-
Καλημέρα σας,
Ως κάτοχος εδώ και λίγο καιρό μεταχειρισμένου Vw touran 1.6 tdi, μοντέλου 2017 έχω να δηλώσω πως οι χώροι του απλά δεν παίζονται! Στα πίσω καθίσματα φυσικά και χωράνε 3 παιδικά καθίσματα ή στην περίπτωση μου 2 παιδικά καθίσματα και η γυναίκα μου ανάμεσα στα παιδιά σε πολύωρα ταξίδια!
Το αμάξι για diesel είναι ιδιαίτερα αθόρυβο και με πολύ καλό επίπεδο κύλισης με πολύ καλές αναρτήσεις! Αν δεν κάνω λάθος έχει πίσω πολλαπλών συνδέσμων και όχι ημιάκαμπτο άξονα! Ο εξοπλισμός στην έκδοση advanced τα έχει σχεδόν όλα!
Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιλογή μου! -
Kαλησπέρα σε όλους,
Ψάχνω και εγώ επίσης κάποιο μεταχειρισμένο turan (πετρέλαιο), αλλά αυτά που έχω βρεί από τους μαντραδες είναι αρκετά ακριβά και στην πλειοψηφία τους από Γερμανία. αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προτείνει κάποιον αξιόπιστο, παρακαλώ είμαι όλος αυτιά. ποτέ δεν περίμενα πως ενα 5ετιας ή και 7ετίας αμάξι θα πουλιόταν στα 17-18κ!!! ακόμη κ αν εχει κ 100χ.χ......ευχαριστω.
-
Ειχα ενα ως αντικαταστασης για λίγες μέρες. Πετρέλαιο, τουμπανο σε εξοπλισμό, dsg με paddles και με 93000 χλμ.
Απιστευτοι χώροι και γενικά ανεση και απλα μέσα! Oι διαστασεις του αυτοκινήτου πραγματικά μετουσιώνονται σε χώρους.
Υπεραρκετή τεχνολογία (blind spot, 3ζωνικός, auto hold, car play/aa, acc, lane assist, led κλπ)
Πολυ καλό ρολάρισμα στο δρόμο, ποιότητα κυλισης, φρένων και αναρτήσεων.
Καποια κλασσικά ξερά κοπανήμαα απο την πίσω αναρτηση οπως πολλά vag.
Αδυναμο και σχετικά ενεργοβόρο για πετρέλαιο (σταθερά πάνω απο 8 σε αστικές συνθηκες)
Ογκώδες αλλά με πολύ καλή εποπτεία του αμαξώματος λόγω αισθητήρων, blind spot και μεγάλων παραθυρων που δίνουν καλή ορατότητα.
Καμία σχέση με fun to drive. Παναλαφρο και καθόλου πληροφοριακό τιμόνι.. Σοκαρίστηκα.. ουτε το προηγουμενο γιαρις τετοιο τιμόνι.
Αλλά τιμιο αμάξι για οικογενειάρχη! Θυμάμαι το είχα κοιτάξει (όπως και το smax τοτε) πριν πάρω το RAV4 του 2007.
-
Kαλησπέρα σε όλους,
Ψάχνω και εγώ επίσης κάποιο μεταχειρισμένο turan (πετρέλαιο), αλλά αυτά που έχω βρεί από τους μαντραδες είναι αρκετά ακριβά και στην πλειοψηφία τους από Γερμανία. αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προτείνει κάποιον αξιόπιστο, παρακαλώ είμαι όλος αυτιά. ποτέ δεν περίμενα πως ενα 5ετιας ή και 7ετίας αμάξι θα πουλιόταν στα 17-18κ!!! ακόμη κ αν εχει κ 100χ.χ......ευχαριστω.
Καλησπέρα! Εγώ το πήρα από την ΒΕΛΜΑΡ πριν από ένα δίμηνο από τα μεταχειρισμένα τους που γενικά βρίσκεις Touran. Το κακό είναι ότι κρατάνε υψηλά την τιμή τους και πολύ λίγα είναι διαθέσιμο και κυρίως από leasing. Μετά από 5000 χλμ σε 2 μήνες είμαι πολύ ευχαριστημένος! Φορτώνω απλά τα πάντα και πάω! Εθνική οδό με κατανάλωση 5.0-5.5, στην πόλη 6.5 max.
-
@george-dasoulas said in Νέο VW Touran:
Καλησπέρα! Εγώ το πήρα από την ΒΕΛΜΑΡ πριν από ένα δίμηνο από τα μεταχειρισμένα τους που γενικά βρίσκεις Touran. Το κακό είναι ότι κρατάνε υψηλά την τιμή τους και πολύ λίγα είναι διαθέσιμο και κυρίως από leasing. Μετά από 5000 χλμ σε 2 μήνες είμαι πολύ ευχαριστημένος! Φορτώνω απλά τα πάντα και πάω! Εθνική οδό με κατανάλωση 5.0-5.5, στην πόλη 6.5 max.
Για σου φίλε μου.
Σκέφτομαι την ίδια επιλογή, επίσης από Βελμαρ.
Πως τα πας τόσο καιρό μετά; είσαι ευχαριστημένος; (από αμάξι και βελμαρ).
Ευχαριστώ. -
@sargus said in Νέο VW Touran:
@george-dasoulas said in Νέο VW Touran:
Για σου φίλε μου.
Σκέφτομαι την ίδια επιλογή, επίσης από Βελμαρ.
Πως τα πας τόσο καιρό μετά; είσαι ευχαριστημένος; (από αμάξι και βελμαρ).
Ευχαριστώ.Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Μετά από σχεδόν 30.000. χλμ δεν εχω κάνει τίποτα παραπάνω περα από τα service και αλλαγή ελαστικών.
Από το αμάξι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θα βρεις τσιμπημένες τιμές πλέον αλλά αξίζει τα χρήματα του.
Ιδανικά θα ήθελα να βρω ενα 2.0 tdi και αυτόματο. -
Σε ευχαριστώ!
-
Μου έκοψε ιμάντας εν κινήσει.
Τι μεγέθους χτύπο να περιμένω; -
Τι μεγέθους χτύπο να περιμένω;Χωρίς προειδοποίηση;
Και ήθελα να σε ρωτήσω εντυπώσεις μετά από 1 χρόνο χρήσης. -
Ωωωχχχχ…..βαριοπούλα….
-
@parikon said in Νέο VW Touran:
Τι μεγέθους χτύπο να περιμένω;Χωρίς προειδοποίηση;
Και ήθελα να σε ρωτήσω εντυπώσεις μετά από 1 χρόνο χρήσης.Μόνο εκείνο το πρωί, ακουγόταν ένας ρυθμικός ήχος (χτύπος) από τον κινητήρα το πρωί που έβαλα μπροστά. Αλλά επειδή βιαζόμουν (δουλειά, παιδιά κτλ.) λέω ας ξεκινήσω και θα το ξαναδώ σε λίγο. Αργότερα που ζεστάθηκε δεν το έκανε και στο γυρισμό από τη δουλειά, με άφησε!
-
Ποιος ιμάντας; Του "δυναμό"; Λογικά απλά αλλάζεις τον ιμάντα. Δεν δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα.
-
@realzeus said in Νέο VW Touran:
Ποιος ιμάντας; Του "δυναμό"; Λογικά απλά αλλάζεις τον ιμάντα. Δεν δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα.
Μακάρι φίλε....δυστυχώς ο άλλος, ο βαρβάτος!
-
Ωχ, ιμαντας χρονισμου ? Νομιζα οτι εχει καδενα
Δεν ειχε αλλαχτει οταν επρεπε ή δεν εχει φτασει ακομα αυτο το οριο ?
-
@alexandros-k said in Νέο VW Touran:
Ωχ, ιμαντας χρονισμου ? Νομιζα οτι εχει καδενα
Δεν ειχε αλλαχτει οταν επρεπε ή δεν εχει φτασει ακομα αυτο το οριο ?
Προφανώς δεν είχε αλλαχτεί όταν έπρεπε.
Φταίω εγώ. Το αμέλησα. Εμπιστεύτηκα τα μαστόρια που πήγαινα και τους έλεγα κάντε έλεγχο σε όλα και πείτε μου ότι χρειάζεται να το αλλάξουμε.
Κάνα δυο φορές που τον σκέφτηκα τον ιμάντα, έκανα ένα ψάξιμο στο ιντερνετ (γιατί σχεδόν πάντα λείπει το αμάξι καθώς το έχει η γυναίκα) και έβλεπα πολλά χλμ 1ης αλλαγής οπότε καθησυχαζόμουν. Δεν ξέρω καν τι λέει το μανιουαλ για αυτό το θέμα. -
Μου έχει τύχει συνεργείο να λέει αλλαγή ιμάντες και να εννοεί μόνο περιφερειακών όχι χρονισμού.
Κάποια μοτέρ vag χτυπάνε βαλβίδες θυμάμαι όταν κόβει ιμάντα, ποιο φοράει;
-
@antonakis said in Νέο VW Touran:
Μου έχει τύχει συνεργείο να λέει αλλαγή ιμάντες και να εννοεί μόνο περιφερειακών όχι χρονισμού.
Κάποια μοτέρ vag χτυπάνε βαλβίδες θυμάμαι όταν κόβει ιμάντα, ποιο φοράει;
Ναι, αυτό είναι το πρόβλημα, ότι μπορεί να έχει πάθει πολύ μεγάλη ζημιά.
Φοράει τον 1.6 tdi 115 ps (2017). -
Το ενα ΙΧ της εταιρίας το έπαιρνε σε ένα συνεργείο ο πωλητης μου, και αποδείχτηκε ότι τα service του ήταν μόνο λάδια και φιλτρα. Και σε οτι έπρεπε να αλλαχτεί επειδή χάλασε, έβαζε ότι πιο φθηνό ανταλλακτικό έβρισκε. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί χαλάνε τα αυτοκίνητα μας…
Έχω φάει ένα χιλιάρικο για να το μαζέψω, άλλου εννοείτε. -
@sargus Υπάρχει και ένα περιστατικό σε άλλο φόρουμ με 1.6 tdi με 78000χλμ που κόπηκε ο ιμάντας χρονισμού...και στο τέλος η επισκευή έγινε από την αντιπροσωπεία....
Θα σου βάλω το Λίνκ να το διαβάσεις....μήπως και βγει άκρη στη ζημιά σου...
https://www.insomnia.gr/forums/topic/822361-πήδησε-δόντι-ο-ιμάντας-χρονισμού/
-
@georgekn said in Νέο VW Touran:
@sargus Υπάρχει και ένα περιστατικό σε άλλο φόρουμ με 1.6 tdi με 78000χλμ που κόπηκε ο ιμάντας χρονισμού...και στο τέλος η επισκευή έγινε από την αντιπροσωπεία....
Θα σου βάλω το Λίνκ να το διαβάσεις....μήπως και βγει άκρη στη ζημιά σου...
https://www.insomnia.gr/forums/topic/822361-πήδησε-δόντι-ο-ιμάντας-χρονισμού/
Ευχαριστώ φίλε μου! Χρήσιμο τοπικό.
Εγώ είμαι στα 115.000 χλμ.
Το έχω πάει το αμάξι σε ένα μάστορα. Θα του πω να το ανοίξει να καταγράψει τις βλάβες να ξέρω τι χρειάζεται και ίσως μετά πάω καμιά βόλτα στην Καρέντα να ρωτήσω αν κάνουν καμιά έκπτωση στην επιδιόρθωση δεδομένου ότι (μάλλον) έκοψε νωρίτερα ο ιμάντας.
Νέο VW Touran