-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Δεν εχω ψάξει ειναι η αλήθεια πολυ το θεμα της φόρτισης και των περιορισμών της κάθε υλοποίησης. Εχω την αίσθηση όμως οτι στο Σκλαβενιτη στη Ν. Χαλκηδόνα εχω δει μεγαλύτερες ταχύτητες και κυριως μεγαλύτερη διάρκεια αυτών.
Παντως το αμάξι βγαζει μήνυμα οτι η ταχύτητα φόρτισης περιορίζεται απο το φορτιστη και οχι απο το όχημα.
μικροδιαφορες μπορει να υπαρχουν, διοτι εξαρταται και απο την θερμοκρασια της μπαταριας σου. Ισως και τοπικες διαφοροποιησεις στους φορτιστες, αλλα νομιζω οτι οι 300αρηδες της δεη ειναι ολοι οι ιδιοι σε specs. Εσυ ομως υποθετω ξερεις καλυτερα
-
Δεν είναι κακό το ground clearance σε ονομαστικές τιμές. Απλα είναι πελώρια τα τεσλα και περιορίζει το μεταξόνιο.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν ειναι ιδανικο, ειδικά όντας διακοπές με μωρο. ΟΜΩΣ ειναι τοσο καλό το αυτοκίνητο που πραγματικά ο συμβιβασμός ειναι ως μη γενόμενος. Πρακτικότητα ασυλληπτη, προσπεράσεις με τη σκέψη, άνεση στα υψη, μεχρι και thumbs up απο περαστικούς σε καθημερινή βάση. Αν πρέπει να του προσαψω κατι ειναι το ground clearance που ειναι αστείο και ειναι ακατάλληλο για ελληνικό νησι/επαρχία.
Κατανάλωση μεχρι στιγμής κάτω απο τα 16kw και θα επανέλθω με τα τελικα στοιχεία.
φαίνεσαι ωραίος τύπος και αντικειμενικός, αυτό με την ΑΕΚΑΡΑ με χάλασε, αλλά άμα εν τελεί αγοράσω και εγώ Y, σου υπόσχομαι να το πάρω στα χρώματα της Ολυμπιακάρας.
Δεν εχω λογο να μην ειμαι αντικειμενικος. Αυτοκινητα σα τα Τεσλα ειναι αναλώσιμα και δεν εχω χειροτερο απο το να τα αντιμετωπίζω οπαδικά επειδή έτυχε να κάνω αυτή την επιλογή. Το βασικό για μενα ειναι οτι μετα απο αρκετές αλλαγές φαίνεται να εχω βρει αυτοκινητο που να καλύπτει πολλές και διαφορετικές ανάγκες και στο τέλος της μέρας μονο αυτο μετράει.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Οταν αποκτήσεις μπορεις να το στριμώχνεις όπου θες …
Μέχρι τότε μιλάς θεωρητικάΕεεε....είχα ξέρεις μεγάλα αμάξια! Μεγαλύτερα και απο το Τέσλα.
Αρχίσαμε τα ωραία διδακτικά «μόλις κάνεις παιδιά θα καταλάβεις» !!
-
Δεν είναι κακό το ground clearance σε ονομαστικές τιμές. Απλα είναι πελώρια τα τεσλα και περιορίζει το μεταξόνιο.
Σωστά. Απλά ειναι λιγο αστείο στη ραμπα μου να περνάει το Cayman αέρα (εχει και pasm που σημαίνει και 1εκ πιο χαμηλό απ το στανταρ) και το Υ να βρίσκει παρόλο που έβαλα και επιπλέον ραμπα στο πεζοδρόμιο.
-
-
Μέχρι τότε μιλάς θεωρητικάΕεεε....είχα ξέρεις μεγάλα αμάξια! Μεγαλύτερα και απο το Τέσλα.
Οταν τα είχες δεν υπήρχαν αυτές οι συνθήκες
Ίσως και χειρότερα και εμενα και κέντρο, χωρίς πάρκινγκ!!
-
Οταν τα είχες δεν υπήρχαν αυτές οι συνθήκες
Ίσως και χειρότερα και εμενα και κέντρο, χωρίς πάρκινγκ!!
Είσαι γνωστό τρολ εσύ. Θα γράψεις ότι είχες 5αρα στην κυψέλη. Δεν σε λαμβάνω υπόψη !
-
Είσαι γνωστό τρολ εσύ. Θα γράψεις ότι είχες 5αρα στην κυψέλη. Δεν σε λαμβάνω υπόψη !
5αρα όχι, αλλά 3αρα station ναι. εξάρχεια...πιο κέντρο δεν πάει!
-
5αρα όχι, αλλά 3αρα station ναι. εξάρχεια...πιο κέντρο δεν πάει!
Καμμένη την παρκάρεις μονίμως και νομίμως εκεί
-
To αμάξι είναι εργαλείο και μάλιστα αναλώσιμο. το κινητό το αλλάζουμε κάθε δυο χρόνια, το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερο κύκλο σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να είναι προέκταση του εαυτού μας. Χάνεται η χαρά. Και θα το γρατσουνίσουν και θα το γρατσουνίσουμε.
Μπορεί να μας φιάχνει την καθημερινότητα;
Μπορεί να μας πήγαινει σε αποδράσεις με την οικογένεια μας και να είμαστε χαρούμενοι;
Αυτό είναι το αυτοκίνητο.Τα υπόλοιπα είναι σκέψεις που μας φυλακίζουν και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα μας.
-
κάτι σάπιο υπάρχει πάντως σε αυτό το βασίλειο, οι πωλήσεις (συνολικά) δεν πάνε καλά (λόγω της διακοπής της επιδότησης τον Σεπτέμβριο, σίγουρα θα δούμε μια αύξηση τους τελευταίους δύο μήνες, μετά όμως...), το fsd ξεκίνησε, δείχνει προοπτική, αλλά ειναι πίσω απο την waymo και έχει ακόμα πολύ δρομο. Η μετοχή όμως, ανεβαίνει και μαζεύει συνέχεια την πτώση απο την αρχή του έτους, με όσα γνωρίζουμε και με την φυγή διάφορων στελεχών, δεν εξηγείται
-
κάτι σάπιο υπάρχει πάντως σε αυτό το βασίλειο, οι πωλήσεις (συνολικά) δεν πάνε καλά (λόγω της διακοπής της επιδότησης τον Σεπτέμβριο, σίγουρα θα δούμε μια αύξηση τους τελευταίους δύο μήνες, μετά όμως...), το fsd ξεκίνησε, δείχνει προοπτική, αλλά ειναι πίσω απο την waymo και έχει ακόμα πολύ δρομο. Η μετοχή όμως, ανεβαίνει και μαζεύει συνέχεια την πτώση απο την αρχή του έτους, με όσα γνωρίζουμε και με την φυγή διάφορων στελεχών, δεν εξηγείται ![alt text]
σε βαθος ημερας δεν εχει κανενα νοημα το γραφημα. Βαλτο σε επιπεδο ετους ή 5 ετιας.
Επισης, "το δες, το 'παιξες!"Αν θεωρεις οτι θα πεσει, παιξε short. Εγω παντως οταν βλεπω να κατεβαινει στο 300, αγοραζω
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Επισης, "το δες, το 'παιξες!"
Αν θεωρεις οτι θα πεσει, παιξε short. Εγω παντως οταν βλεπω να κατεβαινει στο 300, αγοραζω
πραγματικά δεν ξέρω, οι αγοραστές επιμένουν, ή είναι απλά elon fun που οτι και να δουν θα αγοράζουν Tesla, ή απλά υπάρχει κάτι μεγάλο απο πίσω που έρχεται, και προφανώς θα δώσει boost στην μετοχή. Εγώ θα πω μακάρι, δεν το πιστεύω, αλλά ελπίζω να δούμε κάτι φοβερά καινοτόμο απο την Tesla και να δειξει οτι παραμένει μπροστά απο τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι συνολικά. μέχρι στιγμής πάντως έχω πέσει τελείως έξω στις εκτιμήσεις μου για την Tesla, οποτε ούτε θα αγοράσω, ούτε θα sortαρω, αν και συνεχίζω να θεωρώ την μετοχή υπερτιμημένη, ωστόσο τα γεγογότα με διαψεύδουν.
-
@george1977 said in TESLA FORUM:
To αμάξι είναι εργαλείο και μάλιστα αναλώσιμο. το κινητό το αλλάζουμε κάθε δυο χρόνια, το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερο κύκλο σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να είναι προέκταση του εαυτού μας. Χάνεται η χαρά. Και θα το γρατσουνίσουν και θα το γρατσουνίσουμε.
Μπορεί να μας φιάχνει την καθημερινότητα;
Μπορεί να μας πήγαινει σε αποδράσεις με την οικογένεια μας και να είμαστε χαρούμενοι;
Αυτό είναι το αυτοκίνητο.Τα υπόλοιπα είναι σκέψεις που μας φυλακίζουν και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα μας.
Κινητο αλλαζω καθε 2-3 χρόνια επειδή πέφτει η μπαταρία.
Πάντα με τζαμάκι, θήκη και επιπλέον pouch για προστασία.
Το αυτοκίνητο μόλις γίνεται η πρώτη αβαρία πάει για αλλαγή. Μαγαρίζεται και ουσία και στο μυαλό μου.
Κοστίζει το σπορ αυτό αλλά έτσι γουστάρω.
Προφανώς επειδή πια έχουμε άλλες ανάγκες κομμένα τα αμάξια. Ενα χαμάλη για κάθε μέρα και κλαιν και οι εκδρομές και τα ταξίδια. Πανάκριβα όλα είναι. Και απαιτούν χρόνο για οργάνωση.Ωραίες οι θεωρίες για σκέψεις, φυλακές κλπ αλλά άντε δες ζημιά στο αμάξι χωρίς εγκεφαλικό, άντε βρες μάστορα να το φτιάξει σωστά (αδύνατο μιας και είναι όλοι κατσαπλιάδες), άντε φάε χρόνο σε συνέργια και άντε απαξίωση….
Να μου λείπει.
Προσωπικά έχω μια προσέγγιση στη ζωή.
Αν κάτι δεν μπορώ να το απολαύσω όπως θέλω, απλά το κόβω. Δεν το απολαμβάνω με συμβιβασμούς
My way ….. -
Προφανώς επειδή πια έχουμε άλλες ανάγκες κομμένα τα αμάξια. Ενα χαμάλη για κάθε μέρα και κλαιν και οι εκδρομές και τα ταξίδια. Πανάκριβα όλα είναι. Και απαιτούν χρόνο για οργάνωση.
Ωραίες οι θεωρίες για σκέψεις, φυλακές κλπ αλλά άντε δες ζημιά στο αμάξι χωρίς εγκεφαλικό, άντε βρες μάστορα να το φτιάξει σωστά (αδύνατο μιας και είναι όλοι κατσαπλιάδες), άντε φάε χρόνο σε συνέργια και άντε απαξίωση….
Να μου λείπει.
Αν κάτι δεν μπορώ να το απολαύσω όπως θέλω, απλά το κόβω. Δεν το απολαμβάνω με συμβιβασμούς
My way …..αν το σκεφτείς σε βάθος, δεν έχεις και άδικο, είχα γνωρίσει πριν χρόνια έναν έμπορο σε εστίαση (πριν σκάσει η κρίση του 10) και είχε περιουσία εκκατομυρίων, πολλά ακίνητα που τα ενοικίαζε, και είχε ένα ταπεινό Ford focus. Πολύ ανοιχτός τύπος και χαλαρός, χωρίς τουπέ (μάλλον έκανε την περιουσία μόνος του και γνώρισε την ζωή απο την καλή και απο την ανάποδη), πιάσαμε κουβέντα, εγώ 18αρης, βοηθούσα τον πατέρα μου στην δουλειά που είχε πάρει σε αυτόν. Του λέω (ως λάτρης των αυτοκινήτων), τόσα χρήματα, φτιάχνεται πολυκατοικία μετρητά όλα, και έχετε ford? και μου λέει, αγόρι μου, και αυτό πολύ μου είναι, δεν με νοιάζει καθόλου, δεν θα μου προσφέρει κάτι ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο... τον κοίταξα λίγο περιεργα ως πιο μικρός και αφελής, αλλά πόσο δίκαιο είχε... και εμείς συζητάμε αν ο Musk θα Κανένα νέο Tesla...
-
Προφανώς επειδή πια έχουμε άλλες ανάγκες κομμένα τα αμάξια. Ενα χαμάλη για κάθε μέρα και κλαιν και οι εκδρομές και τα ταξίδια. Πανάκριβα όλα είναι. Και απαιτούν χρόνο για οργάνωση.
Ωραίες οι θεωρίες για σκέψεις, φυλακές κλπ αλλά άντε δες ζημιά στο αμάξι χωρίς εγκεφαλικό, άντε βρες μάστορα να το φτιάξει σωστά (αδύνατο μιας και είναι όλοι κατσαπλιάδες), άντε φάε χρόνο σε συνέργια και άντε απαξίωση….
Να μου λείπει.
My way …..αν το σκεφτείς σε βάθος, δεν έχεις και άδικο, είχα γνωρίσει πριν χρόνια έναν έμπορο σε εστίαση (πριν σκάσει η κρίση του 10) και είχε περιουσία εκκατομυρίων, πολλά ακίνητα που τα ενοικίαζε, και είχε ένα ταπεινό Ford focus. Πολύ ανοιχτός τύπος και χαλαρός, χωρίς τουπέ (μάλλον έκανε την περιουσία μόνος του και γνώρισε την ζωή απο την καλή και απο την ανάποδη), πιάσαμε κουβέντα, εγώ 18αρης, βοηθούσα τον πατέρα μου στην δουλειά που είχε πάρει σε αυτόν. Του λέω (ως λάτρης των αυτοκινήτων), τόσα χρήματα, φτιάχνεται πολυκατοικία μετρητά όλα, και έχετε ford? και μου λέει, αγόρι μου, και αυτό πολύ μου είναι, δεν με νοιάζει καθόλου, δεν θα μου προσφέρει κάτι ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο... τον κοίταξα λίγο περιεργα ως πιο μικρός και αφελής, αλλά πόσο δίκαιο είχε... και εμείς συζητάμε αν ο Musk θα Κανένα νέο Tesla...
δεν ειναι θεμα ευφυιας, αλλα προτεραιοτητων και επιθυμιων. Μπορει ο τυπος να τα ετρωγε στις γκομενες ή να μην τα ετρωγε καθολου και να γουσταρε να βλεπει τα νουμερα να μεγαλωνουν στον λογαριασμο του
-
@bekiaris
Όλα θέμα προτεραιοτήτων είναι.
Ωραία τα αμάξια και εδώ φόρουμ για αμάξια είμαστε αλλά πέρασαν οι εποχές που θα ξεκαυλωνες με μια βόλτα.
Nice to have αλλά όχι ανάγκη.
Η ζωή σε ωθεί απλά στη μετακίνηση.
Μεγαλώνοντας μεγαλώνουν και τα παιδιά και ούτε ανάγκη για χώρους έχεις.
Βλέπω άτομα στην ηλικία μου να παίρνουν ειτε δυνατά off road να πάνε κάπου δυσπρόσιτα είτε σπορ για να παλιμπαιδίζουν (το θέαμα βέβαια ενός μεσήλικα με καράφλα και κοιλιά σε μια Μ2 ή κανα πορσικο μόνο γέλιο προκαλεί).
Ο καθένας όπως τη βρίσκει.
Εγω ας πούμε δεν μπορώ να κυκλοφορώ με την περιουσία μου ανάμεσα σε ανοιωθους σταρχιδιστες που ούτε εμένα σέβονται ούτε φυσικά την περιουσία μου.
Εμενα μου αρέσει να έχω πάντα λεφτά στην άκρη.
Οταν τα εχω πεταμένα στο δρόμο και να μην μπορώ άνετα να τα απολαύσω βουρλιζομαι.
Σαν να μου τα έχουν κλέψει ένα πράγμα! -
@bekiaris
Όλα θέμα προτεραιοτήτων είναι.
Ωραία τα αμάξια και εδώ φόρουμ για αμάξια είμαστε αλλά πέρασαν οι εποχές που θα ξεκαυλωνες με μια βόλτα.
Nice to have αλλά όχι ανάγκη.
Η ζωή σε ωθεί απλά στη μετακίνηση.
Μεγαλώνοντας μεγαλώνουν και τα παιδιά και ούτε ανάγκη για χώρους έχεις.
Βλέπω άτομα στην ηλικία μου να παίρνουν ειτε δυνατά off road να πάνε κάπου δυσπρόσιτα είτε σπορ για να παλιμπαιδίζουν (το θέαμα βέβαια ενός μεσήλικα με καράφλα και κοιλιά σε μια Μ2 ή κανα πορσικο μόνο γέλιο προκαλεί).
Ο καθένας όπως τη βρίσκει.
Εγω ας πούμε δεν μπορώ να κυκλοφορώ με την περιουσία μου ανάμεσα σε ανοιωθους σταρχιδιστες που ούτε εμένα σέβονται ούτε φυσικά την περιουσία μου.
Εμενα μου αρέσει να έχω πάντα λεφτά στην άκρη.
Οταν τα εχω πεταμένα στο δρόμο και να μην μπορώ άνετα να τα απολαύσω βουρλιζομαι.
Σαν να μου τα έχουν κλέψει ένα πράγμα!Λιγο δυσκολο για ενα νεοτερο να μπορει να φτασει την αξια που κανουν τα πορσικα και τα καθε λογης Μ
Εκτος και αν ειναι κληρονομος που λεει και ο @lap -
Ο καθένας όπως τη βρίσκει.Εντελως άκυρο σχόλιο και μονο βλαξ και κομπλεξικος μπορει να ειναι καποιος για να γελάσει μ αυτο το θέαμα που περιγράφεις.
Και δεν το λέω επειδή εχω και καραφλα και κοιλιά και Πορσε. Εις την τσαπου μου.
TESLA FORUM