@bassstarlet said in Θορυβος από τον μπροστά τροχό:
@george1703 said in Θορυβος από τον μπροστά τροχό:
σαν να ακουμπάω ένα σινεμά σε σίδερο
Woot?
Σύρμα ήθελα να γράψω
Woot?
Σύρμα ήθελα να γράψω
@panos2171 said in Κουκούλα αυτοκινήτου:
Από την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η κακοκαιρία και ενώ ήταν ήδη σκεπασμένο, σήμερα τσεκαρα το δικό μου και δεν είχε ίχνος υγρασίας.
@driver-m said in Κουκούλα αυτοκινήτου:
Αν η κουκουλα ειναι πληρως αδιαβροχη, εχει καλη εφαρμογη και δεν εχει τρυπησει πουθενα, κανονικα δεν περναει υγρασια.
Σημερα ξεσκέπασα την κουκούλα και όντως δεν είχε καθόλου υγρασία και ούτε φαινόταν να έχει σκόνη (πχ τους λεκέδες που κάνουν οσες δεν ειναι αδιαβροχες). H κουκουλα είναι μάρκας CARLUX. Παντως θεωρώ οτι είναι καλύτερα απο το να το εχω ξεσκέπαστο. Πήρα και ενα λάστιχο ώστε να το βάζω γύρω γύρω και να μην κουνιέται καθόλου (και τώρα μόνο με τον πολυ αερα που ειχε προχθες φαινοταν να κουνιεται λίγο η κουκούλα). Επίσης, εβαλα μέσα στο αυτοκίνητο συλλέκτη υγρασίας και νομίζω οτι ειναι καλή ιδέα για τώρα τον χειμώνα.
Επειδή δεν έχω πάρκινγκ, σκεπάζω το αυτοκίνητο με κουκούλα (είναι σχετικά καλή) , θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέχω; Η κουκούλα είναι αδιάβροχη, αλλά συνήθως μετά από βροχή ξεσκεπάζω το αυτοκίνητο για κάποιες ώρες ώστε να φεύγει η υγρασία. Τώρα τον χειμώνα όμως λόγο καιρού ,(βρέχει σχεδόν μια εβδομάδα) είναι μονίμως σκεπασμένο. Τι προτείνετε; Επίσης αποφεύγω να το έχω καιρό ξεσκέπαστο καθώς ανεβαίνουν γάτες και δημιουργούν γρατσουνιές
Σε Opel astra με μπαταρία AGM, λόγω ακινησίας η μπαταρία έφτασε soc στο 11/100. Το αυτοκίνητο δε ζοριστηκε να πάρει μπρος, και μετά από ταξίδι ανέβηκε στο 56%. Το start stop δε δουλεύει, ενώ πριν 3 μήνες δούλευε πριν μείνει ακίνητο το αυτοκίνητο. Η υγεία της μπαταρίας είναι στο 75%. Η ερώτηση μου είναι αν μπορεί να φορτίσει το δυναμό τη μπαταρία ως το 100% και αν ναι τι οδήγηση χρειάζεται;
προχθές μετα απο πλύσιμο στο χέρι στο χωριό που κάνω με σαμπουάν με ουδετερο ph παρατήρησα οτι αφησε αρκετά σημάδια(κυριως στον ουρανό) απο άλατα. Το αυτοκίνητο είχε κερωθεί σε φανοποιώ πριν 4 μήνες. τι μπορώ να κάνω ώστε να φύγουν τα άλατα χωρίς να προχωρήσω σε γυαλισμα? υπάρχει κάποιο ειδικό σκευασμα? με πυλό ή ξύδι γίνεται ? αλλά δε θελω να αφαιρέσω το ήδη υπάρχων κερί.
@williamg said in Μετακίνησα το αυτοκίνητο για περίπου 15 χιλιόμετρα χωρίς τάπα νερού:
Σήκωσε θερμοκρασία; Πώς το κατάλαβες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά;
Όχι. Μετά από ώρα αφού είχα παρκάρει πήγα να βγάλω τον πόλο της μπαταρίας γιατι θα αργήσω να το ξανακινησω και το είδα
@panos2171 said in Μετακίνησα το αυτοκίνητο για περίπου 15 χιλιόμετρα χωρίς τάπα νερού:
Πόσα λίτρα παραφλου παίρνει; Και να άδειασε το παγούρι αν το ψυγείο είχε νερό δεν υπάρχει θέμα
4.2 λίτρα παίρνει σύνολο. Λογικά άδειασε μόνο το παγούρι αφού ήταν μόνο το ένα λίτρο. Το ελπίζω..... Πάντως φαινόταν να είχε χυθεί παραφλου στο μηχανοστάσιο. Ελπίζω να μην έκανε και καμιά άλλη ζημιά πχ δυναμό αν και δεν φάνηκε κατι
Έχω ένα fiat Punto 8v και σήμερα αφού έλεγξα τα λάδια και νερά , δεν έκλεισα καλά το καπάκι του νερού με αποτέλεσμα να φύγει η τάπα. Όταν το είχα κοιτάξει ήταν στην μέση το παραφλου. Αφού έκανα μια διαδρομή περίπου 15χλμ με ανοιχτό ac , μετά από καμιά ώρα άνοιξα το καπό και είδα ότι έλειπε η τάπα νερού. Λέτε να το έκαψα; Στα λάδια ο δείκτης ήταν πάνω απ' τη μέση αλλά δεν τον είχα δει πρίν. Πώς μπορώ να καταλάβω αν φλατζαρε; Συμπλήρωσα ένα λίτρο παραφλου και σχεδόν γέμισε. Επίσης τα λάδια δεν ήταν σαν μαγιονέζα, απλά σαν να ήταν λίγο πιο μαύρα. Έχω 6000 χλμ απ' το service και πλησιάζει αλλαγή
Woot?
Σύρμα ήθελα να γράψω
Σε astra k , παρατήρησα έναν θόρυβο από τον μπροστά τροχό (μεριά οδηγού) ο οποίος ακούγεται όταν κινείται το αυτοκίνητο (δεν αυξάνεται κατά το φρενάρισμα, σε λακούβες ή στρίβοντας το τιμόνι). Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Στο αυτοκίνητο είχε γίνει service τον Απρίλιο, είχαν ελεγχθεί τα φρένα και ήταν οκ. (Από τότε έχω κάνει 900χλμ) . Ο ήχος είναι σαν να χτυπάνε δύο κλειδιά μαζί, ή σαν να ακουμπάω ένα σινεμά σε σίδερο. Γενικά το φρενάρισμα του αυτοκινήτου μου φαίνεται οκ
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@george1703 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι σαμπουάν θα προτείνατε για κερωμένο αυτοκίνητο? Εχω ενα Opel Astra K το οποίο το έκανα κέρωμα σε detailer και θελω να παρω ενα σαμπουαν για να το πλένω μόνος μου. Θα επηρεασει το κερωμα αν χρησιμοποιήσω σαμπουάν με κερί ? Σκέφτομαι κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/11703087/Meguiar-s-Sampouan-Katharismou-gia-Amaxoma-Ultimate-Wash-Wax-1-42lt.html#description
Θες σαμπουαν με ουδετερο ph. Αλλα και το συγκεκριμενο μιας κι εχει κερι λογικα δεν επηρεαζει το κερωμα σε σοβαρο βαθμο. Ενδεχεται βεβαια να μην καθαριζει και πολυ καλα αλλα το κερωμενο αυτοκινητο ετσι κι αλλιως καθαριζει ευκολοτερα.
Τι κερι σου εβαλαν γνωριζεις? Και πριν ποσο καιρο?
Δε ξέρω τι κερί έβαλαν. Το κερωσα πριν 1 μήνα αλλά σε φανοποιειο. Όταν λες δεν επηρεάζει το κερωμα σε σοβαρό βαθμό , άρα έστω και λίγο το αφαιρεί εννοείς;