-
Στιβαρό το VW είναι. Στο κατασκευαστικό κομμάτι, στην συναρμολόγηση κλπ είναι στα καλά ονόματα της αγοράς. Το ζητούμενο όμως να είναι και 'αξιόπιστο'. Απροβληματιστο. Και δεν ...
Ο χρήστης drenie έγραψε:
ενω σε πετρελαιο ε; Η VW κανενα προβλημα !!!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σιγά τα προβληματάκια που έβγαλαν μωρέ....
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
ενω σε πετρελαιο ε; Η VW κανενα προβλημα !!!Ε είπα να μην προκαλέσω πολυ...
-
Τι προβληματα έχει βγάλει ο 1.2 tsi και τι ο 1.6 tdi? Και το sportsvan είναι καλη επιλογή αν χώραν δύο καθισματακια και ενήλικος στις πίσω θέσεις.
-
Σαν πακέτο με ικανοποιεί το touran χωρίς να υπολογίζω αξιοπιστία. Το Picasso με χαλάει που έχει τα πάντα με ηλεκτρονικό έλεγχο ακόμα και τον κλιματισμό. Το Ford c Max έχει χάλια ταμπλό. Νομίζω το touran είναι η μέση λύση. Θα κανονίσω να δω από κοντά και τα 3 από κοντά πρώτα όμως. Είμαι επαρχία και πρέπει να πάω Αθήνα να τα δω
-
ενταξει ρε παιδια λιγο πλακα καναμε για την VW. Για μενα βεβαια ηταν παντα υπερεκτιμημενη αλλα αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη. Οχι οτι δεν ειναι ωραια τα αυτοκινητα της απλα παντα ειχα την αισθηση οτι επρεπε να κοστιζουν 2-3 χιλιαρικα λιγοτερο.
Βεβαια μετα το dieselgate ναι εμενα με χαλαει πολυ η αντιληψη που εχει για τον καταναλωτη η συγκεκριμενη εταιρεια. Για τις υπολοιπες ακομα δεν ξερουμε κατι συγκεκριμενο οποτε δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια οτι εχουν κανει αντιστοιχα - αναλογα σκανδαλα.
P.S. On 12 October 2015, Paul Willis, VW UK managing director told the Commons Transport Select Committee that about 400,000 Volkswagen cars in the UK will need fuel injectors altered as well as a software fix. The vehicles requiring the hardware fix are the 1.6 litre diesel models. The 1.2 litre and 2.0 litre diesel models will only require a software fix
-
Εγω θα σου ελεγα να περιμενεις να δεις και τo νεο Renault Scenic που ερχεται μεσα στο 2016 http://www.autoexpress.co.uk/renault/sc ... first-time . Θα εχει καλη τιμη, μεγαλη γκαμα κινητηρων και χωρους. Αν δεν μπορεις να περιμενεις τσεκαρε και το Citroen C4 Picasso και το Peugeot 3008. Αν δε θες γαλλικο, αναμεσα σε Touran και CMax παντως εγω θα επαιρνα με κλειστα ματια το CMax. Η ακομα καλυτερα το Grand CMax που εχει μεγαλυτερους χωρους και συρομενες πισω πορτες για ευκολοτερη προσβαση στα πισω καθισματα. Ειτε το 1.0 βενζινης με τα 125 αλογα ειτε το 1.5 ντιζελ με τα 120 αλογα. Ειναι πολυ καλο αμαξι για να το αποκλεισεις λογω σχεδιασης ταμπλω.
-
Το c max είναι μια κατηγορία κάτω απο το touran. Η σύγκριση θα πρεπε να γίνεται με το smax που έχει αντιστοιχους χώρους. Το cmax είναι πολύ πιο μικρο.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Το c max είναι μια κατηγορία κάτω απο το touran. Η σύγκριση θα πρεπε να γίνεται με το smax που έχει αντιστοιχους χώρους. Το cmax είναι πολύ πιο μικρο.Νομιζω η ακριβης αντιστοιχιση ειναι Grand Cmax - Touran, Galaxy - Sharan. To Smax βρισκεται καπου αναμεσα στα 2 απο αποψη εξωτερικων διαστασεων και εσωτερικων χωρων. Εξαλλου το Cmax και το Grand Cmax βασιζονται στην πλατφορμα του Focus ενω το Touran στην πλατφορμα του Golf, που ειναι αυτοκινητα της ιδιας κατηγοριας. Το Smax και το Galaxy βασιζονται στο μεγαλυτερο Mondeo αν δεν κανω λαθος.
-
Πρόσφατα αγόρασα το c-max 1.6 diesel αν και την προηγούμενη εκδοση (2012) . Επειδή αναφερθήκατε θα σας πω πως χωράει άνετα 2 παιδικά καθίσματα και έναν ενήλικο πίσω. Το δε πορτπαγκαζ είναι ικανοποιητικότατο 430-450 λτ)
Κύρια χαρακτηριστικά: Στιβαρότητα, ροπή, άνεση, χαρακτηριστικά άνεσης. -
Ως χρήστης touran 1,2 tsi μοντέλο 2011
Ο κινητήρας είναι επαρκής για το αμάξωμα,ακόμη και φορτωμένο κινείσαι άνετα και σχετικά γρήγορα με αυξημένη όμως κατανάλωση.
Οι χώροι είναι μεγάλοι και σε συνδυασμό με τις πολλές έξυπνες θέσεις αποθήκευσης αλλά και την άνεση λόγω εσωτερικού ύψους το κατατάσσουν στα πιο πρακτικά και άνετα αυτοκίνητα. Πολύ καλύτερο από s.w για οικογένεια (είχα το astra sw).
Πολύ καλή οδική συμπεριφορά και άνεση,οικονομικό στην κατανάλωση όταν δεν πιέζεται.
Στα αρνητικά του η αξιοπιστία του κινητήρα που έχει θέμα κυρίως με την καδένα του (την άλλαξα ήδη στα 60.000 χλμ) αλλά και με άλλα μικρότερα προβλήματα.
Επίσης τα πλαστικά στο εσωτερικό παρουσιάζουν αδικαιολόγητες φθορές όπως αποχρωματισμός διακοπτών και χερουλιών, αποκόλληση αεραγωγού κ.α.
Κατά την άποψη μου θα ήταν το ιδανικό οικογενειακό αν η τιμή του δεν ξεπερνούσε τα €20.000 καινούργιο. -
Ο χρήστης Northjohn έγραψε:
Ως χρήστης touran 1,2 tsi μοντέλο 2011
Ο κινητήρας είναι επαρκής για το αμάξωμα,ακόμη και φορτωμένο κινείσαι άνετα και σχετικά γρήγορα με αυξημένη όμως κατανάλωση.
Οι χώροι είναι μεγάλοι και σε συνδυασμό με τις πολλές έξυπνες θέσεις αποθήκευσης αλλά και την άνεση λόγω εσωτερικού ύψους το κατατάσσουν στα πιο πρακτικά και άνετα αυτοκίνητα. Πολύ καλύτερο από s.w για οικογένεια (είχα το astra sw).
Πολύ καλή οδική συμπεριφορά και άνεση,οικονομικό στην κατανάλωση όταν δεν πιέζεται.
Στα αρνητικά του η αξιοπιστία του κινητήρα που έχει θέμα κυρίως με την καδένα του (την άλλαξα ήδη στα 60.000 χλμ) αλλά και με άλλα μικρότερα προβλήματα.
Επίσης τα πλαστικά στο εσωτερικό παρουσιάζουν αδικαιολόγητες φθορές όπως αποχρωματισμός διακοπτών και χερουλιών, αποκόλληση αεραγωγού κ.α.
Κατά την άποψη μου θα ήταν το ιδανικό οικογενειακό αν η τιμή του δεν ξεπερνούσε τα €20.000 καινούργιο.Συγνωμη αλλα με τετοια θεματα στα μηχανικα και στα πλαστικα γιατι να το αγορασεις; Δλδ και κατω απο 20.000 με αυτα τα θεματα στον κινητηρα θα πηγαινες κοντα στα 20.000, χωρια που θα χαλιωσουν ψυχολογικα. Απο τα Golf 4 εχει προβλημα με την ποιοτητα των πλαστικων η VW. Δλδ τι περιμενει για να το διορθωσει; Δεν θελω να σε προσβαλω, αλλα σκεψου αν δεν το ειχες αγορασει και διαβαζες για αυτα που γραφεις, τι γνωμη θα σχηματιζες.
-
Να σε ενημερώσω ότι είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας γι αυτό το αξιολογώ ως χρήστης όπως γράφω άλλωστε.
Το αυτοκίνητο που εγώ χρησιμοποιώ κυρίως είναι fiat bravo tjet 120 το οποίο και θεωρώ πιο αξιόπιστο,έως τώρα τουλάχιστον.
Έχοντας αλλάξει περισσότερα από 15 αυτοκίνητα λόγω της εργασίας μου,πιστεύω ότι όλα θα βγάλουν κάποιο πρόβλημα εφόσον φυσικά διανύεις αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως.
Από την προσωπική μου εμπειρία τα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα τα αντιμετώπισα με opel astra και toyota (corolla & carina) τα οποία ήταν επιπλέον και αργά και βαρετά.
Η όλη ζημιά του touran (κοντά στα €1,000) καλύφθηκε από την εταιρεία αν και εκτός εγγύησης,όπως το ίδιο είχε συμβεί και πολύ παλαιότερα με καμένο μοτέρ και χαλασμένο a/c από την toyota.
Επιμένω ότι το tοuran θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή με τιμή κάτω των € 20.000 αξιολογώντας όλο το πακέτο: χώρους – οδική συμπεριφορά (κράτημα,φρένα,τιμόνι) – άνεση – κατανάλωση κ.λ.π -
Οπωσδηποτε ενα αυτοκινητο με την παροδο του χρονου θα εχει φθορες και θα χρειαστει να βαλεις το χερι στην τσεπη. Το θεμα ποιο ειναι. Στα ποσες χιλιαδες χλμ θα σου ζητησει λεφτα, με λογικη βεβαια χρηση (δεν θα το σπας και θα το συντηρεις οπως πρεπει). Το δευτερο ειναι τι ζημια θα σου βγαλει. Δλδ ενα καμμενο μοτερ, ειναι χοντρη ζημια. Και το τριτο ειναι κατα ποσο ειναι δικαιολογημενη η ζημια σε συναρτηση με τα χιλιομετρα. Αν παρω το σασμαν στα χερια στα 100.000 χλμ, υπαρχει θεμα. Για το opel που γραφεις στο θεμα των ζημιων δεν εκπλησομαι. Για το τουοτα ναι. Λενε οσοι τα εχουν πως ειναι αξιοπιστα. Η VW γενικα νομιζω πως δεν μαθαινει απο τα λαθη της. Το φιατ δεν μπορω να το κρινω και πολυ αντικειμενικα γιατι μου αρεσουν τα φιατ, για τα χρηματα του, βγαινουν μια καλη αγορα με καλη αξιοπιστια. Ακριβοτερα αυτοκινητα γεννανε περισσοτερες και ακριβοτερες βλαβες.
-
Καθε εταιρια εχει και ενα ποσοστο με ζημιαρικα αυτοκινητα. Ακομα και η TOYOTA. Το θεμα ειναι οτι στην TOYOTA, αυτο το ποσοστο ειναι μικρο. Σταθερα μικρο. Στην VW τα τελευταια χρονια, αυτο το ποσοστο σταθερα ανεβαινει. Πολλες εταιριες π.χ. RENAULT, FIAT, ειχαν παρομοιο προβλημα, επειδη ομως οι πελατες αρχισαν να τις 'κλανουν' , αναγκαστηκαν να βελτιωθουνε (αλλιως θα εκλειναν), και φτασαμε σημερα οι εταιριες αυτες να ειναι, κατα την γνωμη μου, πιο αξιοπιστες απο το VW group τουλαχιστον.
Οσον αφορα τις 'φθορες του χρονου' στο VW Touran που αναφερθηκαν παραπανω ειναι αδικαιολογητες. Το suzuki ignis 4x4 που ειχα για 6 χρονια και τωρα το εχει ο πατερας μου δεν εχει βγαλει μεχρι στιγμης τετοια προβληματα, παρολο που θεωρητε ποιοτικα και σαν κλαση κατωτερο αυτοκινητο.
Αν σου αρεσει το Touran τελικα σαν αυτοκινητο και το αγορασεις, δεν σημαινει οτι θα σου βγαλει προβληματα σωνει και καλα, απλα εχεις αυξειμενες πιθανοτητες να αντιμετωπισεις τις βλαβες και τα προβληματα που αναφερωνται στο forum και οχι μονο. -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Καθε εταιρια εχει και ενα ποσοστο με ζημιαρικα αυτοκινητα. Ακομα και η TOYOTA. Το θεμα ειναι οτι στην TOYOTA, αυτο το ποσοστο ειναι μικρο. Σταθερα μικρο. Στην VW τα τελευταια χρονια, αυτο το ποσοστο σταθερα ανεβαινει. Πολλες εταιριες π.χ. RENAULT, FIAT, ειχαν παρομοιο προβλημα, επειδη ομως οι πελατες αρχισαν να τις 'κλανουν' , αναγκαστηκαν να βελτιωθουνε (αλλιως θα εκλειναν), και φτασαμε σημερα οι εταιριες αυτες να ειναι, κατα την γνωμη μου, πιο αξιοπιστες απο το VW group τουλαχιστον.
Οσον αφορα τις 'φθορες του χρονου' στο VW Touran που αναφερθηκαν παραπανω ειναι αδικαιολογητες. Το suzuki ignis 4x4 που ειχα για 6 χρονια και τωρα το εχει ο πατερας μου δεν εχει βγαλει μεχρι στιγμης τετοια προβληματα, παρολο που θεωρητε ποιοτικα και σαν κλαση κατωτερο αυτοκινητο.
Αν σου αρεσει το Touran τελικα σαν αυτοκινητο και το αγορασεις, δεν σημαινει οτι θα σου βγαλει προβληματα σωνει και καλα, απλα εχεις αυξειμενες πιθανοτητες να αντιμετωπισεις τις βλαβες και τα προβληματα που αναφερωνται στο forum και οχι μονο.Αυτο. Με τις πιθανοτητες εχουμε να κανουμε. Στα ιαπωνεζικα που και εκει υπαρχουν ζημιες, ομως ειναι ποιο αξιοπιστα, οι πιθανοτητες ειναι μικροτερες. Η φιατ συμφωνω πως προχωρησε μπροστα. Εχει βελτιωθει. Το προηγουμενο μοντελο πριν την κριση πουλουσε μια χαρα παντως.
-
το suzuki vitara? και εγω ψαχνω ενα οικογενειακο για 2 παιδια με τα πραγματα τους και κοιταω sw αλλα με απασχολουν και οι ελληνικοι δρομοι και κοιταω και λιγο τα suv.
και το qq μου αρεσει αλλα για την εκδοση που θελω κοστιζει 28000. -
Ο χρήστης pashalis_2 έγραψε:
το suzuki vitara? και εγω ψαχνω ενα οικογενειακο για 2 παιδια με τα πραγματα τους και κοιταω sw αλλα με απασχολουν και οι ελληνικοι δρομοι και κοιταω και λιγο τα suv.
και το qq μου αρεσει αλλα για την εκδοση που θελω κοστιζει 28000.Για το vitara υπαρχει Θεμα αποκλειστικα με κατοχους. Μπες και ρωτησε τους, οτι απορια εχεις θα στην λυσουν. Και για το QQ υπαρχει θεμα με κατοχους. Απο ολα εχει το forum
Τα βρηκα:
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=57179
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=57081 -
Στο vitara επειδή το κοίταζα με το ζόρι χωράνε δύο καθισματάκια πίσω. Καμία σχέση αν και πολύ ωραίο αυτοκίνητο. .. Το qq που το πήρα τελικά είναι σε καλύτερα μοίρα στους χώρους. Αλλά και πάλι με 2 καθισματάκια για να χωρέσει ενήλικας στην μέση θα πρέπει να είναι 45 κιλά κα πάλι θα είναι σαν σαρδέλα παστωμενος. Στο λέω από προσωπική εμπειρία όπου προσφάτως έβαλα εκτός από το καθισματακι της κόρης μου, που είναι ένα cybex pallas mfix και ένα δεύτερο για να μεταφέρω και την ανηψια μου. Η γυναίκα μου που είναι 49 κιλά με το ζόρι χώρεσε ανάμεσα. ...
-
Κάποιος κάτοχος να μας πει εντυπώσεις;
Νέο VW Touran