-
@kapelis said in Nέο VW Tiguan:
Αντί για allspace θα κοιτούσα το Kodiaq
Για ποιο λόγο;
Δεδομένου ότι για παρόμοιο εξοπλισμό, το Kodiaq βγαίνει στα ίδια λεφτά ή λίγο ακριβότερο, γιατί το προτιμάς; -
@sargus said in Nέο VW Tiguan:
Για ποιο λόγο;
Δεδομένου ότι για παρόμοιο εξοπλισμό, το Kodiaq βγαίνει στα ίδια λεφτά ή λίγο ακριβότερο, γιατί το προτιμάς;Δεν θα έπαιρνα ποτέ ένα μοντέλο που στην Ελλάδα κυκλοφορεί max σε 100 μοντέλα. Ιδίως επαρχία αν χρειαστείς κάτι θα βαρεθείς να περιμένεις.
Ο λόγος για να πάρεις allspace είναι φαντάζομαι ο χώρος για τα πόδια των πίσω.
Αν μιλάμε για πλάτος πίσω = 3 παιδικά καθίσματα θέλει περισσότερο ψάξιμο. Ναι, είναι ακριβό το kodiaq αλλά μου κάθεται καλύτερα στο μάτι από τα άλλα δύο και έχει καλούς χώρους
-
Μμμμμ, έτσι και έτσι.
Καταρχάς, το Allspace είναι ακριβώς ίδιο με το "κοντό" Tiguan και αλλάζουν μόνο στο τελευταίο τους μέρος όπου το πρώτο είναι μακρύτερο κατά 20-25 πόντους. Άρα από ανταλλακτικά παίρνει ότι και το κοντό κατά συντριπτική πλειοψηφία.
Με ενδιαφέρει το 7θέσιο του πράγματος.
Στο ποιο "κάθεται" πιο καλά στον καθένα, πάσο. Εμένα μου αρέσει καλύτερα το Allspace από τα αντίστοιχα ομόσταυλα Kodiaq-Tarraco. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μου αρέσουν και αυτά.Υ.Γ. Σκέφτομαι να αγοράσω αμάξι από την κατηγορία κάπου στο επόμενο καλοκαίρι (ή άνοιξη). Οπότε κάποια στιγμή θα ανοίξω ένα σχετικό θέμα να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις.
-
@tkin73 said in Nέο VW Tiguan:
Μετά το Κούγκα που είχα μνημονεύσει πριν μήνες ότι ήταν vfm πριν τις τελευταίες ανατιμησεις να πούμε το ίδιο και για το τιγκουαν! Βλέπω με 26-27Κ να παίρνεις το life 1.5 150 και 2.0 ντίζελ με 30Κ και αυτόματο με 31Κ. Νομίζω έχει γίνει φθηνότερο και από το καροκ πλέον! Ξεκάθαρα vfm για όποιον θέλει χώρους.
Karoq 1.5tsi ambition ===> 28200 με το κλειδί στο χέρι.
-
@sargus said in Nέο VW Tiguan:
Allspace απίθανο να υπάρχει σε έκθεμα, touran ίσως κατά τύχη. Μονο karenta έχεις ελπίδα να βρεις τέτοια μοντέλα. Τηλέφωνο απο πριν στα σίγουρα.
Μου είπαν τελικά από την καρέντα Αμαρουσίου ότι δεν έχουν κανένα από τα 2 και ότι δεν υπάρχουν και πουθενά στη χώρα.
Φορτηγάρα!
-
Καλημερα σας.
Μετα απο ενα ομορφο καλοκαιρι και κλεισιμο τριων χρονων με το VW Tiguan 1.6 tdi advance MY2019,ηθελα να μοιραστω δυο -τρια πραγματακια μαζι σας.
1.Το καλοκαιρι με εβγαλε παλι ασπροπροσωπο με τα πηγαινε -ελα στη θαλασσα και καλοκαιρινο εξοπλισμο μιας πενταμελους οικογενειας συν τα πραγματα για μια βδομαδα...τα συρομενα πισω καθισματα βοηθησαν σε αυτο...
Προσθεστε και τρια ποδηλατα μικρα, με τρια πατινια στα παραπανω...
2.Εκανα 1.038klm τον αυγουστο σε επαρχιακο δρομο με καταναλωση 5,28λ/100χλμ
3.Εκανα το service το μεγαλο στην αντιπροσωπια με 210ευρω και μετα αλλαγη ελαστικων μετα απο 40.000 χλμ με pirelli scorpion(Δεν εκανα αλλαγη μπρος -πισω αν και αναφερεται στο εγχειριδιο)
4.Ολο αυτο το διαστημα μου εχει δειξει δυο ενδειξεις.
Η πρωτη οτι εχανε αερα το πισω αριστερα λαστιχο.αυτο για δυο τρεις φορες.
Η δευτερη οτι η μπροστα δεξια λαμπα εχει καει αλλα χωρις να συμβαινει αυτο. το αγνοησα και μετα εσβησε μονο του.
Εν κατακλειδι, το καλοκαιρι ειναι που εκμεταλευομαι στο μεγιστο δυνατο βαθμο τα χαρακτηριστικα του,χωρους,πρακτικοτητα,καταναλωση. και ειμαι ευχαριστημενος.
Ευχαριστω. -
Να το χαίρεσαι το Tiguan, καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο.
Αυτό με την ένδειξη καμμένης λάμπας που μετά από λίγες ώρες ή 1-2 μέρες σβήνει μόνο του, να το συνηθίσεις. Είναι vag-ίτικο... -
δεν αγαπω φαου φε
μου βγαζει μια καποια αυταρχικη μουχλα
αλλα το αρ λάιν τιγκουαν που εζησα μαζι του εξαιρετο ηταν -
Και για τις ενδείξεις του συστήματος ελέγχου πίεσης των ελαστικών, επειδή είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να τις εμφανίζει συχνά και να σου σπάει τα νεύρα, μπορείς να βάζεις ένα "τσικ" αέρα παραπάνω.
-
Ενα ετησιο report απο το fuelly cars στο οποιο εχω πληρες ιστορικο.
Προς ενημερωση : 1.6 tdi MY2019 Advance2019
Total Fuel-ups
3
Avg km/Fuel-up
760,3
Avg Price/Litre
1,38 €
Total km Tracked
2.281
Total Litres Fueled
135,25
Avg Price/Fuel-up
62,17 €
Total Spent
186,50 €
Avg Price/km
0,08 €
Avg L/100km
5,92020
Total Fuel-ups
32
Avg km/Fuel-up
646,8
Avg Price/Litre
1,11 €
Total km Tracked
20.696
Total Litres Fueled
1.285,10
Avg Price/Fuel-up
41,64 €
Total Spent
1.415,71 €
Avg Price/km
0,07 €
Avg L/100km
6,22021
Total Fuel-ups
19
Avg km/Fuel-up
710,1
Avg Price/Litre
1,36 €
Total km Tracked
13.492
Total Litres Fueled
761,51
Avg Price/Fuel-up
48,45 €
Total Spent
1.017,55 €
Avg Price/km
0,08 €
Avg L/100km
5,62022
Total Fuel-ups
26
Avg km/Fuel-up
646,2
Avg Price/Litre
1,96 €
Total km Tracked
16.800
Total Litres Fueled
1.043,93
Avg Price/Fuel-up
68,21 €
Total Spent
2.046,16 €
Avg Price/km
0,12 €
Avg L/100km
6,2Επισης εκανα με την αλλαγη λαδιων,το "μεγαλο" service με 3 κατοσταρικα.
Κανενα προβλημα με αλλαγες φιλτρων, πετρελαιου, υγρα φρενων,κτλ...σε εξαιρετικη κατασταση το αμαξι.
Βαζω απο εναν και μονο καυσιμο για να ξερω τι γινεται.
Επισης εκανε μεγαλη εντυπωση στον μηχανικο, το γεγονος οτι δεν εχει κανει ποτε αναγεννηση το αμαξι.
Εμενα δεν μου εχει δειξει ποτε την σχετικη ενδειξη, που σημαινει οτι ο κινητηρας δουλευει οπως πρεπει.
Επισης μου ειπε οτι αν το πουλησω τωρα παιρνω τα λεφτα* μου πισω...γινεται χαμος ...αγοραζουν αμαξια τηλεφωνικως...*Τριτεκνια
Ευχαριστώ.
-
Οτι πιο ζημιαρικο κυκλοφορει.Απο τοτε που πρωτοβγηκε.Ουτε ομορφο ειναι.
-
@chris__7 said in Nέο VW Tiguan:
οσο ειχα το 130αρι αρ λάιν θα ελεγα οτι ειναι ενα εξαιρετικο αυτοκινητο, καθολου ζημιαρικο απλα λιγο βαρετο. και το αρ λάιν το λες και ομορφο.
-
Το ότι είναι για τριτεκνη οικογένεια, που δεν έχει κάνει Τσικ από ζημιές και τα φορτώνει όλα καί πάει διακοπές και στο κάτω κάτω της γραφής του κάνει του ανθρώπου, σε βρίσκω λίγο... Απόλυτο και απότομο. Του χαλάς την ζαχαρένια του..
-
η παλια αξιοπιστια η Ορδοδοξη εχει παει περιπατο απο ΠΑΝΤΟΥ...
-
Γεια σας φίλοι μου. Είδα την παρακάτω αγγελία και μου άρεσε το αυτοκίνητο. Θα ήθελα κάνα δυο γνώμες αν δε βαριέστε.
-
@kostashagi said in Nέο VW Tiguan:
Γεια σας φίλοι μου. Είδα την παρακάτω αγγελία και μου άρεσε το αυτοκίνητο. Θα ήθελα κάνα δυο γνώμες αν δε βαριέστε.
Καλός έλεγχος και ειδικά ότι τα χιλιόμετρα είναι αληθινά. Εφόσον όλα κομπλέ, είναι καλή η τιμή για ένα τίμιο αυτοκίνητο, οικονομικό, αξιόπιστο κλπ. Γενικά εφόσον σου αρέσει και σε καλύπτει, είναι καλή αγορά εαν όλα είναι σωστά (σέρβις, χλμ, ατρακάριστο κλπ.). Περισσότερα θα σου πουν οι κάτοχοι και πιο γνώστες της μάρκας.
-
Το μοτέρ είναι λίγο... λίγο. Χαμηλά και φορτωμένο τραβάει βέβαια ως diesel, αλλά δεν είναι για πολλά-πολλά. Κάντο μια βόλτα αν μπορείς να δεις πως πάει και αν σ' αρέσει.
Κατά τ' άλλα αν από τον έλεγχο βγει σε καλή κατάσταση, μια χαρά αυτοκινητάκι. Είναι και ελληνικής αντιπροσωπείας γράφει η αγγελία, οπότε ελέγχεις από ΚΤΕΟ και τα χιλιόμετρα και ότι άλλο θες μέσω αντιπροσωπείας.
-
θέλει καλά ψάξιμο. δεν το λες και φθηνό. Αν το πάρεις θα σου φάει κάνα 2 χιλιαρο την επόμενη τριετία. Στα 24 υπάρχουν καινούργια αυτοκίνητα με led, εντός εγγύησης κλπ
-
costasbab Μαλλον ο μηχανικος σου αλλα και εσυ δεν εχετε παρει ειδηση οτι εχει κανει αναγεννησεις το αμαξι.
Δε σου εχει δειξει ποτε ενδειξη γιατι πολυ απλα δεν εχει ενδειξη.
Τα λεφτα σου πισω δε θα τα παρεις σε καμια περιπτωσηchris__7 Ξαναδιαβασε και δες οτι ο ανθρωπος εχει το 1.6TDi απο τα πιο αξιοπιστα που κυκλοφορουν οποτε καλυτερα να μασας παρα ......
-
@kostashagi said in Nέο VW Tiguan:
Επειδη εχω το ιδιο δε τιθεται θεμα αξιοπιστιας. Αυτα που πρεπει να δεις ειναι:
Αν εχει σερβις αντιπροσωπειας και καλο ελεγχο σε φανοποιο.
Επισης βλεπω αλλαγμενη μπαταρια και λαστιχα κινεζικα. Αν εβαζες 1500 ακομα θα σου ελεγα το παρακατω μεσα απο τη Karenta με τα μισα χιλιομετρα και πιο προσεγμενο (απλα ειναι Ηρακλειο) https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327705663-volkswagen-tiguan
VW Tiguan 2016