-
@fanis75 said in Ford Fiesta 2017:
Γενικά το SS ειναι μια μπουρδα σε ολα τα αμαξια με τοσους περιορισμους (και τοσο αθλια λειτουργια) που απλά δεν έχει νοημα η χρηση του. Σε οσα αμαξια το ειχα, το πρώτο πράγμα που έκανα οταν ξεκινούσα ηταν να το απενεργοποιήσω.
Συμφωνω, χωρια που ξεπατωνει τη μπαταρια πολυ νωρις.
-
Αν και στο puma μου λειτουργεί άψογα και γω χαζομάρα το θεωρώ και το απενεργοποιω. Ευτυχώς βάζοντας το αμάξι στο sport από κουμπί στο τιμόνι απενεργοποιείται αυτόματα και αυτό. Και ευτυχώς στο puma το lane assist που είναι με διαφορά το χειρότερο συστημα μένει στο απενεργοποιημένο. Το ενεργοποιω μόνο σε ταξίδι που είναι χρήσιμο . Στην πόλη είναι αηδία και ευτυχώς δεν ενεργοποιείται όταν ξεκινάω το αμάξι
-
Εντός πόλης και με πυκνή κίνηση το ss το βγάζω πάντα, δεν έχει νόημα να σβήνει κάθε λεπτό για λίγα δευτερόλεπτα.
Στο fiesta δε δούλεψε ποτέ, πιθανόν να το είχανε απενεργοποιήσει από το διαγνωστικό. Στο transit ανα 4-5 μήνες μπορεί να σβήσει σε κανένα φανάρι για να σου υπενθυμίσεις ότι είν'είναι εφοδιασμένο με cc. Μια φορά δεν άναψε καν, ήθελε να μιζαρεις κανονικά. -
@georgemit said in Ford Fiesta 2017:
Ένας από τους παράγοντες που αναστέλλουν τη λειτουργία του του ss είναι αυτός που είπε και ο harisma. Όταν έχεις ανοιχτό κλιματισμό χειμώνα ή καλοκαίρι, το αμάξι δε σβήνει αν δεν έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.
Πραγματι ετσι ειναι,αν ομως δεν μπαινει το ss οταν δεν εχεις κλιματισμο και οι θερμοκρασιες ειναι νορμαλ,εκει πως δικαιολογειται να μην ξεκινησει?
-
@ken11 said in Ford Fiesta 2017:
@georgemit said in Ford Fiesta 2017:
Ένας από τους παράγοντες που αναστέλλουν τη λειτουργία του του ss είναι αυτός που είπε και ο harisma. Όταν έχεις ανοιχτό κλιματισμό χειμώνα ή καλοκαίρι, το αμάξι δε σβήνει αν δεν έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.
Πραγματι ετσι ειναι,αν ομως δεν μπαινει το ss οταν δεν εχεις κλιματισμο και οι θερμοκρασιες ειναι νορμαλ,εκει πως δικαιολογειται να μην ξεκινησει?
Δεν έχω εμπειρία από Ford, στο δικό μου αν το αφήσω πάνω από βδομάδα ακίνητο δε δουλεύει, αλλά αν κάνω πάνω από 10km φορτίζει η μπαταρία και επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία.
-
Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το σύστημα start/stop,άρα δεν έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες την συγκεκριμένη στιγμή,η μπαταρία είναι ολοκαίνουρια και όταν τοποθετήθηκε δούλευε κανονικά το start/stop,δλδ το αμάξι έχει κάνει 500 χιλιόμετρα μέσα στο μήνα,δεν μπορεί να μην έχει φτάσει στο σημείο φόρτισης που απαιτείται για να μπει.
Δεν ξέρω,να πάω κάπου να το τσεκαρουν,μπορούν βασικά να ελέγξουν κάτι κιόλας?
-
Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το σύστημα start/stop,άρα δεν έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες την συγκεκριμένη στιγμή,η μπαταρία είναι ολοκαίνουρια και όταν τοποθετήθηκε δούλευε κανονικά το start/stop,δλδ το αμάξι έχει κάνει 500 χιλιόμετρα μέσα στο μήνα,δεν μπορεί να μην έχει φτάσει στο σημείο φόρτισης που απαιτείται για μπει.
Αν την φορτισεις με φορτιστή σου δουλευει?
Πιστεύω οτι αν την φορτισεις θα σου δουλέψει.
Χρησιμοποιεις το app της Ford ?
-
Δεν είναι mild hybrid έτσι;
Δεν ξέρω, ίσως διαβάζει ο εγκέφαλος κάποια μεγάλη κατανάλωση;
-
Βλέπω το συγκεκριμένο νήμα και σκέφτομαι το έγκλημα που έχει κάνει η Ford με την κατάργηση του Fiesta. Σε λίγο καταργείται το Focus και μένει ουσιαστικά το Puma να σηκώσει το βάρος των μαζικών πωλήσεων
Ειδικά η τελευταία γενιά του Fiesta εξαιρετική σε όλα.
-
@green-power said in Ford Fiesta 2017:
Το καλύτερο B hatch που έχει κυκλοφορήσει ποτέ! Εξαιρετικό αυτοκίνητο που το μόνο που του έλειπε ήταν ένα αυτόματο κιβώτιο της προκοπής.
-
@green-power said in Ford Fiesta 2017:
Βλέπω το συγκεκριμένο νήμα και σκέφτομαι το έγκλημα που έχει κάνει η Ford με την κατάργηση του Fiesta. Σε λίγο καταργείται το Focus και μένει ουσιαστικά το Puma να σηκώσει το βάρος των μαζικών πωλήσεων
Ισχυει
Η σκεψη για ηλεκτρικα σωστή αλλα να βγαζεις μονος σου τα μάτια σου και να καταργεις τα μοντέλα best seller σου που θα σου χρηματοδοτησουν την αλλαγη στα ηλεκτρικα οσο καιρό μπαίνεις μέσα με την παραγωγη ηλεκτρικών (και θα μπαίνεις με τα μπουνια για χρονια) είναι εντελως λαθεμενη
-
Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το σύστημα start/stop,άρα δεν έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες την συγκεκριμένη στιγμή,η μπαταρία είναι ολοκαίνουρια και όταν τοποθετήθηκε δούλευε κανονικά το start/stop,δλδ το αμάξι έχει κάνει 500 χιλιόμετρα μέσα στο μήνα,δεν μπορεί να μην έχει φτάσει στο σημείο φόρτισης που απαιτείται για μπει.
Δες μήπως χρειάζεται reset, για να δουλέψει το start - stop:
https://www.fordownersclub.com/forums/topic/123649-start-stop-battery/ -
@antonakis said in Ford Fiesta 2017:
Δεν είναι mild hybrid έτσι;
Δεν ξέρω, ίσως διαβάζει ο εγκέφαλος κάποια μεγάλη κατανάλωση;
Όχι,είναι το mk 7.5 του 2015 FL.
-
@bill_hsd said in Ford Fiesta 2017:
Δες μήπως χρειάζεται reset, για να δουλέψει το start - stop:
https://www.fordownersclub.com/forums/topic/123649-start-stop-battery/Το έχω διαβάσει αυτό και στο ελληνικό forum,αλλά αν χρειαζόταν reset,δεν θα δούλευε εξ'αρχης από την αλλαγή της μπαταρίας.Θα το δοκιμάσω μήπως γίνει κάτι και θα ενημερώσω.
-
Να έχει θέμα το δυναμό και να μην δίνει αρκετό ρεύμα;
Δεν ξέρω. Σε διαγνωστικό δεν δείχνει κάτι; -
@antonakis said in Ford Fiesta 2017:
Να έχει θέμα το δυναμό και να μην δίνει αρκετό ρεύμα;
Δεν ξέρω. Σε διαγνωστικό δεν δείχνει κάτι;Δεν το έχω βάλει το αμάξι διαγνωστικό ακόμη,θα δοκιμάσω πρώτα το reset και αν δεν λειτουργήσει τότε θα πρέπει να πάω για ένα τσεκ.
-
@cirus said in Ford Fiesta 2017:
Υποψιάζεσαι Η/Γ;
-
Λοιπον,δοκιμασα το tip που αναφερεται με το reset και το start/stop δουλεψε,μετα απο δεν ξερω ποσους μηνες,θα το παρακολουθησω να δω πως λειτουργει απο εδω και στο εξης.
1.Βαζουμε στη 2η σκαλα το κλειδι,περιμενουμε 10 sec
2.Παταμε το κουμπι για το πισω φως ομιχλης 5 φορες
3.Παταμε το κουμπι των αλαρμ για 3 φορες
4.Περιμενουμε καποια sec εως οτου αναβοσβησει στο καρνταν το λαμπακι της μπαταριας,το reset εχει ολοκληρωθει,δοκιμαζουμε αν λειτουργει το s/s. -
@a-d-p said in Ford Fiesta 2017:
@cirus said in Ford Fiesta 2017:
Υποψιάζεσαι Η/Γ;
Όταν δεν κάνεις log out από το ford app έχω παρατηρήσει ότι τρώει την μπαταρία . Μάλλον το μόντεμ του αμαξιού δουλεύει παραπάνω και στέλνει συνεχως. Ενώ αν κάνεις log out είδα κάποια διαφορά
-
Λοιπον,δοκιμασα το tip που αναφερεται με το reset και το start/stop δουλεψε,μετα απο δεν ξερω ποσους μηνες,θα το παρακολουθησω να δω πως λειτουργει απο εδω και στο εξης.
1.Βαζουμε στη 2η σκαλα το κλειδι,περιμενουμε 10 sec
2.Παταμε το κουμπι για το πισω φως ομιχλης 5 φορες
3.Παταμε το κουμπι των αλαρμ για 3 φορες
4.Περιμενουμε καποια sec εως οτου αναβοσβησει στο καρνταν το λαμπακι της μπαταριας,το reset εχει ολοκληρωθει,δοκιμαζουμε αν λειτουργει το s/s.Μπράβο!
Εφοσον δούλεψε με τη μία μετά απο καιρό, οπως λες, πιθανοτατα να βρεθηκε η λύση.
Υ.Γ. Άντε να λέμε/μαθαίνουμε και τίποτα τεχνικό-ουσιαστικό, που μπορεί να βοηθήσει και άλλα μέλη του forum με παρόμοια θέματα.
Ford Fiesta 2017