-
@dettol said in TESLA FORUM:
@kostis20 said in TESLA FORUM:
Παίζει να υπάρχει και 15 χρόνια αυτή η τεχνολογία,απλά στις ΗΠΑ δεν επιτρεποταν από τη νομοθεσία μεχρι πρόσφατα.
10 χρονια σε αυτοκινητα παραγωγης. Μαλλον audi A8 ηταν το πρωτο που τα ειχε.
Οσο για το δευτερο, ναι εχεις δικιο. Σχετικα προσφατα, προ ολιγων μηνων, πηραν αδεια απο τις αμερικανικες ρυθμιστικες αρχες και για αυτο ανεπτυξε το software η τεσλα τωρα, ενω τα φωτιστικα σωματα που να υποστηριζουν τη λειτουργια αυτη, ηδη υπηρχαν στα αυτοκινητα της.Δε νομίζω μόνο 10.Σκεψου το cx30 το έχει ήδη 4 χρόνια.
Το trickle down γίνεται πλέον αρκετά γρήγορα
https://www.autocarpro.in/news-national/matrix-led-tech-makes-debut-5059?amp=1
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
@delorean said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Επιστροφη μετα απο βολτουλα πανω κατω την εθνικη οδο ωστε να δω τα matrix led πως συμπεριφερονται. Μια χαρα το αποτελεσμα και ενθουσιασμενος που πηρα επιτελους μια δυνατοτητα που ηθελα να εχω και στο τιγκουαν μου, αλλα τοτε που αγορασα εγω, τα VW δεν προσφεροταν με matrix φωτα. Ειχα δικιο που το ηθελα, βελτιωνει παρα πολυ την ασφαλεια σε νυχτερινο ταξιδι και μειωνει τα επιπεδα στρες του οδηγου.
Αφηστε που το πηραμε τσαμπα, απλα πατωντας ενα κουμπακι για να γινει το updateΤι ακριβώς είναι τα matrix led ?
οι γερμανοι το εχουν σαν εξτρα εδω και χρονια. Matrix led ειναι τα φωτιστικα σωματα που αποτελουνται απο μεμονωμενες λυχνιες οι οποιες μπορουν να σβηνουν ωστε να οδηγεις με μεγαλη σκαλα, χωρις ομως να τυφλωνεις απεναντι ή προπορευομενα αυτοκινητα. Το εχεις υποψιν σου σιγουρα, απλα ισως η bmw το ονομαζει λιγο διαφορετικα
Η ΒMW νομιζω το ονομάζει laser light.
Τα laser lights είναι άλλη τεχνολογία παραγωγής φωτός. Παράγουν πιο έντονο φως. Το matrix είναι η ύπαρξη μεμονωμένων λυχνιων (ανεξάρτητου τεχνολογίας), οι οποίες μπορούν να αναβοσβήνουν κατά το δοκουν. Προφανώς τα laser μπορούν να είναι και matrix
Μήπως με καταδειξη κάποιου αόρατου λέιζερ γίνεται η ανίχνευση των αντικειμένων/περιοχών που πρέπει να σκιαστούν;
Γιατί δύσκολο, να φωτίζεται ο δρόμος με λέιζερ.Δεν είπα ότι φωτίζεται ο δρόμος με λέιζερ αλλά ότι είναι άλλη τεχνολογία παραγωγής φωτός.
-
Είχα δει ένα βίντεο στον σωλήνα όπου δοκιμάζουν τεχνολογίες φώτων και κατά ποσό είναι αποτελεσματικές. Τα laser της bmw ήταν «απογοητευτικά»σαν απόδοση σε σχέση με απλά led
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Είχα δει ένα βίντεο στον σωλήνα όπου δοκιμάζουν τεχνολογίες φώτων και κατά ποσό είναι αποτελεσματικές. Τα laser της bmw ήταν «απογοητευτικά»σαν απόδοση σε σχέση με απλά led
Βρήκα το βίντεο που είχα δει παλαιότερα (ίσως και εσυ να είχες δει το ίδιο) και όντως υποστηρίζει αυτό που γράφεις. Λες να έχουν γίνει άλματα προόδου από τότε που βγήκε το βίντεο, διότι τα αποτελέσματα των λέιζερ είναι όντως απογοητευτικά
-
Παίζει να υπάρχει και 15 χρόνια αυτή η τεχνολογία,απλά στις ΗΠΑ δεν επιτρεποταν από τη νομοθεσία μεχρι πρόσφατα.
Οσο για το δευτερο, ναι εχεις δικιο. Σχετικα προσφατα, προ ολιγων μηνων, πηραν αδεια απο τις αμερικανικες ρυθμιστικες αρχες και για αυτο ανεπτυξε το software η τεσλα τωρα, ενω τα φωτιστικα σωματα που να υποστηριζουν τη λειτουργια αυτη, ηδη υπηρχαν στα αυτοκινητα της.Δε νομίζω μόνο 10.Σκεψου το cx30 το έχει ήδη 4 χρόνια.
Με ενα γρήγορο ψαξιμο:
Adaptive Headlights
Adaptive driving beams were first demonstrated by Audi in 2006. A small camera behind the rear-view mirror detects oncoming traffic and redirects (and reshape) the headlight beam away from oncoming vehicles and more onto the road. When using an LED matrix, that can be separated and redirected to provide a wider variety of patterns. Depending on the amount of oncoming traffic LEDs can be redirected or even shut off to prevent glaring. -
Με ενα γρήγορο ψαξιμο:
Adaptive Headlights
Adaptive driving beams were first demonstrated by Audi in 2006. A small camera behind the rear-view mirror detects oncoming traffic and redirects (and reshape) the headlight beam away from oncoming vehicles and more onto the road. When using an LED matrix, that can be separated and redirected to provide a wider variety of patterns. Depending on the amount of oncoming traffic LEDs can be redirected or even shut off to prevent glaring.Τα adaptive είναι παλαιότερα διότι απλά αναβοσβήνει ολόκληρα τα high beams ανάλογα με το αν ανιχνεύει αυτοκίνητο μπροστά.
Τα adaptive matrix είναι νεότερη τεχνολογία και όχι δεν υπάρχει από το 2006 σε αυτοκίνητα παραγωγής. -
Εκανα test drive το model 3 highland, και παρολο που το αμαξι συνολικα ηταν αψογο οδηγικα,
η ιδεα του να βαλουν τα flash σε κουμπι στο τιμονι, ειναι ο,τι χειροτερο.
Περα απο το θεμα συνηθειας για το που ειναι, ειναι αδυνατο να τα χρησιμοποιησεις αν εχεις στριψει ηδη το τιμονι. -
Εκδήλωση ενημέρωσης για το ludicrous.
-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
Εκανα test drive το model 3 highland, και παρολο που το αμαξι συνολικα ηταν αψογο οδηγικα,
Περα απο το θεμα συνηθειας για το που ειναι, ειναι αδυνατο να τα χρησιμοποιησεις αν εχεις στριψει ηδη το τιμονι.θα βγάλουν οι s3xy add in για όποιον θέλει stalks
-
Επιστροφη μετα απο βολτουλα πανω κατω την εθνικη οδο ωστε να δω τα matrix led πως συμπεριφερονται. Μια χαρα το αποτελεσμα και ενθουσιασμενος που πηρα επιτελους μια δυνατοτητα που ηθελα να εχω και στο τιγκουαν μου, αλλα τοτε που αγορασα εγω, τα VW δεν προσφεροταν με matrix φωτα. Ειχα δικιο που το ηθελα, βελτιωνει παρα πολυ την ασφαλεια σε νυχτερινο ταξιδι και μειωνει τα επιπεδα στρες του οδηγου.
Αφηστε που το πηραμε τσαμπα, απλα πατωντας ενα κουμπακι για να γινει το updateΜαζί βολτάραμε λογικά γιατί είχα βγει εθνική εκείνη την ώρα για αντίστοιχο λόγο. Δε δούλευε ο ηλεκτροχρωμικός του οδηγού γιατί είχε αποσυγκολληθεί ένα καλωδίακι και το έφτιαξα και είχα βγει να δω ότι δουλεύει. Τα μάτριξ του Τέσλα δε θα βοηθούσαν στο σκοπό μου βέβαια αλλά δόξα το θεό υπάρχουν άφθονοι καθυστερημένοι με μουφο-ξένον/λεντ οπότε είναι πανεύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι σκουραίνει ο καθρέφτης.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
... Δε δούλευε ο ηλεκτροχρωμικός του οδηγού γιατί είχε αποσυγκολληθεί ένα καλωδίακι και το έφτιαξα και είχα βγει να δω ότι δουλεύει.
Πέρασες dashcam ; για πες στο τοπικό του CC...
-
Πως προέκυψε dashcam απ' τα λεγόμενά μου? Επίσης το ΨΨ δεν έχει εξωτερικούς ηλεκτροχρωματικούς.
-
Πως προέκυψε dashcam απ' τα λεγόμενά μου? Επίσης το ΨΨ δεν έχει εξωτερικούς ηλεκτροχρωματικούς.
Νόμιζα για τον εσωτερικό καθρέπτη κι επειδή η νεα μόδα θέλει τις dash cam ενσωματωμένες στο πλαστικό εκει στο κέντρο νόμιζα οτι έκανες καμμία απο τις "εγχειρήσεις" που είσαι ειδικός
-
Όχι όχι αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι πρέπει να βάλουμε. Βασικά έπρεπε να είναι εργοστασιακό option, εάν όχι υποχρεωτικό από το νόμο, για κάθε νέο όχημα.
-
Όχι όχι αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι πρέπει να βάλουμε. Βασικά έπρεπε να είναι εργοστασιακό option, εάν όχι υποχρεωτικό από το νόμο, για κάθε νέο όχημα.
Όλα τα καινούργια έχουν, αλλά τη χρησιμοποιούν για τα ADAS συστήματα.
Θα έπρεπε να έχει και χωριστή καταγραφή, αντί να μπαίνει έξτρα κάμερα. -
Σωστό. Με το ανάλογο software πιθανότατα η adas κάμερα θα μπορούσε να λειτουργεί και ως καταγραφική. Οι σύγχρονες τουλάχιστον γιατί οι πρώτες γενιές adas καμερών ήταν μονόχρωμες και είχαν γενικά περιορισμένες δυνατότητες.
-
θελεις υψηλη αναλυση και πολλα frames per second. Αμφιβαλλω κατα ποσο οι adas εχουν τις απαραιτητες προδιαγραφες. Εκτος απο τεσλα και σιτροεν ,εχουν αλλοι κατασκευαστες εργοστασιακες λυσεις;
-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
Περα απο το θεμα συνηθειας για το που ειναι, ειναι αδυνατο να τα χρησιμοποιησεις αν εχεις στριψει ηδη το τιμονι.Λάβε υπόψη σου ότι στο παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσεις ότι δεν είναι φυσικά μπουτόν, κοντολογίς εκτός από την περίεργη θέση έχουν και συγκεκριμένο τρόπο πατήματος
-
Μου ήρθε μειλ ότι κατεβαίνουν Κρήτη για τεστ ντραιβ! Θα πάω φυσικά.
Αντε να δούμε...
1ο βήμα: θα γίνει τσεκ!
2ο βήμα: να ανοίξει σέρβις εδώ κάτω
3ο βήμα: να φέρει το M2.Και μετά αντε γειά λάδια, φίλτρα, ιμάντες (!) κτλ.
-
@sargus said in TESLA FORUM:
Μου ήρθε μειλ ότι κατεβαίνουν Κρήτη για τεστ ντραιβ! Θα πάω φυσικά.
Αντε να δούμε...
1ο βήμα: θα γίνει τσεκ!
2ο βήμα: να ανοίξει σέρβις εδώ κάτω
3ο βήμα: να φέρει το M2.Και μετά αντε γειά λάδια, φίλτρα, ιμάντες (!) κτλ.
καλα, πηγαινε για td και μετα να σε δω πως θα επιστρεψεις στο θερμικο σου
Εχετε τοσο μεγαλο προβλημα χωρου/παρκινγκ στην κρητη που θα περιμενεις το Μ2;
TESLA FORUM