-
Εάν βάλουν δηλαδή κιβώτιο ταχυτήτων η κάποιο πλανητικό ecvt στα ηλεκτρικά θα έχεις τρελή δύναμη στους τροχούς από 0 μέχρι τον κόφτη.
-
Τι είναι αυτές οι στροφές ρε παιδιά; Τι γυρίζει; για εξηγήστε και σε εμάς!
-
@sargus said in Hyundai Ioniq:
Τι γυρίζει;
Ο ρότορας γύρω από τον στάτορα του ηλεκτροκινητήρα. Με άλλα λόγια, οι ΣΑΛ του μοτέρ.
-
@super-t said in Hyundai Ioniq:
@fiverg said in Hyundai Ioniq:
Ναι, ολιγη υπερβολη, αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι η ισχυς ως γινομενο ροπης επι στροφων ειναι σε ολο το φασμα στροφων η μεγιστη δυνατη.
Αποδειξη οτι σε αναλογια κιλων ανα ιππο (170 ιπποι για 2 σχεδον τονους) ειναι χαμηλοτερο απο το vitara diesel μου αλλα ειναι πολυ γρηγοροτερο.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αν μιλάμε για τους ηλεκτροκινητήρες, όλοι έχουν μια καμπύλη ροπής/ισχύος σαν αυτή.
Την μέγιστη ισχύ στο παράδειγμα της έχεις από τις 5000 στροφές περίπου, οπότε βάσει των τροχών και του διαφορικού που έχει το όχημα, αυτή είναι από τα 50 km/h.
Αν δεις τα διαγράμματα ροπής/ιπποδύναμης, ακόμη και στις 1000 σαλ έχει καμιά 50ρια ίππους. Ένα πιο δυνατό Q3 TDI 188 ίππων, στις 1000 σαλ έχει σχεδόν τους μισούς. Αυτό γιατί το ένα στις 1000 σαλ έχει ήδη μεγιστη ροπή, το άλλο έχει κλάσμα της.
Αυτό προσπαθώ να πω αλλά οκ, μάλλον δεν τα γράφω σωστά. -
Ναι αλλά δεν γυρίζουν στις ίδιες στροφές. Πιο σωστή σύγκριση θα γίνει με την ταχύτητα κίνησης.
Έπειτα για την επιτάχυνση παίζει ρόλο και ο λόγος βάρος/ίππο.Για αυτό και βλέπεις πως πολλά ηλεκτρικά προσφέρονται με πολλά άλογα.
-
Το είδα από κοντά σήμερα.
Εντάξει το αμαξι σχεδιαστικα και από τα υλικά τις υφές την εργονομία δείχνει ότι είναι από το μέλλον. Όπου και να το κοιτάξεις σε επίπεδο υλικών καμπίνας δείχνει ότι η χιουνται μπορεί να κάνει παπάδες και απλά στα υπόλοιπα συμβατικά μοντέλα πατάει φρένο σε ποιότητα υλικών. Δλδ το τουσον δίπλα του δείχνει και είναι χαμηλότερης ποιότητας.
Στο ηλεκτρικό δεν κάνουν τσιγκουνιες.
Επίσης κρύβει τρομερά τις διαστάσεις του. -
-
Λέει αυτά που ξέρουμε και συζητάμε και εμείς πάντως, οτι έχει μεγαλύτερη σύνδεση με το αυτοκίνητο με την προσομοίωση 8τάχυτου κιβωτίου, οτι προτιμά τον ψεύτικο ήχο από ICE από τα (και καλά) φουτουριστικά soundtrack από fighter jet κτλ.
Οτι προφανώς το αυτοκίνητο ξεφτιλίζει σε ευθεία το Honda αλλά μάλλον ο οδηγός του Honda περνάει πιο καλά με το χειροκίνητο κτλ. Θα το έλεγα πολύ ισορροπημένο review γενικά που γράφει και τα καλά και τα κακά του αυτοκινήτου (πχ θετικά το drift mode, η δύναμη κτλ) αντίθετα με τα ελληνικά μέσα που κάνουν αγιογραφίες ειδικά των ηλεκτρικών. -
Ζητώ συγνώμη από τους υποστηρικτές της φίρμας αλλά όλα αυτά είναι για γελοία, ξέρεις τι; να βγάλουμε και ένα μαστίγιο με ψηφιακό ήχο να το μαστιγώσουμε να πάει πιο γρήγορα. Η οδήγηση δεν έχει να κάνει με τον ήχο, με το χειροκίνητο κιβώτιο ούτε με όλα τα κουσούρια που φέρνουν πάνω τους τα αρχαία πλέον θερμικά και μας έχουν ποτίσει τόσο βαθιά το dna που τα απαιτούμε στην καθημερινότητά μας αλλιώς αισθανόμαστε ότι κάτι μας λείπει.
Αν είχαν ιδέα από οδήγηση στην Κορέα θα προσπαθούσαν να φτιάξουν ένα προϊόν το οποίο θα πρόσφερε σωστή εμπειρία μέσα από την αμεσότητα, τον έλεγχο, την σταθερότητα κλπ, και δεν θα κατέφευγαν σε μαρκετινίστικα κόλπα για δωδεκάχρονα. Βέβαια ευπρόσδεκτες όλες αυτές οι προσομοιώσεις, ως κερασάκι στην τούρτα, έτσι και αλλιώς με τα ev προγραμματίζεις ότι γουστάρεις. Γελάμε με τα Tesla και τους λογιστές/προγραμματιστές που τρέχουν την εταιρεία αλλά τελικά το m3p παραμένει το πιο σωστά στημένο ev ευρείας παραγωγής.
Υ.Γ τον κόφτη τον πέτυχαν καλύτερα και από κανονικό αυτόματο.
-
@diego1960 said in Hyundai Ioniq:
Λέει αυτά που ξέρουμε και συζητάμε και εμείς πάντως, οτι έχει μεγαλύτερη σύνδεση με το αυτοκίνητο με την προσομοίωση 8τάχυτου κιβωτίου, οτι προτιμά τον ψεύτικο ήχο από ICE από τα (και καλά) φουτουριστικά soundtrack από fighter jet κτλ.
Οτι προφανώς το αυτοκίνητο ξεφτιλίζει σε ευθεία το Honda αλλά μάλλον ο οδηγός του Honda περνάει πιο καλά με το χειροκίνητο κτλ. Θα το έλεγα πολύ ισορροπημένο review γενικά που γράφει και τα καλά και τα κακά του αυτοκινήτου (πχ θετικά το drift mode, η δύναμη κτλ) αντίθετα με τα ελληνικά μέσα που κάνουν αγιογραφίες ειδικά των ηλεκτρικών.Γιατί έτσι έμαθε ο εγκέφαλος μας. Αν ας πούμε όλη μέρα από μικρό παιδί σου λένε βλακείες και άτοπα πράγματα, βλακείες θα θέλεις και άτοπα πράγματα
-
@lap said in Hyundai Ioniq:
Γιατί έτσι έμαθε ο εγκέφαλος μας.
21 μέρες θέλει για να γίνει η αλλαγή προγραμματισμού του εγκεφάλου, δεν είναι κάτι φοβερό.
Απλά νομίζουμε ότι είμαστε γαμώ τους οδηγούς όταν παλεύουμε....είναι ανδρικό το θέμα, οι γυναίκες π.χ. δεν ασχολούνται με τέτοια, ασχολούνται με άλλα. Είναι και καλά να τιθασεύσω το άγριο άλογο, άσχετα εαν μπορείς να πας πιο γρήγορα με το ήμερο, είναι η ικανοποίηση.
-
Φυσικά και έχει να κάνει με τον ήχο και με το κιβώτιο η οδήγηση! Είναι αναπόσπαστα κομμάτια αλλιώς μιλάμε για τάμπλετ με ρόδες όπως τα Τέσλα. Ντεκαβλέ κουτιά με ρόδες. Δεν είναι "κουσούρια" λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός θερμικού αλλά απαραίτητα κομμάτια για όποιον γουστάρει την οδήγηση.
Για αυτούς που δεν πολυασχολούνται και δεν πολυκαίγονται αλλά αντίθετα βλέπουν την οδήγηση ως κάτι διαδικαστικό, το ηλεκτρικό είναι σαφώς καλύτερο επειδή είναι πιο απλό, αλλά εδω μέσα είναι forum αυτοκινήτου, όχι λευκών συσκευών οπότε υπάρχουμε και εμείς που χωρίς ήχο, κραδασμό και κιβωτιο δε θέλουμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο και ας έχει τα διπλάσια άλογα από ένα θερμικό.ΥΓ: Οι Κορεάτες έχουν αποδείξει οτι το "έχουν" με την οδήγηση και με το i30N και με το i20N! Πάντως το συγκεκριμένο είναι αστείο όχι λόγω τεχνητού ήχου αλλά λόγω βάρους και διαστάσεων. Τι 2 τόνους hot hatch, κοροιδευόμαστε;
-
Φυσικά και έχει να κάνει με τον ήχο και με το κιβώτιο η οδήγηση!
Παρενέργειες είναι αυτά, που απλά τα έχουμε συνηθίσει και σε ορισμένους αρέσουν. Δεν έχουν σχέση με την οδήγηση, αναγκαίο κακό ήταν λόγω ελλιπούς τεχνολογίας. Για αυτό το κιβώτιο π.χ. ήταν από τα πρώτα που αφαιρέθηκαν από τα αγωνιστικά και γρήγορα αμάξια, για να γίνουν πιο γρήγορα. Το κιβώτιο υπάρχει για να καλύψει τα μειονεκτήματα των θερμικών μοτέρ.
-
To ίδιο αυτοκίνητο θα πω εγώ με χειροκίνητο σε σχέση με αυτόματο είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, οπότε όπως και να το ονομάσεις, παραμένει πιο involving για τον οδηγό. Εσύ το βλέπεις ως παρενέργεια, εγώ ως απαραίτητο συστατικό. Οπότε τα ηλεκτρικά δε μου λένε τίποτα, ας κρατήσουν τα χίλια άλογά τους και ας παίζουν με την οθόνη.
Τουλάχιστον στο Ioniq με τα τόσα ελλατώματα, πχ. βάρος, διαστάσεις, σχέδιο κτλ, έχει γίνει μια προσπάθεια προσέγγισης των enthusiasts και αυτό μόνο ως καλό μπορώ να το βρώ. -
Μετά από αρκετά χρόνια (10-20) πιθανόν να δούμε και ταχύτητες στα mainstream ηλεκτρικά (αφού υπάρχουν ήδη στην Taycan π.χ.) και τότε περιμένω τον Φάνη να μας γράφει πόσο καλύτερα είναι εκείνα τα ηλεκτρικά από τα απλά που δεν έχουν καθόλου κ.τ.λ.
-
To ίδιο αυτοκίνητο θα πω εγώ με χειροκίνητο σε σχέση με αυτόματο είναι πολύ πιο διασκεδαστικό,
Χάλια ειναι!! Το αυτόματο είναι πολυ πιο διασκεδαστικό, εαν σου αρέσει φυσικά να οδηγείς και όχι να ανακατέβεις φασολάδα. Οδήγηση είναι να στρίψιμο, φρενάρισμα, επιτάχυνση - όχι ανακάτεμα κουτάλας.
-
@fanis75 said in Hyundai Ioniq:
To ίδιο αυτοκίνητο θα πω εγώ με χειροκίνητο σε σχέση με αυτόματο είναι πολύ πιο διασκεδαστικό,
Χάλια ειναι!! Το αυτόματο είναι πολυ πιο διασκεδαστικό, εαν σου αρέσει φυσικά να οδηγείς και όχι να ανακατέβεις φασολάδα. Οδήγηση είναι να στρίψιμο, φρενάρισμα, επιτάχυνση - όχι ανακάτεμα κουτάλας.
Το ανακάτεμα κουτάλας έχει να κάνει με το ποσό και πόσο άμεσα θα επιταχύνεις ή φρενάρεις, Φάνη!!!
ΠΡΙΝ κάνεις την κίνηση να ανακατέψεις, ξέρεις τι θες να κάνεις!!!
Το αυτόματο καταλαβαίνει τι θες να κάνεις ΑΦΟΥ πατήσεις γκάζι ή φρένο!!! -
Στα ηλεκτρικά η απόκριση είναι σε επίπεδο ταχύτητας του φωτός.
Κατά τα άλλα ας μιλήσουμε για το αυτοκίνητο. Απλά τέλειο. Και σπορτίφ, και οικολογικό. Οκ ας έχει ψευτοηχο. Κάπου χάνεις καινκαπου κερδίζεις.
Κερδίζει σε απόκριση, σε χαμηλό κέντρο βαρους, σε πισωκίνηση και δύναμη παντού σε κάθε ταχύτητα.
Εάν έχεις κα φωτοβολταϊκά με 1-1,5€ /100χλμ .
Τι άλλο θετε πια;
Τι τιμή βγαίνει; -
@lap said in Hyundai Ioniq:
Στα ηλεκτρικά η απόκριση είναι σε επίπεδο ταχύτητας του φωτός.
Κατά τα άλλα ας μιλήσουμε για το αυτοκίνητο. Απλά τέλειο. Και σπορτίφ, και οικολογικό. Οκ ας έχει ψευτοηχο. Κάπου χάνεις καινκαπου κερδίζεις.
Κερδίζει σε απόκριση, σε χαμηλό κέντρο βαρους, σε πισωκίνηση και δύναμη παντού σε κάθε ταχύτητα.
Εάν έχεις κα φωτοβολταϊκά με 1-1,5€ /100χλμ .
Τι άλλο θετε πια;
Τι τιμή βγαίνει;ειναι ακριβουτσικο (γυρω στο 50αρικο προ επιδοτησης), απο οτι θυμαμαι οταν το ειχα ψαξει και επισης ειχε (τουλαχιστον το καλοκαιρι και νωριτερα) τεραστιο προβλημα διαθεσιμοτητας. Το ev6 το αγοραζες πιο ευκολα (και για αυτο εχω δει περισσοτερα μαλλον). Πρεπει να εχω δυο μονο 2 ioniq5 στην ελλαδα. Πανεμορφο αυτοκινητο και εχει σχεδιαστικα ενδιαφερον καθως ειναι hatchback (αλλα πραγμτικο και οχι το ψευτο-hatch του model y), αλλα ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Το ειχα δει απο μακρια παρκαρισμενο και πλησιασα να το δω απο κοντα. Απο μακρια μου φαινονταν "μαζεμενο" σε διαστασεις αλλα απο κοντα καταλαβαινεις το μεγεθος του.
Ειλικρινα δεν μπορω να αποφασισω πιο απο τα δυο αδερφακια μου αρεσει πιο πολυ, για αυτο θα πω ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!! -
Εγω το βρίσκω τρομερά χοντροκομμένο, πολύ κακό και άσχημο σχέδιο και φυσικά όχι σπορ όταν ζυγίζει 2 τόνους και ας έχει 640 άλογα. Γενικά δε μου αρέσει το αυτοκίνητο ούτε μέσα, εχει ξεφύγει και αυτό όπως και όλα τα ηλεκτρικά από τη λογική του αυτοκινήτου και πάμε προς τη νοοτροπία σαλόνι με ρόδες. Οκ από Τέσλα προτιμότερο, αλλά στα 50 χιλιάρικα Cupra Formentor 310 άλογα τέτρα είναι η επιλογή μου μάλλον. Και κινητήρας βαρβάτος, και θόρυβος απο εξάτμιση και αλλαγή ταχυτήτων.
Hyundai Ioniq