-
@trogg said in Nέο VW Tiguan:
Θα ήθελα να θέσω και εγώ μια ερώτηση που έχει να κάνει με το ACC , δεν ήμουν και είμαι πολύ φαν του cruise control θέλω να νιώθω το πόδι μου στο γκάζι αν και σε πολύωρο ταξίδι ένα μούδιασμα στο πόδι το έχεις ,είπα λοιπόν σ αυτό το ταξίδι που έκανα να το δοκιμάσω βρε αδελφέ , έθεσα λοιπόν την επιθυμητή ταχύτητα στα 120 και πάμε , στην πορεία όμως διάβαζε τις πινακίδες ορίου ταχύτητας και ξαφνικά αν υπήρχε πινακίδα με χαμηλότερο όριο ταχύτητας από αυτό που είχα εγώ φρενάριζε απότομα με βάση την ταχύτητα της πινακίδας και άντε πάλι οπότε κάποια στιγμή απενεργοποίησα το CC και πήγα στο manual με το ποδαράκι . Συγνώμη αλλά έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα γιατί ξαφνικά από τα 120 να με ρίχνει στα 80 σε κάποιες φάσες, το βρήκα επικίνδυνο …. Έχω ψάξει μήπως έχει καμία επιλογή να απενεργοποιήσω το sign display αλλά τίποτα..
Καλημέρα σας.
Εγω πλεον το θεωρω must σε ταξιδια το ACC.Το χρησιμοποιω παντα.Με βολευει αφανταστα.
Εγω δεν εχω traffic sign recognition. Σιγουρα θα απενεργοποιειται απο το μενου. -
@trogg said in Nέο VW Tiguan:
Θα ήθελα να θέσω και εγώ μια ερώτηση που έχει να κάνει με το ACC , δεν ήμουν και είμαι πολύ φαν του cruise control θέλω να νιώθω το πόδι μου στο γκάζι αν και σε πολύωρο ταξίδι ένα μούδιασμα στο πόδι το έχεις ,είπα λοιπόν σ αυτό το ταξίδι που έκανα να το δοκιμάσω βρε αδελφέ , έθεσα λοιπόν την επιθυμητή ταχύτητα στα 120 και πάμε , στην πορεία όμως διάβαζε τις πινακίδες ορίου ταχύτητας και ξαφνικά αν υπήρχε πινακίδα με χαμηλότερο όριο ταχύτητας από αυτό που είχα εγώ φρενάριζε απότομα με βάση την ταχύτητα της πινακίδας και άντε πάλι οπότε κάποια στιγμή απενεργοποίησα το CC και πήγα στο manual με το ποδαράκι . Συγνώμη αλλά έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα γιατί ξαφνικά από τα 120 να με ρίχνει στα 80 σε κάποιες φάσες, το βρήκα επικίνδυνο …. Έχω ψάξει μήπως έχει καμία επιλογή να απενεργοποιήσω το sign display αλλά τίποτα..
Απενεργοποιείται και μάλιστα μόνιμα από το μενού της οθόνης. Στη Γερμανία έχουν φάει τρελό κράξιμο γι΄αυτό το χαρακτηριστικό που συνδέει το acc με το trafic sign και κόβει ταχύτητα. Φαντάσου ότι ο νόμος το κάνει και υποχρεωτικό σε λίγα χρόνια, αλλά τους ανθρώπους που αγοράζουν αυτοκίνητο δεν τους ρωτάει κανείς αν το θέλουν.
Καλύτερα ρώτα στην karenta να σου πουν σίγουρα(???) πως γίνεται γιατί έχει πολλές επιλογές το μενού και μπορεί να απενεργοποιήσεις κάτι που δεν πρέπει. Πάντως σε περιγραφή είναι κάτι σαν "predictive trafic sign assistant" ή "predictive speed assistant" ή κάτι τέτοιο.
-
Menu > Assistants > Setting > ACC > Speed Limit Preview (Untick to deactivate)
Για κοίτα αυτό αν πιάνει..το θέμα είναι ότι σε κάθε γλώσσα έχει διαφορετική μετάφραση από ότι κατάλαβα στα φορουμς, οπότε δεν ξέρω αν έχεις Ελληνικό μενού..
Εδώ κοιτάξτε τι είχαν πάθει οι άνθρωποι.. τρελό.
There is an extensive thread in the introductions forum which confirms the original software has a bug which means the car will randomly read an mph road sign as kmph and apply the brakes. It will also refuse to overtake cars based on the same issue of recognising a European road. There is now a software fix but you will need to tell your dealer about it and book it in. Works flawlessly with the new software.
Δηλαδή ήταν 50μιλια το όριο και αυτό διάβαζε 50χλμ! Εντομεταξυ δεν μπορούσε να αναγνωρίσει διάφορα όρια για διαφορετικά οχήματα (έχουν τέτοιους προορισμούς στην Αγγλία από ότι διάβαζα, γενικά αγαπούν τις πινακίδες τους εκεί, βάζουν παντού!).
Αυτό απαντάει και στους φίλους της Tesla, ότι επειδή κάτι είναι θέμα software δεν θα έπρεπε να καλείται σε ανάκληση.. από εδώ και πέρα θα δουν πολλά τα μάτια μας από bug και λάθος κώδικες..
-
Σας ευχαριστώ παιδιά , μετά από λίγο ψάξιμο στο menu (έχω Ελληνικό)-- Ρυθμίσεις υποβοήθησης οδηγού --- ACC --- έκανα untick το κουτάκι που λέει ‘’Προσαρμογή στ.επιτρ. ταχ. Κίνησης ‘’ πιστεύω πως είναι αυτό, αν και θα πρέπει να το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία για να βεβαιωθώ. Τώρα αν αυτό το κάνουν υποχρεωτικό και δεν υπάρχει πλέον στον αυτοκίνητο η επιλογή να το βγάζεις θα υπάρξουν δράματα ειλικρινά ειδικά εδώ Ελλάδα που στην εθνική έρχεται ο άλλος και κολλάει από πίσω .
Αυτό που θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό για μένα από θέμα ασφάλειας και θα έπρεπε όλα τα αυτοκίνητα να έχουν είναι τα Led Matrix (με την αυτόματη ρύθμιση της μεγάλης σκάλας) ή όπως τα λέει η κάθε μάρκα, σε όλες τις εκδόσεις …ναι είναι υψηλό το κόστος σίγουρα αλλά πραγματικά είναι απίστευτο extra και δε το έχω μετανιώσει που το χρυσοπλήρωσα, σε νυκτερινή οδήγηση στην Εθνική , αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους με βοήθησε στο μέγιστο.
-
Αυτό είναι. Το εχει και το mazda. Δε το δοκίμασα ποτέ.
-
Βασικά..Καλημέρα σας.
Επανερχομαι λιγο στο θεμα με τις λανθασμενες ενδειξεις.
Προσφατα οπως ειχα αναφερει μου εμφανιζε καποιες λανθασμενες ενδειξεις.
Ηθελε "ενημερωση".... μου ειπαν............ το οποιο μου θυμιζει την ατακα του Βεγγου....."Να με ενημερωσετε γιατι εξαγριωθηκα"......ΧΑΧΑΧΑΧΑ.
Το πηγα σε εξουσιοδοτημενο και για να το κουμπωσουν στο διαγνωστικο ηθελαν μονο 50ευρω. και αλλα 50 για τα υπολοιπα.
Υποτιθεται επανηλθε η κανονικοτητα....
Niente.
Επανηλθαν οι γνωστες ενδειξεις με καινουρια προσθηκη "αλλαγη μπαταριας κλειδιου" την οποια ειχα αλλαξει.
Αυτα.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.Υ.Γ. κατα τα αλλα ,αμαξαρα.
-
@costasbab said in Nέο VW Tiguan:
Βασικά..Καλημέρα σας.
Επανερχομαι λιγο στο θεμα με τις λανθασμενες ενδειξεις.
Προσφατα οπως ειχα αναφερει μου εμφανιζε καποιες λανθασμενες ενδειξεις.
Ηθελε "ενημερωση".... μου ειπαν............ το οποιο μου θυμιζει την ατακα του Βεγγου....."Να με ενημερωσετε γιατι εξαγριωθηκα"......ΧΑΧΑΧΑΧΑ.
Το πηγα σε εξουσιοδοτημενο και για να το κουμπωσουν στο διαγνωστικο ηθελαν μονο 50ευρω. και αλλα 50 για τα υπολοιπα.
Υποτιθεται επανηλθε η κανονικοτητα....
Niente.
Επανηλθαν οι γνωστες ενδειξεις με καινουρια προσθηκη "αλλαγη μπαταριας κλειδιου" την οποια ειχα αλλαξει.
Αυτα.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.Υ.Γ. κατα τα αλλα ,αμαξαρα.
καλό Πάσχα επίσης.
δηλαδή έδωσες, 100 ευρώ, για να μην γίνει τίποτα;
-
Αγόρασα πρόσφατα κι εγώ το Tiguan με βενζινοκινητήρα 1500 150. εχω κάνει λίγα χιλιόμετρα αλλά οι μεχρι τωρα εντυπωσεις είναι καλες. Έχω δυο αποριες ομως αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
-
Παρατήρησα σήμερα πως η μηχανή ειδικά όταν είναι κρύα κάνει έναν περίεργο ήχο, σαν να είναι ντιζελοκινητηρας. Όταν ζεσταθεί μειώνεται καπως ο θόρυβος αλλά δεν εξαλείφεται. Στην καμπίνα μέσα δεν ακούγεται τίποτα. Απ έξω ακούγεται ελαφρά και όταν ανοιξεις Το καπό τρομάζεις λίγο! Το γκουγκλαρα, άλλοι λέγαν πως είναι φυσιολογικό και άλλοι όχι. Συμπέρασμα δεν έβγαλα. Γνωρίζουμε λοιπόν κάτι γι αυτό; Αν θέλετε ανεβάζω ηχητικό το μεσημεράκι.
-
Έστω ότι παίζει ραδιόφωνο και έχω βάλει στο Apple CarPlay πλοήγηση. Αν θέλω να σταματήσω το ραδιόφωνο χωρίς να κλείσω όλο το σύστημα μπορώ κάπως να το κάνω;
-
-
@eleth said in Nέο VW Tiguan:
- Παρατήρησα σήμερα πως η μηχανή ειδικά όταν είναι κρύα κάνει έναν περίεργο ήχο, σαν να είναι ντιζελοκινητηρας. Όταν ζεσταθεί μειώνεται καπως ο θόρυβος αλλά δεν εξαλείφεται.
Είναι άμεσου ψεκασμού, για αυτό.
-
@fanis75 said in Nέο VW Tiguan:
Είναι άμεσου ψεκασμού, για αυτό.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με ηρέμησες!
-
Αγόρασα πρόσφατα κι εγώ το Tiguan με βενζινοκινητήρα 1500 150. εχω κάνει λίγα χιλιόμετρα αλλά οι μεχρι τωρα εντυπωσεις είναι καλες. Έχω δυο αποριες ομως αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
-
Παρατήρησα σήμερα πως η μηχανή ειδικά όταν είναι κρύα κάνει έναν περίεργο ήχο, σαν να είναι ντιζελοκινητηρας. Όταν ζεσταθεί μειώνεται καπως ο θόρυβος αλλά δεν εξαλείφεται. Στην καμπίνα μέσα δεν ακούγεται τίποτα. Απ έξω ακούγεται ελαφρά και όταν ανοιξεις Το καπό τρομάζεις λίγο! Το γκουγκλαρα, άλλοι λέγαν πως είναι φυσιολογικό και άλλοι όχι. Συμπέρασμα δεν έβγαλα. Γνωρίζουμε λοιπόν κάτι γι αυτό; Αν θέλετε ανεβάζω ηχητικό το μεσημεράκι.
-
Έστω ότι παίζει ραδιόφωνο και έχω βάλει στο Apple CarPlay πλοήγηση. Αν θέλω να σταματήσω το ραδιόφωνο χωρίς να κλείσω όλο το σύστημα μπορώ κάπως να το κάνω;
Όπως σου έγραψε και ο fanis είναι "φυσιολογικός' ο θόρυβος που ακούγεται, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιεί λιπαντικά της Castrol.
Στην επόμενη αλλαγή λιπαντικού, δοκίμασε τον αντίστοιχο τύπο σε Liqui Moly.
Θα δεις διαφορά στην λειτουργία του μοτέρ (θόρυβο -τραχυτητα -θερμοκρασια). -
-
Κάνε 2 test....
1 όταν παίζει ράδιο πατάς μια το στρογγυλό κουμπί και κάνει mute τον ήχο ράδιο.
2 επιλέγεις media και επιλέγεις άλλη πηγή ήχου στην οποία δεν έχεις τίποτα να παιξει -
Το λαδι ειναι η αιτια. Αν ειναι κρυο πολυ παχυρευστο σιγουρα θελει χρονο στην αρχη να απλωθει παλι. Κλασικα στα πρωτα χλμ χαμηλες στροφες καθε φορα που το εκκινεις. Διαφορετικα οι φθορες θα αυξανουν. Καθε μηχανη θελει την αναλογη μεταχειριση.
-
@kapelis said in Nέο VW Tiguan:
Κάνε 2 test....
2 επιλέγεις media και επιλέγεις άλλη πηγή ήχου στην οποία δεν έχεις τίποτα να παιξειΕγω απλα χαμηλωνω τον ηχο. Ο ηχος της πλοηγησης ειναι ανεξαρτητος.
-
Κάνε 2 test....
2 επιλέγεις media και επιλέγεις άλλη πηγή ήχου στην οποία δεν έχεις τίποτα να παιξει- Με ένα γρήγορο πάτημα δεν κάνει τίποτα, αν το κρατήσω λίγο παραπάνω κλείνει όλο το σύστημα
- Αυτο δεν το δοκίμασα ακόμα αλλά λογικά θα λειτουργεί
@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
Κάνε 2 test....
2 επιλέγεις media και επιλέγεις άλλη πηγή ήχου στην οποία δεν έχεις τίποτα να παιξειΕγω απλα χαμηλωνω τον ηχο. Ο ηχος της πλοηγησης ειναι ανεξαρτητος.
Δεν το ήξερα πως ο ήχος της πλοήγησης είναι ανεξάρτητος. Οπότε απλά χαμηλώνω φωνή και είμαι κομπλέ. Θα το δοκιμάσω για επιβεβαίωση.
Όχι πως θα βγει άκρη αλλά ας ρωτήσω: Πρώτα λάδια πότε λέτε να αλλάξω; Έχω διαβάσει όλες τις απόψεις. Κράτα τα γιατί τα εργοστασικά έχουν πρόσθετα για το στρώσιμο, άλλαξε τα να φύγουν τα γρέζια κλπ
Λέω να τα αλλάξω κοντά στα 2.000 χλμ για να είμαι κάπου ενδιάμεσα. -
Κάνε 2 test....
2 επιλέγεις media και επιλέγεις άλλη πηγή ήχου στην οποία δεν έχεις τίποτα να παιξει- Με ένα γρήγορο πάτημα δεν κάνει τίποτα, αν το κρατήσω λίγο παραπάνω κλείνει όλο το σύστημα
Κάνε 2 test....
Δεν το ήξερα πως ο ήχος της πλοήγησης είναι ανεξάρτητος. Οπότε απλά χαμηλώνω φωνή και είμαι κομπλέ. Θα το δοκιμάσω για επιβεβαίωση.
Όχι πως θα βγει άκρη αλλά ας ρωτήσω: Πρώτα λάδια πότε λέτε να αλλάξω; Έχω διαβάσει όλες τις απόψεις. Κράτα τα γιατί τα εργοστασικά έχουν πρόσθετα για το στρώσιμο, άλλαξε τα να φύγουν τα γρέζια κλπ
Λέω να τα αλλάξω κοντά στα 2.000 χλμ για να είμαι κάπου ενδιάμεσα.Ο ήχος είναι ανεξάρτητος σε πλοήγηση και μουσική. Άλλαξε στα 15,000 και μη μασάς. Σιγά μην δώσεις τσαμπα λεφτα. Δεν θα πάθει το παραμικρό
-
Κάνε 2 test....
Κάνε 2 test....
Λέω να τα αλλάξω κοντά στα 2.000 χλμ για να είμαι κάπου ενδιάμεσα.Ο ήχος είναι ανεξάρτητος σε πλοήγηση και μουσική. Άλλαξε στα 15,000 και μη μασάς. Σιγά μην δώσεις τσαμπα λεφτα. Δεν θα πάθει το παραμικρό
Στα 15.000 δεν θα χρειαστεί να προσθέσει λάδι;
-
@gtsartsal said in Nέο VW Tiguan:
Κάνε 2 test....
Κάνε 2 test....
Στα 15.000 δεν θα χρειαστεί να προσθέσει λάδι;
Εγώ άλλαξα στα 15Κ σε 1.5 TSI. Δεν χρειάστηκε συμπλήρωμα
-
Στο δικο μου η vw λεει στα δυο χρονια, αλλα εγω για σιγουρια αλλαξα στον ενα χρονο και 15Κ χλμ. Δεν εχω συμπληρωσει ποτε ουτε ml.
-
Τι λάδι βάζεις, 0-20 ή 5-30?
VW Tiguan 2016