-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Διαφορά τιμής υπερ του πεζο, ένα διχιλιαρο, που την σβήνεις σε 2.5 χρόνια με το yaris.
Να συγκρίνεις όμοιες εκδόσεις, οπότε το 208 με αυτόματο κιβώτιο και εξοπλισμό αντίστοιχο του Γιάρις έχει περί τα 26.000 με 100 άλογα, άρα υποδεέστερο του Γιάρις και κατανάλωση 9αρι για πλάκα στην πόλη. Το 130αρι έχει 30Κ, οπότε νομίζω τελείωνει κάθε κουβέντα!
Τα έχω ψάξει πάρα πολύ, γιατί θέλουμε 2ο αμάξι για την σύζυγο...αξιοπρεπές B hatch αυτόματο με κάτω από 24Κ δεν βρίσκεις (εκτός του Σε Τριο) και φυσικά με καταναλώσεις 8-9 για πλάκα. Για B Suv θες πάνω από 25.000 για να αρχίσεις να βλέπεις την βασική έκδοση. Για αυτό η σύζυγος έτρεξε οταν άκουσε 30Κ+ για αυτόματο Πούμα και 2008, που είναι τα 2 αγαπημένα της.
-
Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτό το forum (Toyota μόνο) αλλά αν λέμε για την MB E 300e, βλέπω ότι είναι PHEV με μπαταρία 13 kWh.
Αμφιβάλω ότι η μπαταρία του PHEV Lexus (18 kWh) έχει μόνο 6000 € αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Αν λέμε για το κλασσικό υβριδικό Lexus με μπαταρίες του 1-1,5 kWh, μάλλον η σύγκριση είναι άσχετη. -
6.000 ευρά έκανε η παλιά υβριδική μπαταρία στα lexus rx, η οποία είναι 1.8kwh NiMH. H νέα σειρά έχει 1.6kwh στα απλά υβρίδια αλλά 18kwh στα φευ όπου εκεί είναι ιόντων λιθίου. Δεν έχω κόστος, αλλά σίγουρα θα είναι αρκετά πολλαπλάσιο.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΚΑΙ πως παραμένει άγνωστο μέγεθος η ανάβαση στα δύσκολα
To λες και το ξαναλές....έλεος!! Δεν ισχύει αυτό που λές με την καμία, ανεβαίνει για πλάκα το ίδιο εύκολο με το δικό σου, μην σου πω και πιο εύκολα λόγω ηελκτροκινητήρα. Δεν υφίσταται αυτό ως επιχείρημα, τέλος...πάμε για άλλα!
Φάνη αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ, αλλά...
1ον, δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος τι ειδικού τύπου που να έχει την ίδια απορία με εμένα και να κάνει τις δοκιμές;
ισχύει κάτι μόνο απ τη στιγμή που έχει αποδειχθεί. Που είναι γραμμένο με νούμερα και δημοσιευμένο.Για να ισχύει λοιπόν, πρέπει να ξέρουμε ποιο το ελάχιστο ρεύμα που παράγει η γεννήτρια, πως το διαχειρίζεται το vfd, ποιο το ελάχιστο ρεύμα που χρειάζεται το κινητήριο μοτέρ.
Εξασφαλιζεται η αδιάλειπτη ελάχιστη παροχή ρεύματος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες;
Μάλλον ναι, τότε πια είναι η ροπή που φτάνει στο διαφορικο και με ποια ταχύτητα κινείται το όχημα σε τέτοιες συνθήκες κλίσης;
5 χαω; 15; πόσο;Στο ντίζελ με το Aisin το νιώθω πως οργώνει, αν το αφήσω θα ανεβάσει σχέση και θα χάσω ροπή, το κλειδώνω στην 1η (γίνεται κάτι αντίστοιχο στις αναλογίες περιστροφής του e-CVT ?) και με τον κινητήρα κοντα στις 3.000rpm φτάνει τα 25χαω και μπορεί να πάει έτσι επ άπειρον, στη συγκεκριμένη δική μου κλίση.
Αν συμβεί κάτι και φρεναρω, ξεκινάει πάλι και πιάνει εντός δευτερολεπτων αυτά τα νούμερα και τα διατηρεί. Κι ας σταματάω-ξεκιναω στην κλίση κάθε 10 μέτρα...Ίσως το eCVT όντως με 1.5λτ ατμοσφαιρικά, μπορεί να παρέχει ακόμη πιο "άνετο" σκαρφάλωμα λόγω ακαριαίας ροπής του ηλεκτρομοτερ. Γιατί να μην το ξέρει αυτό ο κόσμος να γίνει λόγος προτίμισης, πως τώρα που δεν πωλείται κανένα επιβατικό με "αργά" μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με eCVT αλλά αντίθετα αποσιωπάται απ την ΤΟΥΟΤΑ;
Δεν είμαι μόνο εγώ, υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα σκαρφαλωμενα σε κάθε ορεινό χωριουδάκι της Ελλάδας, που κάθε φορά ζουν ένα σύντομο δράμα για να φτάσουν εκεί.
Γιατί να μην ξέρει ο κόσμος πως με ένα γιαρις έλυσε το πρόβλημα του μια και καλή; -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γιατί να μην ξέρει ο κόσμος πως με ένα γιαρις έλυσε το πρόβλημα του μια και καλή;
Γιατί δεν είναι πρόβλημα. Οποιοδήποτε αμάξι με καλό αυτόματο (πλανητικό με μετατροπέα δηλαδή ή σκέτο πλανητικό aka toyota) ανεβαίνει, δεν έχει πρόβλημα. Τι να πει η Τογιότα, ότι ανεβαίνει κλίσεις και ανηφόρες το αμάξι?? Αυτονόητο είναι!!
-
Μην απορείτε γιατί πουλάει τόσο πολύ η τουότα στη χώρα μας , ενώ είναι πολύ πιο πίσω στην Ευρώπη. Κάθε εταιρεία έχει τα σουξέ της, πχ η τουότα είναι πρώτη και στη Φινλανδία. . Η βόλβο, με μία λειψή γκάμα είναι μακράν πρώτη στη Σουηδία. Και αν αυτό σας φαίνεται νορμάλ λόγω εντός έδρας, προσπαθείτε να μου εξηγήσετε γιατί είναι συνήθως δεύτερη στη Φινλανδία!
-
Γιατί εκεί θεωρούνται εξωτικές και σεξυ οι κοντές μελαχροινες με πιασίματα που πουλάει η ΤΟΥΟΤΑ, τις ξανθές πρασινομάτες με το σταρένιο χνουδι και τις ποδάρες, ούτε να τις φτύσουν, ανιαρές και συνηθισμένες...
-
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μην απορείτε γιατί πουλάει τόσο πολύ η τουότα στη χώρα μας , ενώ είναι πολύ πιο πίσω στην Ευρώπη. Κάθε εταιρεία έχει τα σουξέ της, πχ η τουότα είναι πρώτη και στη Φινλανδία. . Η βόλβο, με μία λειψή γκάμα είναι μακράν πρώτη στη Σουηδία. Και αν αυτό σας φαίνεται νορμάλ λόγω εντός έδρας, προσπαθείτε να μου εξηγήσετε γιατί είναι συνήθως δεύτερη στη Φινλανδία!
Γιατί και Φινλανδία εντός έδρας είναι και ο κόσμος την έχει συνηθίσει την Βόλβο. Το ίδιο με την Βόξωλ στην Αγγλία που έχει σταματήσει να υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά οι Άγγλοι εκεί κολλημένοι με τα Βόξωλ....αχαχα!!
Για την Τογιότα δεν έχω βρει στοιχεία παρά μόνο ότι ειναι 2η στην Ευρώπη για το 2021.
-
Για ποιο λόγο ακριβώς η Φινλανδία είναι εντός έδρας για την Volvo;
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
H Φινλανδια ηταν μερος της Σουηδιας για πολλα χρονια και η ελιτ της Φινλανδιας μιλαει Σουηδικα. Διαβαστε και λιγο ιστορια.
-
Σαν να λέμε η Ελλάδα ήταν για χρόνια μέρος της οθωμανικής αυτοκρατορίας κ.τ.λ.
-
Να συγκρίνεις όμοιες εκδόσεις, οπότε το 208 με αυτόματο κιβώτιο και εξοπλισμό αντίστοιχο του Γιάρις έχει περί τα 26.000 με 100 άλογα, άρα υποδεέστερο του Γιάρις και κατανάλωση 9αρι για πλάκα στην πόλη. Το 130αρι έχει 30Κ, οπότε νομίζω τελείωνει κάθε κουβέντα!
Έχεις δίκιο, σε όμοιες εκδόσεις ένα καλά εξοπλισμένο αυτόματο πεζό ξεφεύγει... Γι αυτό συγκρινα (στο περίπου) ανάλογα τον εξοπλισμό τους οπότε και βγαίνει και πάλι νικητής το yaris, αφού σε 2.5 μόλις χρόνια ισοφαριζεις τα 2 χιλ. παραπάνω που κόστισε.
Η ουσία για μένα είναι η εξής: Όσο η Toyota εξέλιξε τα υβριδικά της, οι άλλοι πάλευαν με το downsizing των μηχανών τους. Και μέχρι να επικρατήσουν τα ηλεκτρικά (αμφιβάλλω αν θα γίνει ποτέ πλήρης η επικράτηση) η Toyota θα πουλά στο φουλ ή θα δανείζει τα υβριδικά της (πχ. Suzuki). -
Γιατί δεν έχουν δικιά τους αυτοκινητοβιομηχανία οπότε προτιμάνε ό,τι πιο κοντινό σε κουλτούρα υπάρχει (όλα Σκανδιναυία). Όπως π.χ. ένας Αυστριακός θα προτιμήσει κάτι Γερμανικό και ένας Βέλγος κάτι Γαλλικό. Υπάρχει και μίξη φύλλων και λαών, δεν είναι τόσο άρρηκτα τα σύνορα. Το βλέπω και από την δικιά μου δουλειά που τα Nordics τα έχουμε σαν μια περιοχή και κοινούς πωλητές. Υπάρχουν και τράπεζες για Nordics χώρες μόνο. Σε μεγάλο % του πλυθησμού είναι σαν μια χώρα....στηρίζει η μια την άλλη.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είμαι μόνο εγώ, υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα σκαρφαλωμενα σε κάθε ορεινό χωριουδάκι της Ελλάδας, που κάθε φορά ζουν ένα σύντομο δράμα για να φτάσουν εκεί.
Γιατί να μην ξέρει ο κόσμος πως με ένα γιαρις έλυσε το πρόβλημα του μια και καλή;Αν μπορώ να βοηθήσω λίγο, αν είχες χειροκίνητο ντίζελ το ξεκίνημα σε μεγάλη κλίση θέλει πατινάρισμα ή φόρα από ισιάδη ή σπινάρισμα.
Με το αυτόματο που έχεις ξεκινάς ομαλά και όταν μπει η ροπή περίπου στα 18 km/h μπορεί να χάσεις την πρόσφυση.
Στο πάτα άσε θα νιώσεις ότι ίσως χαθεί κάπου η πρόσφυση.
Στο yaris που ενδιαφέρεσαι, το ξεκίνημα θα είναι ακόμα πιο ομαλό άλλα στα 18 km/h που το ντίζελ σκάβει, το yaris θα είναι πιο ψόφιο, άλλα θα είναι πιο ομαλό, στα άσε - πάτα, λόγω της λειτουργίας του συνδυασμού κιβωτίου με τα 2 μοτέρ. Έτσι και αλλιώς η ροπή που μπορούν να δώσουν οι 2 κινητήρες του yaris λόγω της λειτουργίας του του υβριδικού κυμαίνεται από 120 - 142 Nm .
Ανάμεσα στο ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS 1.8 ΑUTO με μετατροπέα ροπής που έχω, με 4αρι, το χειροκίνητο SUZUKI SX4 DIESEL 4x4 που είχα και στο jazz που λειτουργεί αποκλειστικά ηλεκτρικά, και επειδή μένω σε τοποθεσία με υψόμετρο, το jazz είναι με διαφορά το πιο ομαλό και πιο γρηγορα σε ανηφορα. Το suzuki είχε πρόσφυση και λίγο ζόρι στο ξεκίνημα για να μην σβήσει ή σπινιάρει και το avensis το πιο ψόφιο, παρ όλο που ξεκινάει πιο ομαλά από το suzuki.
Στο χιόνι, πάντα με χιονολάστιχα το suzuki ΑΣΤΕΡΙ, το jazz που δοκίμασα πέρσι σε μικρή περίοδο με χιόνι, απίστευτα άνετη κίνηση λόγω της ομαλότητας του κινητήρα, αλλά και με εξτριμ χειμωνιάτικα ελαστικά michelin ice x, το avensis που έχει το ίδιο βάρος με το jazz πολύ αρτσούμπαλο στο χιόνι
![alt text]( image url)
Εδώ φαίνεται η ομαλότητα του ηλεκτροκινητήρα
-
Σαν να λέμε η Ελλάδα ήταν για χρόνια μέρος της οθωμανικής αυτοκρατορίας κ.τ.λ.
Κάπως έτσι! Οπότε κάτσε να έρθει το Τουρκικο TOGG, χαμός θα γίνει!
Καμία σχέση με τους υπόλοιπους Σκανδιναβούς βέβαια, ούτε καν η φυλή δεν είναι παρόμοια, μόνο με τους Εσθονους μοιάζουν/ταιριάζουν και ακόμη και κοινωνικό πολιτικά είχαν υποστεί την περιβόητη Φινλανδοποιηση, που ήταν κάτι το εντελώς ξεχωριστό στον πλανήτη. Παρόμοιο με αυτό που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι Τούρκοι τώρα.
Πάντως έχουν μειονότητα Σουηδική, και το αντίθετο στη Σουηδία Φινλανδικη.
-
Ωραίος Έκτορα, ευχαριστώ.
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
κι εχει φτασει να εχει τις ακριβοτερες τιμες στην κατηγορια χωρις να προσφερει κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου σχεδον πουθενα. Γιατι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που εχουν την πρωτη θεση σε πωλησεις.
Μάλλον μιλάς για άλλη εταιρεία!!! Γιατι έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα (είπαμε για τους πτωχούς σαν εμένα) όπως: εξαιρετικό αυτόματο, ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά, λειτουργία ανάρτησης, τιμόνι, εξοπλισμός, εγγύησης, after sales, κόστος χρήσης, κλπ. και από τις χαμηλότερες τιμές! Εκτος εαν μπορείς να βρεις π.χ. πολλά b suv αυτόματα με €22.000. Εδώ b hatch αυτόματο και θες 25.000+.
Όσα για την 1η σε πωλήσεις, σε όλη την Ευρώπη είναι στις πρώτες 2-3 θέσεις.
Σε ποιο αυτοκινητο της toyota αναφερεσαι ακριβως?
Οδικη συμπεριφορα δε νομιζω σαν μεσο ορο να εχει καλυτερη σε σχεση με αλλες σοβαρες ιαπωνικες (ιδιως mazda και honda) ή αντιστοιχες ευρωπαικες (ford, peugeot, renault,seat κλπ) και τα σερβις της ειναι ακριβοτερα σε σχεση με τις περισσοτερες απ'αυτες, οπως και η γενικη ποιοτητα κι αισθηση που αποπνεουν ειναι χαμηλοτερη. Ακομα και σε ανεση κατωτερη ειναι του ανταγωνισμου. Το chr πχ παιζει να εχει απ'τις πιο στριμωγμενες πισω θεσεις που εχω δει σε αυτοκινητο της κατηγοριας.
Τωρα για υβριδικους κινητηρες δεν το εχω ψαξει και τοσο για το τι προσφερει επακριβως η καθε εταιρεια και.σε τι χρηματα οποτε εκει ισως και να ειναι ανωτερη του ανταγωνισμου, δεν γνωριζω. Αλλα στα υπολοιπα και ιδιως σε ο,τι εχει να κανει με οδικη συμπεριφορα κι αισθηση αλλα και ποιοτητα κι εσωτερικο σιγουρα δεν ειναι στις κορυφαιες εταιρειες. -
Και όμως πάνε οδήγησε τα σημερινά toyota. Δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιά. Είναι σαν ευρωπαϊκά στο πάτημα τους και την αίσθηση τους. Ειδικά το chr είναι πολύ καλό με εντυπωσιακό κράτημα και σταθερότητα. Έχετε μείνει στα παλιά toyota, που όντως ήταν κουτιά με ρόδες.
Στο υβριδικό σύστημα η toyota έχει την πατέντα που συνδιάζει δύο τύπους υβρδικοτητας αναλόγως των συνθηκών. Κανείς δεν το έχει αυτό στην αγορά. Τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή
-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα εχεις κι εμενα μαζι. Ειναι απ'τις λιγες εταιρειες που δεν θα αγοραζα ποτε. Απο μια αξιοπιστια ξεκινησε σαν πλεονεκτημα (που κι αυτη ψιλομουφα ηταν τελικα, τουλαχιστον σε σχεση με αλλους Ιαπωνες) κι εχει φτασει να εχει τις ακριβοτερες τιμες στην κατηγορια χωρις να προσφερει κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου σχεδον πουθενα. Κι εχει κι απ'τα πιο ασχημα εσωτερικα κατα τη γνωμη μου. Ακομα κι εξωτερικα το yaris πχ το θρωρω το ασχημοτερο στην κατηγορια του.
Πραγματικα δεν καταλαβαινω τον ολο χαμο που γινεται στη χωρα μας με τα toyota. Γιατι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που εχουν την πρωτη θεση σε πωλησεις.
Μόλις αγόρασα το yaris, το ασχημοτερο (?) όπως λες στην κατηγορία του (κάθε άποψη είναι σεβαστή...). Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω απο την σκοπιά μου πάντα, τον χαμό που λες οτι γίνεται με την Toyota στη χώρα μας.
Αν δεν αγοραζα το yaris, μάλλον θα κατέληγα στο 208 (λόγω εμφάνισης, είναι ωραίο το άτιμο και αυτό από allure και πάνω) ή το swift (λόγω lap). Το 208, με ισαξιους χώρους (πιο στενάχωρο είναι κατά βάθος), χειροκίνητο με κατανάλωση 7+ (σε σκληρή αστική χρήση). Αυτή τη στιγμή, το trip μεσα στο yaris μου δείχνει συνολική κατ. 4.2 χωρίς να έχω μάθει ακόμα το αυτοκίνητο και με νορμάλ οδήγηση. Διαφορά σε ετήσια βάση υπερ του υβριδικού κάνα 800αρι. Διαφορά τιμής υπερ του πεζο, ένα διχιλιαρο, που την σβήνεις σε 2.5 χρόνια με το yaris. Και σου μένει δώρο το αυτόματο, η άνεση μέσα στην πόλη και... όλα όσα ανέφερε και ο fanis. Πιστεύω να σου εξήγησα τι βλέπει ο κόσμος και πουλάει σαν τρελή η Toyota.Kατανοητο και σεβαστο.
Τι κινητηρα ομως εχει το yaris σου κι εχει τοσο μεγαλη διαφορα με το 208? Σ'αυτο (208) δεν βγαινει καποιος αντιστοιχης καταναλωσης κινητηρας? Επισης 1000αρια τουρμπακια σαν το i20 γυρω στο 5,5 καινε μεσα στην πολη χωρις καν να'ναι υβριδικα και δε νομιζω οτι υστερουν σε κατι απ'το yaris και μαλλον ειναι και οικονομικοτερα και σε αγορα και σε συντηρηση. Υπαρχουν αρκετες επιλογες θεωρω, γι'αυτο καινδεν καταλαβαινω τον χαμο που γινεται με τα toyota στην Ελλαδα.
Και δεν γινεται μονο με τα καινουρια που αντε πες εχουν πολλοι το σκεπτικο σου. Βλεπεις κατι yaris του 2010 που σε τιποτα δεν ηταν καλυτερα του ανταγωνισμου, ιδιως του ευρωπαικου, και κοστομογουνται 10-20% περισσοτερο απ'τα ευρωπαικα αυτα το οποιο ειναι εντελως παραλογο και δικαιολογειται στο ονομα που εχει χτισει η εταιρεια αυτη ως προς την αξιοπιστια και μονο.
Γιατι αντικειμενικα εντελως τα παλαιοτερα yaris ή και auris δεν ηταν σε καμια περιπτωση ανωτερα αυτοκινητα σαν συνολο απ'τον ανταγωνισμο τους. Αλλα διατηρουν πολυ καλη μεταπωληση επειδη...toyota. -
Με τίποτα δεν γράφει το τούρμπο i20 5,5 μέσα στην πόλη. Μέσο όρο ναι, αστική μετακίνηση με τίποτα. Το yaris στην πόλη είναι από 1,5-3,5. Πιο πολύ στο 3,5. Το swift από 4,8-5,5-6,0 και από εκεί και πάνω το χάος. Τα turbo 1000αρια σε αμαξώματα με 1100-1200 κιλά, γράφουν 8 άρια μεσα στις πόλεις
Αυτό που όλοι φλερτάρετε με το swift και παντρεύεστε τα άλλα, να το κοιτάξετε.
Το καλύτερο υβριδικό πόλης ως αυτοκίνητο είναι το jazz αλλά πανάκριβο, οπότε τι μένει; toyota yaris. Πλέον θα μπει και η dacia στο παιχνίδι με φθηνό full hybrid
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά