Πήγαμε σήμερα μια βόλτα με το αυτοκίνητο και μετά το ελέγξαμε στο σέρβις του Μανώλογλου στη Θεσσαλονίκη. Τα βρήκε όλα καλά, το αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, χωρίς βαψίματα ή άλλες παρατυπίες (χιλιόμετρα κτλ). Προχωράω άμεσα σε αγορά με μεγάλο ενθουσιασμό. Ένας πόθος τεσσάρων και παραπάνω ετών φτάνει στην εκπλήρωσή του, αφού μεσολάβησε η αγορά και πώληση μιας καινούριας Χ1. Έβλεπα το αμάξι στο δρόμο, το ζαχάρωνα και κάποια στιγμή ρώτησα και έναν-δύο οδηγούς για εντυπώσεις.
Μετά το βιολογικό θα κάνω και ένα σέρβις μόνο και μόνο για να πάρω τις αναβαθμίσεις, να περάσουν τα στοιχεία μου στο σύστημα και να μπούμε σε μια σειρά. Περιττό να πω ότι όσο το οδήγησα μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Πρίμιουμ αίσθηση χωρίς κριγμούς και με το δέρμα που υπάρχει παντού στο εσωτερικό να σε αγκαλιάζει.
Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν και είπαν τη γνώμη τους στο θέμα μου, μόλις τελειώσω τα διαδικαστικά θα προσπαθήσω να ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες.
Best posts made by IG
-
RE: Mazda CX-30posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
-
RE: BMW X1 3rd Generation 2022 U11posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@strom said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@ig said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Καλημέρα και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα πάω σήμερα από την αντιπροσωπεία για την παραγγελία. Να ρωτήσω κάτι; Θα κάνατε την επέκταση εγγύησης για δύο χρόνια με 450 ευρώ περίπου, απολαμβάντας μεγαλύτερη σιγουριά αλλά και με τη δέσμευση για σέρβις στην αντιπροσωπεία για το συγκεκριμένο διάστημα;
Με το καλό φίλε μου. Σκέψου μόνο αν αξίζει να δώσεις 40000 για να πάρεις τεχνολογία (ΚΕΚ) και κατανάλωση που βλέπαμε στα αυτοκίνητά μας 20 χρόνια πριν.
Σε ευχαριστώ φίλε μου αλλά είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα στις μέρες μας που διάλεξα την πιο συντηρητική λύση, εκτός βέβαια από το να κρατήσω το 17ετιας αυτοκίνητο μου. Πολλές οι επιλογές με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα η καθεμία τους.
Τελικά μόλις πριν μια ώρα το παρήγγειλα, λευκό με καφέ καθίσματα και αναμενόμενη παράδοση Μαρτη με Απρίλη του 23. -
@tkin73 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Καλημέρα. Το δικό μου ήρθε την προηγούμενη και παραλαμβάνω την επόμενη βδομάδα. Με την τιμή που το έκλεισα αρχές Οκτώβρη.
Ωραιος! αν επιτρεπεται τι πήρες?
20i space silver. Travel & luxury package, mocha σπορ καθίσματα, m τιμόνι και paddles, εσωτερική κάμερα, μεγάλο τεπόζιτο και νίκελ επένδυση ταμπλό. Αγόρασα και πακέτο service για πέντε χρόνια. Πιθανότατα θα διαλέξω και έξτρα τρία χρονια εγγύηση στο εγγύς μέλλον.
Μετάνιωσα που δεν έβαλα το driver assistant γιατί θα ήθελα το blind spot και την πάτησα κι εγώ λόγω ελλειπούς ενημέρωσης. Νόμιζα δηλαδή ότι θα μπαίνει και αργότερα από την εφαρμογή ενώ μάλλον αυτό δεν θα είναι δυνατό τελικά.Πλήρης αναφορά χαχαχα.
-
Καλημέρα σε όλους.
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Όταν πήγα να τη δω, μου φάνηκε αδιανόητο να βγαίνει τόσο ψηλά η Tonale. Αυτοκτονικό μου ακούστηκε να είναι ακριβότερη από τα γνωστά Γερμανικά.Είναι πάντως πολύ όμορφο αυτοκίνητο αν και κάπως ξεπερασμένο σχεδιαστικά, κυρίως στο εσωτερικό. Άργησε μάλλον πολύ να βγει και όταν τελικά παρουσιάστηκε δεν ήταν τόσο πρωτοποριακή για να δικαιολογεί την τιμή της. Οδηγικά πάντως ήταν το καλύτερο suv που οδήγησα, μαζί με το cx30. Να σημειώσω ότι είμαι κάτοχος Alfa 159 και στο παρελθόν ειχα δίλιτρο 147.
Και κάπως έτσι κατέληξα στην X1…
-
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@manast said in TESLA FORUM:
@ig said in TESLA FORUM:
Παίδες αγχώθηκα. Ρώτησα και σε όλα τα κεντρικά πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης και δεν διαθέτουν φορτιστή. Μάλλον τελικά το πιο συνετό είναι να παραλάβω το Χ1 και να επανεξετάσω το θέμα σε 1-2 χρόνια, ελπίζοντας σε μικρή πτώση της αξίας της BMW λόγω της αναμενόμενης(;) αύξησης της λιανικής τιμής.
Με καλό η παραλαβή του Χ1.
Αν σου αρέσει να ζεις στα όρια αντοχών, δοκίμασε παραπέντε ή κάποια άλλη δραστηριότητα με στρες!Χαχαχα! Χειρουργός είμαι, αρκετά άγχη έχω!
-
Σας ευχαριστώ πολύ! Όσο για την tonale που ρώτησε ο φίλος, όντως έτσι είναι. Μου φάνηκε ακριβή για τις ανάγκες μου. Άλλες προτεραιότητες πλέον και η X1 ήταν η πιο λογική επιλογή.
-
RE: TESLA FORUMposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Διαβάζοντας τα τελευταία σχόλια, θυμήθηκα τη σκηνή από το "Ας περιμένουν οι γυναίκες" που βουτάει ο Ζουγανέλης στη λίμνη να πνιγεί.

Θα παραλάβω την BMW.
-
@manast said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Καλημέρα. Το δικό μου ήρθε την προηγούμενη και παραλαμβάνω την επόμενη βδομάδα. Με την τιμή που το έκλεισα αρχές Οκτώβρη.
20i space silver. Travel & luxury package, mocha σπορ καθίσματα, m τιμόνι και paddles, εσωτερική κάμερα, μεγάλο τεπόζιτο και νίκελ επένδυση ταμπλό. Αγόρασα και πακέτο service για πέντε χρόνια. Πιθανότατα θα διαλέξω και έξτρα τρία χρονια εγγύηση στο εγγύς μέλλον.
Μετάνιωσα που δεν έβαλα το driver assistant γιατί θα ήθελα το blind spot και την πάτησα κι εγώ λόγω ελλειπούς ενημέρωσης. Νόμιζα δηλαδή ότι θα μπαίνει και αργότερα από την εφαρμογή ενώ μάλλον αυτό δεν θα είναι δυνατό τελικά.Πλήρης αναφορά χαχαχα.
Με το καλό να παραλάβεις. Ωραίο.
*Τι είναι η εσωτερική κάμερα?Κάμερα κοντά στον εσωτερικό καθρέπτη για selfies και φωτογράφιση σε περίπτωση διάρρηξης.
-
@spi_duster said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@manast said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Με το καλό να παραλάβεις. Ωραίο.
*Τι είναι η εσωτερική κάμερα?Κάμερα κοντά στον εσωτερικό καθρέπτη για selfies και φωτογράφιση σε περίπτωση διάρρηξης.
Για να δει ο κλεφτης το πουλακι δηλαδη. Νομικα στη χωρα μας δεν αλλαζει κατι. Μετα 2 μερες εξω θα ναι. Ασε που μπορει να σου ζητησει να του στειλεις και τις φωτος για να τις αναρτησει στο facebook

Καλά, ας βρω εγώ το αμάξι κι ας γίνει και ινφλουένσερ το λαμόγιο.
Latest posts made by IG
-
RE: ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνεςposted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
@ss_76 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
XR Black περιμετρικά κι XR Blue στο παρμπρίζ 300€
Ωραίο πακέτο ακούγεται αυτό αλλά ο δικός μου δεν τοποθετεί στο παρμπρίζ. Πόσα χρόνια τις έχεις αν επιτρέπεται;
Καλημέρα! -
@kilomeater said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Εβαλα πρόσφατα τις xpel XR plus 70 περιμετρικά παντού
Πρώτη φορά που έβαλα στο παρμπρίζ , δεν έχει καμία αντανάκλαση ή παραμόρφωση ακόμα και με πολωτικά γυαλιά ηλίου που φοράωΠόσο πάει Ελλάδα αυτή η δουλειά;
Για το 3008 εδώ Ολλανδία πάει γύρω στα 950€ αλλά βρήκα μια προσφορά ροτερνταμ και τα βάλαμε με 700350 ευρώ περιμετρικά εκτός από παρμπρίζ.
-
@ig said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Με το παρμπρίζ δεν έχεις θέμα με αντανακλάσεις κτλ; Τι τύπου έχεις βάλει;
Κανένα θέμα με αντανακλάσεις ή την προβολή του head up display
XR Black 70 πλάι και πίσω
XR Blue 80 παρμπρίζΣε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Εγώ έχω προγραμματίσει για Xr plus την ερχόμενη Τρίτη αλλά μάλλον θα ακυρώσω για να το σκεφτώ καλύτερα.
-
@ig said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Καταλαβαίνω ότι έχεις βάλει περιμετρικά, ακόμη και στο παρμπρίζ, και είδες αυτή τη βελτίωση.
Για να έχεις μια τάξη μεγέθους της αλλαγής, όταν είναι παρκαρισμένο στον ήλιο δεν ζεματάει μπαίνοντας, κι ο κλιματισμος δροσίζει σε σημαντικά λιγότερο χρόνο. Επίσης όταν έχεις κόντρα τον ήλιο δεν σε καίει κι ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά η αντανάκλαση της ασφάλτου "αντηλιά".
Σε ότι αφορά τους ελέγχους της αστυνομίας , εφόσον έχουν έχουν τοποθετηθεί διάφανες πιθανολογώ ότι δεν θα ασχοληθεί κανείς
Με το παρμπρίζ δεν έχεις θέμα με αντανακλάσεις κτλ; Τι τύπου έχεις βάλει;
-
Πράγματι ισχύει...

εκτιμώ ότι ο νομοθέτης στην (εύλογη) προσπάθεια να πατάξει τα αυτοκίνητα με κατάμαυρες μεμβράνες παντού, έκανε μια καθολική απαγόρευση. Ίσως υπάρξει κάποια ερμηνευτικήΠάντως η διαφορά στο CX-30 ειδικά από τα εμπρός πλευρικά αλλά κυρίως από το παρμπριζ με τις διάφανες, είναι τεράστια, ενώ μεγάλη διαφορά υπάρχει κι στα πίσω εργοστασιακά φιμε κρύσταλλα.
Καταλαβαίνω ότι έχεις βάλει περιμετρικά, ακόμη και στο παρμπρίζ, και είδες αυτή τη βελτίωση. Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί ο άνθρωπος μέτρησε μπροστά μου (μπρος-πίσω) και μου είπε ότι στα πίσω θα έχει μεν μια διαφορά αλλά σχετικά μικρή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι και η γυναίκα μου που κάθησε πίσω μου είπε ότι ζεσταίνεται πολύ περισσότερο σε σχέση με την Χ1 που είχα, η οποία είχε και αυτή εργοστασιακά φυμέ (με θερμοαπώθηση).
-
Καλησπέρα σε όλους. Πέρασα σήμερα από επίσημα διαπιστευμένο εγκαταστάτη της xpel στη Θεσσαλονίκη. Μου ανέφερε, προς τιμήν του, ότι ο νέος ΚΟΚ απογορεύει τη χρήση οποιασδήποτε μεμβράνης σε μπροστινά παράθυρα και παρμπρίζ, εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Στα πίσω ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα.
Επειδή δεν πήγα πολύ πίσω στο παρόν νήμα, είναι κάτι που έχει αναφερθεί εδώ;
Προσωπικά, έχω ραντεβού για τοποθέτηση την επόμενη βδομάδα σε άλλο κατάστημα και μάλλον θα ακυρώσω. Επιπλέον, ο σημερινός χρησιμοποιώντας κατάλληλο εργαλείο μου έδειξε ότι τα εργοστασιακά privacy τζάμια που έχει το αυτοκίνητό μου στα πίσω παράθυρα με καλύπτουν, εκτός της υπεριώδους, κατά και της υπέρυθρης ακτινοβολίας κατά 92%, οπότε θα ήταν μάλλον άσκοπη η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών. Έχω Mazda CX-30 του 2022.
Έχει κανείς άποψη; -
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
@a-d-p said in Mazda CX-30:
@Chrisk6 μπορείς να δεις τις φωτογραφίες από την αγγελία, δεν την έχει διαγράψει ο προηγούμενος
Ενας -σβίλι ?
Ναι, γράφει το επίθετο του στην αγγελία.
-
@a-d-p said in Mazda CX-30:
@IG καλοταξιδο

@Chrisk6 μπορείς να δεις τις φωτογραφίες από την αγγελία, δεν την έχει διαγράψει ο προηγούμενος

Έχει κάτι πρόχειρες ναι, το αδικούν το αυτοκινητάκι! -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@ig said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@ig said in Mazda CX-30:
Έγινε και το σέρβις χωρίς τελικά να αλλάξω μπαταρία. Μου είπαν ότι θα βγάλει ειδοποίηση για αλλαγή αλλά μάλλον θα αλλάξω νωρίτερα για σιγουριά. Πιθανότατα κάπου εκτός επίσημης μιας που με διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται προγραμματισμός ή κάτι άλλο μετά την αλλαγή.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η οσμή τσιγάρου που βελτιώθηκε μεν μετά το βιολογικό αλλά παραμένει. Είναι και εντελώς άκαπνος και με ενοχλεί. Διάβασα για καφέδες, φλούδες λεμονιών και πορτοκαλιών, μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι. Επίσης πολλοι ισχυρίζονται για σίγουρο αποτέλεσμα με συσκευές όζοντος. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;
Service 4 ετιας?
Για την μπαταρια στο ειπανε στην αντιπροσωπεια?Το σέρβις το έκανα εμβόλιμα με την αγορά του αυτοκινήτου. Ο προηγούμενος άλλαζε λάδια εκτός επίσημου και δεν έκανε ούτε αλλαγή φίλτρου καμπίνας, ούτε αλλαγή υγρού φρένων που έπρεπε να γίνει στις 20κ χιλ. Για να είμαι τυπικός με τις προϋποθέσεις της 6ετούς εγγύησης αλλά και να είμαι πιο ήρεμος κι εγώ, είπα να προχωρήσω το συντομότερο δυνατόν σε σέρβις σε επίσημο. Το αυτοκίνητο έχει 29κ χιλ με άδεια τον 11/22.
Η μπαταρία έδειξη χαμηλή στάθμη (48% υγεία) όταν το έλεγξα πριν την αγορά στο ίδιο συνεργείο(Μανώλογλου-Θεσσαλονίκη). Για την αλλαγή ρώτησα δύο φορές δύο διαφορετικά άτομα στο σέρβις και πήρα την ίδια απάντηση: μια απλή αλλαγή γίνεται χωρίς να χρειάζεται κάτι παραπάνω.Την καλυτερη δουλεια εκανες.
Να τα βαλεις ολα σε μια σειρα να ξερεις το γινεται.
Ακομα τα μαμα ελαστικα εχει?
Καλα χλμ πλεον και να το ευχαριστηθεις.Και φωτο για να δεσει το γλυκο...
Ναι, ακόμα τα μαμά λάστιχα τα οποία έχουν ακόμα ψωμί όπως μου είπε το σέρβις. Σε ευχαριστώ για την ευχή!
-
@groover1972 said in Mazda CX-30:
@ig said in Mazda CX-30:
@groover1972 said in Mazda CX-30:
@ig said in Mazda CX-30:
Έγινε και το σέρβις χωρίς τελικά να αλλάξω μπαταρία. Μου είπαν ότι θα βγάλει ειδοποίηση για αλλαγή αλλά μάλλον θα αλλάξω νωρίτερα για σιγουριά. Πιθανότατα κάπου εκτός επίσημης μιας που με διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται προγραμματισμός ή κάτι άλλο μετά την αλλαγή.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η οσμή τσιγάρου που βελτιώθηκε μεν μετά το βιολογικό αλλά παραμένει. Είναι και εντελώς άκαπνος και με ενοχλεί. Διάβασα για καφέδες, φλούδες λεμονιών και πορτοκαλιών, μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι. Επίσης πολλοι ισχυρίζονται για σίγουρο αποτέλεσμα με συσκευές όζοντος. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;
https://share.temu.com/oVXFIU1FRkB
Τέτοιο και τελείωσες
Ευχαριστώ φίλε μου. Το έχεις δοκιμάσει;
Όχι, αλλά το έχω δει να κάνει δουλειά, μόνο να μην είσαι μέσα όταν δουλεύει, το βάζεις σε λειτουργία και κλείνεις την πόρτα. Υπάρχουν και φθηνότερα και μικρότερα. Αυτός που το ειχα δει να το δουλεύει, είχε πεθαμένο ποντίκι μέσα να φανταστείς.
Σε ευχαριστώ πολύ, καλημέρα!