-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
μωρα μου σορυ, εχω βρει καλυτερο αγορι, #kaselakis_era, που παρεμβαινω γιατι βλεπω πολλα επεισοδια και δεν καθομαι να διαβασω τι και πως
αν δεν κανω λαθος συγκρινετε αμαξι 15-20 χρονων με καινουργιο τεζλα αν εχουν συγκριση σε πιγιοτητα?
αδικο, δεν παιζει ρε παλικαρια.
και οι μερκεντε του 72 ειχαν παχια λαμαρινα και δερματα απο χοντρες αγελαδες, σου βγαζουν μια θυμηση και ειναι γουσταριστες.
ομως σε απολυτες τιμες, ειναι χρεπια πιγιοτικα μπροστα στου 2000 και ετσι και οι πεμβε του 2005 ξερωγω ειναι μετριοτητες και ξεπερασμενες μποστα σε σημερινα.
πιγιοτητα δεν ειναι παχος λαμαρινας και βαθος μαλακου πλαστικου. ειναι ενα συνολο προσλαμβανουσας για τον οδηγο και τους υπολοιπους στην καμπινα το οποιο πλεον εχει παει αλλου.
και τα τεζλα, που δεν τα γουσταρω καθοτι μπουγατσα αυθημερον και πισω γιοκ, ειναι πολυ πιγιοτικα στο να προσφερουν σαλονι και υπηρεσιες σαλονιου σε σχεση με πολλα συχρονα. οποτε αιωνες μακρυα απο παλιακα.
ακυρη και κουραστικη συζητηση που γινεται πιθανοτατα γιατι βραζουμε στην οικονομικη μετριοτητα, δεν μπορουμε να γουσταρουμε νεο οχημα και κανουμε το παλιο 'ως εκει φτανουνε' πριμιοσυνη και εμας εξυπνους αγοραστες που πηραμε το κελεπουρι.
αν αξιζει κατι απο τα παλια, ειναι το ιδιο το γιουνικ στησιμο που εχουν τα καποια λιγα σπεσιαλιτις που δεν επαναλαμβανονται. ας πουμε αν ειναι πραγματικη Μ μια πεμβε, νομιζω ειναι τετοια του φιλου γιατι φαινεται να ψαχνεται και εχει εκφραση (τα σκετα αυτοκολλητακια μ συνηθως ειναι για παραφραση οπαδου του αυναν που ταϊζεται τσαγακια σε καθε φαναρι και δεν ταιριαζει εδω).
και ενα νεστλε ενα 90αρι λαντ κρουζερ ειναι στο τομεα του γαματο.
γιατι κανουν κατι ειδικο ακομη και σημερα καλα.
ομως σε σαλονια και αλλα μπαναλε χαζα, οκ ,αυτα δινουν και πουλανε, οποτε ειναι καλυτερα τα σημερα και μαλιστα 'αλλου'Μια bmw ή merc 15 ετιας μην πω και 20ετιας απ'τα περισσοτερα σημερινα ιαπωνικα πχ (κι οχι μονο) παραμενουν μακραν ανωτερες ποιοτικα και δε μιλαω για παχιες λαμαρινες κλπ λες και ειμαστε στο 80 αλλα για απτη ποιοτητα και συναρμογη.
Μαλιστα ακομα και συγκρινοντας τις ιδιες μαρκες μεταξυ τους μπορει να βρεις τετοια παραδειγματα. Η Ε39 πχ ειχε πιο ποιοτικο εσωτερικο απ'τη μεταγενεστερη Ε60 κ.ο.κ. Αλλα επειδη μιλουσαμε για τα τεσλα (3) τοση ωρα εκει δεν υπαρχει καμια σοβαρη ποιοτητα εσωτερικα ουτε αισθητικη ουτε τιποτα.
Και δεν ειναι κακο γιατι εχουν κρατησει το κοστος σχετικα λογικο, το κακο ομως ειναι να κανουμε τη νυχτα μερα επειδη κατι ειναι συγχρονο οτι πρεπει ντε και καλα να'ναι ποιοτικο χωρις να'ναι.Εντάξει όμως το αυτοκίνητο δεν είναι έπιπλο να το κρατήσεις 50 χρόνια για να το βλέπεις και να κάθεσαι στο σαλόνι του λες και αγοράζεις καναπέ. Δηλαδή, προσωπικά θα συγχωρούσα άνετα χειρότερα πλαστικά για καλύτερο κινητήρα, στήσιμο, οδική συμπεριφορά και άνεση που σχετίζονται άμεσα και με την αγορά μεταφορικών μέσων. Το να ρίχνεις πολύ βάρος στα πλαστικά για μένα αυτό είναι λάθος οπτική και αδικεί το ίδιο το αυτοκίνητο και τον σκοπό του.
Τοση ωρα για το εσωτερικο μιλαμε και την ποιοτητα του. Τα υπολοιπα που λες ειναι λογικα αλλα ειναι αλλη συζητηση το ποτε και το γιατι ειναι καλο καποιος να αλλαζει αυτοκινητο.
Η κουβεντα μας ηταν ξεκαθαρα το ποσο "φθηνο", ελλιπες κι ακομψο ειναι το εσωτερικο των τεσλα και ηρθε η συγκριση απ'τον γνωστο αγνωστο με μια bmw 15ετιας που τυγχανει να'χω. Ε πολυ ανωτερη ειναι η bmw στο κομματι αυτο λοιπον εντελως αντικειμενικα κι εκει σταθηκα κι εκει τελειωσε για'μενα η οποια συγκριση. -
This post is deleted! -
Εμένα πάντως δεν μου άρεσε καθόλου η αισθητικη του Tesla στο εσωτερικό όταν μπήκα στην έκθεση.
Παρ' ότι είμαι λάτρης της απλότητας και του λιτού αλλά ποιοτικού εσωτερικού. Το Tesla είναι μια κάπως μετα-μοντέρνα φάση, δε σε εμπνέει καθόλου να είσαι μέσα, νοιώθεις ξένος, πολύ κρύο περιβάλλον.
Ίσως είναι λίγο αμερικανιά, θέλει να διαφοροποιηθεί από τους άλλους, το παίζει star-trek. Δε νιώθω βολικά να είμαι εκεί μέσα κάθε μέρα και να οδηγώ.
Μπαίνοντας αμέσως μετά στο ηλεκτρικό Q4 και στην EQA ένιωσα σα να βρίσκομαι σε άλλο κόσμο.
Έχει σημασία πως νιώθεις μέσα σ' ένα αυτοκίνητο, δεν είναι μόνο οι τεχνικές προδιαγραφές του μοτέρ και η ταχυφόρτιση.Φυσικά το μειωμένο κόστος αγοράς και η οικονομία στην κίνηση προέχουν για την πλειοψηφία του κόσμου. Οπότε ξεπερνάνε τέτοιες παραμέτρους. Προέχει η ικανοποίηση της ανάγκης μετακίνησης όσο πιο οικονομικά γίνεται.
Στο άλλο θέμα της παλαιότητας. Έρευνες στη Γερμανία δείχνουν ότι το αυτοκίνητο πρέπει να αλλάζεται κάθε 7 χρόνια. Λίγοι μπορούν να το κάνουν, ακόμα και στις πλούσιες χώρες. Όσο ποιοτικό και να είναι ένα παλιό αυτοκίνητο, δεν μπορεί να συγκριθεί μ' ένα καινούργιο.
-
@andya3 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έχει σημασία πως νιώθεις μέσα σ' ένα αυτοκίνητο,
Φυσικά το μειωμένο κόστος αγοράς και η οικονομία στην κίνηση προέχουν για την πλειοψηφία του κόσμου. Οπότε ξεπερνάνε τέτοιες παραμέτρους. Προέχει η ικανοποίηση της ανάγκης μετακίνησης όσο πιο οικονομικά γίνεται.
Περναμε τοσες ωρες απο τη ζωη μας μεσα στο αυτοκινητο. Αν ειναι να μην νιωθουμε ωραια, δεν εχει νοημα. Εγω παλι, απο τη πρωτη στιγμη ενιωσα ηρεμος εκει μεσα και αγχωθηκα οταν μπηκα σε αλλο ολοκαινουριο αυτοκινητο, διπλασιας τιμης απο το τεσλα
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@andya3 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έχει σημασία πως νιώθεις μέσα σ' ένα αυτοκίνητο,
Φυσικά το μειωμένο κόστος αγοράς και η οικονομία στην κίνηση προέχουν για την πλειοψηφία του κόσμου. Οπότε ξεπερνάνε τέτοιες παραμέτρους. Προέχει η ικανοποίηση της ανάγκης μετακίνησης όσο πιο οικονομικά γίνεται.
Περναμε τοσες ωρες απο τη ζωη μας μεσα στο αυτοκινητο. Αν ειναι να μην νιωθουμε ωραια, δεν εχει νοημα. Εγω παλι, απο τη πρωτη στιγμη ενιωσα ηρεμος εκει μεσα και αγχωθηκα οταν μπηκα σε αλλο ολοκαινουριο αυτοκινητο, διπλασιας τιμης απο το τεσλα
Προφανώς όλα αυτά είναι θέμα αισθητικης του καθενός, πιθανότατα και συνήθειας. Είναι όμως και σε τι κοινό και κουλτούρα απευθύνεται κάθε αυτοκίνητο.
Το Tesla είναι universal, πουλιέται σ' όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί να το δει με τον ίδιο τρόπο ο Αμερικάνος, ο Κινέζος και ο Έλληνας.
Τα ευρωπαικά έχουν άλλη αισθητική. Τα Japan πάλι είναι διαφορετικά και σε καμπίνα και σε χώρους. Γι' αυτό δυσκολεύονται στην Ευρώπη στις πωλήσεις παρ' ότι είναι πιο φτηνά.
Οι Κορεάτες φαίνεται να έχουν βρει τη χρυση τομή μεταξύ Ευρώπης-Ασίας. Γι' αυτό αν και πολύ λιγότερα χρόνια απ' τους Ιάπωνες στην Ευρωπαική αγορά, τους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε πωλήσεις.
-
Σε εμένα παλι είναι διαφορετικά τα πράγματα
Γουστάρω πρα πρα πρα και σκασίματα από εξάτμιση , γουστάρω ταχύτητα, γουστάρω ανεβάσματα κατεβάσματα και στροφές. Με κάνει να αισθάνομαι νέος και οτι δεν μεγάλωσα. Αυτο το αποστειρωμένο σε ταξίδια με ξενερώνει και με κοιμίζει δεν μαρέσει καθόλου προς το παρόν. Επίσης ΔΕΝ μαρεσει καθόλου το να κάνω πλάνα σε ταξίδι και να αγχωνομαι για τις στάσεις και τα χιλιόμετρα. Οκ δεν μαρεσει οπως σε κανεναν να πληρώνω βενζίνες αλλά αν αυτό είναι το αντιτοιμο για ξεγνοιασια και ευχαρίστηση....... ε τοτε είμαι διατεθιμένος να το πληρώνω οποτε κάνω ταξίδι. Αν είναι να κάνει ευχαριστα τα ταξίδια μου χαλάλι.
Ομως...............
Το αντιθετο θέλω μέσα στην πόλη πηγαίνοντας για την δουλειά ή όταν πετυχαίνω κίνηση.
Ουτε να οδηγάω μαρέσει και ευχαριστιεμαι (εκτός αν πάω βόλτα χωρίς κίνηση). Ουτε να αλλάζω ταχύτητες θέλω, ούτε θόρυβο θελω όσο γίνεται να ακούω. ούτε τίποτα. Και αν γίνεται και οικονομικά χωρίς να καιω βενζίνη ακόμα καλύτερα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα από τα ηλεκτρικα για μέσα στην πόληΤο ΠΑΡΑΔΟΞΟ σε όλα αυτά είναι ότι τα ΜΕΓΑΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ (tesla) είναι VFM και αξίζουν με το παραπάνω αν σε βολεύουν.
Ενώ τα μικρά ηλεκτρικα που θα ήθελα εγώ στην δική μου περίπτωση είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για ότι προσφέρουν και θεωρώ κοροιδο τον εαυτό μου να πληρώσω ότι ζητάνε!!!!!! Το καλύτερο ηλεκτρικο που θα ήθελα να έχω προσωπικά είναι το FIAT 500e το οποιο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και έχει ότι ακριβως ζητάω εκτός της τιμής...... η οποία είναι 25-30K αναλογα την έκδοση
ΟΧΙ ρε φίλε δεν είναι τιμή αυτή για ένα κουβαδάκι όσο καλό και να είναι
τα είπα και ξελάφρωσα χαχαχαχχαχααχα
Προφανώς και καταλαβαίνω τις αντίθετες με μένα απόψεις απλά παρέθεσα την δική μου οπτική και σκέψεις
ΠΑΝΤΑ να θυμάστε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν βλέπουμε με την ίδια οπτική τα πράγματα. Αν το βλέπετε έτσι μπορείτε να σεβαστείτε και την αντίθετη με σας γνώμη
-
Ποτέ δεν πρέπει να εξαρτάσαι απο έναν.
Σκεφτείτε τι θα γίνει με τους ρευματάδες αν γυρίσουμε όλοι τα αμάξια σε ηλεκτρικά και βάλουμε και αντλίες θερμότητας, χωρίς να έχουμε φωτοβολταικα.
Καλώς τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα... -
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σκεφτείτε τι θα γίνει με τους ρευματάδες αν γυρίσουμε όλοι τα αμάξια σε ηλεκτρικά και βάλουμε και αντλίες θερμότητας, χωρίς να έχουμε φωτοβολταικα.
Καλώς τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα...Τα οποία ναυτάκια το γλεντούσαν και φευγαν ξεζουμισμενοι τουλάχιστον.
Εμείς δεν θα μπορούμε να καθίσουμε στα σπέσιαλ καθίσματα... -
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλώς τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα...Πρακτικα, τι διαφορα εχει αυτο σε σχεση με την κατασταση οπου χρησιμοποιουμε, επισης εισαγομενα, ορυκτα καυσιμα;
Μαλιστα, το ηλεκτρικο ρευμα μπορεις να το εισαγεις απο διαφορετικες χωρες και να το παραγεις απο διαφορετικες πηγες ενεργειες; Περισσοτερο diversified μου φαινεται σε σχεση με το τανκερ που ερχεται απο τη μεση ανατολη. -
Τα αμιγώς ηλεκτρικά είναι για 15+ χρόνια από τώρα,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρή Ελλάδα,που δεν προχώρησαν υποδομές για τις εκδόσεις αυτοκινήτων φυσικού αερίου,που τα υγραέρια επίσης δεν έχουν αρκετές επιλογές πρατηρίων για φουλαρισμα.
Το ηλεκτρικό θα συνεφερε μόνο με ιδιόκτητο σύστημα φόρτισης σε μονοκατοικια,δλδ εγκατάσταση ατομικού ταχυφορτιστη η έστω πιο απλού.Δεν ξέρω τι επιδοτήσεις μπορεί να δίνουν σε άλλες χώρες,απόσυρση παλαιού οχήματος,επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού και προωθητική ενέργεια αντιπροσωπείας,για να πέσει σε ένα πιο υποφερτό κόστος αγοράς.
Αν έχει κάποιος ένα μεταχειρο έως 10-12 ετών, χωρίς προβλήματα κινητήρα,να προχωρήσει σε μια σοβαρή μετατροπή υγραέριο(όχι σε τσοπελογιαννηδες και σια),αν έχει κομποδεμα για καινούριο και δουλειά σταθερή για δόσεις σε βάθος χρόνου,για ένα καινούριο υβριδικό σύνολο,αλλιώς μένεις με το σαπακι σου,ρίχνεις λεφτά για επισκευές και συντηρήσεις.
-
@ken11 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τα αμιγώς ηλεκτρικά είναι για 15+ χρόνια από τώρα,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρή Ελλάδα,που δεν προχώρησαν υποδομές για τις εκδόσεις αυτοκινήτων φυσικού αερίου,που τα υγραέρια επίσης δεν έχουν αρκετές επιλογές πρατηρίων για φουλαρισμα.
Το ηλεκτρικό θα συνεφερε μόνο με ιδιόκτητο σύστημα φόρτισης σε μονοκατοικια,δλδ εγκατάσταση ατομικού ταχυφορτιστη η έστω πιο απλού.Δεν ξέρω τι επιδοτήσεις μπορεί να δίνουν σε άλλες χώρες,απόσυρση παλαιού οχήματος,επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού και προωθητική ενέργεια αντιπροσωπείας,για να πέσει σε ένα πιο υποφερτό κόστος αγοράς.
Αν έχει κάποιος ένα μεταχειρο έως 10-12 ετών, χωρίς προβλήματα κινητήρα,να προχωρήσει σε μια σοβαρή μετατροπή υγραέριο(όχι σε τσοπελογιαννηδες και σια),αν έχει κομποδεμα για καινούριο και δουλειά σταθερή για δόσεις σε βάθος χρόνου,για ένα καινούριο υβριδικό σύνολο,αλλιώς μένεις με το σαπακι σου,ρίχνεις λεφτά για επισκευές και συντηρήσεις.
Διαφωνω με τον χρονικο οριζοντα που θετεις, διοτι 15 χρονια ειναι ΠΑΡΑ πολλα πλεον. 3-5 χρονια θα θεσω εγω και το προβλημα θα ειναι το κοστος, οχι των ηλεκτρικων αυτοκινητων, αλλα γενικως ολων των αυτοκινητων. Ερευνες εχουν δειξει οτι ο στολος μας ειναι κατα μεσο ορο 17 ετων, οποτε ακομα και να υπαρχουν ηλεκτρικα στα 30K, δεν θα ειναι ευκολο να γινει η αλλαγη.
Το αεριο θεωρω οτι εχει "πεθανει" για νεα αυτοκινητα. Αν καποιος εχει καποιο αυτοκινητο ηδη και θελει να το μετατρεψει, ισως να ειναι ενδιαφερουσα επιλογη, ειδικα αν το αμαξι εχει υψηλη καταναλωση. Απο εκει και περα ομως, ο πολεμος της ρωσιας εχει δειξει οτι δεν ειναι καλη ιδεα να στηριζεσαι σε τετοιες χωρες (ή και της μεσης ανατολης ακομα) για ορυκτα καυσιμα, επομενως θα επιταχυνθει ο εξηλεκτρισμος και η φυγη προς ΑΠΕ. Γνωμη μου.
-
Οι γαλλικές κατηγορίες ρύπων και οι υποχρεωτικές βινιέτες για τις ζώνες στα κέντρα των πόλεων.
Μόνο που το άρθρο έχει ένα λάθος: τα ντήζελ είναι μια κατηγορία πάνω από τις βενζίνες. Έτσι η κατηγορία 1 έχει τα Euro 6 βενζίνης, αλλά τα Euro 6 ντήζελ ανήκουν στην κατηγορία 2, μαζί με τα Euro 5 βενζίνης. Αρέσει στον lap αυτό!
Αν ταξιδέψετε οδικώς στη Γαλλία, πρέπει να τοποθετήσετε το ειδικό σήμα στο παρμπρίζ. Μπορείτε να το τυπώσετε από το ίντερνετ, δίνοντας τα στοιχεία του αυτοκινήτου.
-
-
Εεε σιγά το βίντεο, δεν είπε κάτι που δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε συζητήσει εδώ. Σε Ε.Ο με σταθερή ταχύτητα το ντήζελ είναι ελάχιστα πιο οικονομικό. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όχι.
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αρέσει στον lap αυτό!
Και εμείς φορολογούμε το diesel σχεδόν με το μισό ΕΦΚ. Δηλαδή σου λένε όλοι κύριε Κράτος πως είναι πιο ρυπογόνα και εσύ λες πως θα δώσεις φορολογικό κίνητρο για να συνεχίσουν να ρυπαίνουν.
Ζούμε σε έναν παρανοϊκό κόσμο
-
Τα ηλεκτρικά κινεζικά αυτοκίνητα εκτόξευσαν τα κέρδη του ΟΛΠ
Λόγω σημαντικής έλλειψης συμβατικών οχηματαγωγών πλοίων οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στέλνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους ειδικά συσκευασμένα σε εμπορευματοκιβώτια. Κατά την εκφόρτωσή τους στον Πειραιά αποσυσκευάζονται και παραδίδονται στο γειτονικό car terminal του ΟΛΠ, από όπου με φορτηγά και τρένα εξάγονται στις ευρωπαϊκές αγορές.
Πολύ ενδιαφέρον.
-
Τσάμπα πήραν οι Κινέζοι το λιμάνι;
Αλήθεια, είδατε τα τελευταία τεστ του euroncap?
-
Πάω χθες να γεμίσω το Clio υγραέριο...
Χαζεύω την αντλία και δίνω στον υπάλληλο 26€, σκεπτόμενος πόσο φτηνά έρχεται το υγραέριο, σε σχέση με την βενζίνη...
Γυρίζει και μου λέει:
Κύριε, λάθος κάνετε...
26 είναι τα λίτρα...
20€ πρέπει να μου δώσετε
-
-
Πάω χτες να γεμίσω το i30 βενζίνη...
Χαζεύω την αντλία και του δινω 30.
Λέω μια χαρά, φτηνά τη βγάλαμε...Γυρνάει και μου λέει:
Τι κάνεις βρε μ@λ@κ@;;;
30 είναι τα λίτρα, 56€ μου δίνεις.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά