-
Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας φίλοι μου.
Αλήθεια nikos-golf πως κατάλαβες ότι η μπαταρία είναι αλλαγμένη;
Γιατί φίλε Karelia θεωρείς ότι θα μου φάει κανα διχίλιαρο την επόμενη διετία;
-
@kostashagi said in Nέο VW Tiguan:
Εκοψες το τσιγαρο προσφατα ? Δεν τον λενε Καρελια
Η μπαταρια απλά δεν ειναι η εργοστασιακη
-
@kostashagi said in Nέο VW Tiguan:
μου φαντάζει καταρχήν παράξενο τέτοιο καθαρό αυτοκίνητο να το έχει έμπορος στην Κόρινθο. τέτοιο μοντέλο οποίος ιδιώτης το δίνει φεύγει πανεύκολα υπό κανονικές συνθήκες. δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει έμπορος.
θέλεις λάστιχα λογικά και πιθανότατα αμορτισέρ, έλεγχος για τακάκια δισκοπλακες. γενικώς είναι σε ηλικία και χλμ που ξεκινάνε τα έξοδα και τα εκτός εγγύησης.
-
@alexandros-k said in Nέο VW Tiguan:
Εκοψες το τσιγαρο προσφατα ? Δεν τον λενε Καρελια
Η αυτόματη διόρθωση φταίει...
-
@gatoz said in Nέο VW Tiguan:
δεν αγαπω φαου φε
μου βγαζει μια καποια αυταρχικη μουχλα
αλλα το αρ λάιν τιγκουαν που εζησα μαζι του εξαιρετο ητανΤο τιγκ ηταν και ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο. Χαιρομαι να το διαβαζω απο τον Γατο.
-
Μετά από ένα χρόνο και ένα μηνά συμβίωσης με το αμάξι (tsi 1.5 manual Life) έγινε το πρώτο service στην αντιπροσωπεία . Το κόστος συνολικά στα 205€ , γύρω στα 50 τα εργατικά και τα υπόλοιπα τα υλικά , δλδ λάδια και φίλτρο λαδιού. Δεν έχω κάνει πολλά χλμ. με το αυτοκίνητο καθώς δεν χρησιμοποιείται σε καθημερινή χρήση έχει μόλις 6200χλμ και μέχρις στιγμής είμαι απολυτά ευχαριστημένος από την οδήγηση και την κύλιση του στο δρόμο και από τα αρκετά ηλεκτρονικά καλούδια του ( λόγω extra) που διευκολύνουν αρκετά την οδήγηση το παρκάρισμα κλπ , γενικά είναι ένα πολύ καλό οικογενειακό αυτοκίνητο για τον σκοπό το οποίο και το αγόρασα ( εύχομαι να παραμείνω έτσι για όσα χρονιά κρατήσω το αυτοκίνητο καθώς δε το πήρα για μια τετραετία μόνο ) και δεν μετανιώνω φυσικά για τα λεφτά που έδωσα και για τον χρόνο αναμονής του καθώς το 2021 έκανε 10 μήνες αναμονή από 4 που έλεγε η παραγγελία και έφαγα και 2 αυξήσεις στο κεφάλι , αν το ίδιο αμάξι το είχα παραγγείλει με αυτά τα εξτρά σιγουρά θα είχα αναμονή πολύ περισσότερο από 1 χρόνο και από ότι είδα στο configurator θα μου πήγαινε 5 μισή χιλιάρικα παραπάνω .Οπότε θεωρώ ότι είμαι κερδισμένος λόγω της σημερινή κατάστασης που θα κρατήσει πιστεύω 1-2 χρονιά ακόμη και να μου έρθει να το πουλήσω τώρα όχι μόνο παίρνω τα λεφτά μου αλλά μπορεί να βγάζω και το κάτι παραπάνω φυσικά δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία , απλά να είχαμε να λέγαμε…. Τέλος πάντων όλα καλά μέχρις στιγμής και όταν βρω πάλι χρόνο θα ανεβάσω και καμία φωτογραφία του.
-
Είμαι τις τελευταίες μέρες έτοιμος να πάρω το 1.5 150ps life και έχω απορία για την κατανάλωση εκτός και εντός πόλης. Επίσης πάντα μου άρεσε το λευκό σε αυτά που έβλεπα πριν το facelift αλλά τώρα πρόσεξα οτι το λευκό δεν βγαίνει σε μεταλλικό και φοβάμαι οτι δεν θα είναι ωραίο και δεν γυαλίζει. Πριν το facelift ξέρει κάποιος αν ήταν μεταλλικό το λευκό?
-
Στην πόλη σε κίνηση το 10 αρι το έχει για πλάκα.
Σε ταξίδι αν δεν το ζοριζεις πέφτει και 6.5 πιστεύω. Μια μικτή χρήση υπολόγιζε την στο 7 με 8 χωρίς ακρότητες και χωρίς να φυλαγεσαι. -
Εκεί και λίγο παραπάνω μου είπε φίλος με Q3 sportback με τον ίδιο κινητήρα.
-
Βασικά.... καλησπέρα σας.
Παρασκευή μεσημέρι εκινουμενος εις την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμιας με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίαν περί τους 18 βαθμούς,αισθάνθηκα μια υπερβολική ζέστη...κοιτάω την κονσόλα και δεν παρατηρώ κάτι το μεμπτό (όλα στο off),βάζω το χερι στον αεραγωγό και έβγαζε ζεστό αέρα,πολύ ζεστο.Επισης ζεσταινομουνα πολύ κάτω από το τιμόνι,σε εκείνη την περιοχή,βάζω και εκεί το χέρι, είχε ζεστη.
Ανοίγω τον κλιματισμό στο κρύο για λίγο,και μετά το κλείνω.μετα σταμάτησε...είχα χρησιμοποιήσει το καλοριφέρ τις προηγούμενες μέρες αλλά το έκλεισα μετα.Δεν ξέρω.... τι να πω...κόλλησε...;!
Εχει συμβεί σε κανέναν άλλο;
Ευχαριστώ. -
@costasbab said in Nέο VW Tiguan:
Παρασκευή μεσημέρι εκινουμενος εις την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμιας με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίαν περί τους 18 βαθμούς,αισθάνθηκα μια υπερβολική ζέστη...κοιτάω την κονσόλα και δεν παρατηρώ κάτι το μεμπτό (όλα στο off),βάζω το χερι στον αεραγωγό και έβγαζε ζεστό αέρα,πολύ ζεστο.Επισης ζεσταινομουνα πολύ κάτω από το τιμόνι,σε εκείνη την περιοχή,βάζω και εκεί το χέρι, είχε ζεστη.
Ανοίγω τον κλιματισμό στο κρύο για λίγο,και μετά το κλείνω.μετα σταμάτησε...είχα χρησιμοποιήσει το καλοριφέρ τις προηγούμενες μέρες αλλά το έκλεισα μετα.Δεν ξέρω.... τι να πω...κόλλησε...;!
Ευχαριστώ.Vagιτικο φαινόμενο μαλλον, το παθαίνει και το Λεον μου κάτι φορές, το βάζεις λίγο στο κρύο και φτιάχνει.
-
@netgeo said in Nέο VW Tiguan:
Ευχαριστώ.Vagιτικο φαινόμενο μαλλον, το παθαίνει και το Λεον μου κάτι φορές, το βάζεις λίγο στο κρύο και φτιάχνει.
προφανως καπου κολαει η εβαπορετα. πολλα ευρωπαικα το παθαινουν. κυριως γαλλικα βεβαια.
-
Προσωπικα τις κρυες μερες του χειμωνα (που ευτυχως φετος δεν ηταν και πολλες εδω στο κεντρο Αθηνας) εχω την θερμοκρασια στο 24, χωρις να ανοιγω ομως τον κλιματισμο αλλα το Auto αν χρειαστει οποτε μπαινει ζεστος αερας , οταν εξω η θερμοκρασια ειναι σχεδον 20 οπως ηταν αυτο το ΠΣΚ και επειδη ειχα και εγω ταξιδι την θερμοκρασια την κατεβαζω στο LO , οποτε ολα μια χαρα.
-
Ευχαριστώ.εβγαζε ζεστη γιατι τη τελευταια φορα ειχες ανοιξει το καλοριφερ και οταν το εκλεισες ειχε αυτη τη ρυθμιση. Ετσι ερχονταν ο εξωτερικος αερας και ζεστενονταν.
Αν δε θες να ερχεται καθολου αερας μεσα πατας το κουμπι ανακυκλωσης και κλεινουν τα κλαπετα εισερχομενου εξωτερικου αερα.
Αν τη τελευταια φορα ειχες αναψει το κρυο τοτε θα ειχε κρατησει αυτη τη ρυθμιση και θα ειχες κρυο αερα -
#VAGoChrepia
-
@nikos-golf said in Nέο VW Tiguan:
Ευχαριστώ.εβγαζε ζεστη γιατι τη τελευταια φορα ειχες ανοιξει το καλοριφερ και οταν το εκλεισες ειχε αυτη τη ρυθμιση. Ετσι ερχονταν ο εξωτερικος αερας και ζεστενονταν.
Αν δε θες να ερχεται καθολου αερας μεσα πατας το κουμπι ανακυκλωσης και κλεινουν τα κλαπετα εισερχομενου εξωτερικου αερα.
Αν τη τελευταια φορα ειχες αναψει το κρυο τοτε θα ειχε κρατησει αυτη τη ρυθμιση και θα ειχες κρυο αεραΣε όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως μάρκας γίνεται αυτό τουλάχιστον στο 99%.
Ακόμα και σε παλιά που δουλεύει χειροκίνητα ο κλιματισμός, όπου αφήσεις τελευταία φορά τη ρύθμιση έτσι συνεχίζει να δουλεύει όταν είναι κλειστό και μπαίνει μέσα εισερχόμενος αερας -
Θα ήθελα να θέσω και εγώ μια ερώτηση που έχει να κάνει με το ACC , δεν ήμουν και είμαι πολύ φαν του cruise control θέλω να νιώθω το πόδι μου στο γκάζι αν και σε πολύωρο ταξίδι ένα μούδιασμα στο πόδι το έχεις ,είπα λοιπόν σ αυτό το ταξίδι που έκανα να το δοκιμάσω βρε αδελφέ , έθεσα λοιπόν την επιθυμητή ταχύτητα στα 120 και πάμε , στην πορεία όμως διάβαζε τις πινακίδες ορίου ταχύτητας και ξαφνικά αν υπήρχε πινακίδα με χαμηλότερο όριο ταχύτητας από αυτό που είχα εγώ φρενάριζε απότομα με βάση την ταχύτητα της πινακίδας και άντε πάλι οπότε κάποια στιγμή απενεργοποίησα το CC και πήγα στο manual με το ποδαράκι . Συγνώμη αλλά έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα γιατί ξαφνικά από τα 120 να με ρίχνει στα 80 σε κάποιες φάσες, το βρήκα επικίνδυνο …. Έχω ψάξει μήπως έχει καμία επιλογή να απενεργοποιήσω το sign display αλλά τίποτα..
-
Θυμάμαι σε vag ότι ως έξτρα το ACC πήγαινε πακέτο με το traffic sign recognition.
Τώρα αν μπορεί να απεμπλακεί η συνεργασία τους φαντάζομαι πως ναι. Δεν είναι υποχρεωτική ακόμα από το νόμο η τήρηση των ορίων.Ίσως κάποιος vagίτης σε κατατοπίσει καλύτερα.
-
Αν τη τελευταια φορα ειχες αναψει το κρυο τοτε θα ειχε κρατησει αυτη τη ρυθμιση και θα ειχες κρυο αεραΣε όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως μάρκας γίνεται αυτό τουλάχιστον στο 99%.
Ακόμα και σε παλιά που δουλεύει χειροκίνητα ο κλιματισμός, όπου αφήσεις τελευταία φορά τη ρύθμιση έτσι συνεχίζει να δουλεύει όταν είναι κλειστό και μπαίνει μέσα εισερχόμενος αεραςΥπάρχουν και αυτοκίνητα που ρυθμίζουν τα κλαπέτα ανεξάρτητα με το αν έχεις στο on ή στο auto ή στο off τον κλιματισμό.
Με το που ενεργοποιείς το αυτοκίνητο, στην ρυθμισμένη θερμοκρασία που έχεις, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, τα ρυθμίζουν όλα, ώστε και με την φυσική ροή του αέρα, κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες.
-
@trogg said in Nέο VW Tiguan:
Θα ήθελα να θέσω και εγώ μια ερώτηση που έχει να κάνει με το ACC , δεν ήμουν και είμαι πολύ φαν του cruise control θέλω να νιώθω το πόδι μου στο γκάζι αν και σε πολύωρο ταξίδι ένα μούδιασμα στο πόδι το έχεις ,είπα λοιπόν σ αυτό το ταξίδι που έκανα να το δοκιμάσω βρε αδελφέ , έθεσα λοιπόν την επιθυμητή ταχύτητα στα 120 και πάμε , στην πορεία όμως διάβαζε τις πινακίδες ορίου ταχύτητας και ξαφνικά αν υπήρχε πινακίδα με χαμηλότερο όριο ταχύτητας από αυτό που είχα εγώ φρενάριζε απότομα με βάση την ταχύτητα της πινακίδας και άντε πάλι οπότε κάποια στιγμή απενεργοποίησα το CC και πήγα στο manual με το ποδαράκι . Συγνώμη αλλά έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα γιατί ξαφνικά από τα 120 να με ρίχνει στα 80 σε κάποιες φάσες, το βρήκα επικίνδυνο …. Έχω ψάξει μήπως έχει καμία επιλογή να απενεργοποιήσω το sign display αλλά τίποτα..
σιγουρα βγαινει....
δεν θυμαμαι πως ομως....
πανε 2 χρονια τωρα που εδωσα πισω το τιγκουαν
VW Tiguan 2016