτα στην ώρα του, να ξεκινήσει να εργάζεται και πιθανά να βγει ξανά στους δρόμους για εργασίες στο πεδίο.Όποιος είναι εταιρικό στέλεχος ή έχει άπειρες ελεύθερες ώρες και κάνει τα κουμάντα του, ας κάθεται ακινητοποιημένος μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτά είναι πολυτέλειες για τους λίγους.
-
Καλησπέρα. Έχει αλλάξει κάποιος λάστιχα σε Swift διάσταση 185/55/16? Θέλω να προχωρήσω σε αλλαγή και ενδιαφέρομαι να ακούσω γνώμες
Νέο Suzuki Swift 2017