-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Η Tesla είναι ψιλικατζίδικο μπροστά στην τεχνολογία που έχει αναπτύξει η spaceX. Είναι μαγικά αυτά που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια και πάνε την ανθρωπότητα πολλές δρασκελιές μπροστά
Πραγματικά η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί σε όλα τα επίπεδα το βλέπουμε καθημερινά στην ζωή μας!!!
-
Η Tesla προσφέρει στο Μεξικό μια πιο βασική έκδοση του 3 έναντι 36.300$. Δεν έχει ορισμένα πράγματα όπως η πίσω οθόνη, αλλά νομίζω θα ήταν πολύ ωραία να το είχαμε και εδώ.
https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/tesla-introduceert-kale-model-3-met-stoffen-bekleding/
-
Πόσα feet και yards ειναι οι δρασκελιές;
Ο φανμποησμός ειναι πράγμα επιβλαβές.
Τα φανμποηζ προηγούμενων καινοτόμων επιχειρηματιων, είχαν τουλάχιστον βάση στις τεχνικές τους ικανότητες*... πχ ο Τζομπς λίγο καταχράστηκε, λίγο υπέκλεψε, αλλά ήταν όντως υπεύθυνος για την ανάπτυξη και εξέλιξη των προϊόντων του, οπως πολλοί ακόμη, μέχρι κι ο Φεησμπουκ έγραψε (ή έκλεψε) το βασικό κώδικα, και αντικατεστησε τις προηγούμενες πλατφόρμες.
Ο Ίλον ειναι καταφερτζης μανιπουλαδόρος μετοχών, νομισμάτων κλπ και χωνεται παντού να πάρει θέση για το μέλλον, αλλά παίζει και πολλή παπάτζα, τι "τρένα" κάψουλες σε σωλήνες κενού, τι επικοισμοι πλανητών κλπ.
Δεν είναι απλά ένας γοητευτικά αμφιλεγόμενος πρωτοπόρος, κάποιους τους δουλεύει ψιλό γαζί αντλώντας δισεκατομμύρια, κάποιοι κερδίζουν κι επωφελούνται, είτε οικονομικά είτε τεχνολογικά, απ τις επιτυχίες του όπως οι fintech υπηρεσίες, η Τέσλα, το Σταρλινκ.*(αν κάποιοι έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι αφού ξέρει να γράφει κώδικα, το πρωί προγραμματίζει πυραύλους, το μεσημέρι ινφετεηνμεντ αυτοκινήτων και το βράδυ δορυφόρους, με ενδιαμεσα διαλείμματα για συνεντεύξεις με πολιτικούς και γαμπριλικια με queer υπάρξεις και πρέπει να τον θαυμάζετε γι αυτά, δική σας υπόθεση)
-
Το επιχειρείν απαιτεί διαφορετικό dna απο αυτο του μηχανικού. Τώρα σε τι βαθμό έχει το μεν και σε τι το δε είναι άγνωστο. Ο διεθνής διαστημικός σταθμός έφαγε φόλα με το οχημα της μποινγκ και καρτερούν αυτό της spaceX.
Καλές οι απόψεις δεν λέω αλλά όταν δεν μπορούμε να διοικήσουμε ούτε τα οικονομικά του σπιτιού μας καλό θα ήταν να είμαστε λίγο πιο μαζεμένοι
-
Ναι τρομερή τεχνολογία η SpaceX για αυτό είμαστε ακόμα σε χαμηλή τροχιά και δεν μπορούμε να πάμε βήμα παραπέρα.
Άλλοτε είχες κινητήρα εσωτερικής καύσης, λέιζερ, ημιαγωγούς, τζετ, σχάση, χιλιάδες τρομερές ανακαλύψεις σε λίγες μόνο δεκαετίες.
Τώρα πανηγυρίζεις για κρυπτο, , metaverse, ΑΙ και αηδίες χωρίς αντίκρυσμα που ωφελούν μόνο την τσέπη του κάθε Μασκ. Το λες και κατάντια.
-
δεν καταλαβαινω γιατι ζοριζεστε. Οποιος δεν γουσταρει, δεν αγοραζει αμαξι τεσλα. Οποιος δεν πιστευει οτι ειναι σωστος επιχειρηματιας, δεν αγοραζει μετοχες στις εταιρειες του. Ομορφα και ωραια. Απο εκει και περα δεν υπαρχει καποιος λογος να προσπαθησει κανεις να πεισει τους αλλους, σωνει και καλα, ειτε οτι ειναι μεγαλος οραματιστης, ειτε οτι ειναι απατεωνισκος.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
δεν καταλαβαινω γιατι ζοριζεστε. Οποιος δεν γουσταρει, δεν αγοραζει αμαξι τεσλα. Οποιος δεν πιστευει οτι ειναι σωστος επιχειρηματιας, δεν αγοραζει μετοχες στις εταιρειες του. Ομορφα και ωραια. Απο εκει και περα δεν υπαρχει καποιος λογος να προσπαθησει κανεις να πεισει τους αλλους, σωνει και καλα, ειτε οτι ειναι μεγαλος οραματιστης, ειτε οτι ειναι απατεωνισκος.
Το τι είναι ο Ίλον σαν άνθρωπος, μικρή ως καθόλου σχέση κι αξία έχει, για το αν τα προϊόντα των εταιρειων τεχνολογιας που κατέχει, αξίζουν για τους καταναλωτές να τα πληρώσουν και καταναλωσουν.
Λες κι ήταν το ακριβώς αντίθετο σαν χαρακτήρας, θα άλλαζε η τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών που φτιάχνουν οι Κινέζοι για τα Τέσλα... -
@piliourits said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
Το τι είναι ο Ίλον σαν άνθρωπος, μικρή ως καθόλου σχέση κι αξία έχει, για το αν τα προϊόντα των εταιρειων τεχνολογιας που κατέχει, αξίζουν για τους καταναλωτές να τα πληρώσουν και καταναλωσουν.
Λες κι ήταν το ακριβώς αντίθετο σαν χαρακτήρας, θα άλλαζε η τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών που φτιάχνουν οι Κινέζοι για τα Τέσλα...δεν καταλαβες τι εγραψα, ισως δεν το εξεφρασα σωστα. Οταν λεω "γουσταρει" δεν εννοω τον χαρακτηρα του, αλλα τα προϊοντα των εταιρειων του και την ικανοτητα του στο επιχειρειν
-
ποια προιοντα; ενα αμαξι εχει ολο και ολα σε 4 εκδοσεις. και το τροκυ αλλα ειναι περιορισμενης παραγωγης.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
ενα αμαξι εχει ολο και ολα σε 4 εκδοσεις.
4 διαφορετικά αμάξια, σε 3-4 εκδόσεις το καθένα.
-
@jammamon said in TESLA FORUM:
Ναι τρομερή τεχνολογία η SpaceX για αυτό είμαστε ακόμα σε χαμηλή τροχιά και δεν μπορούμε να πάμε βήμα παραπέρα.
Άλλοτε είχες κινητήρα εσωτερικής καύσης, λέιζερ, ημιαγωγούς, τζετ, σχάση, χιλιάδες τρομερές ανακαλύψεις σε λίγες μόνο δεκαετίες.
Τώρα πανηγυρίζεις για κρυπτο, , metaverse, ΑΙ και αηδίες χωρίς αντίκρυσμα που ωφελούν μόνο την τσέπη του κάθε Μασκ. Το λες και κατάντια.
Ημιαγωγούς …
Αφού δεν καταλαβαίνεται απο ποια μεριά σφίγγει το παξιμάδι, τι το ζορίζεται ; -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@wantone said in TESLA FORUM:
ενα αμαξι εχει ολο και ολα σε 4 εκδοσεις.
4 διαφορετικά αμάξια, σε 3-4 εκδόσεις το καθένα.
Το model Y είναι διαφορετικό απο το model 3. Στην πραγματικότητα είναι μια γενιά μπροστά όσο αφορά τη συναρμολόγηση. Τώρα πως γίνεται τα 4 + 1 αυτοκίνητα είναι ίδια κανείς δεν ξέρει.
-
Δίωρο τεστ drive σήμερα σε model y lr 4κινητο και model 3 performance ,τα ευγενέστατα παιδιά της έκθεσης μου έδιναν και παραπάνω χρόνο αλλά δεν προλάβαινα.
Σαν πρώτο σχόλιο εντελώς ψύχραιμα ειδικά για το performance θα κάνω μόνο το εξής…ΩΝΣΓ!!!!
Δεύτερο σχόλιο στον επόμενο που θα ακούσω για ηλεκτρικές σκούπες τοστιέρες κλπ η απάντηση θα είναι Φαααααααααπ! -
Θα γράψω αργότερα πιο αναλυτικά,πρώτο συμπερασμα τα διθυραμβικά σχολια των κατόχων η των δοκιμών όσον αφορα επιδόσεις,στήσιμο και οδηγική συμπεριφορά είναι έως και μετριοπαθή .Αυτα για την ποιότητα του εσωτερικού και την εργονομία λίγο υπερβολικά.
-
@antonmone said in TESLA FORUM:
Δίωρο τεστ drive σήμερα σε model y lr 4κινητο και model 3 performance ,τα ευγενέστατα παιδιά της έκθεσης μου έδιναν και παραπάνω χρόνο αλλά δεν προλάβαινα.
Σαν πρώτο σχόλιο εντελώς ψύχραιμα ειδικά για το performance θα κάνω μόνο το εξής…ΩΝΣΓ!!!!
Δεύτερο σχόλιο στον επόμενο που θα ακούσω για ηλεκτρικές σκούπες τοστιέρες κλπ η απάντηση θα είναι Φαααααααααπ!Πάει και αυτός.....next
-
Μου κάνει εντύπωση που δεν γράφει κανένας αρνητικά σχόλια για τα φρένα. Τουλάχιστον σε αίσθηση πλην του νέου περφ που δεν έχω ακόμα οδηγήσει είναι μετριότατα.
-
-
@antonmone said in TESLA FORUM:
Δεύτερο σχόλιο στον επόμενο που θα ακούσω για ηλεκτρικές σκούπες τοστιέρες κλπ η απάντηση θα είναι Φαααααααααπ!Χαίρομαι που συμφωνούμε!!
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Το νέο performance τρώει ξύλο από το παλιό.
Στο βίντεο λέει ότι έχουν επιτύχει καλύτερες επιδόσεις με μεγαλύτερο ποσοστό μπαταρίας σε προηγούμενο τεστ. Όπως και να έχει φαίνεται να έχει αξιόλογη διαφορά το αμερικανικό με το πακέτο της πανασονικ.
-
Λίγο η έλλειψη διακοπών φέτος,λίγο η αποθεραπεία που δεν πάει καλά με δίκη μου ευθύνη και λίγο η περιέργεια με οδήγησαν να πατήσω το κουμπάκι για τεστ στο site της Tesla.Επελεξα το Υ γνωρίζοντας ότι αλλάζει το μοντέλο απλά για να έχω εικόνα για το πως είναι στο δρόμο ένα ογκώδες και βαρυ SUV και για να μην μπαίνω σε πειρασμό με δοκιμή του σεντάν που προτιμώ.
Έδωσα μια ευκαιρία στον εαυτό μου ακυρώνοντας το ραντεβού αλλά τελικά επικράτησε η μλκ που κρύβονταν μέσα μου και απλά έβαλα καινούριο λίγες ώρες αργότερα.Φθανοντας στην έκθεση είδα απέξω αρκετααυτοκίνητα για τεστ διαθεσιμα σε διαφορετικά χρώματα.Εντυπωσιακο το model x με ανοιχτές τις πόρτες σε ένα ωραίο μπλε χρωμα και κατευθείαν συζήτηση με τα ευγενέστατα παιδιά που ήταν στην εξυπηρέτηση.Ζητησα για τεστ το 4κινητο Υ και μετά τις ολιγόλεπτες οδηγίες ξεκίνησα με το αυτοκίνητο που δυστυχώς ήταν σε ένα απαίσιο Βουργουνδί χρωμα που δεν το κολάκευε καθόλου.Αναλογιες Δανάης Μπάρκα σε αυτό το χρωμα ήταν καταστροφικός συνδυασμός το λευκό και το μπλε ήταν πολύ πιο αρμονικά με τον όγκο του αυτοκινήτου.
Δεν ασχολήθηκα καθόλου με την οθόνη έβαλα τη σύζυγο να ρυθμίσει κλιματισμό λόγω του τραυματισμού και ξεκινήσαμε.Δεν ξέρω αν το δείγμα είχε insane mode όπως μετά είδα στο 3αρι αλλά η εκκίνηση ήταν σοκαριστική.Πατας απλά το γκάζι και το αμάξι επιταχύνει δαιμονισμένα και απλά αν επιμείνεις κολλάς στο κάθισμα χωρίς να τερματίσει η διαδρομή του πεντάλ.Αν αφήσεις το γκάζι επιβραδύνει εξίσου απότομα και από κάποιο σημείο υπήρξε ενόχληση στην συνοδηγό και πήγα λίγο πιο χαλαρά μέχρι μα βγούμε εθνική.
Μέσα στην πόλη εμένα δεν με ενόχλησε καθόλου ο όγκος του αυτοκινήτου αλλά το δικό μου είναι στα 4,6 μήκος όποτε δεν δυσκολεύτηκα καθόλου.Μιλαμε για σαφώς μεγάλο αλλά πολύ ευκολοδήγητο αυτοκίνητο που ε ήταν μετά από 5 λεπτά σαν να το οδηγούσα χρόνια.Μεσα στην πόλη η ανάρτηση του είναι σφιχτή αλλά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις που την βρίσκουν κουραστική ειδικά για τις ζάντες και τα ελαστικά που φοράει.Δεν είναι μαγικό χαλί στος κακοτεχνίες σε καμμία περίπτωση αλλά ούτε και κοπανάει όσο θα περίμενε κάποιος διαβάζοντας τος δοκιμές.Προσωπικα θα την ήθελα λίγο πιο άνετη αλλά οκ ήταν και έτσι.
Μέσα στην πόλη είδα και το βασικότερο μειονέκτημα του αυτοκινήτου που το βρίσκω προσωπικά απαράδεκτο ειδικά για αυτή την κατηγορία τιμής.Τριγμοι και συντονισμόι από αρκετές μεριές ειδικά από το αριστερό μέρος της οροφής αλλά και άλλου.Το αυτοκίνητο ενώ φαίνεται ποοοτικο εσωτερικά αλλά η συναρμογή μάλλον δεν είναι το δυνατό σημείο του.
Δεύτερο μειονέκτημα σε εισαγωγικά είναι ότι οι χώροι και ειδικά ο χώρος αποσκευών δεν δικαιολογούν τα διθυραμβικά σχόλια που διαβάζω.Μην παρεξηγηθώ υπάρχουν άπλετοι χώροι αλλά το πίσω μέρος δεν μου φανηκε σε καμμία περίπτωση για τα 800 λιτρα αν θυμάμαι καλά που αναφέρεται.Μπορει να κάνω και λάθος αλλά αυτό του Kodiaq ειναι ποκυ πιο κοντά σε αυτό που τουλάχιστον το μάτι αντιλαμβάνεται.Ζήτω συγγνώμη και για το σεντόνι και γοα το ότι θα συνεχίσω σε λίγο τις εντυπώσεις δουλεύω με το έναχερι ακόμα και είναι κουραστικό!
TESLA FORUM