-
Αυτό που μπορεί να αλλάξει, σε μικρή κλίμακα, είναι με το βιοαέριο. Ήτοι cng φτιαγμένο από ΑΠΕ, άρα μηδενικού αποτυπώματος για την υπερθέρμανση της γης. Που δεν είναι μηδενικό στην πράξη, αλλά έστω πολύ χαμηλού.
-
Είδατε αυξήσεις τιμών από σήμερα το πρωί;
Τι αυτοκίνητα και καύσιμα..το ψωμί - ψωμάκι θα πούμε..
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είδατε αυξήσεις τιμών από σήμερα το πρωί;
Τι αυτοκίνητα και καύσιμα..το ψωμί - ψωμάκι
Οι αυξήσεις έχουν ξεκινήσει πριν απο τα Χριστούγεννα απλά τώρα βρήκαν και πάτημα να τις εκτοξεύσουν .
-
Εγώ απλά βλέπω ότι εκεί που η διαφορά πετρελαίου - βενζίνης, ήταν 3-4 ευρώ, θα πάει εύκολα στα 7.
-
Είδατε που ήταν προφητικός ο Σκυλακάκης? Σιγά μην μπορείς να πάρεις και αυτοκίνητο ρε Ελληνάρα, εδώ δεν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα και το super market.
Κι εμείς τον βρίζαμε τον άνθρωπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας προειδοποίησε και μας άνοιξε τα μάτια... -
Πριν κάνα δυο μέρες που λέτε, ρωτούσαν τον Άδωνη σε εκπομπή (τι πρωτότυπο) περί της ακρίβειας καυσίμων, τι θα κάνει η Κυβέρνηση.
Κι ο Άδωνις απάντησε πως έφτιαξε εφαρμογή να μπαίνεις απ το κινητό να δεις που έχει πιο φθηνή βενζίνα, βρήκε ένα πρατήριο με 1.75€ το λίτρο και τους το δείχνε...
Βγαίνει χτες το πρωί στην ΕΡΤ1 ζωντανά μια πρόεδρος βενζινοπωλών, το σχολιάζει και καλεί την κυβέρνηση να ελαττώσει τον φόρο στα καύσιμα ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ, αλλιώς θα αρχίσουν κι αυτοί να ψωνίζουν από κει που ψωνίζουν τα πρατήρια αυτά που πωλούν πιο φθηνά, απ' όσο αγοράζουν οι ίδιοι απ τα διυλιστήρια !!1!!
.
.
.
.
.
μα τι γίνεται ρε παιδιά!?
Έβρυμποντι ιν δις τάουν φάκς, εξέπτ μι! -
6€ η αμόλυβδη, και 5€ το diesel Ουκρανία αυτή τη στιγμή.
Diesel είναι 250€ για 50λιτρα και βγάζεις 750χλμ περίπου (επειδή θα έχει πολλά σταμάτα/ξεκίνα).
-
Diesel είναι 250€ για 50λιτρα και βγάζεις 750χλμ περίπου (επειδή θα έχει πολλά σταμάτα/ξεκίνα).
Εντάξει, εδώ μιλάμε για πόλεμο και για μαυραγορίτες.
-
@harisma23 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντάξει, εδώ μιλάμε για πόλεμο και για μαυραγορίτες.
Δεν το είπα για αστείο, ούτε ειρωνικά. Η αυτονομία, για οποιονδήποτε λόγο, είναι πολύ σημαντική για εμένα. Σήμερα κάποιοι έφτασαν Σλοβακία για να σώσουν τις οικογένειές τους.
-
Πάντως αν συνεχιστεί κι άλλο αυτή η κατάσταση, σύντομα θα τείνουν προς τα κει οι τίμες και στις υπόλοιπες μη εμπόλεμες χώρες... σήμερα έλεγε στις ειδήσεις πως πλέον καύσιμα είναι διαθέσιμα μόνο για το Στρατό στην Ουκρανία, όσοι πρόλαβαν πήραν κι έφυγαν.
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μια και οι καιροί είναι περίεργοι να θυμίσω ένα τεράστιο πλεονέκτημα του diesel την δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων με ασφάλεια.
... έχω στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας δυο 20λίτρα μπιτόνια φτάνουν για πάνω από 800 χλμ υπεραρκετά για κάποια έκτακτη κατάσταση .
τα εχω πεί εδώ και χρόνια (Δεκ ΄19) το μόνο καύσιμο που με ασφάλεια μπορείς να εχεις 800 χλμ εμβέλεια με δυο μπιτόνια των 20 λίτρων ...
-
Μια και οι καιροί είναι περίεργοι να θυμίσω ένα τεράστιο πλεονέκτημα του diesel την δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων με ασφάλεια.
... έχω στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας δυο 20λίτρα μπιτόνια φτάνουν για πάνω από 800 χλμ υπεραρκετά για κάποια έκτακτη κατάσταση .
τα εχω πεί εδώ και χρόνια (Δεκ ΄19) το μόνο καύσιμο που με ασφάλεια μπορείς να εχεις 800 χλμ εμβέλεια με δυο μπιτόνια των 20 λίτρων ...
Δεν αλλοιώνεται το καύσιμο ? Δεν βγάζει μύκητες ?
-
Έχω σταμπάρει 2 μπιτόνια 20λιτρα με πετρέλαιο που έχει αποθηκεύσει κάποιος στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας μου και μου τρέχουν τα σάλια. Έλεγα να τα κρατήσω για περίπτωση ανάγκης αλλά μάλλον θα τα πάρω για το καλοριφέρ στο χωριό. Ευτυχώς το πετρέλαιο μεταφέρεται με ασφάλεια.
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
γιατί να βγάλει μύκητες ;οξυγόνο και ζέστη θέλει ο μύκητας μέσα στο γεμάτο μπιτόνι στο κρύο υπόγειο δεν τα βρίσκει ,όμως κάθε δίμηνο τα ρίχνω στο αυτοκίνητο και τα ανανεώνω ,φροντίζω βέβαια να το κάνω όταν πέφτουν οι τιμές, τώρα πχ τα αφήνω όπως είναι κρύο εχει ακόμη....πάντως και σε μεγαλύτερες ποσότητες ,τόνους σε μεγάλες δεξαμενες στο χωριό μύκητα δεν εχω δει ακόμη.
-
γιατί να βγάλει μύκητες ;οξυγόνο και ζέστη θέλει ο μύκητας μέσα στο γεμάτο μπιτόνι στο κρύο υπόγειο δεν τα βρίσκει ,όμως κάθε δίμηνο τα ρίχνω στο αυτοκίνητο και τα ανανεώνω ,φροντίζω βέβαια να το κάνω όταν πέφτουν οι τιμές, τώρα πχ τα αφήνω όπως είναι κρύο εχει ακόμη....πάντως και σε μεγαλύτερες ποσότητες ,τόνους σε μεγάλες δεξαμενες στο χωριό μύκητα δεν εχω δει ακόμη.
Το χωριό σου που είναι; Μεγάλες δεξαμενές; Εύκολη πρόσβαση; Τις κλειδώνεις; Πληροφοριακά ρωτάω.
-
@georgemit said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το χωριό σου που είναι; Μεγάλες δεξαμενές; Εύκολη πρόσβαση; Τις κλειδώνεις; Πληροφοριακά ρωτάω.
μπορεί στο χωριό να είναι μόνο 200 λίτρα τώρα στην δεξαμενή ,στα αλώνια που θέλουμε ενα τόνο στις δύο μέρες παίρνουμε περισσότερο (3-4 τόνους) αλλα έχουμε και μια οπλοθήκη με 5 θέσεις όλες κατειλημμένες
πληροφοριακά το λεω...
-
Το θέμα είναι να έχεις το κατάλληλο όχημα για όλες τις δουλειές.
-
@georgemit said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το θέμα είναι να έχεις το κατάλληλο όχημα για όλες τις δουλειές.
για δόλωμα καλό είναι
φορτωμένο με άμμο (03:25)
-
Αξίζει αγορά diesel αυτοκινήτου για ~12κ χλμ τον χρόνο μόνο σε ταξίδια και κοντινές βόλτες (Νέα Μάκρη, Χαλκίδα, Σούνιο)?
Με την κατάσταση που επικρατεί στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην τιμή και εφόσον το θέλω για ταξίδια με συμφέρει το diesel όμως φοβάμαι μήπως μακροπρόθεσμα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.
-
@vdx said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αξίζει αγορά diesel αυτοκινήτου για ~12κ χλμ τον χρόνο μόνο σε ταξίδια και κοντινές βόλτες (Νέα Μάκρη, Χαλκίδα, Σούνιο)?
Με την κατάσταση που επικρατεί στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην τιμή και εφόσον το θέλω για ταξίδια με συμφέρει το diesel όμως φοβάμαι μήπως μακροπρόθεσμα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.
Αυτό με το όριο που βάζετε στα ετήσια χλμ άξιζε να το υπολογίσει ο πρώτος ιδιοκτήτης που θα είχε και την προσφορά απο το αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης και θα υπολόγιζε διαφορές σε καταναλώσεις και τιμή αγοράς .
Τώρα στα μεταχειρισμένα που δεν υπάρχει διαφορά αξιόλογη το πετρέλαιο θα είναι η καλλίτερη επιλογή μετα πάντα απο ενα έλεγχο του κινητήρα σε συνεργείο που να ξέρει απο diesel.
Αν ακόμη αναρωτιέσαι ρίξε μια ματιά στις ταμπέλες με τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά