-
-
Το νήμα έχει πάρει φωτιά και βλέπω πάλι το diesel κερδίζει με διαφορά!
Να διορθώσω το δικό μου μήνυμα για την νυχτερινή χρέωση, δεν είναι 0.15€ αλλά 0.21€. Τιμολόγιο ΔΕΗ με όλες τις χρεώσεις συν το ΦΠΑ.
Δεν έχω πια το σταθερό που είχαμε παλιά, είναι το τελευταίο πρόγραμμα που παίρνει την επιδότηση.
Οποτε η απόσβεση της εγκατάστασης (που κόστισε 1,850€ συμπεριλαμβανομένου του φορτιστή) θα μου πάρει μόλις 62,000klm.
Η πιο πιθανό να μην γίνει ποτέ, θα με προλάβει η μάντρα στον Ασπρόπυργο.
-
Ξαναλέω, μήπως ο καιρός γαρ εγγύς για να μπούνε φόροι στα ηλεκτρικά;
Που είναι το κράτος; που είναι ο στρατός; που είναι οι πετρελαιάδες; που είναι το πόπολο; θα μας πάρουνε φαλάγγι οι τεζλίστι... -
-
Καλημερα σας και Χρονια πολλά.
Πραγματικα θα ηθελα να αγορασω ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο(Παλια θα ελεγα οτι θελω μια μερτσεντες) ,το τεσλα ειναι το πιο ελκυστικο πακετο.
Μου αρεσει η τεχνολογια, αλλα οι συνθηκες και η τεχνολογια δεν εχουν ωριμασει για ενα μεγαλο ποσοστο του αγοραστικου κοινου.
Το βλεπουμε σε 3-4 χρονια ξανα.
Θα τη βγαλω με το ταπεινο diesel. -
@netgeo said in TESLA FORUM:
Το νήμα έχει πάρει φωτιά και βλέπω πάλι το diesel κερδίζει με διαφορά!
Να διορθώσω το δικό μου μήνυμα για την νυχτερινή χρέωση, δεν είναι 0.15€ αλλά 0.21€. Τιμολόγιο ΔΕΗ με όλες τις χρεώσεις συν το ΦΠΑ.
Δεν έχω πια το σταθερό που είχαμε παλιά, είναι το τελευταίο πρόγραμμα που παίρνει την επιδότηση.
Οποτε η απόσβεση της εγκατάστασης (που κόστισε 1,850€ συμπεριλαμβανομένου του φορτιστή) θα μου πάρει μόλις 62,000klm.
Η πιο πιθανό να μην γίνει ποτέ, θα με προλάβει η μάντρα στον Ασπρόπυργο.
Η μάντρα όντως ελλοχεύει...
Γιατί αν τα αμάξια αυτά δεν είναι για ταξίδια, αλλά για μέσα στην πόλη και σε μικρές διαδρομές, σε πόσα χρόνια θα γράψεις τα 62000 χλμ ?Σε 6 σε 7 ?
Και αν αρχίσει και ακριβαίνει το ρεύμα για πάνω από κάποια κατανάλωση, τι γίνεται τότε ?
-
Κι αν γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος δε θα αποσβεστούν όλα άμεσα.
Dust to dust... -
@criuser said in TESLA FORUM:
Γιατί αν τα αμάξια αυτά δεν είναι για ταξίδια, αλλά για μέσα στην πόλη και σε μικρές διαδρομές, σε πόσα χρόνια θα γράψεις τα 62000 χλμ ?
Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, δεν αγοράζεις Τέσλα για να κάνεις οικονομία, αλλά γιατί είναι φανταστικό αυτοκίνητο με το 1/3 του κόστους των αντίστοιχων θερμικών. Εαν θές τέτοιες επιδόσεις θα πάρεις ή Τέσλα ή ένα θερμικό (π.χ. BMW) με €90-100.000, τόσο απλά! Άρα απόσβεση έχεις κάνει ήδη, αφού γλυτώνεις €50.000 να τα κάνεις κάτι άλλο.
Το όλο σκεπτικό που αναλύεται εδώ είναι λάθος, όπως και η σύγκριση. Ο Χάρης το έχει βάλει στην σωστή βάση. Τα υπόλοιπα είναι απλά αερολογίες και δικαιολογίες.
-
Τι να τα κάνω τα 350 άλογα, όταν πηγαίνω με 100 για να μην καίω.
Το 3008 όπως και άλλα έχουν έκο μόουντ. Προφανώς δεν το βάζω ποτέ.
Αφού τώρα με λιγότερο από 3000 χλμ που έχει, έκανε ταξίδι ο γιος στην κεντρική Εύβοια και έκαψε 5,2 λίτρα, ήτοι 8 ευρώ τα 100 χλμ.
Με το εκο θα έκαιγε λιγότερο ίσως, αλλά δεν μου αρέσει να το βάζω.
-
@fanis75 Συμφωνώ με αυτό αλλα πρόσφατα πoυ είδα το φτιαγμένο στην ανάρτηση M3LR ο ιδιοκτήτης έλεγε πως εχει κάνει 18000 χλμσε ενα χρόνο και δεν εχει πληρώσει ουτε ενα σεντ για ρεύμα.
-
είδες υπάρχουν και άνθρωποι που δεν βιάζονται να πάνε κάπου δεν αγχώνονται να προλάβουν τα ραντεβού τους είναι πραγματικά αφεντικά τους περιμένουν οι άλλοι
-
Να μην πας με 100χαω, δεν σε υποχρεώνει κάποιος. Αυτό λέω, όλο αυτό ειναι λάθος συλλογισμός για να βγεί το Τέσλα σκάρτο. Άνετα πας μια Χαλκίδα για καφέ με 150-180χαω. Επίσης οι επιδόσεις είναι χρήσιμε παντού και μέσα στην Αττική.
-
Ναι ,η αυτονομία είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά,η Tesla με την τοποθέτηση ταχυφορτισης για ιδία χρήση σε συγκεκριμένες περιοχές , κάνει την αγορά των προϊόντων συμφέρουσα.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Να μην πας με 100χαω, δεν σε υποχρεώνει κάποιος. Αυτό λέω, όλο αυτό ειναι λάθος συλλογισμός για να βγεί το Τέσλα σκάρτο. Άνετα πας μια Χαλκίδα για καφέ με 150-180χαω. Επίσης οι επιδόσεις είναι χρήσιμε παντού και μέσα στην Αττική.
Χαλκίδα πας, μακρινο ταξίδι δεν πας, θες πολλές στασεις και είναι κουραστικό να περιμένεις να φορτίσει
δεν είναι καθόλου λάθος συλλογισμός ούτε βγαζω το τεσλα σκαρτο. υπεροχο είναι και με αυτή την τιμή ευκαιρία, αλλά δεν κάνει σε όλους
-
Τις προάλλες είχα μπροστά μου πάλι ένα model3, μια χαρά αυτοκίνητο να κάνω τις δουλειές μου. Όχι μεγάλα ταξίδια αλλά 500 χλμ την ημέρα τα κάνει περιαστικά. Έφευγε στο φανάρι τόσο αβίαστα σαν να βρίσκεται πάνω σε κύμα κάνοντας σέρφινγκ.
Εντωμεταξυ αυτός ο ελαφρύς ήχος των ηλ μοτέρ που κάνουν όταν ξεκινούν από στάση εμένα μου αρέσει. Μου βγάζει μια πολυτέλεια.
-
@pgp737ng said in TESLA FORUM:
@lap said in TESLA FORUM:
Τις προάλλες είχα μπροστά μου πάλι ένα model3, μια χαρά αυτοκίνητο να κάνω τις δουλειές μου. Όχι μεγάλα ταξίδια αλλά 500 χλμ την ημέρα τα κάνει περιαστικά. Έφευγε στο φανάρι τόσο αβίαστα σαν να βρίσκεται πάνω σε κύμα κάνοντας σέρφινγκ.
Εντωμεταξυ αυτός ο ελαφρύς ήχος των ηλ μοτέρ που κάνουν όταν ξεκινούν από στάση εμένα μου αρέσει. Μου βγάζει μια πολυτέλεια.
Αυτά τα 500 χιλιόμετρα περιαστικά, είναι 350 χιλιόμετρα στην εθνική με όριο τα 110, και 200 χιλιόμετρα στην εθνική αν το κυνηγάς!
Ταξίδι πέρα από Χαλκίδα και Κόρινθο δεν εννοείται με αυτά.Με 110km/h:
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Χαλκίδα πας, μακρινο ταξίδι δεν πας, θες πολλές στασεις και είναι κουραστικό να περιμένεις να φορτίσει
Είπαμε, για όσους κάνουν πολλά ταξίδια πολλών χιλιομέτρων (πόσοι είναι? 5%, 10%?) δεν κάνει το Τέσλα σήμερα. Για όλους τους υπόλοιπους μια χαρά ειναι.
-
@npapanik said in TESLA FORUM:
Αυτά τα 500 χιλιόμετρα περιαστικά, είναι 350 χιλιόμετρα στην εθνική με όριο τα 110, και 200 χιλιόμετρα στην εθνική αν το κυνηγάς!
Αυτή είναι η έκδοση με την μικρή μπαταρία.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@cirus said in TESLA FORUM:
Είπαμε, για όσους κάνουν πολλά ταξίδια πολλών χιλιομέτρων (πόσοι είναι? 5%, 10%?) δεν κάνει το Τέσλα σήμερα. Για όλους τους υπόλοιπους μια χαρά ειναι.
καλά δεν είναι μονο αυτοί
Ειναι και αυτοί που μπορούν να το αγοράσουν (οι περισσότεροι δεν έχουν τοσα χρήματα)
Είναι και αυτοί που δεν εχουν εκει που μένουν χώρο για να βάλουν φορτιστή
και γενικά αυτά τα ποσοστά είναι αυθαίρετα
εγώ δεν βάζω ταμπελάκια και ποσοστά λέω απλά το προφανές
πολύ καλό με αυτή την τιμή που πριμοδοτει το κράτος στους έτσι και αλλιώς έχοντες και υπέροχο για όσους μπορούν και κάνει για την χρήση τους και έχοντες χώρο στο γκαραζ τους
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
@npapanik said in TESLA FORUM:
Αυτή είναι η έκδοση με την μικρή μπαταρία.
Ναι το πισωκίνητο.
TESLA FORUM