-
Καλορίζικο, καλοτάξιδο να ειναι
-
Καλοτάξιδο! Όμορφο χρώμα!
-
Καλορίζικο κ καλοταξιδο
Ωραίο χρώμα -
Καλά χιλιόμετρα!
-
καλοτάξιδο με υγεία! Εξαιρετικη επιλογή στα b-suv ! πόσο τελικά πήγε ? Γενικά η Nissan -υποκειμενικό αυτο- έχει από τα πιο όμορφα αυτοκινητα στις κατηγορίες των suv (juke, qq, xtrail) , χωρις να είναι πολυ ακριβα. Σιγουρα τα προτιμω απο τα αντιστοιχα της Τουοτα (cc , yc, rav) εκτός του chr κυριως λογω υβριδικού και ιδιαιτερης εμφανισης
-
Φοβερό χρώμα με βάθος, καλοτάξιδο
-
@zaxosm said in Nissan Juke 2019:
Σας ευχαριστώ πολύ! Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσω να γράψω κάποια περισσότερα πράγματα για το αυτοκίνητο, καθώς έκανα και ένα με΄γαλο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη οπότε ήδη γράφω 1400χλμ.
Καλοταξιδο!! ποσο πηγε τελικη τιμη? επισης ειναι η τοπ εκδοση εξοπλισμου?
-
Καλορίζικο να το χαρείς! Είναι το νέο facelift?
Είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτό αλλά λεω να περιμένω το fl αλλά από όταν βγήκε το Alfa Romeo Junior με εντυπωσίασε άσχημα, θα περιμένω να το δω απο κοντά και αυτό -
Πολύ ωραίο review @dimsabas και κατατοπιστικό!
Ακόμα προσπαθώ να προγραμματίσω το τεστ ντραιβ για να βγάλω κι εγώ ένα συμπέρασμα.
Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ το T-cross είναι καταπληκτικό all in one αυτοκίνητο. Η ευρυχωρία του και η πρακτικότητα δεν παίζονται. Απλά στην περίπτωσή μου αλλάξαν οι προτεραιότητες, οπότε δε με απσχολούν οι χώροι, χρειάζομαι το αυτόματο και την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μέσα στη πόλη, θα ήθελα κάι πιο σπορτίφ και τέλος επειδή έχω φτάσει στα 36000 χλμ με το T-cross, έχει αρχίσει να με χαλάει η τρικίλυνδρη φύση του στο άκουσμά της......
Πάντα μου άρεσε βέβαια το juke αλλά ήταν και πανάκριβο πριν 1,5 χρόνο που τα κοίταγα.
Τώρα για το infotainment που αναφέρθηκε δε με πολυ απασχολεί, μιας και μόνιμα δουλεύω το apple car play αν και με χαλάει που δεν έχει ασύρματο αλλά πιστεύω ζω και χωρίς αυτό. Δεν έχω παρατηρήσει να λείπει κάτι σημαντικό εξοπλιστικά, άλλωστε εχω τη βασική έδοση του T-cross οπότε δεν έχω και ψηλά στανταρντ.
Και επειδή δε θέλω να ξεφύγω από τα 4,2μετρα μήκους δε βρίσκω και κάτι άλλο σαν εναλλακτική σε αυτά που ζητάω.
Τελικά το έκανα το βήμα! Juke 1.6 Hybrid N-connecta Υβρίδιο. Το είχα παραγγείλει αλλά είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου δεύτερες σκέψεις, κυρίως λόγω τιμής. Ωστόσο λόγω της ανανέωσης πέτυχα μια αξιοσέβαστη έκπτωση και κάμφθηκαν όλες οι δεύτερες σκέψεις.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Το αυτόματο κιβώτιο είναι εκπληκτικό, όπως και τα τιμόνι, ανάρτηση, καθίσματα. Αποπνέει μια macho αίσθηση στον δρόμο και είναι και αρκετά γρήγορο. Κατανάλωση έχω κάνει και 1.8/100 έχω κάνει και 7/100 δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Δεν έχει τους χώρους του T-cross αλλά δεν είναι το ζητούμενο.
Περισσότερα εν καιρό!
25.900 μου έδωσαν τιμή. Έπεσες παρακάτω; Καλορίζικο
-
Ευχαριστώ παιδιά! Ειναι το Pre-facelift όπου βγηκε στα 26 και κατι με το μεταλλικο και κλειδι στο χερι. Αρχικά είχα κλείσει στα 27 και κάτι.
Πρόκειται για την έκδοση n-connecta. H top ειναι η techna αλλα ήταν +3 χιλιαρικα που ήταν υπερβολή.
Η N-connecta βέβαια έχει κάποιες χαζοελείψεις στον εξοπλισμό βέβαια αλλά θα ανφερθώ σε αυτές σύντομα!
-
Καλοτάξιδο!!Να το χαρείς με πολλά και απροβλημάτιστσ χιλιόμετρα!!
-
Ευχαριστώ παιδιά! Ειναι το Pre-facelift όπου βγηκε στα 26 και κατι με το μεταλλικο και κλειδι στο χερι. Αρχικά είχα κλείσει στα 27 και κάτι.
Πρόκειται για την έκδοση n-connecta. H top ειναι η techna αλλα ήταν +3 χιλιαρικα που ήταν υπερβολή.
Η N-connecta βέβαια έχει κάποιες χαζοελείψεις στον εξοπλισμό βέβαια αλλά θα ανφερθώ σε αυτές σύντομα!
ειχα ρωτησει πριν κανενα χρονο για την τοπ ζηταγαν 33κ. επεσε φαινεται η τιμη σε ποιο λογικα επιπεδα
-
-
Έχοντας λοιπόν διανύσει περί τα 1700χλμ έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα.
Αρχικά να πω εδώ πως το μέτρο σύγκρισης είναι το VW t-cross 1.0 95 ps χειροκίνητο που είχα, η BMW X2 18i DCT του πατέρα μου.
Ο λόγος που πήρα το JUKE είναι πως ήθελα κάτι πιο νεανικό, πιο γρήγορο, πιο σπορ και πιο εύκολο στην οδήγηση όπου το JUKE τα έχει όλα αυτά.
Στα θετικά:
- Είναι SUV αλλά δεν το νιώθεις. Δεν κάθεσαι "πάνω" στο αμάξι αλλά μέσα σε αυτό. Η θέση οδήγησης είναι πάρα πολύ καλή.
- Το "πάτημα" του αυτοκινήτου είναι καταπληκτικό όπως και η σταθερότητά του ακομακαι σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Εκεί που για παράδειγμα άνω των 140 στο t-cross αισθανόσουν οτι υπήρχε μία σχετική αστάθεια ίως και λόγω σχήματος, δηλαδή ένιωθες την ταχύτητα κάτι που στο JUKE δεν υπάρχει επουδενί.
- Το τιμόνι είναι πάρα πολύ καλό. Θα έλεγα εφάμιλο της BMW και σίγουρα πολύ καλύτερο σε αίσθηση από του t-cross.
- Φοβερά σε αίσθηση και πολύ εξκούραστα καθίσματα τόσο σε σύγκριση με την Χ2 όσο και με του t-cross
- Πολύ ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό, γενικά σου αποπνέει μία αίσθηση ενα κλικ παραπανω από άλλα της κατηγορίας τουλάχιστον από την έκδοση N-connecta και πάνω. Σίγουρα είναι πολύ πιο ποιοτικό από το t-cross.
- Κινητήρας - απίστευτα εύρωστος και αρκούντως δυνατός. Δεν αισθάνεσαι πουθενά έλλειψη δύναμης και λόγω της μπαταρίας το γκάζι είναι πολύ άμεσο.
- Κιβώτιο - Εξαιρετικά ομαλό και άνετο αν και σε ορισμένες περιπτώσεις (απότομο τέρμα γκάζι) κάνει κάποια χαζά κατεβάσματα με αποτέλεσμα να φέρενι στιγμιαία θόρυβο από τον κινητήρα.
- Κατανάλωση - Μέχρι στιγμής εξαιρετική. Σήμερα στο κατέβα από Νέα Φιλοθέη - Χαϊδάρι για παράδειγμα με το e-pedal το οποίο είναι εκπληκτικό μέσα στη πόλη, έγραψα 2,1λ/100 όταν με το t-cross εφτανα στα 6,5-7λ/100.
Αρνητικά:
- H ανάρτηση, παρότι φοβερή στο ανοιχτό δρόμο, σε μεγάλες λακούβες κοπανάει απίστευτα και γίνεται κουραστική ώς ένα βαθμό.
- Οθόνη Infotainment - Πολύ μέτρια γραφικά και γενικά πολύ πιο μέτρια από αυτή του T-cross.
- Ελλέιψεις εξοπλισμού - Έχει απλο cruise control και όχι adaptive, και το lane assist δεν έχει αυτόματη διόρθωση πορείας. Επίσης τα παράθυρα συνοδηγού και πίσω δεν κλείνουν αυτόματα.
- Ο χώρος αποσκευών περιορίζεται σημαντικά λόγω της μπαταρίας και είναι ρηχός στα 350 λίτρα.
Νομίζω αυτά έχω εντοπίσει για αρχή. Συνοψίζοντας, είναι ένα πολύ δεμένο αυτοκίνητο, με "προσωπικότητα" θα έλεγα ως προς την εμφάνιση, μία σχετικά καλή τιμή για τα δεδομένα της εποχής, ένα πολύ άρτιο σύστημα υβριδικότητας και αν εξαιρέσεις το χώρο αποσκευών ικανοποιητικότατους χώρους.
-
Χαιρετώ την ομάδα, μετά από 8500 χλμ έχω εντοπίσει ένα θέμα που δεν ξερω αν ισχύει σε όλα τα υβριδικά.
Σε εθνική οδό με μεγάλες και συνεχείς ανωφέρειες και ταχύτητες περί των 130χλμ/ώρα μου έχει συμβεί 2 φορές να μηδενίσει η μπαταρία και να μην μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο καθόλου που θα μπορούσε να γίνει και λίγο επικίνδυνο.
Σας έχει συμβεί; Είναι κάτι που εντιμετωπίζεται με κάποιο τρόπο? π.χ. να βάλω το πρόγραμμα eco?
-
Χαιρετώ την ομάδα, μετά από 8500 χλμ έχω εντοπίσει ένα θέμα που δεν ξερω αν ισχύει σε όλα τα υβριδικά.
Στα περισσότερα, εκτός των Τογιότα που λειτουργούν τελείως διαφορετικά και δεν αδειάζει ποτέ η μπαταρία.
-
Σε εθνική οδό με μεγάλες και συνεχείς ανωφέρειες και ταχύτητες περί των 130χλμ/ώρα μου έχει συμβεί 2 φορές να μηδενίσει η μπαταρία και να μην μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο καθόλου που θα μπορούσε να γίνει και λίγο επικίνδυνο.
Σας έχει συμβεί; Είναι κάτι που εντιμετωπίζεται με κάποιο τρόπο? π.χ. να βάλω το πρόγραμμα eco?
εχει σχολιαστεί αρκετά στο thread του mg3:
https://forum.4troxoi.gr/topic/102788/mg3-hybrid-2024/253?page=13
δεν υπάρχει λύση, στις ανηφόρες πρέπει να πηγαίνεις πιο αργά για να μην ξεμένεις από μπαταρία, το ίδιο θεωρώ θα συμβαίνει και σε ένα phev αν ξεκινόντας την ανάβαση έχει χαμηλό φορτίο μπαταρίας.
-
Σε NISSAN (το δικό της) & HONDA οι γεννήτριες, είναι (σε σχέση με των TOYOTA, RENAULT, MG) τεράστιες, και κινούν τους ηλεκτροκινητήρες, δεν παίζει ρόλο αν η μπαταρία είναι άδεια ή γεμάτη, γιατί η γεννήτριες τους, δίνουν απευθείας ρεύμα στα ηλεκτρομοτέρ.
Στα TOYOTA, RENAULT, MG ο βασικός κινητήρας είναι ο βενζινοκινητήρας, έχουν κιβώτιο ταχυτήτων και ότι ρεύμα παράγει η γεννήτρια, το διοχετεύει μέσω της μπαταρίας και όχι απευθείας στον ηλεκτροκινητήρα.
Το δικό σου που είναι της RENAULT με 2 + 4 ταχύτητες, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία, και υπάρχουν αναφορές ότι πολλές φορές μπερδεύει τον συνδυασμό των ταχυτήτων του κιβωτίου και δημιουργεί αυτά τα κενά.
-
Έχει παρατηρήσει κανένας ιδιοκτήτης κάποιο πρόβλημα στο χειροκίνητο κιβώτιο του Juke; Στο FB είχε βρει κάποιες σχετικές αναφορές, αλλά εδώ δεν εντόπισα κάτι.
Σε εμένα έχω προσέξει πως με μεγάλη ταχύτητα και ειδικά σε κατηφόρα, μόλις πατάω ελαφρά το γκάζι η μετάδοση κάνει ένα βουητό (όπως κάνουν ορισμένα όταν κινείσαι με όπισθεν). Μόλις πατήσεις παραπάνω το γκάζι ο θόρυβος εξαφανίζεται. Το θέμα είναι πως είναι αρκετά σπαστικό, μιας και πολλές φορές θες να πατάς τόσο το γκάζι για να διατηρείς απλά την ταχύτητα σου.
Το πήγα σε δύο μηχανικούς, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν ότι ο θόρυβος είναι από την μετάδοση, μου είπαν όμως πως δεν αξίζει να ασχοληθώ και ότι απλά θα πρέπει να το συνηθίσω.
Έχω αλλάξει βαλβολίνες, βάζοντας πάλι τις γνήσιες (την άλλη φορά ίσως βάλω της ELF) χωρίς να αλλάξει κάτι.
Με το μόνο που είδα διαφορά, ήταν ένα πρόσθετο που έβαλα στο σασμάν και ο θόρυβος πράγματι έφυγε για κάποιο διάστημα. 8.000Km μετά όμως, έχω την αίσθηση πως πάλι άρχισε να ακούγεται!Με την ευκαιρία, να σημειώσω πως δεν ξέρω αν το έχει προσέξει κανείς, αλλά πλέον το Nissan Connect έχει πλέον πολύ περισσότερες επιλογές από πριν. Πέρα από τα στατιστικά για τις διαδρομές που έχεις κάνει και την αυτονομία που σου μένει, σου εμφανίζει πλέον που βρίσκεται παρκαρισμένο το αυτοκίνητο, ενώ μπορείς να το κλειδώσεις, ξεκλειδώσεις, ανάψεις φώτα και κορνάρεις μέσα από το κινητό! Πολύ καλή φάση!
-
Nissan Juke 2019