-
Ταξιδεύω συνήθως στο χωριό, στα 260χλμ. Το αυτοκίνητο θα φυλάσσεται σε κλειστό πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και θα πρέπει να συνεννοηθώ για τη φόρτιση.
Το Tesla το είχα αποκλείσει αλλά με είχε ενθουσιάσει όταν βρέθηκα ως συνοδηγός. Τώρα με την απίστευτη μείωση τιμής αρχίζει να κάμπτει τις αντιστάσεις μου αν και περιμένω από στιγμή σε στιγμή την mild hybrid X1. -
Τι θα έκανα; Καθώς άσχετος με την ηλεκτροκίνηση , θα προσπαθούσα να νοικιάσω ( εφόσον λογικά δε θα μου έδιναν test drive για τόσες μέρες) , ένα και θα προσπαθούσα όσο μπορούσα να το δουλέψω στην καθημερινότητά μου. Αν με ικανοποιούσε , θα το προχωρούσα , πάντα με την "καβάτζα¨ και ενός δεύτερου θερμικού ( δικό μου κόλλημα).
Θα μου πείς μικρό το κόστος; όχι, αλλά δεν είναι και μικρή η αλλαγή των συνηθειών μας με τη μετάβαση σε ηλεκτρικό.
-
Πρέπει να αποφασίσω άμεσα γιατί περιμένω ειδοποίηση για παραλαβή της X1 από στιγμή σε στιγμή. Μας έβαλε μπελάδες ο Elon
-
@taxidiwtis said in TESLA FORUM:
θα μπορουσε κατα τη διαρκεια της μαχης η αιφνιδιασμου ισως να κινηται μονο με τη μπαταρια , πρακτικα χωρις θερμικο η ηχητικο στιγμα
Αν είχες μπει ποτέ σε άρμα, θα καταλάβαινες πόσο αστείο είναι αυτό που προτείνεις. "Παιδια, 10 ώρες να φορτίσουμε και τα λέμε αύριο..."
-
@ig said in TESLA FORUM:
Καλά όλα αυτά. Εγώ να ακυρώσω την Χ1 και να πάω να πάρω το απλό Tesla Y με 40.000 που θα βγει με την επιδότηση;
α) αν δε βιαζεσαι να αγοράσεις και εχεις θερμικο που μπορεις να υπολογιζεις σε αυτο , κρατας το θερμικο σου . Στο μεταξυ βελτιωνεις τις υποδομες σου (αν δε το εχεις κανει μεχρι στιγμης ) : μονωσεις , ηλιακους ,αλουμινια , ερευνα για επιδοτησεις ενεργειακης αποδοτικοτητας + εξυπνο σπιτι , φωτοβολταικα ή αν εισαι και μερακλης φωτοβολταικα + μπαταρια , και αν μπορεις μεταβαση σε τριφασικο. Mε το ηλεκτρικο θα χρειαζεσαι 100-200 kwh ( 17- 32 ευρω αυτη τηστιγμη στη ΔΕΗ με Γ1) για καθε 1000
χιλιομετρα κινησης , επιπλεον στο λογαριασμο του ρευματος. Οποτε η αυτοπαραγωγη (για τα υτοκινητα της οικογενειας και τις συσκευες )θα τα βγαλει μακροθεσμα τα λεφτα τηςβ ) αν πρεπει οντως να αγορασεις αυτοκινητο τωρα θα πρεπει να το σκεφτεις , αν θα αγορασεις θερμικο η όχι . Στη χειροτερη Toyota/Lexus/Honda hybrid η Mercedes diesel plug in hybrid , αλλα κατα τη γνωμη μου οχι σκετο θερμικο . Αν εχεις τη δυνατοτητα για το ηλεκτρικο ειναι μια πολυ καλη στιγμη να το σκεφτεις
β)i ) αν μπορεις leasing παιρνεις το Τεσλα και αναβαλεις την αποφαση σου για 3-4 χρονια ,
Τελος δες και lexus μετριο ηλεκτρικο στο δρομο, αεροψυκτη μπαταρια , χαμηλη αυτονομια , αλλα δινει 1000000 χιλιομετρα εγγυηση μπαταρια η 10 χρονια οποιο ερθει πρωτο .
Η Τεσλα και οι περισσοτεροι αλλοι , 8 χρονια η 240000 χιλιομετρα -
@realzeus said in TESLA FORUM:
θα μπορουσε κατα τη διαρκεια της μαχης η αιφνιδιασμου ισως να κινηται μονο με τη μπαταρια , πρακτικα χωρις θερμικο η ηχητικο στιγμα
Αν είχες μπει ποτέ σε άρμα, θα καταλάβαινες πόσο αστείο είναι αυτό που προτείνεις. "Παιδια, 10 ώρες να φορτίσουμε και τα λέμε αύριο..."
Θα περνει μπρος ο θερμικος, ομως ετσι η ζεστη και ο θορυβος του πχ MTU θα σε κανει πιο ορατο .
Οταν θα εισαι κοντα σε φορτιστη , η μπαταρια φορτισης οχηματων πεδιου πχ JCB power Pack υπολογιζεις στη μιση ωρα( φορτιζει 3 Volvo class 8 ) , ναι τα οχηματα εφοδιασμου θα μπορουσαν να μεταφερουν και τετοια .
.
-
Μπες εσύ στο ηλεκτρικό άρμα και εγώ σε αυτό με τον θερμικό. Η διαφορά είναι ότι εγώ θα γεμίσω πετρέλαιο σε 10 λεπτά και θα επιχειρώ όποτε θέλω, με αυτονομία 600 χλμ. Εσύ θα πεθάνεις στους φορτιστές, όταν θα έρθουμε...
-
@ig said in TESLA FORUM:
Πρέπει να αποφασίσω άμεσα γιατί περιμένω ειδοποίηση για παραλαβή της X1 από στιγμή σε στιγμή. Μας έβαλε μπελάδες ο Elon
Μήκος 4.75m, φάρδος 1.92m, κύκλος στροφής 12.2m, απόσταση από έδαφος 16.7cm.
Αν τα παραπάνω σε βολεύουν στην καθημερινότητά σου το σκέφτεσαι πολύ σοβαρά.
-
@xenos said in TESLA FORUM:
@george1977 said in TESLA FORUM:
Υπαρχουν πλεον tesla chargers στην διαδρομη.
250Kw
Δεν εχει ουρες γιατι ειναι μονο για τεσλα.
Ακόμα.
Σε 15 λεπτα βαζεις 50Kwh—250km
Με τι κόστος περίπου, για να έχουμε μια αίσθηση;
Για την ώρα είναι δωρεαν για tesla
Όταν μπουν οι χρεώσεις βλέπουμε. στην Ευρώπη παίζουν 0,5 -0,55 Kwh (κόστος που αντιστοιχεί σε diesel στο 1,50)
-
@ig said in TESLA FORUM:
Καλά όλα αυτά. Εγώ να ακυρώσω την Χ1 και να πάω να πάρω το απλό Tesla Y με 40.000 που θα βγει με την επιδότηση;
α) αν δε βιαζεσαι να αγοράσεις και εχεις θερμικο που μπορεις να υπολογιζεις σε αυτο , κρατας το θερμικο σου . Στο μεταξυ βελτιωνεις τις υποδομες σου (αν δε το εχεις κανει μεχρι στιγμης ) : μονωσεις , ηλιακους ,αλουμινια , ερευνα για επιδοτησεις ενεργειακης αποδοτικοτητας + εξυπνο σπιτι , φωτοβολταικα ή αν εισαι και μερακλης φωτοβολταικα + μπαταρια , και αν μπορεις μεταβαση σε τριφασικο. Mε το ηλεκτρικο θα χρειαζεσαι 100-200 kwh ( 17- 32 ευρω αυτη τηστιγμη στη ΔΕΗ με Γ1) για καθε 1000
χιλιομετρα κινησης , επιπλεον στο λογαριασμο του ρευματος. Οποτε η αυτοπαραγωγη (για τα υτοκινητα της οικογενειας και τις συσκευες )θα τα βγαλει μακροθεσμα τα λεφτα τηςβ ) αν πρεπει οντως να αγορασεις αυτοκινητο τωρα θα πρεπει να το σκεφτεις , αν θα αγορασεις θερμικο η όχι . Στη χειροτερη Toyota/Lexus/Honda hybrid η Mercedes diesel plug in hybrid , αλλα κατα τη γνωμη μου οχι σκετο θερμικο . Αν εχεις τη δυνατοτητα για το ηλεκτρικο ειναι μια πολυ καλη στιγμη να το σκεφτεις
β)i ) αν μπορεις leasing παιρνεις το Τεσλα και αναβαλεις την αποφαση σου για 3-4 χρονια ,
Τελος δες και lexus μετριο ηλεκτρικο στο δρομο, αεροψυκτη μπαταρια , χαμηλη αυτονομια , αλλα δινει 1000000 χιλιομετρα εγγυηση μπαταρια η 10 χρονια οποιο ερθει πρωτο .
Η Τεσλα και οι περισσοτεροι αλλοι , 8 χρονια η 240000 χιλιομετραΠάροτι τα lexus είναι έρωτας , το ηλεκτρικό δεν κάνει. Καθόλου χώρους, παλιές τεχνολογίες στις μπαταρίες, go away
-
@george1977 said in TESLA FORUM:
Πάροτι τα lexus είναι έρωτας , το ηλεκτρικό δεν κάνει. Καθόλου χώρους, παλιές τεχνολογίες στις μπαταρίες, go away
Ειναι πολυ πισω απο Τεσλα σε όλους τους αλλους τομεις εκτος εγγυησης , ενω ταυτοχρονα είναι ακριβο .
Το ανεφερα ως επιλογη διοτι είναι απο τα λιγα ev που μπορω να αντλησω εμπειρια ,το έχει ο αδερφος του πατερα μου , με χρηση για 120 χλμ commuting καθε μερα + τις καθημερινες δουλειες.Στα 50000 χλμ , το αυτοκινητο εχει ανταποκριθει ως made in japan που ειναι , χωρις εμφανες degradation της μπαταριας , δεν εχει βλαβες , η επιλογη ομως εγινε απο ανθρωπο που ειναι διατεθημενος να αντεξει τα κουσουρια του οχηματος προκειμενου να μην τον απασχολει στην καθημερινοτητα του το θεμα μετακινηση ....
Βεβαια δεν εχει κανει DC φορτιση ποτε (εχει chademo για ταχυφορτιση , αλλο αρνητικο και αυτο ) , μονο σπιτι.
Λογω χαμηλης αυτονομιας του (280 χειμωνα , 320 καλοκαιρι) , κρατανε και ενα θερμικο Φορντ για τις διακοπες .
-
@ig said in TESLA FORUM:
Ταξιδεύω συνήθως στο χωριό, στα 260χλμ. Το αυτοκίνητο θα φυλάσσεται σε κλειστό πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και θα πρέπει να συνεννοηθώ για τη φόρτιση.
Το Tesla το είχα αποκλείσει αλλά με είχε ενθουσιάσει όταν βρέθηκα ως συνοδηγός. Τώρα με την απίστευτη μείωση τιμής αρχίζει να κάμπτει τις αντιστάσεις μου αν και περιμένω από στιγμή σε στιγμή την mild hybrid X1.ΟΧΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.
Πάρε την X1 που αν δεν κάνω λάθος την πήρες περίπου στα 42.000 και κάνε τους υπολογισμούς σου και τις προετοιμασίες σου όπως είπε και ο @taxidiwtis για ηλεκτρικό.
Με βάση τις τιμές της νέας Corolla που φτάνουν τα 33.000€ οπότε η CC θα ξεπεράσει τα 44 χιλιάρικα και με δεδομένη την νέα τιμή της GLA που στο ίδιο εξοπλιστικό επίπεδο και αλογα με την Χ1 σου φλερτάρει στα 50Κ , υπολόγισε τουλάχιστον μια αύξηση των 5-6 χιλιάδων ευρώ για την ιδια Χ1 σε λίγους μήνες.
Οπότε κοίτα να το χαρείς και να απολαύσεις την υπέροχη BMW σου και σε ένα χρόνο θα έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με ηλεκτρικό που ίσως ο Ειλων να έχει ρίξει και άλλο τις τιμές τους και εσύ θα έχεις πάρει ήδη τουλάχιστον τα λεφτά σου πίσω από την πώληση της Χ1 σου.
(Στην πραγματικότητα θα έχεις και ένα όφελος τουλάχιστον 2-3 χιλιάδες ευρώ γιατί θα έχεις νικήσει τον πληθωρισμο για ένα έτος , δεν σου λέω να την πουλήσεις παραπάνω από ότι την πήρες όπως κάποιοι ανήθικοι τύποι που βλέπουμε στο car.gr)
-
Ναι, αν όντως γίνει αύξηση της τιμής, κάτι τέτοιο ακούγεται λογικό. Παρεμπιπτόντως, 45k βγήκε η BMW γιατί τη φόρτωσα τελευταία στιγμή.
-
@ig said in TESLA FORUM:
Το Tesla το είχα αποκλείσει αλλά με είχε ενθουσιάσει όταν βρέθηκα ως συνοδηγός. Τώρα με την απίστευτη μείωση τιμής αρχίζει να κάμπτει τις αντιστάσεις μου αν και περιμένω από στιγμή σε στιγμή την mild hybrid X1.Με αυτά τα δεδομένα, εγώ θα πήγαινα στο Model Y ή ακόμη καλύτερα στο Model 3 που μου αρέσει περίσσοτερο. Πολύ οικονομικότερα στη χρήση (αν φορτίζεις στο σπίτι ή στο δίκτυο της Tesla, δωρεάν προς το παρόν), πολύ πιο σβέλτα και με ακόμη καλύτερο εξοπλισμό από τη Χ1 hybrid.
-
@ig said in TESLA FORUM:
Ναι, αν όντως γίνει αύξηση της τιμής, κάτι τέτοιο ακούγεται λογικό. Παρεμπιπτόντως, 45k βγήκε η BMW γιατί τη φόρτωσα τελευταία στιγμή.
Πάρε tesla Y, την έκδοση RWD.
Μας ευχαριστείς μετά!!!
Έχει κάποιες χτυπητές αδυναμίες στην ποιότητα συναργογής αλλά όλα τα υπολοιπα σε αποζημιώνουν + βάζεις σίγουρα μεικτή ασφάλιση.
-
@ig said in TESLA FORUM:
Εεεε ναι!! Τα 260χλμ τα κάνεις άνετα χωρίς στάση.
-
Σε κάποια ακραία σενάρια (-10 εξωτερική θερμοκρασία και ταχύτητα 110), το https://ev-database.org/car/1743/Tesla-Model-Y λέει ότι δεν τα κάνει. Σταματά στα 245 χιλιόμετρα. Πού είναι αυτό το εξοχικό;
Η αλήθεια είναι πως το Long Range είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένο (και πιο ακριβό βέβαια). Αλλά αφού θα έδινες 40 για θερμικό, αξίζει η διαφορά. Έτσι κι αλλιώς, θα τα γλιτώσεις από καύσιμα. -
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Σε κάποια ακραία σενάρια (-10 εξωτερική θερμοκρασία και ταχύτητα 110), το https://ev-database.org/car/1743/Tesla-Model-Y λέει ότι δεν τα κάνει. Σταματά στα 245 χιλιόμετρα. Πού είναι αυτό το εξοχικό;
Η αλήθεια είναι πως το Long Range είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένο (και πιο ακριβό βέβαια). Αλλά αφού θα έδινες 40 για θερμικό, αξίζει η διαφορά. Έτσι κι αλλιώς, θα τα γλιτώσεις από καύσιμα.μαζι σας και ναι, γουσταρω ελεκτρισιτυ αλλα οχι-δεν
το παραμικρο να αλλο να θες κανεις και τα 260 γινονται απλησιαστα
φεβ λεγεται η γεφυρα και οπως παει το πραγμα θα γινει σαν το ριο-αντιριο, θα κρατησει πολυ -
οποιος είναι early adopter το τεσλα είναι φοβερο καθώς έχει μεγαλη αυτονομία και καλυτερες μπαταρίες από τα αλλα.
ενα αχρηστο πράγμα για μενα. Αυτοκίνητο που πρέπει να κανεις πλάνο για να πας ταξίδι με 90-100χλμ (κοβω φλέβες) και κοστίζει και τα κέρατα του δεν είναι αυτοκίνητο για μένα απλά ενα φανταστικό παιχνίδι. (προς το παρόν, στο μέλλον με δίκτυο και οχι απλησίαστες τιμές για αυτό που παίρνεις θα είναι σουπερ και δεν θα το παίρνουν μονο early adopters.)
Προς το παρόν πρακτικό ηλεκτρικό (αλλά όχι οικονομικό) είναι μόνο το μικρό ηλεκτρικο πόλης. τα αλλα είναι ωραια ακριβα παιχνίδια και σε κάποιες λίγες περιπτώσεις (κοντα εξοχικό και καμια άλλη διαδρομη) μπορείς να τα πεις και λογικές επιλογές.
Βεβαια αυτα ισχύουν για αγορά. Για λήζινγκ εταιρικο μια χαρά θα έπαιρνα και SUV μεγαλό ηλεκτρικό.
-
Από την άλλη βέβαια υπάρχουν τα υβριδικά που τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Χαμηλή κατανάλωση, ηλεκτροκίνηση εντός πόλης, βατό κόστος κτήσης.
TESLA FORUM