-
Που είναι πιο οικονομικό το σουιφτ?
σε κίνηση στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο?
Ποσα άλογα εχει ? 82?Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο γενιές...
Γιαρις
Δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά
-
Το swift είναι πιο οικονομικό στα τακάκια….απλά δεν έχει….
-
Προφανώς και δεν είναι το ίδιο οικονομικό το Swift με το Yaris, μην λέμε παπαριές! Συγκρίνουμε με αυτόματο κιβώτιο το Swift, για να είναι σωστή η σύγκριση. Ναι είναι εξαιρετικά οικονομικό το Swift, αλλά αρκετά πιο αργό και φυσικά σε συνθήκε πόλης ειναι 2 λίτρα πάνω για πλάκα (το έχω δοκιμάσει). Από την άλλη έφτασα πολύ κοντά στην αγορά του κάποια στιγμή, γιατί μου άρεσε για μικρό αυτοκινητάκι πόλης - εαν είχε καλυτερη τιμή (και όχι €20.000) θα το είχα πάρει!
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Προφανώς και δεν είναι το ίδιο οικονομικό το Swift με το Yaris, μην λέμε παπαριές! Συγκρίνουμε με αυτόματο κιβώτιο το Swift, για να είναι σωστή η σύγκριση. Ναι είναι εξαιρετικά οικονομικό το Swift, αλλά αρκετά πιο αργό και φυσικά σε συνθήκε πόλης ειναι 2 λίτρα πάνω για πλάκα (το έχω δοκιμάσει). Από την άλλη έφτασα πολύ κοντά στην αγορά του κάποια στιγμή, γιατί μου άρεσε για μικρό αυτοκινητάκι πόλης - εαν είχε καλυτερη τιμή (και όχι €20.000) θα το είχα πάρει!
Μα έχει μείνει τίποτα στην κατηγορία αυτή που να είναι κάτω από 20 χιλιάρικα; Είχα την εντύπωση ότι αυτό είναι το δάπεδο στην παρούσα φάση. Μάλιστα, παραδοσιακά το swift ήταν από τις πιο vfm επιλογές.
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα έχει μείνει τίποτα στην κατηγορία αυτή που να είναι κάτω από 20 χιλιάρικα; Είχα την εντύπωση ότι αυτό είναι το δάπεδο στην παρούσα φάση. Μάλιστα, παραδοσιακά το swift ήταν από τις πιο vfm επιλογές.
Μα δεν μιλάω για τώρα, αλλά για το 2021. Μου φαινόταν ηλίθιο να δώσω €20.000 για το Swift οταν με €1.000 παραπάνω πήρα την φουλ υβριδική Κορόλα με καλύτερο εξοπλισμό και είναι σαφώς πολύ ανώτερο αυτοκίνητο σε όλα, συγκριτικά με το Swift.
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γιαρις
Στα αμάξια του 2024 έχει και το παλιότερο μοντέλο γιατί άρχισε να κυκλοφορεί στην μέση του 24 το καινούριο.
@dimgeo said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μιλάω για μέση κατανάλωση. Έχουμε τρεις δοκιμές που το επιβεβαιώνουν με τεστ από αντλία σε αντλια. Επίσης και κάποια πουλάκια αναφέρουν παρόμοια νούμερα.
Για να βγεί μέση κατανάλωση 3,5lt αν σε διαδρομή εντός πόλης γράψει 5,5 (δύσκολο να πέσει πιο κάτω με 12βολτη μπαταρία που δεν μπορει να προσφέρει αμιγη ηλεκτροκινηση για καποια σημαντική απόσταση) αυτό σημαίνει ότι σε ανοιχτό δρόμο τα πέσει στο 1,5 -2lt. Εντελώς χλωμό.
Χαμηλά 4αρια, ψηλά 3αρια θα έχεις μάλλον αν το προσπαθείς για κατανάλωση με υπεραστική , αυτοκινητόδρομο, χρήση.
-
Ίδιες επιδόσεις έχουν! Φρενάρισμα δεν μετράνε! Καταργήθηκε η δοκιμασία!
τέρατα επιδόσεων και το Yaris και το swift δεν λέω
γιατί καταργήθηκε, δεν μετράνε τα ποδηλατόφρενα πια? μπα σε καλό τους
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα δεν μιλάω για τώρα, αλλά για το 2021. Μου φαινόταν ηλίθιο να δώσω €20.000 για το Swift οταν με €1.000 παραπάνω πήρα την φουλ υβριδική Κορόλα με καλύτερο εξοπλισμό και είναι σαφώς πολύ ανώτερο αυτοκίνητο σε όλα, συγκριτικά με το Swift.
καλα εσύ την corola την πήρες τσαμπα, ηταν ευκαιρία
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ίδιες επιδόσεις έχουν! Φρενάρισμα δεν μετράνε! Καταργήθηκε η δοκιμασία!
τέρατα επιδόσεων και το Yaris και το swift δεν λέω
γιατί καταργήθηκε, δεν μετράνε τα ποδηλατόφρενα πια? μπα σε καλό τους
Καταργήθηκε η δοκιμή. Απόφαση της διοικήσεως.
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γιαρις
Δείτε πραγματική δοκιμή με τεστ στην αντλία. Είναι μια από τις 3 που επιβεβαιώνει την πραγματική του κατανάλωση.
Στο συγκεκριμένο αυτοκινητο ο υπολογιστής ταξιδιού είναι απαισιόδοξος. Το αυτοκινητο καταναλώνει λιγοτερο από όσο λέει ο υπολογιστής ταξιδιού! Οποτε όσοι δεν το δοκιμάσουν με αντλία παίρνουν λάθος αποτελέσματα! ( το ίδιο κάνουν στην Suzuki με την επιτάχυνση όπου είναι 1 τουλάχιστον δλ πιο γρήγορο από ότι ανακοινώνει η εταιρία)
Ο τύπος αναφέρει πως είναι το πιο οικονομικό αυτοκινητο που έχουν δοκιμάσει, αν και δεν είχαν δοκιμάσει και το yaris
Και οι τρεις δοκιμές με αντλία βγάζουν ίδια αποτελέσματα, κάτω από 4 άρια μεταξύ 3,5-3,8λ/100χλμ
-
Όμορφο κι ευρύχωρο για το μέγεθος του το Σουίφτ, χειροκίνητο πόλης δεν αξίζει όμως πλέον εφόσον υπάρχουν φουλ υβριδικά κι ηλεΧτρικά.
-
Βγαινει και σε αυτόματο Και μαλιστα αναφέρουν νέο cvt που δεν πατινάρει διότι συνεργάζεται άψογα με το mild hybrid με τα 6 κιλά ροπής σε χαμηλές σαλ. Έχει και χειροκίνητη επιλογή ταχυτητων με αυτάκια στο τιμόνι.
Αν και ένα τεράστιο ποσοστό των οδηγών τους το θέλουν με χειροκίνητο διότι θέλουν να διατηρούν την σπορτίφ αίσθηση του.
Όσοι δεν έχετε οδηγήσει το χειροκίνητο κάντε μια δοκιμή. Είναι βαμβάκι αλλάζει με ένα δάχτυλο και ''κλικάρει'' η αλλαγή. Ενώ ο συμπλέκτης έχει ίδιο βάρος με το πεντάλ του γκαζιού και ίδια διαδρομη δηλαδή τερματίζει πανεύκολα. Δηλαδή είναι πουπουλο.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όμορφο κι ευρύχωρο για το μέγεθος του το Σουίφτ, χειροκίνητο πόλης δεν αξίζει όμως πλέον εφόσον υπάρχουν φουλ υβριδικά κι ηλεΧτρικά.
Η αλήθεια είναι οτι παρόλο που το κοροιδεύω λόγω lap ηταν πολύ καλό και τίμιο το swift
αλλα με τιμή dolfin για όποιον μπορεί να έχει ηλεκτρικο να φορτίζει σπίτι είναι μια μπουρδα συγκριτικά
Αν δεν μπορείς να έχεις ηλεκτρικο , το Mg 3 είναι πολύ καλύτερο λόγω εξοπλισμού και επιδόσεων που έχει παράλληλα με την οικονομία
Δηλαδη με λίγα λόγια ενώ πριν το πρότεινα σαν πρώτη επιλογή για κάποιους που ήθελαν ενα καλό αμαξάκι με καλή τιμή τωρα νομίζω είναι πεμπτοέκτη επιλογή καθώς υπάρχουν πολύ καλύτερα στα ίδια ή και σε λιγότερα χρήματα από αυτό
-
18Κ κοστιζει με όλα μέσα η μεσαία έκδοση.
-
18Κ κοστιζει με όλα μέσα η μεσαία έκδοση.
16K κανει το leapmotor t03 πχ και ειναι πολύ οικονομικότερο!!!
20Κ το dolfin
20K το mg3θες και άλλα?
-
Ναι αλλά σαν αυτοκινητα η μέρα με την νύχτα.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η αλήθεια είναι οτι παρόλο που το κοροιδεύω λόγω lap ηταν πολύ καλό και τίμιο το swift
αλλα με τιμή dolfin για όποιον μπορεί να έχει ηλεκτρικο να φορτίζει σπίτι είναι μια μπουρδα συγκρι
Δηλαδη με λίγα λόγια ενώ πριν το πρότεινα σαν πρώτη επιλογή για κάποιους που ήθελαν ενα καλό αμαξάκι με καλή τιμή τωρα νομίζω είναι πεμπτοέκτη επιλογή καθώς υπάρχουν πολύ καλύτερα στα ίδια ή και σε λιγότερα χρήματα από αυτόΕντάξει, το θαβεις λίγο. Με την ιδια οικονομία καυσιμου και φτηνότερο σε αγορά εγω μόνο το Dacia Sandero με LPG μπορώ να σκεφτώ. Μια χαρά ειναι το αμαξάκι, τιμιότατο. Απλά του έκαναν λιγο περιεργη την μουρη. Το προγούμενο είναι πιο ομορφο κατα την γνωμη μου.
-
Έρχομαι προς βοήθεια του lap και για να βάλω φωτιά στο τοπικό..
Λέει για ένα από τα 5 προτερήματα του swift που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο κατηγορίας Β. Πραγματική τετρακίνηση (δείτε τα πρώτα 18 λεπτά):
-
Ναι αλλά σαν αυτοκινητα η μέρα με την νύχτα.
ναι αλλα το swift ειναι η νύχτα
-
@dimgeo said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
αλλα με τιμή dolfin για όποιον μπορεί να έχει ηλεκτρικο να φορτίζει σπίτι είναι μια μπουρδα συγκρι
Δηλαδη με λίγα λόγια ενώ πριν το πρότεινα σαν πρώτη επιλογή για κάποιους που ήθελαν ενα καλό αμαξάκι με καλή τιμή τωρα νομίζω είναι πεμπτοέκτη επιλογή καθώς υπάρχουν πολύ καλύτερα στα ίδια ή και σε λιγότερα χρήματα από αυτόΕντάξει, το θαβεις λίγο. Με την ιδια οικονομία καυσιμου και φτηνότερο σε αγορά εγω μόνο το Dacia Sandero με LPG μπορώ να σκεφτώ. Μια χαρά ειναι το αμαξάκι, τιμιότατο. Απλά του έκαναν λιγο περιεργη την μουρη. Το προγούμενο είναι πιο ομορφο κατα την γνωμη μου.
Δεν είναι ΜΟΝΟ η οικονομία καυσιμου που μετράει
δεν το θάβω, ακόμα καλό το λογίζω
απλά λογίζω σαν καλύτερα κάποια αλλα
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά