-
Πόσο σίγουροι είμαστε για την εγκυρότητα της είδησης; Δεν έχει παίξει πουθενά αλλού και το συγκεκριμένο σάιτ είναι (πώς να το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ...) τουλάχιστον περίεργο.
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πόσο σίγουροι είμαστε για την εγκυρότητα της είδησης; Δεν έχει παίξει πουθενά αλλού και το συγκεκριμένο σάιτ είναι (πώς να το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ...) τουλάχιστον περίεργο.
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/ITRE-PR-691151_EN.pdf
Και σκεψου οτι ο συγκεκριμενος προεδρος της επιτροπης ειναι σε ερευνα για σκαναδαλο οτι τα εκανε πλακακια με τις εταιρειες παραγωγης και εμποριας cng/lng!
-
Συγγνώμη, αλλά αυτή η είδηση είναι από πέρσι τον Μάρτιο;
-
-
Όσο υπάρχουν ταξί δεν το φοβάμαι το cng για ολική κατάργηση, θα σέρνεται αρκετά χρόνια
-
Greenwashing.. καλό, δεν το ήξερα. Στην αρχή νόμιζα ότι αναφέρονταν σε αυτό που διαβάζω σε όλα τα πράσινα μέσα ότι έχασαν το κύπελλο από τον Φουφη! Tragic.. Τρελό ξέπλυμα η ομάδα Eurocup..
Ερώτηση: επειδή παρακολουθώ τιμές βενζίνης/diesel, με τις άλλες τιμές τι γίνεται αυτή τη στιγμή; Έχετε καθόλου εικόνα και κάνα παράδειγμα να καταλάβουμε τι καίει τι;
Άσχετο: σήμερα ρωταγα τι έγινε με ένα Swift-ακι 2ης γενιάς έναν φίλο που είχαμε χαθεί στην πανδημία τελείως. Ήταν με μετατροπή σε αέριο, και διαλύθηκε ο κινητήρας, κράτησε πολύ βέβαια, αλλά καλά να είμαστε, περιμένω το C3 diesel μου να το ξεπεράσει χαλαρά.
Άσχετο 2: ακούω συνέχεια για την αντλία στα diesel ότι χαλάει και σε καταστρέφει και γι' αυτό δεν παίρνουν, και καλά.. Ξέρει κανείς καμιά περίπτωση που πραγματικά συνέβη κάτι τέτοιο; Ξέρετε τι το επηρεάζει;
-
Το φυσικό αέριο έχει σκαρφαλώσει από τα 84 λεπτά στο 1.13. Εκεί που τους κόστιζε 3.5, τώρα πληρώνουν 5 παρά στα 100.
-
Δεν ξέρω αν οι τιμές του lpg που ακούω είναι από χρυσοχοείο ή από ακριβό εστιατόριο εγώ που βάζω αέριο σε βενζινάδικο μέχρι την Παρασκευή έβαζα με με 0,894 ( εκο ) χθες που πέρασα το πήγε 0,924 και πιο κάτω στην λαχαναγορά απέναντι 0,91. Σίγουρα η ακριβότερη coral gas είναι κάπου στα 1,30 ή κάπου εκεί αλλά δεν βρίσκω λόγο να βάλω τόσο ακριβό αέριο !
@dublin μια φίλη με QQ το είχε στα όπα όπα προσεχτική κτλ αλλά δεν της είχε πεί κανένας για αναγεννήσεις κτλ προχθές μπούκωνε συνέχεια της είπα να βάλει καλό καύσιμο και ένα μπουκαλάκι καθαριστικό αλλά τίποτα , το πήγε στο μηχανικό και νά σου το DPF και ο μαστρομηχανικός ήθελε 1.500ε , δεν ξέρω τι άλλη επιλογή της έδωσε αλλά θα μάθω αύριο ! Φίλος με ford fucion diesel έκανε επισκευή τρόμπας και καθαρισμό σε μπεκ 700ε , και άλλοι πολλοί χωρίς βλάβες βέβαια αλλά είναι να μην σου κάτσει -
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το φυσικό αέριο έχει σκαρφαλώσει από τα 84 λεπτά στο 1.13. Εκεί που τους κόστιζε 3.5, τώρα πληρώνουν 5 παρά στα 100.
όταν πήρα το Captur στην πρώτη καραντίνα το αέριο είχε 0,54 ... χαρές και βόλτες σου λέω χαχαα
-
Όσο θα υπάρχει φυσικό αέριο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τα 'βενζινάδικα' cng. Είναι απλό, τα περισσότερα εξ' αυτών συνδέονται στο δίκτυο με σωλήνα, δεν θα κοπεί η παροχή.
Προφανώς και δεν θα υπάρξουν καινούργια, αν και κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη ακόμη και τώρα. -
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν ξέρω αν οι τιμές του lpg που ακούω είναι από χρυσοχοείο ή από ακριβό εστιατόριο εγώ που βάζω αέριο σε βενζινάδικο μέχρι την Παρασκευή έβαζα με με 0,894 ( εκο ) χθες που πέρασα το πήγε 0,924 και πιο κάτω στην λαχαναγορά απέναντι 0,91. Σίγουρα η ακριβότερη coral gas είναι κάπου στα 1,30 ή κάπου εκεί αλλά δεν βρίσκω λόγο να βάλω τόσο ακριβό αέριο !
@dublin μια φίλη με QQ το είχε στα όπα όπα προσεχτική κτλ αλλά δεν της είχε πεί κανένας για αναγεννήσεις κτλ προχθές μπούκωνε συνέχεια της είπα να βάλει καλό καύσιμο και ένα μπουκαλάκι καθαριστικό αλλά τίποτα , το πήγε στο μηχανικό και νά σου το DPF και ο μαστρομηχανικός ήθελε 1.500ε , δεν ξέρω τι άλλη επιλογή της έδωσε αλλά θα μάθω αύριο ! Φίλος με ford fucion diesel έκανε επισκευή τρόμπας και καθαρισμό σε μπεκ 700ε , και άλλοι πολλοί χωρίς βλάβες βέβαια αλλά είναι να μην σου κάτσειΚαι πάλι καλά να λες, εδώ στα Χανιά βάζω με 1.12! Ευτυχώς τελειώνει η θητεία, λίγοι μήνες έμειναν, η 30η Ιουνίου είναι κοντά..
-
Φαντάζομαι όμως ότι στα Χανιά η βενζίνα- diesel δεν είναι στις ίδιες τιμές με Αθήνα !
-
Εδώ 1.85-2€ η βενζινη, 1.45-1.6€ ντίζελ, γύρω στο 1.10€ το γκάζι, το φυσικό αέριο στο μοναδικό πρατήριο δεν ξέρω, το ίδιο με αλλού νομίζω.
-
-
@dublin μια φίλη με QQ το είχε στα όπα όπα προσεχτική κτλ αλλά δεν της είχε πεί κανένας για αναγεννήσεις κτλ προχθές μπούκωνε συνέχεια της είπα να βάλει καλό καύσιμο και ένα μπουκαλάκι καθαριστικό αλλά τίποτα , το πήγε στο μηχανικό και νά σου το DPF και ο μαστρομηχανικός ήθελε 1.500ε , δεν ξέρω τι άλλη επιλογή της έδωσε αλλά θα μάθω αύριο ! Φίλος με ford fucion diesel έκανε επισκευή τρόμπας και καθαρισμό σε μπεκ 700ε , και άλλοι πολλοί χωρίς βλάβες βέβαια αλλά είναι να μην σου κάτσειH ερώτηση είναι ειλικρινής, δεν έχει παγίδες. Αναρωτιέμαι πόσοι μπορεί να την έπαθαν για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα καθώς εγώ δεν γνωρίζω κανέναν (και είμαι από επαρχία καταγωγή, οπότε γνωρίζω πολλούς με ΠΟΛΥ παλιά diesel).
Αν θέλει κάποιος άλλος συνεισφέρει με βλάβες diesel και τιμές καυσίμων!
-
Βρε ναι και εγώ για αυτό σου λέω ότι ξέρω μόνο 2 "βλάβες" και η μία ήταν και από άγνοια , απλά όταν ακούς τέτοια ποσά ανατριχιάζεις.
-
Το έχω ξαναγράψει ότι έχω αλλάξει 5 αυτοκίνητα diesel και όλα μεταχειρισμένα…στο μοναδικό που αντιμετώπισα πρόβλημα ήταν το Renault Scenic III 1.6 dci 130ps (εισαγωγής) το οποίο βέβαια για το λόγο το ότι με κάλυπτε απολυτά σε όλες τις ανάγκες μου έφτασε τα 360000 χλμ. Συνολικά.
Από τα 290000 είχε αρχίσει να έχει θέμα με DPF το οποίο καθαρίστηκε και έβγαλε αλλά 70000χλμ μέχρι που πωλήθηκε.
Από τα υπόλοιπα Citroen C4 II hdi 92ps την βλέπω καθημερινά γιατί την έχει συνάδελφος τώρα με 170000χλμ κανένα πρόβλημα
Fiat Grande Punto 2008 χωρίς DPF euro 4 (εισαγωγής) έμεινε μαζί μου για 120000χλμ (260000 συνολικά) αλλαγή μόνο προθερμαντήρες.
Smart for2 dci 2006 χωρίς DPF euro 4 (δικιά μου εισαγωγή) 170000 χλμ. συνολικά χωρίς πρόβλημα.
Hyundai Kona 1.6 crdi euro 6 αυτό που οδηγώ τώρα… 74000χλμ κανένα πρόβλημα.Βέβαια μένω επαρχία και τα οχήματα μου κάνουν 60+60 χλμ καθημερινά σε επαρχιακό και αυτοκινητόδρομο.
Συντήρηση η τυπική χωρίς υστερίες π.χ. αλλαγή φίλτρου πετρελαίου κάθε 10000 χλμ. Αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής και λαδιά αλλαγή κάθε 15000 χλμ. Σε όλα…
Ελπίζω να καταφέρω αλλά 10 χρονιά που χρειάζεται να κάνω αυτή την απόσταση να την κάνω με diesel αυτοκίνητο τουλάχιστον….γιατί για βενζίνη υβριδικό η ηλεκτρικό δεν με βλέπω….στην κατάσταση μου ίσως εργοστασιακό υγραέριο -
Για τα χιλιόμετρα που λες μόνο diesel . Απροβλημάτιστα χιλιόμετρα να έχεις πάντα ,βέβαια αυτός που πήρε το σενικ αν του έσκασε το dpf θα κλάψει σίγουρα και θα λέει "ζημιάρικα τα diesel ,μακριά" .
-
Για τα χιλιόμετρα που λες μόνο diesel . Απροβλημάτιστα χιλιόμετρα να έχεις πάντα ,βέβαια αυτός που πήρε το σενικ αν του έσκασε το dpf θα κλάψει σίγουρα και θα λέει "ζημιάρικα τα diesel ,μακριά" .
Όταν το πούλησα του είπα ολο το ιστορικό και η τιμή ήταν ανάλογη....μαζί με τεχνικό δικό του έριξαν επάνω 2000 € περίπου σε επισκευές και μεταχειρισμένα ανταλλακτίκα και συνεχίζει να γράφει χλμ.
-
Περί συζήτησης diesel. Είναι γνωστό στον τεχνικό κόσμο, ότι τα τελευταία χρόνια που έχει γίνει υποχρεωτικό αυτό το bio-diesel έχουν εμφανιστεί προβλήματα στις αντλίες και τα μπεκ, που θέλουν συχνό καθαρισμό. Πιάνει κάποια "μούργα" αυτό το diesel.
Την έχουν γλυτώσει όσοι κινούν συχνά το αυτοκίνητο και κάνουν πολλά χιλιόμετρα, δηλαδή να μη μένει πολύ χρόνο το καύσιμο στη δεξαμενή, να καταναλώνεται γρήγορα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά