-
Μπορεί λόγω ζήτησης να παράγουν περισσότερο από το κανονικό και να έχουν περισσότερη βενζίνη οπότε να θέλουν να την διώξουν πιο εύκολα και μειώνουν το κέρδος τους εκεί.
-
Για να φύγουμε απ τις προσωπικές απόψεις, ιδιοτροπίες και ίσως εμμονές και να γυρίσουμε στο κυρίως θέμα της συζήτησης, προσωπικά ξανασκεφτομαι οικονομοτεχνικα αν εμένα με συμφέρει περισσότερο το υβριδικο (μιλάμε πάντα για ορίτζιναλ φουλ υβριδισμο αυτομάτου "κιβωτίου", όχι για μάρκετινγκ απομιμήσεις που ρίχνουν λίγο τη φορολογία και σου γλιτώνουν μισό λίτρο που είναι τα mild) στο σενάριο χρήσης που κάνω τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.
Είτε με το αυτόματο ντίζελ που έχω είτε με το ΤΟΥΟΤΑ υβριδικο, με ή χωρίς τα 0.15€ θα μου κοστίζει χοντρικά το ίδιο ποσό ανά έτος. Οπότε ΔΕΝ θα είναι το κόστος καυσίμου διαφορετικό για τη δική μου χρήση.
Αλλά, επειδή στην επαρχία μπορεί το "πάω στη δουλειά", "πάω στο σχολείο", "πάω για καφέ" να αφορά 2-3 χλμ το πολύ, είναι τεχνικά overkill να τα κάνεις με τουρμποντντίζελ που πάει και γυρίζει κρύο, εκεί που το άλλο ίσως έφτανε χωρίς να βγει απ το EV mode.
Το ζήτημα είναι ΑΝ το γιαρις κρος μπορεί να ανέβει γκαλντεριμι απροσδιοριστης κλίσης, αν όχι για πλάκα όπως το αυτόματο τουρμποντντίζελ, τουλάχιστον χωρίς να υποφέρει. Ή μήπως ΔΕΝ μπορεί καθόλου!?Το θέμα είναι πως η προσπάθεια μου να το εξακριβώσω, έχει αποδειχθεί προς στιγμής τραγελαφος...
Εσείς έχετε καλομάθει στη μεγαλούπολη με τον ανταγωνισμό εμπόρων και τις ευκαιρίες.
Εδώ τεστ ντραηβ σημαίνει μια βόλτα 5 λεπτών γύρω απ την αντιπροσωπεία, ΑΝ υπάρχει η μάρκα στην πόλη μας, ΑΝ υπάρχει αυτοκίνητο δοκιμής, ΑΝ μπορεί (και δεν βαριέται) ο πωλητής συνοδηγός (κάποιες φορές παλαιότερα ήταν συνοδηγός ο αγοραστής...)Σας έχει προτείνει πωλητής, να ΝΟΙΚΙΑΣΕΤΕ γιαρις κρος για να κάνετε μια δοκιμή 20-25 χιλιομέτρων!?
Να νοικιάσετε αμάξι, που ούτε τα λίζινγκ δεν διαθέτουν και έχει κοντά 2 χρόνια παράδοση, για να πάτε π.χ. απ το Βόλο στους πρόποδες της Μακρινίτσας...Ειλικρινά, χωρίς πλάκα, αν κάποιος σας έχει γνωριμίες για να επηρεάσει τον θεσσαλο έμπορο να μπαηπασαρει "ΔΕΚΟτζηδες" πωλητές και να μας-μου διαθέσει το τεστ ντραηβ για 1 ώρα, χωρίς καμία φθορά στο αυτοκίνητο θα βγάλω πολύ ωραία συμπεράσματα και θα κάνουμε κι ένα πολύ ωραίο άρθρο για το cartalk.gr (εφόσον υπάρχει ευνοϊκό αποτέλεσμα) και θα μπει παραγγελία. Θα είναι θετικό για την ΤΟΥΟΤΑ.
Όποιος μπορεί να τους το μεταφέρει... -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για να φύγουμε απ τις προσωπικές απόψεις, ιδιοτροπίες και ίσως εμμονές
Τις δικές σου...Δεν μπορείς να παραδεχτείς το πλέον απλό. Όλοι το βλέπουν εκτός από εσένα. Οπότε άσε τα καρφακια σου.
Στο ερώτημα σου....πάρε για τεστ ντραιβ το Τογιότα και δοκίμασε το, μόνο έτσι θα μάθεις
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ζήτημα είναι ΑΝ το γιαρις κρος μπορεί να ανέβει γκαλντεριμι απροσδιοριστης κλίσης, αν όχι για πλάκα όπως το αυτόματο τουρμποντντίζελ, τουλάχιστον χωρίς να υποφέρει. Ή μήπως ΔΕΝ μπορεί καθόλου!?
Το θέμα είναι πως η προσπάθεια μου να το εξακριβώσω, έχει αποδειχθεί προς στιγμής τραγελαφος...
Πλάκα κάνεις τώρα έτσι?!?!? Εδώ το Panda με τα 60 άλογα ανεβαίνει, το Yaris Cross το έχει για πλάκα (εκτός εαν είναι μειωμένης πρόσφυσης το καλντερίμι, οπότε θες λάστιχα ή 4κινηση - πάρτο 4κινητο!!).
Όσο για το Test Drive, εγώ ειχα κάνει κατι πριν 3 χρόνια και έπιασε, δοκίμασέ το: εστειλα email στην Τογιοτα Ελλας και τους είπα ότι θέλω να αγοράσω το CHR (όντως ήθελα τότε) και θα το κάνω άμεσα, αλλά με test drive 10' προφανώς και δεν μπορώ να καταλάβω εαν κάνει για την χρήση που θέλω με την οικογένειά μου. Μέσα σε 1 εβδομάδα κανόνισαν να το πάρω ΣΚ (!!!) από όποια εντιπροσωπεία με βόλευε. Μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο και να ζητήσεις ότι το θές 1 ώρα για να μπορέσει να το δοκιμάσεις στι καθημερινές σου διαδρομές και ότι ο τοπικός έμπορος βαριέται και δεν το κάνει. Μπορεί να πιάσει.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για να φύγουμε απ τις προσωπικές απόψεις, ιδιοτροπίες και ίσως εμμονές
Τις δικές σου...Δεν μπορείς να παραδεχτείς το πλέον απλό. Όλοι το βλέπουν εκτός από εσένα. Οπότε άσε τα καρφακια σου.
Στο ερώτημα σου....πάρε για τεστ ντραιβ το Τογιότα και δοκίμασε το, μόνο έτσι θα μάθεις
Και τις δικές μου Και τις δικές σου και όλων.
Δίκαιο Λαπ είναι να πληρώνουν το ίδιο ποσοστό υπερφορολογησης τοις εκατό, επι της κερδοσκοπίας των Αγορών (δηλαδή των δύο Διυλιστήριων);
Την ίδια τελική τιμή λιανικής;
Το ίδιο ανά μονάδα ενέργειας του καυσίμου;
Σε αυτο δεν τοποθετεισαι...Ρε συ, αυτό γράφω πως δεν μπορώ να κάνω ένα τεστ ντραηβ ουσίας και ζητώ ρουσφέτι απ όποιον σας έχει γνωριμίες!
Αν πάρω τεστ ντραηβ μιας ώρας, έστω 40 λεπτών θα σας κάνω ένα αποκαλυπτικό κείμενο δοκιμής ΜΟΥΡΛΙΑ!Σοβαρά, έχετε κάποιον να το ζητήσετε για λογαριασμό μου ή να με φέρετε σε επικοινωνία;
Νομίζω πως ο τοπικός πωλητής αδυνατεί να κατανοήσει τι ζητάω, αν και θα ξαναπροσπαθησω. -
Πιάστε ενα τεστ ντραιβ να το στείλουμε στο Πήλιο, όχι τπτ άλλο ανυπομονώ να διαβάσω το ρίβιου!
Καλείς τογιότα hellas και ρωτάς αν και πότε θα υπάρχει διαθέσιμο TD στον νομό. Αν δε σε πάρουν στα σοβαρά, πες ότι καλείς από το γραφείο του Κουτσούμπα..
-
Έχουν οι καραγκιοζηδες τα αμάξια να κάνουν αυτές τις γελοιότητες και δεν μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική δοκιμή για το αν βγαίνει σε πραγματικούς δρόμους...
Εν τω μεταξύ, με τα σκαλοπάτια πρέπει να είναι χαμηλότερο απ τα περισσότερα χατσμπακ...
-
Τι διάολο που μένεις; Σε στάνη στο βουνό; Δεν έχουν άλλα αυτοκίνητα εκεί πέρα; Πως ανεβαίνουν οι άλλοι;
-
***... και θα μπει παραγγελία. Θα είναι θετικό για την ΤΟΥΟΤΑ.
Όποιος μπορεί να τους το μεταφέρει...***
Μην μου πεις ότι θα πουλήσεις το φραντζολάκι?
Ναι μεν πιο μοντέρνο εσωτερικό το Yaris αλλά το C3 aircross μου αρέσει πιο πολύ από το Yaris Cross
-
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Αλλά ούτε εμένα με παίζει η Toyota.
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Νοίκιασε τότε ένα.
-
Οι μόνοι σοβαροί λόγοι για ένα κάτοικο επαρχίας να αποχωριστεί το σύγχρονο ντίζελ του για ένα υβρίδιο βενζίνης είναι το πετρέλαιο να είναι χειροκίνητο και να θέλει αυτόματο, ή/Και να σκοπεύει να πουλήσει πχ το 2030 το πετρέλαιο, όπου πιθανόν δεν θα το αγοράζει κανείς. Αν είναι ευχαριστημένος με το πετρέλαιό του και σκοπεύει να το κρατήσει πολλά χρόνια, ας μείνει με αυτό, στο κέρδος θα είναι.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Νοίκιασε τότε ένα.
Στις ωοθήκες μου, αυτοί χάνουν. Προτιμώ να προβάλλω αυτούς που με εμπιστεύονται.
-
Για εμενα καμια διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ υβριδικού βενζινης - πετρελαιου απο οικονομικής πλευρας ειδικα τωρα που σχεδον ειναι μια ή αλλη. Εαν μελλοντικά οι μπαταριες των αμιγώς ηλεκτρικών ''αντέχουν'' φορτίσεις πανω 250.000Km -300.000km, εχεις Φ/Β δικο σου τότε οντως με το ηλεκτρικο κερδιζεις αρκετά. Φυσικα δεν ξέρει κανενας πως το Ελληνικο κρατος θα αντισταθμισει και που θα μεταφέρει την χασουρα απο τους φορους στα καυσιμα που θα χάσει....
Μολις ειδα και αυτο...
-
Εντωμεταξύ , γιατί ρε συ @piliourits , θες να προχωρήσεις σε αλλαγή , δεν το καταλαβαίνω, ιδίως από τη στιγμή που αν δεν κάνω λάθος , όταν το οδήγησες δε σου άρεσε.
Λόγοι αλλαγής που καταλαβαίνω,- το βαρέθηκες , - θες κάτι με όλα τα σύγχρονα καλούδια, - είσαι των αλλαγών οπότε το πουλάς τώρα που έχει τιμή, - σου αρέσει περισσότερο το καινούργιο. Αυτά, αν ισχύουν , σεβαστό, καλοτάξιδο το καινούργιο! Τα άλλα που γράφεις για μικρές αποστάσεις κ.λπ. , από τη στιγμή που το πετρέλαιο σου το "δουλεύεις" και σε μεγαλύτερες διαδρομές , δε βρίσκω κάποιο πρόβλημα.
Πάρε ένα δεύτερο μικρό βενζίνης να μη βρέχεσαι που λέει ο λόγος, μη σου πώ να πάρεις ένα ami και με καταριέσαι .
-
πάει και ο Piliourits για toyota ????
πάει χάλασε ο κόσμος.
Μάστιγα η toyota τελικά
στο τέλος θα μέινω μόνος μου να την κοροιδεύω (αν δεν με αποροφήσει και μένα δηλαδή)
-
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντωμεταξύ , γιατί ρε συ @piliourits , θες να προχωρήσεις σε αλλαγή , δεν το καταλαβαίνω, ιδίως από τη στιγμή που αν δεν κάνω λάθος , όταν το οδήγησες δε σου άρεσε.
Λόγοι αλλαγής που καταλαβαίνω,- το βαρέθηκες , - θες κάτι με όλα τα σύγχρονα καλούδια, - είσαι των αλλαγών οπότε το πουλάς τώρα που έχει τιμή, - σου αρέσει περισσότερο το καινούργιο. Αυτά, αν ισχύουν , σεβαστό, καλοτάξιδο το καινούργιο! Τα άλλα που γράφεις για μικρές αποστάσεις κ.λπ. , από τη στιγμή που το πετρέλαιο σου το "δουλεύεις" και σε μεγαλύτερες διαδρομές , δε βρίσκω κάποιο πρόβλημα.
Πάρε ένα δεύτερο μικρό βενζίνης να μη βρέχεσαι που λέει ο λόγος, μη σου πώ να πάρεις ένα ami και με καταριέσαι .
Δελεάστηκα οντως για αλλαγή λόγω πιθανής καλής μεταπώλησης του δικού μου τώρα.
Η αύξηση τιμής που επήλθε παίζει δεκαχιλιαρο σε σύγκριση με όσο αγόρασα.
Το ιδίου εξοπλισμού χειροκίνητο shine pack ντηζελ με λιγότερα άλογα, τιμάται πλέον 29.000€ και βελτίωση έχει τα φώτα led και 1" μεγαλύτερη οθόνη.
ΕΑΤ6 δεν διατίθεται αυτή τη στιγμή.
Όταν διατίθονταν ένα, το πουλούσαν 32 χιλιάρικα. Οπότε αν δεν πουλιόταν με κέρδος (και έτρωγε τα λυσακα του ο Λαπ) θα έπαιρνα τουλάχιστον τα λεφτά μου...
Και θα είχα παράπλευρο "όφελος" την περισσότερο απροβληματιστη χρήση του γιαρις ως "σκούτερ με καμπίνα" μέσα στην πόλη, που για Βόλο μιλάμε μια διάμετρο 5-10 χιλιομέτρων απ άκρη σ' άκρη.
ΟΜΩΣ το ότι θα φτάσει σε 1μισι χρόνο στην καλύτερη περίπτωση ΚΑΙ πως παραμένει άγνωστο μέγεθος η ανάβαση στα δύσκολα (που ακόμη και το πιο ταπεινό χιλιάρι τούρμπο την έχει για πλάκα πλέον) ίσως ακυρώσουν τυχόν μετάβαση, έστω προσωρινά.Όσον αφορά στο κόστος καυσίμου, υπολογίζω πως με το 0.15€ και τα 5,5λτ μέσης κατανάλωσης που έχει στάνταρτ το ντίζελ μου μετά από 20 χιλιάδες χιλιόμετρα (θα πέσει κι άλλο), είναι λίιιγο οικονομικοτερο το ντίζελ.
Αν χαθεί το 0.15€ τότε πιστεύω πως θα καίνε πρακτικά το ίδιο σε χρήμα ανά χιλιόμετρο HDi ή ΤΟΥΟΤΑ hybrid.
Νομίζω πως δεν έχω μόνο εγώ προσωπικά τον ενδοιασμό. Κι είναι δύσκολη απόφαση. Γιατί ακόμη και σε βάθος χρόνου, το ντίζελ ίσως θελήσει ένα DPF ή άλλη "ακριβή" βλάβη* μετά τα 100.000 χλμ όταν το υβριδικο θα χρειαστεί τυχόν ανακατασκευή μπαταρίας. Κι ενώ παραδέχομαι την υψηλότερη αξιοπιστία ΤΟΥΟΤΑ.
Ξαναλέω όμως πως από πλευράς επιδόσεων, προσωπικά διαπιστώνω πολύ σημαντική διαφορά υπέρ του αυτόματου ντίζελ.
(Κι αν άλλαζα θα έπαιρνα το Active οπότε θα έλειπαν πολλά καλούδια σε σύγκριση με το Σιτροέν. Οι υπόλοιπες εκδόσεις είναι απλά ανισόρροπες).
-
Πάει και αυτός......
Έτσι ξεκινάνε όλοι και μετά toyotιζουν. Ούτε ναρκωτικά να πούλαγε αυτή η μάρκα , μπαίνεις αντιπροσωπεία και αγοράζεις (ή το σκέφτεσαι) , φοβάμαι να περάσω και απέξω από αντιπροσωπεία της πια.
Lap, μας εξολοθρεύεις σιγά σιγά όλους εμάς του ιδιοκτήτες και τράτας. Είδος υπό εξαφάνιση.
Επόμενο κεφάλαιο , ταξιδευτής: "σκέφτομαι να αγοράσω Corolla Cross, απορώ γιατί τόσα χρόνια αγόραζα Γαλλικούς ματρακάδες ".
Το κακό μετά θα είναι αν αλλάξουν και οι δύο αυτοί τα πετρέλαια πως θα γράφει ο γύρος τη φράση "επιδότηση στο πετρέλαιο για να κάνουν βόλτες οι νεόπλουτοι με τα SUV τους" . ..... Έλα μην με παρεξηγήσεις, προσπάθεια πειράγματος κάνω....
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
πάει και ο Piliourits για toyota ????
πάει χάλασε ο κόσμος.
Μάστιγα η toyota τελικά
στο τέλος θα μέινω μόνος μου να την κοροιδεύω (αν δεν με αποροφήσει και μένα δηλαδή)
Όχι ρε, μαζί θα φύγουμε..και με manual !!
-
Εντωμεταξυ τα euro6 που έχετε, δεν με ενοχλούν σχεδόν καθόλου. Τα θεωρώ σχεδόν σαν τα βενιζνης άμεσου ψεκασμού, ίσως το addblue να παράγει πολύ αμμωνία κτλ αλλά οκ.
Προχθές διάβαζα μια μελέτη από Έλληνες όπου έλεγε πως τα μεγάλα σε μέγεθος μικροσωματίδια στα κρύα μόλις βάλεις μπροστα τον κινητήρα και δεν έχει ζεσταθεί είναι αρκετά πάνω από τα όρια στα βενζίνης έμμεσου ψεκασμού και στα όρια στα υβριδικά. Στα diesel euro6 λόγω dpf ήταν πολύ κάτω από τα όρια. Όπου τα όρια για τα μικροσωματίδια και στα δύο καύσιμα στο euro 6 είναι το ίδιο. Παράδειγμα πως και τα βενζίνης χρειάζονται τελικά gpf. Να τα λέμε όλα, να παρέχουμε σωστή ενημέρωση.
Κατά τα άλλα εφόσον κάνεις αναβάσεις το dpf σου θα γίνεται λαμπικο. Το dpf χρειάζεται φορτίο για να αυξήσει την θερμοκρασία ώστε να κάνει παθητική αναγέννηση. Σε μια ανάβαση το έχεις καταφέρει. Οπότε και εγώ θα έλεγα να μην αλλάξεις.
Κακά τα ψέματα χώρους και άνεση σαν το citroen δεν θα βρεις. Ίσως να περιμένεις να έρθει το νέο c3 σε υβριδικό ή το sandero streetway όπου θα κοστίζει μάλλον στα 21.000 ως full hybrid, αν δεν χώρας μέσα στο yaris cross.
Υπόψιν στα κανάλια λένε πως η επιδότηση θα πάει στα 0,25 ευρώ και δεν θα έχει fuel pass στα υπόλοιπα καύσιμα δηλαδή βενζίνης και υγραερίου
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά