-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το φυσικό αέριο έχει σκαρφαλώσει από τα 84 λεπτά στο 1.13. Εκεί που τους κόστιζε 3.5, τώρα πληρώνουν 5 παρά στα 100.
όταν πήρα το Captur στην πρώτη καραντίνα το αέριο είχε 0,54 ... χαρές και βόλτες σου λέω χαχαα
Ναι ρε κούκλε, εγώ λέω για φυσικό αέριο.
-
@andya3 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Περί συζήτησης diesel. Είναι γνωστό στον τεχνικό κόσμο, ότι τα τελευταία χρόνια που έχει γίνει υποχρεωτικό αυτό το bio-diesel έχουν εμφανιστεί προβλήματα στις αντλίες και τα μπεκ, που θέλουν συχνό καθαρισμό. Πιάνει κάποια "μούργα" αυτό το diesel.
Την έχουν γλυτώσει όσοι κινούν συχνά το αυτοκίνητο και κάνουν πολλά χιλιόμετρα, δηλαδή να μη μένει πολύ χρόνο το καύσιμο στη δεξαμενή, να καταναλώνεται γρήγορα.Για αυτό ακριβώς πρίν αγοράσουμε αυτοκίνητο ερευνούμε πιο ταιριάζει καλύτερα στίς ανάγκες μας και όχι τι επιτάσει η εκάστοτε "μόδα".
-
Εντωμεταξύ βιοντίζελ στο πετρέλαιο έχουμε εδώ και 15 χρόνια.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και το diesel στην Ελλάδα το ανακαλύψαμε (στα ΙΧΕ) την τελευταία 10ετια....
-
Το '13 έγινε υποχρεωτικό το diesel κίνησης Β7 με πολύ πλούσιο ποσοστό σε biodiesel 7% και από τότε αρχίζουν τα προβλήματα σε αντλίες και μπεκ. Ταυτόχρονα καταργήθηκαν για λόγους ρύπων και κάποια είδη αντλιών (νομίζω οι εμβολοφόρες) και έμειναν μόνο οι (πάλι νομίζω) περιστροφικές, που κάνουν ακόμα χειρότερο το πρόβλημα.
Τα ξέρουν αυτά οι τεχνικοί που ασχολούνται με κινητήρες diesel, δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα υπάρχουν και σε πλοία, γεννήτριες κλπ. -
Από το 2004 επιτρεπόταν μέχρι 5 % βιοντίζελ. Από το 2009 έγινε υποχρεωτικό μέχρι 7 % βιοντίζελ.
Αυτά λένε οι ευρωπαικές προδιαγραφές. Τώρα τι έκαναν οι ελληνικές εταιρίες δεν ξέρω. -
Δεν ξέρω αν οι τιμές του lpg που ακούω είναι από χρυσοχοείο ή από ακριβό εστιατόριο εγώ που βάζω αέριο σε βενζινάδικο μέχρι την Παρασκευή έβαζα με με 0,894 ( εκο ) χθες που πέρασα το πήγε 0,924 και πιο κάτω στην λαχαναγορά απέναντι 0,91. Σίγουρα η ακριβότερη coral gas είναι κάπου στα 1,30 ή κάπου εκεί αλλά δεν βρίσκω λόγο να βάλω τόσο ακριβό αέριο !
@dublin μια φίλη με QQ το είχε στα όπα όπα προσεχτική κτλ αλλά δεν της είχε πεί κανένας για αναγεννήσεις κτλ προχθές μπούκωνε συνέχεια της είπα να βάλει καλό καύσιμο και ένα μπουκαλάκι καθαριστικό αλλά τίποτα , το πήγε στο μηχανικό και νά σου το DPF και ο μαστρομηχανικός ήθελε 1.500ε , δεν ξέρω τι άλλη επιλογή της έδωσε αλλά θα μάθω αύριο ! Φίλος με ford fucion diesel έκανε επισκευή τρόμπας και καθαρισμό σε μπεκ 700ε , και άλλοι πολλοί χωρίς βλάβες βέβαια αλλά είναι να μην σου κάτσειΑν είναι το QQ του ΄15 τότε πες της ότι θα πάει στο Θεό η επισκευή. Του κουμπάρου μου ακριβώς το ίδιο θέμα, και για να αλλάξει το φίλτρο ο μηχανικός (αδερφικός του φίλος) έπρεπε να κατεβάσει μηχανή!! μου έστειλε φωτος και δε μου ΄λεγε παπάτζες! Και ως γεροπαράξενος το έψαξα μέσα από την Nissan στη Γερμανία και μου το επιβεβαίωσαν, ότι για να βγει ο καταλύτης πρέπει να λυθεί ο κινητήρας (ή κάποια αντίστοιχη εργασία).
-
Αν είναι το QQ του ΄15 τότε πες της ότι θα πάει στο Θεό η επισκευή. Του κουμπάρου μου ακριβώς το ίδιο θέμα, και για να αλλάξει το φίλτρο ο μηχανικός (αδερφικός του φίλος) έπρεπε να κατεβάσει μηχανή!! μου έστειλε φωτος και δε μου ΄λεγε παπάτζες! Και ως γεροπαράξενος το έψαξα μέσα από την Nissan στη Γερμανία και μου το επιβεβαίωσαν, ότι για να βγει ο καταλύτης πρέπει να λυθεί ο κινητήρας (ή κάποια αντίστοιχη εργασία).
Σίγουρα θέλει λύσιμο ψαλίδια γέφυρα κρεμαγιερα...το σημείο είναι όντως δυσπρόσιτο... ανάμεσα στο πίσω μέρος του μπλοκ του κινητήρα και το τροπετο...
-
Χοντρή δουλειά ρε παιδιά, έτσι όπως τα περιγράφεται 1002 πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο λύσιμο -δέσιμο! Θα μάθω αύριο και θα σας πώ
-
Χοντρή δουλειά ρε παιδιά, έτσι όπως τα περιγράφεται 1002 πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο λύσιμο -δέσιμο! Θα μάθω αύριο και θα σας πώ
Σε ένα σωστό συνεργείο δεν θα πάει τίποτα στραβά... απλά τα εργατικά θα επιβαρύνουν παραπάνω το ήδη ακριβό κόστος της βλάβης...
Έχω πάθει τα ίδια με το Scenic που λόγω σχήματος (mpv) είχε περιορισμένο χώρο κινητήρα και ίδιων μηχανικών μερών με το qahsqai...ότι καί να χρειαζόταν αλλαγή λύναμε το μισό αμάξι... -
Το ερώτημα όμως είναι το εξής:
Γίνεται εσκεμένα αυτό το πράγμα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να προωθηθεί το after sales και τα εργατικά (θεωρία συνωμοσίας) ή κατασκευαστικά είναι αδύνατο/ασύμφωρο να φτιαχτεί έτσι ώστε να έχει πρόσβαση το συνεργείο πιο εύκολα?
Δε μπορεί εκατονταδες μηχανικοί με διδακτορικά να μην έχουν σκεφτεί και σχεδιάσει μια πιο απλή λύση. -
Από το 2004 επιτρεπόταν μέχρι 5 % βιοντίζελ. Από το 2009 έγινε υποχρεωτικό μέχρι 7 % βιοντίζελ.
Αυτά λένε οι ευρωπαικές προδιαγραφές. Τώρα τι έκαναν οι ελληνικές εταιρίες δεν ξέρω.H BMW στο manuel λέει "No Biodiesel". Πιο ποσοστό και κάτω είναι το "No";
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αυτά λένε οι ευρωπαικές προδιαγραφές. Τώρα τι έκαναν οι ελληνικές εταιρίες δεν ξέρω.H BMW στο manuel λέει "No Biodiesel". Πιο ποσοστό και κάτω είναι το "No";
Δεν έχω ιδέα τι λέει το manual αλλά εγώ καταλαβαίνω όχι B100 ή όχι πάνω από το 7 %.
Αν λέει diesel προδιαγραφών ΕΝ590 τότε είναι το μέχρι B7. -
@tsek said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ερώτημα όμως είναι το εξής:
Γίνεται εσκεμένα αυτό το πράγμα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να προωθηθεί το after sales και τα εργατικά (θεωρία συνωμοσίας) ή κατασκευαστικά είναι αδύνατο/ασύμφωρο να φτιαχτεί έτσι ώστε να έχει πρόσβαση το συνεργείο πιο εύκολα?
Δε μπορεί εκατονταδες μηχανικοί με διδακτορικά να μην έχουν σκεφτεί και σχεδιάσει μια πιο απλή λύση.Απλά δεν τους ενδιαφέρει να επενδύσουν προκαταβολικά για συμφέρον του αγοραστή. Κοινώς στα παπάκια τους. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα τεστ που να τα υπολογίζει αυτά και να τα λαμβάνει υπόψιν.. Όποιος αγόρασε απλά κλείδωσε...
-
Άμα η πεμβέ δεν θέλει καθόλου βιοντίζελ, πείτε τους ότι δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον (= την ισχύουσα νομοθεσία δηλαδή).
-
Οι απαιτήσεις για την λειτουργία των συστημάτων ελέγχου των καυσαερίων είναι 160000 km ή 5 χρόνια και θέλουν να το πάνε στα 10 χρόνια.
-
Οι απαιτήσεις για την λειτουργία των συστημάτων ελέγχου των καυσαερίων είναι 160000 km ή 5 χρόνια και θέλουν να το πάνε στα 10 χρόνια.
Τι εννοεις? Οτι οι καταλυτες και τα dpf ειναι για 160 ή 5 χρονια ?
-
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι εννοεις? Οτι οι καταλυτες και τα dpf ειναι για 160 ή 5 χρονια ?
Οι κατασκευαστές έχουν την υποχρέωση να αποδείξουν ότι τα συστήματα ελέγχου των καυσαερίων είναι μέσα στα όρια που έχει βάλει η ΕΕ για τουλάχιστον 160000 km ή 5 χρόνια.
-
Ρε λέτε να συνεχίσουν οι ντιζελοκινητήρες για πολύ καιρό μετά που οι βενζίνες θα έχουν καταργηθεί;
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/h-audi-sozei-toys-ntizel/amp/
-
Όχι. Δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα με διαφορετικό καύσιμο.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά